« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Autor Zpráva
Str4wberry
Profil
Aktualizováno. Použil jsem všechny vaše návrhy. Místo „fór“ se bude používat „sekce“ nebo „kategorie“.
Mistr
Profil
Str4wberry:
Místo ‚fór‘ se bude používat
Děkuji.


K pravidlům ještě jednu malou - přiznávám hnidopišskou - poznámku: v posledním řádku (Databáze na webu) máš za prvním odkazem (Některé častěji řešené dotazy pro MySQL) jednu přebývající mezeru.
Miloš
Profil
Objevil jsem bug, vyskytující se v sandboxu:
jestliže sem chci vložit náhled, který by byl odkazem, vložením kódu URL je smazán odkaz na obrázek:
1) vložím [img]http://adresa/obrazek.jpg[/img]
2) Označím jako blok
3) kliknu na [url] a kód se změní na [url=http://adresa/img.jpg]Obrázek[/url]
Alphard
Profil
Str4wberry:
A trochu se omlouvám Alphardovi, že jsem většinu jeho textů nepoužil, už takhle mi to přijde dost ukecané.
Všechno ti odpustím, ale ten vynechaný blok "URL, ze kterých se dostanete na diskusi", kde jsem se kopíroval s názvy všech sekcí do title máš u mě :-)
tiso
Profil
Niekto sa hrabe v sandboxe? Lebo nefunguje...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Miloše:
To není chyba, to je vlastnost. Neuvědomil jsem si, že by mohla někomu vadit. Nechce se mi to už měnit.


Reaguji na tisa:
Mně teď funguje.
Joker
Profil
tiso:
Niekto sa hrabe v sandboxe? Lebo nefunguje...
Mně funguje... a cca v 9 ráno taky fungoval.
tiso
Profil
Chamurappi stále nič... Ale vyzerá to na problém s Operou, len neviem nájsť prihlasovacie údaje do sandboxu aby som to otestoval v inom prehliadači...
edit: Tak už som našiel, vo FF to funguje...
Joker
Profil
tiso:
Kde přesně je problém? Já používám taky Operu (10.00) a žádný problém jsem nezaregistroval.
tiso
Profil
Joker netuším, možno to chce reštart, teraz na to nemám čas. Potom sa ozvem.

Edit: tak nakoniec to bol planý poplach, funguje to.
Joker
Profil
Narazil jsem na zajímavou věc:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/.sandbox/?action=vthread&forum=18&topic=94140

Na druhé stránce se zobrazuje hláška "Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval."
Na první ani třetí stránce se nezobrazuje a zobrazuje se normálně políčko pro psaní příspěvku.
Mistr
Profil
Joker:
Já nic takového nepozoruji. Nebo již snad došlo k úpravě?
Jan Tvrdík
Profil
Mistr:
Je to tam pořád.
Kajman_
Profil *
U mě stejné chování jako u Jokera. (FF, nepřihlášen).
init({ moderator: 0, jazyk: 'cs,en-us;q=0.7,en;q=0.3', date: '2009-09-04 19:11:02', stareVlakno: false, posledniStrana: true })
init({ moderator: 0, jazyk: 'cs,en-us;q=0.7,en;q=0.3', date: '2009-08-12 02:02:29', stareVlakno: true, posledniStrana: true })
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jokera:
Stejně jako Mistr závadu nepozoruji. Protivytahovací zábranu totiž moderátoři nikdy nevidí.
Na straně 1 dostává můj JavaScript při volání parametry „stareVlakno: true, posledniStrana: true“, takže mu ukázání zábrany připadá jako dobrý nápad.
Joker
Profil
Chamurappi:
U mě
strana 1: 
init({ moderator: 0, jazyk: 'cs-CZ,cs;q=0.9,en;q=0.8', date: '2009-07-26 23:22:11', stareVlakno: true, posledniStrana: false })
strana 2:
init({ moderator: 0, jazyk: 'cs-CZ,cs;q=0.9,en;q=0.8', date: '2009-08-12 02:02:29', stareVlakno: true, posledniStrana: true })
strana 3: 
init({ moderator: 0, jazyk: 'cs-CZ,cs;q=0.9,en;q=0.8', date: '2009-09-04 19:11:02', stareVlakno: false, posledniStrana: true })


Protivytahovací zábrana se zobrazí jen na straně 2. Takže hned tři zajímavé věci:
1. Jestli posledniStrana říká zda jsem na poslední stránce, proč je true i na straně 2?
2. Neměl by parametr stareVlakno být na všech stránkách stejný?
3. Na straně 1 je stareVlakno = true a přesto se zobrazí okno pro psaní příspěvku a ne protivytahovací zábrana.
Chamurappi
Profil
Kdy novou verzi nasadíme?


Reaguji na Jokera:
U mě
U všech. Moderátoři mají jen jinou hodnotu parametru „moderator“.

1. Jestli posledniStrana říká zda jsem na poslední stránce, proč je true i na straně 2?
To je chyba.

2. Neměl by parametr stareVlakno být na všech stránkách stejný?
Je prý složitější zjistit skutečný stav, rozhoduje tedy poslední příspěvek na právě zobrazené stránce.

3. Na straně 1 je stareVlakno = true a přesto se zobrazí okno pro psaní příspěvku a ne protivytahovací zábrana.
Nejsi-li na poslední straně, nebere se stareVlakno v úvahu. Zábrana se neukáže.
_es
Profil
V sanboxe, vo Firefoxe 3.5 (Windows XP) sa mi niekedy samovoľne zväčší písmo v zobrazených príspevkoch.
Je to len v stĺpcoch Autor a Zpráva a ostatné časti stránky vyzerajú nezväčšené, aj písmo kódu v príspevkoch je nezväčšené.
Nastáva to striedavo, raz sa to otvorí s normálnym písmom, druhý krát so zväčšeným.
Neviem, či je chyba u mňa, alebo to môže byť nejakým neurčitým nastavením písma...

