« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
Autor Zpráva
Darker
Profil
Chamurappi:
To bych si musel na úpravy ČaPoZaPoDu u JavaScriptu vypínat JavaScript :-)
Nebo k tomu, že by tazatelé nepoužívali [pre] a tím by kontrolu obešli.
Myslím si, že blokovat formulář úplně (return false) je nesmysl. Stejně to obejdu, když budu chtít (i když totéž jse možná nedá čekat od chytráků co sem dávají 500-ti řádkové kódy).
Spíš bych udělal takové to osvedčené oběvení červené hlášky dole, a to už o dejme tomu 75-ti řádkových kódů. Ty řádky mají na straně uživatele smysl, určují, jak dlouho pak budeě točit kolečkem myši, aby ses dostal dál.
Nepoužívání pre je sice pěkný trik, ale člověk, který na diskusi hodí 500řádků kódu jako prostý text má asi takovou šanci na úspěšné řešení, jako píďalka proti buldozeru v přetlačované.

Str4wberry:
Spíš použít něco takového. Zkrácení před převodem na HTML zmrzačí BB značky.
Je celkem fuk, kdy ke zkrácení dojde (vždycky tam ty tagy budou), jde hlavně o to, aby byl uživatel varován s předstihem. Rozhodně by tam varování mělo být. Nejméně o 200 znaků dřív, než je hranice.
Ovšem vzhledem k tomu, že HTML tagy jsou delší než BBC, asi má smysl zkracovat po přeformátování. A nebo, vzhledem k tomu, co teď čtu u Chamurappiho, ohledě pocení, má možná smysl odhadnout nejdřív budoucí délku nějakým algorytmem, který se nezatíží ani dlouhým textem (na úkor přesnosti) a podle výsledku pak vybrat z možných limitů.
Trochu mě překvapuje, že data ukládáte už zformátovaná, já je třeba vždycky formátoval znova, abych ušetřil místo. Fakt je, že u mě šlo o komentáře k souborům dlouhé max. 100 znaků.

Problém je, že tazatel často netuší, kde může být problém a někdy ani netuší, co to je vůbec databáze nebo PHP.
Myslím že ta červená hláška indikující moc dlouhé vložené kódy by měla obsahovat něco o žívých ukázkách (a možnosti to někam nahrát).

Mimochodem, teď jsem si všiml, že když napíšu mm_m tak se info objeví až po chvíli. Nebudu teď zkoumat kód, spíš půjdu spát, ale je mi to divné.
Str4wberry
Profil
Myslím si, že blokovat formulář úplně (return false) je nesmysl.
Spíš bych udělal takové to osvedčené oběvení červené hlášky dole

Ono mi právě moc osvědčené nepřijde. Nebo nefunguje ideálně, protože počet zpráv bez diakritiky je stále vyšší, než jsem předpokládal. Možná by se mohlo ukazovat na místě popisků tlačítek. A nějaký dotaz „Příspěvek se zdá býti dlouhý, chcete jej přesto odeslat?“ každý hned odklikne.
Darker
Profil
Str4wberry:
každý hned odklikne.
Jeho chyba, jestli to nebude úplný pitomec, poučí se z následků. Krom toho ve chvíli, kdy se v příspěvku oběvé něco a mazání a ztracených datech, i pitomec zapne mozek.

