« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
Autor Zpráva
Joker
Profil
V sandboxu v Opeře (konkrétně verze 11.01) obnovení když přibudou příspěvky anebo klávesou R ztratí rozepsaný příspěvek. Při listování ve vícestránkovém vláknu se příspěvek zachová.

Ostrá verze funguje správně a v IE8 funguje i sandbox.
Yur4Y
Profil
Chamurappi:
a#zmrzly-odkaz:visited { display: none; }
Nechcem vám do toho kecať, ale Firefox 4 nedovolí použiť vlastnosť display na pseudotriedu :visited.
Bubák
Profil
Yur4Y:
ale Firefox 4 nedovolí použiť
To jsem netušil, koukám, že Mozilla se asi pustila do boje proti CSS exploitu, ale pak nechápu, proč je stále dovoleno měnit barvičky.
Dodávám, pořádně jsem si přečetl článek na mozilláckém webu a už to chápu.
http://hacks.mozilla.org/2010/03/privacy-related-changes-coming-to-css-vistited/ (en)
http://www.root.cz/clanky/css-exploit-a-neexistujici-soukromi-na-webu/
Str4wberry
Profil
Každopádně nás to nemusí trápit, protože v případě přesunutí příspěvku/vlákna se uživateli zobrazí upozornění nezávisle na :visited.
Bubák
Profil
To ano, a i kdyby kdyby to bylo důležité řešit, jde použít cookies. Ale pro tento konkrétní případ to, alespoň podle mého názoru, nestojí za vynaloženou námahu.
Bůh
Profil *
Zkouška, zkouška, abych viděl, co je v „page“ v ostré verzi.
A když už sem píšu…

Reaguji na Str4wberryho:
Díky. To přesměrování při page=0 ničí i rozepsané příspěvky při „bezpečném“ znovunačtení, protože se odešle formulář se skrytým polem page s hodnotou 0. Asi by buď nemělo být přesměrování při POSTu, nebo by tam neměl být vůbec page. (Mohl bych zajistit v JS, aby se při bezpečném přechází ze stránky na stránku neposílal, ale to už bych bral jako nouzovou záplatu.)
Str4wberry
Profil
Tak jsem vyhodil page=0 ze stránkování, to jsi myslel? Každopádně to přesměrování se dělalo jenom u GETu, záhada. :–)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Ani jsem nevěděl, že jsem myslel stránkování :-)
Každopádně teď už mi bezpečné znovunačítání funguje. (Možná by o těchto úpravách mohla být zmínka ve vlákně o vývoji… jako reakce na 5/#24)
panther
Profil
Koukám, že nad výpis poslední diskusí přibyl další odkaz, a sice „Poslední zaslané příspěvky“.

Toto bych trochu přejmenoval, protože mi dalo chvilku zabrat, než jsem přišel na to, co tím autor mínil. Ve skutečnosti jsou to poslední témata, jichž jsem se účastnil. … Témata s mými příspěvky?


Co je ale to hlavní, při zmenšení okna se odkazy hrnou pod sebe a vzájemně se překrývají (mají záporné marginy). Horní záporný margin eliminuje padding u div#posledni, což lze udělat i záporným horním marginem u celého strongu, který ty odkazy obaluje.

Dále ten strong má šířku 50%, třídění dle témat/odpovědí 40%, odkazy vlevo se tedy zalamují zbytečně brzy, přestože je uprostřed ještě spousta volného místa. Poměr šíří bloků je při normální velikosti písma 500px : 220px), tomu bych přizpůsobil i procentuální šířky - 60% a 30%.
Kajman_
Profil *
V sandboxu při úpravě příspěvků mi to převádí dvě pomlčky mezi dvěma mezerami na dlouhou pomlčku. Dvě pomlčky v pre je potřeba zachovat (mysql komentář musí mít za pomlčkami mezeru a před ním se mezery používají u formátování).

--komentář sql
 --komentář sql s formátovací mezerou na začátku
-- komentář mysql
 — komentář mysql s formátovací mezerou na začátku

Nebylo by hezčí, kdyby i zobrazená témata bez reakcí měla horní odkazy stylem jakoby záložky?
Str4wberry
Profil
Zmíněná „navigace“ poslední diskuse je zatím provisorní. Až bude jasné k čemu všemu se Chamurappi před nasazením sandboxu dokope, tak bude vhodný čas to řešit. To přepínání by se mohlo dělat JavaScriptem, myslím, že už jsme to někde naťukli, to by to vyřešilo. Jinak se mi stránka „bez reakcí“ moc předělávat nechce, nešlo by to moc elegantně a jednoduše. :–)

