« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Autor Zpráva
Chamurappi
Profil
Reaguji na amona:
Funkcia klávesovej skratky "Typoografická oprava" Nenahradzuje malé písmeno na začiatku príspevku na veľké.
Opraveno.


Reaguji na Jokera:
Zjistil jsem další drobnost (v sandboxu s Operou 9.64)
Projevuje se ve všech prohlížečích, v odkazu u upozornění je špatné číslo stránky. To tam dosazuje PHP skript, s tím může hnout jen Str4wberry.


Reaguji na Alpharda:
Mohl bych upravit volání té své chytré funkce tak, aby pokaždé rozšířila označení až k hranicím slov (stejně jako TAB rozšiřuje k hranicím řádků), ale to asi není vždy žádoucí. Můžeme si o tom promluvit u příští vlny úprav.

Nějaká odkazovaná stránka
U ostatních řádkových BB tagů se už ořezávají okrajové bílé znaky, na odkazy jsem zapomněl, opraveno.


Reaguji na Str4wberryho:
Nasadil bys prosím aktuální djpw.js? Něco málo jsem přidal i do CSS. Mistr bude mít z poslední novinky radost.

Nyní se sice nezobrazuje ‚Téma pokračuje na další straně‘, ale odkazy na kotvy se vkládají.
Už se mi nad tím nechce přemýšlet, myslím, že stávající řešení je dostačující.

Při stisku F3 se v Opeře bezpečně obnoví stránka.
S tím asi nehnu. Vadí to? Kdyby to vadilo, někdo by se už ozval dříve.

To podivné zmizení atributu charset="utf-8" se asi týkalo všech stránek linkujících djpw.js, u pravidel pořád chybí.
Před pár dny jsem si všiml, že se v upozornění na nové příspěvky ukázalo jméno ve špatném kódování, blíže jsem to nezkoumal, mohl bys to prosím prověřit?



Z mé strany považuji tento balík úprav za dokončený.
Alphard
Profil
Chamurappi:
Z mé strany považuji tento balík úprav za dokončený.
Poslední slovo? Mohu začít aktualizovat Nápovědu? Nesnáším, když mi někdo pod rukama mění něco, na čem jsem závislý :-)

Mohl bych upravit volání té své chytré funkce tak, aby pokaždé rozšířila označení až k hranicím slov (stejně jako TAB rozšiřuje k hranicím řádků), ale to asi není vždy žádoucí.
To je přesně to, co jsem myslel. Kdyby jsi se někdy nudil ještě do uzavření této vlny úprav, mohlo by se to implementovat jako samostatná funkce pod nějakou klávesovou kratku (ale stisknutelnou levou rukou, pravá je na myši). Spěchám z toho důvodu, že další vlna nebude tento rok, tím si jsem skoro jist.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alpharda:
Poslední slovo?
Už se skoro měsíc nic neměnilo, připadalo mi jasné, že jsme opravdu u cíle.

mohlo by se to implementovat jako samostatná funkce pod nějakou klávesovou kratku
Dobře, bude to Ctrl + Shift + A, vyřešeno. Je to „A“ jako Alphard :-)
Dovolím si podotknout, že uživatelé Exploreru a Mozilly, kteří mají v pravé ruce myš, tuto zkratku nepotřebují, protože Explorer při označování přesahujícím hranici slova označuje celá slova sám a v Mozille stačí při začátku označování dvojkliknout (zmáčknout, pustit, zmáčknout, táhnout) a ona pak také označuje po slovech (při trojkliku po řádcích/odstavcích).

Teď jsem si všiml, že finta s označením při dvojkliknutí funguje i v Opeře, sice jen uvnitř <textarea>, ale o nic víc tady nejde, ne? Navrhuji zase zrušit Ctrl + Shift + A.
Mistr
Profil
Chamurappi:
Mistr bude mít z poslední novinky radost.
Ani ne. Je to pořád stejně graficky rozhozené (alespoň ve Firefoxu 3.5.2).
Jan Tvrdík
Profil
Mistr:
Není to tím, že to Str4wberry ještě nenasadil?
Mistr
Profil
Jan Tvrdík:
Není to tím, že to Str4wberry ještě nenasadil?
Pravda, tato alternativa mne nenapadla.
Str4wberry
Profil
To tam dosazuje PHP skript, s tím může hnout jen Str4wberry.
Nerozumím. Můžete mi to někdo popsat?


Reakce na Chamurappiho:
Nasadil bys prosím aktuální djpw.js?
Ano.

Mistr bude mít z poslední novinky radost.
Tak schválně. :–)

Už se mi nad tím nechce přemýšlet, myslím, že stávající řešení je dostačující.
OK.