Ono mi právě moc osvědčené nepřijde.
Taky jsem s tím slovem váhal. Možná by to chtělo prudit víc, dokonce myslím, že se tu tu už řešilo. Možná by pomohlé třeba červené pozadí textového pole na ty obvzlášť zásadní chyby.
To s tou diakritikou nepovažuju za určující. Lidi na to kašlou, protože jsou líní. To by jim musela z obrazovky vylézt palice a mlátit je přes prsty. To se vám asi nepodaří. Možná by to šlo v IE, tam jsou všeliaké funkce...
Kajman_
Profil *
Chamurappi:
V databázi to číslo nevidím. Až v PHP skriptu s nastavením je $post_text_maxlength=10240;
Ten datový typ text uloží jen 64Ki znaků, takže to omezení php parametrem nastane dřív. Do typu mediumtext se vejde 16Mi.
Joker
Profil
Chamurappi:
V sandboxu se už pár dní ukazují upozornění na přesouvání, zkus si přesunout třeba svůj příspěvek
Drobný nedostatek je, že mě to upozorňuje i na příspěvky, které napíše někdo jiný pod stejnou přezdívkou ( Příspěvek #817877 )
Ale většinou to asi nebude vadit.
Str4wberry
Profil
Spíš by se mohlo zakázat, aby sem mohl psát joker, když je tu registrován Joker.
Darker
Profil
Str4wberry:
Čekal bych že tohle zmizí spolu s odstaněním chyby dvojí registrace.
Str4wberry
Profil
Odstranění „chyby dvojí registrace“ ale nevyřešilo možnost používat jméno registrovaného v jiné velikosti písmen bez přihlášení.
Darker
Profil
Str4wberry:
[#7] Bylo myšleno takto:
"To vás mohlo napadnout, že je chyba tohoto typu ještě někde." - Jenže to zní trochu ošklivě, tak jsem to vyjádřil jinak.
Nenapadlo mě, že to někdo nepochopí (bez urážky, neber si to osobně).
Kajman_
Profil *
Ve vyhledávání přidána možnost filtrovat jen nějakou kategori.
Chamurappi
Profil
Omylem jsem kliknul na tlačítko Odhlásit a zjistil jsem, že neodhlašuje. Pokud mu při opravě někdo budete měnit v hrefu parametr mode na logičtější action, můžete mu rovnou připsat i zbržďovací onclick="return confirm('Opravdu odhlásit?');".


Reaguji na _es:
Ak áno, nedalo by sa spraviť aspoň automatické mazanie tohoto [jména:hesla] z adresy?
Staniž se. (Už před pár dny.)
Kajman_
Profil *
To odhlásit je způsobené různými cookies pro kořenový adresář a .sandbox. Odhlásit ničí jen tu sandboxovou sušenku, ale ta z ostré verze zůstane.
Chamurappi
Profil
Ještě jsem si vzpomněl v souvislosti s pravidly, že by bylo dobré, kdyby odkaz „Pravidla“ v menu odkazoval na pravidla aktuální kategorie, tedy asi na rules.htm?forum=[číslo] (při čemž kategorie nemající vlastní pravidla by byla odtamtud přesměrována na rules.htm). Nyní už ten odkaz takhle cca funguje, ale je to zadrátované v .htaccessu s využitím referera, což není optimální.


Reaguji na Kajmana:
Aha, nevšiml jsem si, že jsem (výjimečně) přihlášený v ostré verzi. Pardon.
Ten ujišťovací onclick jsem nyní připsal do šablony.

Ve vyhledávání přidána možnost filtrovat jen nějakou kategorii.
Užitečné, děkuji.
Ještě by bylo pěkné filtrování podle uživatele. Či uživatelů. Občas si pamatuji, že si spolu v jednom vlákně povídali dva lidé, a to se (bez přímého přístupu do DB) hledá těžko.
Nešlo by místo přidávání formulářových políček vyrobit tam systém operátorů podobný, jako má třeba Google? Aby šlo zadat třeba cosi jako „framework (k:8 or k:1) u:Chamurappi&Witiko t:>2009-03-30“… to by byla hezká hračka :-)
Kajman_
Profil *
Chamurappi:

O těch pravidlech jsem taky přemýšlel, že je to teď nešťastné. Co raději dát třeba do setupu pole konkrétních pravidel pro jednotlivé kategorie?
Implementace by byla rychlá, jen je otázka, jestli nahrazovat odkaz na obecná pravidla nebo kromě obecných pravidel přidat i odkaz na pravidla kategorie, pokud jsou nastavena.

S tím přesměrováním byla v sandboxu ještě potíž, že se používal kód 301, který si některé prohlížeče zapamatují, takže už se na jiná pravidla nedostanu. Dával jsem tam 302. BTW .htaccess by měl být co nejmenší a pokud možno vůbec žádný. Kdybychom se domluvili s hostingem, že se .htaccess zakáže a všechna nastavení se uvedou přímo v konfiguraci apache, tak by to zase bylo o nepatrné procento méně zátěže. S tím, že .htaccess by se povolil jen pro .sandbox.

vyrobit tam systém operátorů podobný, jako má třeba Google

Pěkné by to bylo, ale do téhle koule to asi není reálné. A do další koule bych se raději soustředil na tu Tvoji horní lištu a nějaký systém těch příznaků oblíbenosti, kvality vláken či příspěvků.