Automatické převody sekvencí určitých znaků jsem nyní úplně vypnul, nepřišly mi jako takové vylepšení, že by mělo smysl (a chtělo se mi) řešit řadu vedlejších negativních efektů.
Joker
Profil
Původně z Porušovanie pravidiel odkazom na najlepsihosting.com?
Chamurappi:
V sandboxu se už pár dní ukazují upozornění na přesouvání, zkus si přesunout třeba svůj příspěvek

A jo, šikovné. Možná by se to nemuselo zobrazovat úplně nahoře, ale spíš nad přehledem kategorií (pod jménem nebo vedle).
Na svém monitoru bych to dal mezi přehled kategorií a poslední vlákna, ale předpokládám, že při menších rozlišeních to nebude vidět.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jokera:
Upozornění se ukazují na všech stránkách, ne jen na úvodní — na tu člověk, kterého mažeme, ani nemusí chodit.
Možná by to mohlo být pod menu, přes celou šířku a bez absolutního pozicování.


Reaguji na Str4wberryho:
To přepínání by se mohlo dělat JavaScriptem, myslím, že už jsme to někde naťukli, to by to vyřešilo.
Naťukli, ale myslím si, že pokud se mění hlavní obsah stránky, měla by se načíst nová stránka.
Pokud do toho bude mluvit JavaScript, nebude to v této vlně úprav, takže provizorní navigace se asi dožije nasazení.

Automatické převody sekvencí určitých znaků jsem nyní úplně vypnul
Děkuji, už jsem měl chuť to také udělat.
A ještě, co se týče mých chutí, upravil jsem bb_nzp.php, protože odkaz s page=0 na bezpečné znovunačtení pořád nebyl pro rozepsaný příspěvek bezpečný. Teď už je. Snad.

Jinak se mi stránka ‚bez reakcí‘ moc předělávat nechce, nešlo by to moc elegantně a jednoduše.
Před pár měsíci jsem přemýšlel o tom, že bych vyrobil ještě jeden podobný seznam (asi spíš jen pro moderátory), ale nechtěl jsem se do PHP moc vrtat. Možná by se hodilo vyrobit nějaké moderátorské doupě, odkud bychom se snadno dostávali na věci související s moderováním (filtr slov, seznam vláken s mmm, log anonymizérů apod.).


Reaguji na panthera:
Toto bych trochu přejmenoval, protože mi dalo chvilku zabrat, než jsem přišel na to, co tím autor mínil.
V prapůvodním návrhu jsem použil pojem „Moje poslední diskuse“, ale to by asi také nebylo dostatečně názorné. Co třeba „S mojí účastí“?


Reaguji na Yur4Ye:
Firefox 4 nedovolí použiť vlastnosť display na pseudotriedu :visited
Docela škoda, že ji nedovolí použít ani v rámci téže domény. Soukromí by to v našem případě neohrožovalo o nic víc než cookies.


Reaguji na _es:
Ak áno, nedalo by sa spraviť aspoň automatické mazanie tohoto z adresy?
Až polezu příště do bb_codes.php, zkusím si na to vzpomenout.
panther
Profil
Chamurappi:
Co třeba ‚S mojí účastí‘?
ano, to se mi zdá výstižnější... Může být.

věci související s moderováním ([...] log anonymizérů apod.)
anonymizér poznáš v drtivé většině už podle cizokrajné ikonky. Co máš s anonymizéry v plánu? Trpíme je tu, blokované nejsou (i když úplně žádoucí též ne).
Kajman_
Profil *
Str4wberry:
Jinak se mi stránka ‚bez reakcí‘ moc předělávat nechce, nešlo by to moc elegantně a jednoduše. :–)
Ani, kdyby se tam přidal sloupec se samými nulami a tabulka tak vypadala jako v ostatních záložkách?
Chamurappi
Profil
Reaguji na panthera:
V plánu mám jen ten log. Řekněme, že někdy jde vědět víc, než nyní víte :-)

Edit ještě k tomu mému výčtu: Moderátorům by se hodilo mít při ruce i odkaz na Dobré rady.
Kajman_
Profil *
Chamurappi: 1.12.2010
Od teď se v ostré verzi vykonávají zmíněné SQL dotazy.

Poslední měsíce bývají častější přetížení než loni. Bývá to rozprostředo do odpoledních hodin. Oproti loňsku se přibližně o 6% zvedly návštěvy diskuse, tak se třeba jen našla únosná mez.

Ale ten nárůst vypadá už tak na listopad, tak to asi nebude zrovna tímhle ukládáním. Nedá se nějak zjistit, kde je úzké hrdlo?
Str4wberry
Profil
Možná by se hodilo vyrobit nějaké moderátorské doupě

Tak jsem něco takového na hrubo vyrobil. Odkaz by se měl zobrazovat v menu.
Petr ZZZ
Profil
Str4wberry:
Bezva, odkaz na Doupě funguje. :) Vidím tam odkazy na Zakázaná slova a Dobré rady a dva příspěvky se třemi m.

