Autor Zpráva
Werewolf
Profil
Ahoj, jen mám takový nápad (možná nejsem první):

Já chodím na diskusi přes d.jpw.cz. Jediné, co mi vadí, je to, že když zadám http://d.jpw.cz/neco.html, plivne to na mě 404..
Mám na to nějaký skript (ikdyž je na 99,99% nefunkční), jenže stejně nevím, jak provádět ten skript při načtení jakéhokoliv souboru na d.jpw.cz..

Nejspíš to bude pro mmmoderátory hračka, jen použít $PATH_TRANSLATED (nebo $PATH_INFO, teď fakt nevim) přesměrovat z toho, co je za d.jpw.cz/__ na diskuse.jakpsatweb.cz/__. Pokud jsem se nevyjádřil jasně (což se nevyjadřuji zrovna často), příklad:

Pokud zadám d.jpw.cz/rules.htm, přesměruje mě to na http://diskuse.jakpsatweb.cz/rules.htm..

Díky za kritiku a případné vylepšení.


mmm - netrestejte mě za to, že jsem vás zavolal
Str4wberry
Profil
Trest Tě nemine, neb do části O této diskusi netřeba nás volat. :–) Dostáváš černý puntík (·).

Vypadá to, že doménu jpw.cz má pod palcem Yuhů.

Po Tvém příkladu mě napadá otázka: K čemu to bude? Mně by přišlo šikovné zadat „d.jpw.cz/90050“ a dostat se do tohoto vlákna. Ale tohle?
Yuhů
Profil
Napiš si, co potřebuješ, a pošli mi to. Tohle je tam teď:

<?php

$cil = "http://www.jakpsatweb.cz";

switch ( $_SERVER['HTTP_HOST']){
case "d.jpw.cz":
$cil = "http://diskuse.jakpsatweb.cz/";
break;
case "h.jpw.cz":
$cil = "http://www.jakpsatweb.cz/html/";
break;
case "j.jpw.cz":
$cil = "http://www.jakpsatweb.cz/javascript/";
break;
case "c.jpw.cz":
$cil = "http://www.jakpsatweb.cz/css/";
break;
case "f.jpw.cz":
$cil = "http://flash.jakpsatweb.cz/";
break;
default:
$cil = "http://www.jakpsatweb.cz/";
break;
}

Header("Location: " . $cil);

exit;
?>
Werewolf
Profil
Str4wberry
Trest Tě nemine
Taková krutost..

Dostáváš černý puntík (·).
Kolik jich musím mít na smazání/ban?

Yuhů
Napiš si, co potřebuješ, a pošli mi to.
Děkuji moc, opravdu by mi to usnadnilo práci:

Mně by přišlo šikovné zadat „d.jpw.cz/90050“ a dostat se do tohoto vlákna.
Souhlasím se Str4wberrym.. Možná by to šlo udělat přes cyklus, ikdyž já toho nejsem schopný.. Co byste ode mě čekali, s PHP dělám sotva rok a navíc s mým věkem...

Napiš si, co potřebuješ
Dobrá, napsal jsem..
Str4wberry
Profil
Werewolf:
Dobrá, napsal jsem..
Přepokládám, že Yuhů myslel hotový PHP skript. :–)
Werewolf
Profil
Str4wberry
Přepokládám, že Yuhů myslel hotový PHP skript. :–)
To je špatné, protože ten já sám nesesmolím. :-(
Pokud by někdo byl tak hodný, že by něco takového napsal...
Jan Tvrdík
Profil
Werewolf:
Jdu zkusit něco sepsat, akorát by mě stejně jako panthera zajímalo, k čemu to bude.

<?php 
switch ($_SERVER['HTTP_HOST']) { 
	case 'd.jpw.cz': 
		$cil = 'http://diskuse.jakpsatweb.cz/';
		$cesta = trim($_SERVER['REQUEST_URI'], '/');
		if (is_numeric($cesta)) {
			$cil .= 'index.php?action=vthread&topic=' . $cesta;
		} else {
			$cil .= $cesta;
		}
		break; 
	case 'h.jpw.cz': 
		$cil = 'http://www.jakpsatweb.cz/html/'; 
		break; 
	case 'j.jpw.cz': 
		$cil = 'http://www.jakpsatweb.cz/javascript/'; 
		break; 
	case 'c.jpw.cz': 
		$cil = 'http://www.jakpsatweb.cz/css/'; 
		break; 
	case 'f.jpw.cz': 
		$cil = 'http://flash.jakpsatweb.cz/'; 
		break; 
	default: 
		$cil = 'http://www.jakpsatweb.cz/'; 
		break; 
} 

Header('Location: ' . $cil); 
exit;
panther
Profil
Str4wberry
Po Tvém příkladu mě napadá otázka: K čemu to bude? Mně by přišlo šikovné zadat „d.jpw.cz/90050“ a dostat se do tohoto vlákna.
Jako nápad to nezní špantě, ale nemyslím si, že to bude nějak moc využívané. Nebo si snad budeš pamatovat, že téma s názvem „Přístup k diskusi přes d.jpw.cz“ má číslo „90050“?
Str4wberry
Profil
To ne, ale někdy mají zdejší odkazy i více než 80 znaků, což je docela dost. A některé systémy mají tendenci je rozdělovat. Nebylo by tak nutné v některých případech používat zkracovače adres.
SwimX
Profil
Str4wberry
todle by asi mělo fungovat. Ale podle mě by sis to dokázal napsat i líp, nebo snad ne? :))