Ještě jsem upravoval trošku cachovací funkce Str4wberryho, že po určitém čase už soubor s cachí kousku stránky nepovažují za aktuální. Je to použité jen u statistik, kde se přegenerují při požadavku na stránku a minulé přegenerování bylo před hodinou. No a tady si nejsem jistý, jestli chceme do té stránky se statistikou přidat i čas, kdy byla vygenerovaná.
Str4wberry
Profil
Ze jména autora posledního přispívajícího v poslední diskusi jsem konečně udělal odkaz na tento poslední příspěvek. Doufám, že vám to nikomu moc nevadí a rád bych se poradil, kterak to s odkazem vyřešit při řazení dle nových témat. Zrušit?
Petr ZZZ
Profil
Str4wberry:
Mně ta funkce přijde šikovná. Akorát když je řazeno podle nových témat, tak to kliká na jiné jméno (pokud se neshoduje poslední přispívající se zakladetelem vlákna). To by možná chtělo nějak vysvětlit nebo ošetřit, aby to nemátlo. Jinak ale bezva. :)
Str4wberry
Profil
Akorát když je řazeno podle nových témat, tak to kliká na jiné jméno (pokud se neshoduje poslední přispívající se zakladetelem vlákna).

Právě (jen) k tomu se vztahoval ten návrh na zrušení.
Petr ZZZ
Profil
Já bych to nechal, ten odkaz je praktický. Možná by to vyřešil jiný title, třeba title="(Kliká na konec vlákna.)"
Kajman_
Profil *
Str4wberry:
Mně se ten vzhled odkazu moc nelíbí. Už jsem si zvykl, že jména jsou černě (a často tučně) (kliklací být můžou:) - i když třeba ve statistice jsou vlastně taky modře, tak si asi zvyknu. U jiného třídění bych to nědělal. Naopak by to samé mohlo být u bezreakcí a ve výpisu kategorie řazené také podle posledního příspěvku.

U registrovaných uživatelů mi ten přínos nepřipadá takový. Tam je mnohem lepší odkaz typu +5.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kajmana:
Mně se ten vzhled odkazu moc nelíbí.
Já se zase lekl, když jsem to spatřil modré a tučné. Moc výrazná změna pro můj konzervativní mozek. Po znovunačtení se mi načetlo nové CSS a já se zaradoval, jak je ten odkaz krásně zamaskovaný :-)

Co raději dát třeba do setupu pole konkrétních pravidel pro jednotlivé kategorie?
Může být. Pokud se v tom vyznám. Ale moc často se to měnit nebude.
Rád bych ale zachoval stoprocentní funkčnost adresy rules.htm, takže tam přepis být musí.

BTW .htaccess by měl být co nejmenší a pokud možno vůbec žádný.
To zní rozumně. Co se týče zátěže, čekáme teď na odpověď hostingu, zatím bych se neukvapoval s dalšími optimalizacemi.

tady si nejsem jistý, jestli chceme do té stránky se statistikou přidat i čas, kdy byla vygenerovaná
Vadilo by to něčemu?


Reaguji na Str4wberryho:
rád bych se poradil, kterak to s odkazem vyřešit při řazení dle nových témat
Tento druh řazení používají většinou méně aktivní diskutéři. Nevím, jestli jim takový odkaz k něčemu bude, myslím, že spíš ne. Tady se k tomu asi nikdo z nich nevyjádří, protože tohle vlákno je u nich moc hluboko :-) … zkusím sem někoho z nich nahnat.

Když už kultivujeme tyto seznamy, šlo by jim přidělat tabindexy? Občas po odkazech hopsám tabem a výchozí pořadí není zrovna pohodlné. Nejnižší tabindexy by měly mít horní záložky*, pak hlavní odkazy na vlákna, po nich odkazy na nové příspěvky vedle odkazů na vlákna, pak ty nově dodělané odkazy.