1. Ty příspěvky nabízí odkazy odpovědět a citovat, ty ale nefungují a řekl bych, že jsou i zbytečné, protože smysl dává spíš odpovídat z celého vlákna než z jednotlivého příspěvku.
2. Ty příspěvky se třemi m se budou přidávat automaticky? Zatím se tak zřejmě neděje, Aha, tak děje! zkusmo jsem odeslal (už zase smazal) test se třemi m na Hřiště a v Doupěti se to neukázalo.
3. Budou se v Doupěti i zakládat témata a diskutovat? Transparenci by prospělo spíš vést veškeré diskuse veřejně, na druhé straně by se občas možnost diskutovat za dveřmi mohla hodit.

Chamurappi, Str4wberry: Díky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Šlo by vyrobit ještě jedny Dobré rady, které by se jen u formuláře na zakládání vlákna ukazovaly místo těch nynějších? Nový způsob zakládání bude až v příští vlně úprav a teď není moc jasné, na koho by měly Dobré rady cílit (třeba u Prací a zakázek).


Reaguji na Petra ZZZ:
Je to jen prachobyčejný výpis příspěvků z hledání (s podmínkou filtrující led), ne zvláštní kategorie, ani zvláštní vlákno…
Str4wberry
Profil
Petr ZZZ:
Ad 1) Vím, ale přijde mi zbytečné se namáhat s jejich odstraněním.
Ad 2) Příspěvky z ledu a obsahující poznámku moderátora jsou z výpisu vyjmuty.
Ad 3) Nějakou uzavřenou kategorii máme v plánu, ale pokud bude, tak mimo současnou stránku doupěte.


Chamurappi:
Šlo. Pokud příspěvky obohatíš o [hr], část pod [hr] se zobrazí ve vlákně a část nad v kategorii.
panther
Profil
Str4wberry:
Doupě je dobré, jen bych uvítal, kdyby se místo/kromě menu objevovalo i v navigaci nad posledními diskusemi (Nejnovější diskuse - Témata bez reakcí - Poslední zaslané příspěvky - Doupě). Přístupuji na diskusi skrze záložku cílící na #posledni a na Doupě je tak pro mě složitější se dostat, resp. pokud tam nebudu chtít jít cíleně, nevzpomenu si na něj. Takhle by bylo více na očích, a věřím, že nejen mě.
Alphard
Profil
Stále zde máme nepříjemný problém s krácením dlouhých příspěvů na maximální délku. Nevím, jestli se o tom ví, takže hlásím/připomínám.

Sice tak dlouhé příspěvky obvykle nejsou nutné, ale useknutní konce často způsobí problémy.

Vidím 2 možnosti řešení:
a) povolit delší příspěvky
b) zachovat současnou délku, ale aspoň javascriptem oznámit, že konec bude useknut.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alpharda:
Rozhodně by mělo zdejší PHP nejprve příspěvek oříznout na povolenou délku a teprve pak převádět BB na HTML, jinak vznikají neukončené elementy… a na straně klienta pak ani dost dobře nemůžu vědět, jestli bude délka překročena.

a) povolit delší příspěvky
Nejsme pastebin. Existují případy, kdy je celý dlouhatánský zdroják skutečně nezbytný k odhalení problému?

aspoň javascriptem oznámit, že konec bude useknut
Plánuji — oznámím a zastavím odeslání. Možná by se hodilo i nějaké rázné poučení.
Mnohdy je nenápadné useknutí zbytečně dlouhého zdrojáku lepší, než kdyby tazatel rozdělil kód do osmi příspěvků. Už tu jednou někdo zkoušel vložit do příspěvku celé minifikované jQuery :-)


Reaguji na panthera:
Přístupuji na diskusi skrze záložku cílící na #posledni
Doufám, že víš, že jde poslední diskuse přesunout nad kategorie :-)

resp. pokud tam nebudu chtít jít cíleně, nevzpomenu si na něj
To vůbec nevadí. Vzniklo proto, že doposud jsi nemohl jít na žádnou z těch tří věcí, co tam jsou, ani cíleně, protože sis (nejspíš) nepamatoval adresy.
Jako záložka by mi to nedávalo moc smysl.