S tím asi nehnu. Vadí to? Kdyby to vadilo, někdo by se už ozval dříve.
Vadí to kvůli tomu, že F3 slouží pro hledání. Takže chci hledat a místo toho se mi obnoví stránka.

djpw.js, u pravidel pořád chybí
Doplněno.

Z mé strany považuji tento balík úprav za dokončený.
Můžeš ještě umožnit citování označeného textu v Chromu 2.0.172.30?


Reakce na Mistra:
Tak už můžeš vyzkoušet tuto žhavou novinku. Jen asi raději ne v tomto tématu. :–)
Mistr
Profil
Str4wberry:
Tak už můžeš vyzkoušet tuto žhavou novinku.
Óóóó... :-)

Ale funguje to jen částečně. Pokud najedu v záhlaví stránky na "Změnit kategorii", tak to skutečně funguje přes nový Chamurappiho JavaScript. Díky za něj.

Pokud ovšem klepnu dole na "Vymazat téma", zobrazí se opět ten mnou již jinde odkázaný stav.


Možná bych si ještě jen hnidopišsky rejpnul a požádal o sjednocení popisků tlačítek vedoucích k vymazání tématu. V Chamurappiho JavaScriptu se po najetí na vymazávací ikonku ukáže titulek Vymazat vlákno, kdežto v patičce stránky je psáno Vymazat téma.
Jan Tvrdík
Profil
Mistr:
a požádal o sjednocení popisků tlačítek
To je spíš problém doposud nevyřešené terminologie.
Str4wberry
Profil
Nemyslím si. Pokud vím, tak všude je užito „téma“, jen tady je „vlákno“. Nicméně je to v tomto případě úplně jedno.
tiso
Profil
Hlásim bug: pri kliknutí na odkaz s číslom príspevku (napr. #10) sa kotva neskopíruje do textarey, ako to fungovalo pred pár dňami. Zistené v Opere 9.63, neskúmal som to v iných prehliadačoch.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Můžete mi to někdo popsat?
Teď tu vidím „2 nové příspěvky (Mistr, Jan Tvrdík)“ a odkaz vede na „?action=vthread&forum=18&topic=87449&page=10#8“, což mě pošle na jedenáctou stránku (vypadá stejně jako desátá, jen v titulku je „(11)“). Do bb_nzp.php ovšem posílám parametr page s hodnotou z id="topicpage" a to je „9“. Nějaké temné síly na straně serveru ji inkrementují :-)

> „Mistr bude mít z poslední novinky radost.“
> Tak schválně. :–)
Úplně roztál blahem.

Vadí to kvůli tomu, že F3 slouží pro hledání.
Hledání jde vyvolat i pomocí Ctrl + F, ne?
Momentálně nevím, jak to snadno opravit. Z nějakého důvodu jsem musel použít událost onkeypress (místo obvykle spolehlivější onkeydown) a při ní mi Opera dává do event.keyCode hodnotu 114 při (malém) R i při F3. Uvnitř event.charCode není v obou případech nic.

Hm, teď jsem si ještě vzpomněl, že existuje i event.which, o kterém jsem si doposud myslel, že je jen starší obdobou event.keyCode. Ten se už v Opeře liší, zajímavé. Vyřešeno.

Doplněno.
Ještě jsem si u těch pravidel všiml, že tam není ve stylech správná výška řádku.

Můžeš ještě umožnit citování označeného textu v Chromu 2.0.172.30?
Vyřešeno.


Reaguji na Mistra:
Pokud ovšem klepnu dole na "Vymazat téma"
… tak na to neklepej. Jestli chceš, můžu ti ten dolní odkaz skriptem smazat :-)
Není nutné opravovat zobrazení hlášek, které skoro nikdo neuvidí.

požádal o sjednocení popisků tlačítek vedoucích k vymazání tématu
Najdi mi moderátora, který nerozumí jednomu z pojmů „vlákno“ či „téma“, já ho kolegiálně uškrtím a bude po problému.


Reaguji na tisa:
Vyřešeno. Aha, tak ještě ne. Ale už vím, čím to je.
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
Nějaké temné síly na straně serveru ji inkrementují
Jo, tajemná síla na 29. řádku. :–)
$page = intval($_GET['page']) + 1;
Vzniklo to změnami v adrese odkazu. Nicméně, když teď budu na stránce s 30 příspěvky, dostane bb_nzp.php atribut page o jednu vyšší?

mohl bys to prosím prověřit
Koukám na to. Nevidím problém.

Hledání jde vyvolat i pomocí Ctrl + F, ne?
Jde. Ale F3 funguje i jako další.


Aktualizováno.
Jan Tvrdík
Profil
Chamurappi:
Hledání jde vyvolat i pomocí Ctrl + F, ne?
Ono hlavně pomocí F3 lze procházet jednotlivé výskyty nalezeného textu bez nutnosti mít otevřený hledací dialog.