*) Ještě jsem si uvědomil, že záložka „Vaše poslední příspěvky“ trochu kontrastuje s „Můj profil“ v menu. Návrh názvu „Témata s mojí účastí“ se ti nezamlouvá?
Str4wberry
Profil
Když už kultivujeme tyto seznamy, šlo by jim přidělat tabindexy?
Doplněno.

Vaše poslední příspěvky
Přejmenováno na moje.

Návrh názvu ‚Témata s mojí účastí‘ se ti nezamlouvá?
Nezamlouvá, je tam moc mezer.
Keeehi
Profil
Mám dvě šťouralské poznámky:
1) Na úvodní stránce dole u stránkování se před jedničkou zobrazuje tečka. Řekl bych,že je tam navíc.
2) Na úvodní stránce, když se přehazuje pořadí kategorií a posledních aktivních vláken, tak se k tomu používají 2 různé způsoby. Jednou je to textový odkaz vpravo, podruhé obrázek zarovnaný doprostřed. Chvíli jsem to musel hledat.
Petr ZZZ
Profil
Tak ještě jedna šťouralská:
Když si přehodím výpis kategorií nahoru, tak to vypadá, jako kdyby pod nimi chyběl čistič (pozorováno v IE6 při největší velikosti písma).
Str4wberry
Profil
Reakce na Keeehiho:
Na úvodní stránce dole u stránkování se před jedničkou zobrazuje tečka. Řekl bych,že je tam navíc.
Není. Stejně tak je to ve všech stránkováních na diskusi (akorát někde jsou ty tečky skryté styly).

když se přehazuje pořadí kategorií a posledních aktivních vláken, tak se k tomu používají 2 různé způsoby
Myslím, že odkaz pro prohození poslední diskuse je dobře viditelný. A potom už není moc důvod poslední diskusi vracet zpátky. :–)


Reakce na Petra ZZZa:
Můžeš zkusit vymyslet opravu? Díval jsem se na to v IETesteru a uvedenou chybu tam bohužel nepozoruji.
Kajman_
Profil *
Jo, tak ta modrá veliká jména zmizela po refreshi stylů, takto to oči netrhá :-)

Je lepší mít jeden odkaz na pravidla jak je teď a měnit jen adresu nebo pro některé ty kategorie přidat navíc odkaz na "Pravidla kategorie"?
Petr ZZZ
Profil
Str4wberry:
Takto to vypadá:


Doplněním čističe do třídy .backg v souboru djpw.css se to srovná:

.backg { PADDING-RIGHT: 4px; PADDING-LEFT: 4px; FONT-SIZE: 90%; 
         BACKGROUND: #d6dbde; PADDING-BOTTOM: 4px; PADDING-TOP: 4px; 
         ZOOM: 1; clear:both; }
Str4wberry
Profil
Díky. Nějak mě nenapadlo si zmenšit okno, takže se problém neprojevoval. Doplněno, snad to nerozbije něco jiného.
panther
Profil
Str4wberry:
když už jsi v těch úpravách a Petr ZZZ si začal hrát se zvětšováním, na výpisu kategorií se při větším písmu a/nebo zmenšení okna prohlížeče nevejdou jednotlivé kategorie s jejich popisy. To má na svědomí nastavení pevné výšky 2em u deklarace #fora dd na 44. řádku - tam by to chtělo přidat i min-height.

Zároveň bych odebral i ikonky u „Moje poslední příspěvky“ a „Čeká na odpověď“ - při menším okně se to rozlézá na dva řádky dříve, než je třeba - a myslím, že zbytečně. U tohoto by to chtělo upravit i styly, zejména odebrat u .tab a záporný horní margin - při záložkách ve dvou řádcích se záložky překrývají.
Petr ZZZ
Profil
panther:
Petr ZZZ si začal hrát se zvětšováním
Já si nezačal hrát. Čtu diskusi z notbůku výlučně při největší velikosti písma. :-)
Keeehi
Profil
Str4wberry:
Ale je. Pokud je to schovávané stylama, tak se to v chromu neschová (10.0.612.3 dev)


« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.