Reaguji na Str4wberryho:
Šlo.
Děkuji, teď už je půjde naplnit smysluplněji.
Darker
Profil
Alphard:
Sice tak dlouhé příspěvky obvykle nejsou nutné, ale useknutní konce často způsobí problémy.
Taky jsem na to koukal. Spíš bych krátil text mezi PRE, a dal tam /*Konec useknut*/ popř. <!--Konec useknut-->
Stejně dlouhé PRE smrdí nepřehledným balastem.
Další příklad problému. A opět je to zbytečně dlouhý zdroják.
Str4wberry
Profil
a na straně klienta pak ani dost dobře nemůžu vědět, jestli bude délka překročena
Ale to na straně serveru také ne. Když se to nejdříve zkrátí, může to zase nafouknout převod značek. :–)

Rozhodně by mělo zdejší PHP nejprve příspěvek oříznout na povolenou délku a teprve pak převádět BB na HTML, jinak vznikají neukončené elementy
Spíš použít něco takového. Zkrácení před převodem na HTML zmrzačí BB značky.

Sloupeček pro text příspěvků je typu TEXT a zkracuje se na 10240 znaků, mohlo by se to zvýšit. Každopádně při vložení opravdu mnohařádkového kódu bych se nebránil odeslání zablokovat.
Alphard
Profil
Chamurappi:
Hned jsem psal, že to obvykle není nutné (nevzpomínám si, že by někdy bylo, ale nikdy neříkej nikdy). Nicméně se pak mohou ztrácet otázky položené na konci, problémy s uzavřeností tagů a celková nekonzistence.

a na straně klienta pak ani dost dobře nemůžu vědět, jestli bude délka překročena.
Viz [#26] délkové omezení v databázi. Přece není nutné počítat to do posledního znaku. Myslím, že si můžeme nechat zálohu pro převody na serveru a když javascript detekuje cca 8000 až 9000 znaků, zastavit odeslání a vypsat hlášku, že tak dlouhý kód stejně nikdo číst nebude.
panther
Profil
Chamurappi:
Doufám, že víš, že jde poslední diskuse přesunout nad kategorie :-)
o tom nevím, ale stejně by mi to nepomohlo, musel bych scrollovat o řádek výš. No nic, budu Doupě navštěvovat spíše méně než více, když si na něj zrovna vzpomenu :-)

Alphard, Str4wberry:
omezení možnosti vkládání dlouhých kódů bych též uvítal. Témata/příspěvky s dlouhým kódem spousta lidí přeskočí, přestože problém může být jednoduchý a při vybrání vhodných řádků ihned viditelný.

Nejdelší kódy jsou v PHP, celé nakopírované stylopisy už pomalu mizí. Vedlo by omezení délky kódů k tomu, že by např. problém neukládání dat do DB omezil ukázku kódu na nezbytné PHP místo PHP společně se stořádkovým formulářem v HTML? Možná ano.
Str4wberry
Profil
Problém je, že tazatel často netuší, kde může být problém a někdy ani netuší, co to je vůbec databáze nebo PHP.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Když se to nejdříve zkrátí, může to zase nafouknout převod značek. :–)
To vadí? Limit 10240 znaků je dán nějakým technickým parametrem?
Když sem teď někdo zkusí narvat pětimegový příspěvek plný pikantních kombinací BB značek, bb_codes.php se pořádně zapotí, než vytimeoutuje, že?

Každopádně při vložení opravdu mnohařádkového kódu bych se nebránil odeslání zablokovat.
Nevím, jestli zrovna počet řádků je směrodatný. Líbilo by se mi nějaké exaktní měřítko, které by fungovalo stejně na klientovi i na serveru (ideálně opravdu do posledního znaku).
Na klientovi znám v JS délku BB textu (s konci řádků normalizovanými na \n) a počet řádků. Na serveru máš po převodu do HTML jinou délku textu a potenciálně i jiný počet <br>, jiný počet \r a jiný počet \n.

tazatel často netuší, kde může být problém
Ale snad by mu šlo nějak objasnit, že dlouhý zdrojový kód vložený do diskuse pravděpodobně ničemu nepomůže, ne?


Reaguji na Alpharda:
délkové omezení v databázi
CREATE TABLE `minibb_posts` ( […] `post_text` text collate latin2_czech_cs NOT NULL, […] )
V databázi to číslo nevidím. Až v PHP skriptu s nastavením je $post_text_maxlength=10240;.

když javascript detekuje cca 8000 až 9000 znaků, zastavit odeslání a vypsat hlášku
To bych si musel na úpravy ČaPoZaPoDu u JavaScriptu vypínat JavaScript :-)


Reaguji na panthera:
o tom nevím
Kuk. Jakmile vznikl tento přepínač, přestal jsem chodit na #posledni.

budu Doupě navštěvovat spíše méně než více
Je to převážně rozcestník k hůře dostupným funkcím, není důvod nad ním pravidelně bdít.

Vedlo by omezení délky kódů k tomu, že by např. […]
Nebo k tomu, že by tazatelé nepoužívali [pre] a tím by kontrolu obešli.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0