Moderátor Chamurappi: Popsaný problém se blíže zkoumá ve vlákně Z diskuse se stal obr?
Chamurappi
Profil
Napadla mě ještě jedna úprava, kterou by asi bylo vhodné udělat před nasazením.
> Tento název prosím volte tak, aby vyjadřoval podstatu dotazu. Titulky typu „pomoc!“ jsou k ničemu.
> Než založíte nové téma, zkuste napřed v diskusi hledat. Spousta věcí už je vyřešena.
Toto hezké a kdekým opomíjené povídání bychom asi měli skrýt uživatelům se zapnutým JavaScriptem (titulky jsou prověřované, hledání zautomatizované) a určitě v něm zrušit odkaz na interní hledání (chceme lidi hnát na Google). Při zapnutém JS se nastavuje <html class="js">, takže stačí k odstavci přidat třídu a o skrytí se může postarat styl.


Ještě připomenu, že v pravidlech je viditelně menší line-height než jinde.
Str4wberry
Profil
• Nyní by se měl parametr posledniStrana rovnat true jen na poslední straně. Oprava byla snadná, protože, jak jsem říkal na srazu, to byla vlastnost, nikoliv chyba. :–)
• Skryta rada o hledání při zakládání nového vlákna při zapnutém JS.
• Pravidla měla připojena jiný stylopis. Vůbec by to chtělo je časem „zapracovat“ do systému diskuse. Jak jsou v samostatném HTML souboru, tak se některé změny musí dělat dvakrát.
• Odstraněny polofunkční odkazy „+1 nových příspěvků“ z poslední diskuse. Čára ponechána.

Ještě něco je potřeba dodělat před nasazením?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Děkuji za úpravy. Dle mého názoru už je sandbox připravený k nasazení.
Alphard
Profil
Také nevidím důvod dále čekat.
Joker
Profil
Str4wberry:
Nyní by se měl parametr posledniStrana rovnat true jen na poslední straně.
Na srazu se myslím říkalo, že tohle už je jediná chybějící věc.

S přihlédnutím k tomu, že většina pozvaných (asi) stejně sandbox používá pro svou běžnou aktivitu v diskusi a (pokud vím) nejsou žádné problémy...
Str4wberry
Profil
Dobře, v tom případě může někdo s oprávněním provést aktualizaci.
DoubleThink
Profil *
Díky, dnes večer na to vletím.


Moderátor Chamurappi: DJPW 1.5 byla nasazena 20.10.2009 ve 2 hodiny v noci.
Chamurappi
Profil
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z Úpravy diskuse • 2010.

Než začnete kutit něco monstróznějšího v sandboxu, měli bychom ještě nasadit drobně upravenou verzi DJPW 1.5 (do konce listopadu).
Str4wberry
Profil
Co obnáší ta „drobně upravená verze DJPW 1.5“?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Obnáší:
• Vylepšený djpw.js — s mírně lepší kontrolou titulků, upraveným přesouvátkem vláken, s doplněnými tabindexy u moderátorských zaškrtávátek, s alertem, který vystraší nejen Bubáka, a s opraveným [pre]-problémem.
Skryté „Zakázat formátování“.
• Novou BB značku [!], lepší zpracování kurzívy a tučnosti, opravený problém při převodu příspěvku s [#kotvou] a [url]odkazem[/url] z HTML na BB.
• Upravený styl a trochu i HTML šablony, aby bylo výraznější zacílení kotvy.
• Zaškrtávátko „oznámení na e-mail“ nově s tabindexem.

Mohla by obnášet i tu zaškrtávací sušenku, kdyby sis našel pár minut.
Ještě z čísla verze v patičce odstraním „RC“ a přidám do klávesové mapy funkci, která do označeného textu nasouká [!], aby existovala plnohodnotná náhrada za zákaz formátování.



Teď jsem trochu přečísloval vlákna, z 2009/I je 2009, z 2009/II je 2010/I. Snad to nikoho moc nezmate.
Str4wberry
Profil
Aha, takže nasazení do konce listopadu vlastně čeká jen na tebe. :–)

Mohla by obnášet i tu zaškrtávací sušenku, kdyby sis našel pár minut.
Asi bych to raději odložil. Jednak by se to muselo hlídat se SVN a taky bych to raději (spolu s čárou v poslední diskusi a zatím skrytými počty nových příspěvků) uchovával v databázi. A v neposlední řadě se kvůli takové drobnosti nevyplatí lézt do zdrojáků, zvlášť ještě v případě úpravy, která mě moc neláká.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Asi bych to raději odložil.
Já také, ale Camo na to pospíchá.

Jednak by se to muselo hlídat se SVN
Do bb_functions.php jsem už stejně musel vlézt dřív kvůli tabindexu.

Teď je tam:
$prechecked = ($_COOKIE['sendmail'] == '1') ? " checked" : "";
$checkEmail = "<input type=\"checkbox\" id=\"CheckSendMail\" name=\"CheckSendMail\" tabindex=\"6\"$prechecked> <label for=\"CheckSendMail\">$l_emailNotify</label> [<a href=\"{$indexphp}action=manual#emailNotifications\">?</a>]";
A do bb_func_thread.php jsem zkusil přidat:
setcookie("sendmail", isset($CheckSendMail) ? 1 : 0, time()+60*60*24*365);
Řekl bych, že to funguje (v sandboxu). Je v něčem háček? Poslouchám při tom Události komentáře, takže mi teď myšlenky oscilují mezi PHP a amazonskými pralesy, ale snad jsem tam žádnou chybu neudělal.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0