Vyřešeno.
Díky.
Mistr
Profil
Chamurappi:
Vždyť jsem psal, že je to pouze hnidopišské rejpnutí. :-)
Alphard
Profil
Chamurappi:
Dobře, bude to Ctrl + Shift + A, vyřešeno. Je to ‚A‘ jako Alphard :-)
Díky

Dovolím si podotknout, že uživatelé Exploreru a Mozilly, kteří mají v pravé ruce myš, tuto zkratku nepotřebují, protože Explorer při označování přesahujícím hranici slova označuje celá slova sám a v Mozille stačí při začátku označování dvojkliknout
Tohle se dá pochopit jako kritika Opery, pozor :-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alpharda:
Jak jsem později doplnil, v <textaree> se Opera chová stejně jako Mozilla. K čemu tedy potřebuješ klávesovou zkratku, když stačí jeden klik navíc při označování?
Alphard
Profil
Chamurappi:
Jak jsme později doplnil, v <textaree> se Opera chová stejně jako Mozilla.
To jsem ani nevěděl. Tvůj příspěvěk jsem četl již dříve (ještě před editací), ale prve jsem nemohl odpovědět. Zjistil jsem to až teď.
Tím tak funkce skutečně ztrácí smysl, je mi líto, že jsem po tobě chtěl něco zbytečného, omlouvám se. Snad jsi s tím neztratil moc času.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alpharda:
Nic se nestalo, byly to jen dva řádky kódu, podmínka a volání funkce, cca minuta času. Zkratku tedy opět odeberu.
Alespoň jsme se dozvěděli něco o Opeře.
MCKAY
Profil
Chtěl bych upozornit na problém při převodu na odkaz s [ url ] když obsahuje na začátku www, tak se nepřevede a zůstane tak jak je, nevím, jestli je to přímo chyba, kdyby byla, tak jen upozorňuji.
Str4wberry
Profil
A upozornění „V adrese odkazu musí být i ‚http://‘.“ Ti nestačí?
MCKAY
Profil
pardón, nevšiml jsem si, a najdu to tu, nebo v pravidlech?

//tak už jsem to našel, prosím, smažte tento příspěvek.
Jan Tvrdík
Profil
MCKAY:
Je to v plánu.
Str4wberry
Profil
Vypisuje se to vpravo dole u „Prosím používejte diakritiku a interpunkci.“.
Str4wberry
Profil
Při psaní nápovědy jsem si všiml, že když po Ctrl + J stisknu šipku, tak se vloží její znak (←, ↑, →, ↓), dávám proto k úvaze, zda při stisknutí pomlčky (spojovníku) nebo mezery na tomtéž místě nevložit „—“ nebo pevnou mezeru. Případně při stisknutí „2“ ji vložit jako horní index atp. Mohlo by to usnadnit psaní speciálních znaků na obyčejných klávesnicích. A ničemu by to snad nevadilo.
Jan Tvrdík
Profil
Str4wberry:
Opravdu chceš vkládat čtverčíkovou pomlčku („—“ = U+2014)? Nemyslel jsi spíš půlčtverčíkovou pomlčku („–“ = U+2013)?
Chamurappi
Profil
Reaguji na sebe:
> Reaguji na tisa:
> Vyřešeno. Aha, tak ještě ne. Ale už vím, čím to je.
Vyřešeno.


Reaguji na Str4wberryho:
zda při stisknutí pomlčky (spojovníku) nebo mezery na tomtéž místě nevložit ‚—‘ nebo pevnou mezeru
Staniž se. Ale stejně si této možnosti asi nikdo nevšimne :-)

Případně při stisknutí ‚2‘ ji vložit jako horní index atp.
Čísla se mi špatně chytají, protože v Opeře používám onkeypress a jinde onkeydown, takže to by bylo složitější. Možná příště.

Nicméně, když teď budu na stránce s 30 příspěvky, dostane bb_nzp.php atribut page o jednu vyšší?
Už by to tak mělo být.

už teď mi někdy vadí, že se mi místo vložení [b][/b] obalí právě dopsané slovo
Upravil jsem detekci slov tak, že pokud je kurzor na začátku slova, slovo se neoznačí. (Což tedy neřeší stav, který ti někdy vadí.)

Nasadil bys prosím aktuální djpw.js? Považuji ho za definitivní verzi.
Str4wberry
Profil
Je tam.
tiso
Profil
[#27] Chamurappi funguje
_es
Profil
Napadlo ma malé vylepšenie pri písaní príspevkov:
Pri písaní kódu, alebo nejakých tabuľkovitých dát do kódu by sa zišla možnosť zobrazenia neproporcionálnym písmom v textarea.
Mohlo by sa to zapínať a vypínať nejakým zaškrtávacím tlačidlom.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.