<?php 
switch ( $_SERVER['HTTP_HOST']){ 
  case "d.jpw.cz": 
    $cil = "http://diskuse.jakpsatweb.cz/"; 
  break; 
  
  case "h.jpw.cz": 
    $cil = "http://www.jakpsatweb.cz/html/"; 
  break; 
  
  case "j.jpw.cz": 
    $cil = "http://www.jakpsatweb.cz/javascript/"; 
  break; 
  
  case "c.jpw.cz": 
    $cil = "http://www.jakpsatweb.cz/css/"; 
  break; 
  
  case "f.jpw.cz": 
    $cil = "http://flash.jakpsatweb.cz/"; 
  break; 
  
  default: 
    if (isset($_SERVER['REQUEST_URI'])){
      if(is_numeric(substr(2, strlen($_SERVER['REQUEST_URI']), $_SERVER['REQUEST_URI'])))
        $cil = "http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=".substr(2, strlen($_SERVER['REQUEST_URI']), $_SERVER['REQUEST_URI']);
      else 
        $cil = "http://diskuse.jakpsatweb.cz".$_SERVER['REQUEST_URI'];
    }
    else
      $cil = "http://www.jakpsatweb.cz/"; 
  break; 
} 
header("location: $cil");
exit; 
?>
Jan Tvrdík
Profil
SwimX:
Nechápu, jak se to dostane do default větve, když to skončí na řádku 5 příkazem break :)
SwimX
Profil
Yuhů
proč html, JS, css jsou "složky" jenom flash je jako subdoména?
SwimX
Profil
Jan Tvrdík
No vidíš :)) tak to nefunguje
Jan Tvrdík
Profil
SwimX:
Flash psal DoubleThink ostatní Yuhů.
SwimX
Profil
Jan Tvrdík
Rewrite by to mohl sjednotit, bylo by to takové přehlednější, i když je to asi celkem jedno..
Jan Tvrdík
Profil
SwimX:
Rewrite neumím, ale jestli by jsi ho (nebo někdo jiný) zvládnul napsat, tak by to asi bylo nejlepší.
SwimX
Profil
Jan Tvrdík
Taky s nima válčím (ostatně jako se vším), ale pokud mají vyhledávače zzaindexovanou tudle adresu a mi jim budem strkat jinou, aby se zbytečně nepřišlo o místa. Založím téma v názoru na jpw
SwimX
Profil
kletely
napiš možná radši sem, tady už to asi nikdo nenajde :))

Jan Tvrdík
a když by se ta moje "krásná" podmínka dala do prvního case "d.jpw.cz":
if (isset($_SERVER['REQUEST_URI'])){
      if(is_numeric(substr(2, strlen($_SERVER['REQUEST_URI']), $_SERVER['REQUEST_URI'])))
        $cil = "http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=".(substr(2, strlen($_SERVER['REQUEST_URI']), $_SERVER['REQUEST_URI']));
      else 
        $cil = "http://diskuse.jakpsatweb.cz".$_SERVER['REQUEST_URI'];
    }
    else

šlo by to?
Jan Tvrdík
Profil
SwimX:
a když by se ta moje &quot;krásná&quot; podmínka dala do prvního case "d.jpw.cz":
Tak získáš trochu jinak napsáno to co už jsem napsal já :) Jinak ano, mělo by to jít.
SwimX
Profil
Jan Tvrdík
to co už jsem napsal já :)
nj, tys editoval svuj příspěvek. Já sem ho četl když to tam eště nebylo a pak už sem si nevším :))
Str4wberry
Profil
Velmi dobře, pánové. To jsem nečekal. Snad se zde Yuhů brzo objeví a skript inovuje.
Yuhů
Profil
A verzi ze kterého příspěvku mi doporučujete nakonec použít?
Str4wberry
Profil
Tu [#7] od Jana Tvrdíka, Yuhů.
Alphard
Profil
člověk musí myslet na sebe, jestli to někomu nevadí, prosil bych použít tohle

<?php 
switch ($_SERVER['HTTP_HOST']) { 
    case 'd.jpw.cz': 
        $cil = 'http://diskuse.jakpsatweb.cz/';
        $cesta = trim($_SERVER['REQUEST_URI'], '/');
        if (is_numeric($cesta)) {
            $cil .= 'index.php?action=vthread&topic=' . $cesta;
        } else {
            $cil .= $cesta;
        }
        break; 
    case 'h.jpw.cz': 
        $cil = 'http://www.jakpsatweb.cz/html/'; 
        break; 
    case 'j.jpw.cz': 
        $cil = 'http://www.jakpsatweb.cz/javascript/'; 
        break; 
    case 'c.jpw.cz': 
        $cil = 'http://www.jakpsatweb.cz/css/'; 
        break;
    case 'f.jpw.cz': 
        $cil = 'http://flash.jakpsatweb.cz/'; 
        break; 
    case 'p.jpw.cz': 
        $cil = 'http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vtopic&forum=9'; 
        break; 
    default: 
        $cil = 'http://www.jakpsatweb.cz/'; 
        break; 
} 

Header('Location: ' . $cil); 
exit;
?>
Str4wberry
Profil
Nově můžete používat doménu djpw.cz. Více v tématu: Doména djpw.cz

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: