« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
Autor Zpráva
Str4wberry
Profil
Davex:
Aha, já bral podivuhodnou funkčnost filtru jako známou věc.


Jan Tvrdík:
Zkusil jsem s tím něco udělat.

Doufám, že časem o antispam přijdou kromě moderátorů i běžní členové s vyšším počtem příspěvků.
To bychom museli vytvořit nějakou VIP skupinu, ale to mi přijde jenom kvůli antispamu zbytečné, zase tak často to neotravuje, ne?
panther
Profil
Str4wberry:
zase tak často to neotravuje, ne?
když přijdeš po pár hodinách, otevřeš si více tabů s dotazy a chceš je zodpovědět, tak je to nepříjemné. Taky jsem se s tím už setkal, ale práce s tvořením čehosi by byla asi zbytečná oproti přidané hodnotě.
Alphard
Profil
Str4wberry:
To bychom museli vytvořit nějakou VIP skupinu
Myslíte, že je to nutné? Možná by se to mohlo všem snížit na třeba 10 sekund (proti robotům).
Jan Tvrdík
Profil
Str4wberry:
Díky, chyba se již neprojevuje.

zase tak často to neotravuje, ne?
Stejná situace jako u panthera + když spamuji na hřišti.

To bychom museli vytvořit nějakou VIP skupinu
Stačilo by v případě, že odesílá příspěvek méně než 30 s po předchozím, zjistit, zda má nad 100 příspěvků a podle toho se rozhodnout.
Str4wberry
Profil
Alphard: „Možná by se to mohlo všem snížit na třeba 10 sekund (proti robotům).

Roboti sem za poslední roky snad vůbec nepíší. A těch 30 vteřin dost ztíží spamování lidem.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Úprava se netýká jeho (ne)fungování, ale jeho snadného doplňování moderátory.
Funguje to hezky, dobrá práce.
Máš v plánu podívat se i na to podivuhodné (ne)fungování? Kdysi dávno (tuším) DoubleThink nadhodil myšlenku, že by měly být dva seznamy slov — jeden se sprostými, která se vyhvězdičkují, druhý s nežádoucími (spamovými), která způsobí zahození celého příspěvku. Současný filtr umí fungovat oběma způsoby, ale víceméně náhodně (např. upravená pravidla mi odmítal uložit kvůli jednomu slůvku).


Reaguji na Jana Tvrdíka:
Pokud odešlu příspěvek v krátké době poté, co jsem odeslal jiný, zastaví mě antispam.
Vzpomínám si, že tenhle antispam měl slabinu — dva příspěvky odeslané během té samé sekundy prošly. Byl jsi moc pomalý :-)
Také mě ta třicetisekundová pauza děsně štvala.
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Máš v plánu podívat se i na to podivuhodné (ne)fungování?
Možná.

jeden se sprostými, která se vyhvězdičkují, druhý s nežádoucími (spamovými)
To je možná už zbytečné. Ani tu podivuhodnou funkčnost filtru nevnímám jako nějaký výrazný problém, pokud se nám diskuse nepřehvězdičkuje, což by se už nemělo stát.

Důležité ale je rozhodnout, jestli na nevhodná slova upozornit a ukázat je v náhledu / při pokusu odeslat zprávu — tj. nenechat odeslat, nebo je rovnou vyhvězdičkovat, případně celou zprávu zahodit s tím, že obsahuje nějaká zakázaná slova.

Když je pisateli prozradíme, bude se moct snadněji vyhnout filtru.
Dranel
Profil
Procházel jsem starší soubory v PC a našel jsem následující poznámku:

V návaznosti na téma „Pomlčka a spojovník z jiného úhlu“ (mimochodem už aby se odkazy do diskuse samy přepisovaly na titulek vlákna a obalovaly českými uvozovkami, tohle manuální odkazování je dosti zdlouhavé) přicházím s následujícím dotazem. Bylo by možné, aby se dva za sebou jdoucí spojovníky změnily na půlčtverčíkovou pomlčku a tři na čtverčíkovou? Taktéž mi dá zabrat, než naleznu potřebnou pomlčku a zkopíruji ji sem. Zato spojovník má na klávesnici každý... A ještě dvě a tři po sobě jdoucí tečky na … ;-)

A dále na stránce nastavení jazyků napsat Česky místo Cesky. A nakonec navrhuji nezvýrazňovat každý pátý řádek kódu. Pokud je totiž řádků málo (<10), tak to vypadá, jako by byl zvýrazněn právě problematický řádek.
Str4wberry
Profil
mimochodem už aby se odkazy do diskuse samy přepisovaly na titulek vlákna
Taky se tak děje. Viz Domýšlení odkazu ve výpisu kódu negativně ovlivňuje kód

Bylo by možné, aby se dva za sebou jdoucí spojovníky změnily na půlčtverčíkovou pomlčku a tři na čtverčíkovou?
To už jsme řešili. Nebylo.

A dále na stránce nastavení jazyků napsat Česky místo Cesky.
Jak ses tam dostal? (To nastavení nic nedělá.)
Jan Tvrdík
Profil
Zřejmě měl uložený starý odkaz. Asi by bylo vhodné tu „action=language“ úplně odstranit ze zdrojových kódů (pokud to není zbytečně složité).
Dranel
Profil
Str4wberry:
Jak ses tam dostal? (To nastavení nic nedělá.)
Jo tak to fakt nevím, říkám, že jsou to už postarší zápisky. :-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dranela:
Déjà vu?


Reaguji na Str4wberryho:
Když je pisateli prozradíme, bude se moct snadněji vyhnout filtru.
Nakonec se to stejně dozví po odeslání — hodně lidí potom reaguje tak, že zkouší posílat další a další příspěvky, než se jim povede filtr obejít, čímž nadělají dost nepořádku.

Nejlepší by zřejmě bylo, kdyby se uživatel dozvěděl, proč je určité slovo nedovolené, a také, že pokud se mu povede přelstít automatický filtr, stejně neunikne pozornosti moderátorů.
Joker
Profil
Mimochodem, šlo by detekovat, že příspěvek už edituje jiný moderátor (nebo sám autor) a zobrazit upozornění?
Se mi myslím už stalo jinde, že jsme s někým editovali stejný příspěvek.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jokera:
Bylo by to složitější. Spíš ne. Zase tak často se to neděje.
Ale kdybychom ukládali čas poslední editace (což už jsem asi někde navrhoval), šlo by před uložením ověřit, jestli je verze na serveru starší než verze, ze které vycházela editace… a podle toho něco udělat.
_es
Profil
Po kliknutí na odkaz príspevku (s textom "Přidat do textu odkaz na příspěvek #číslo") sa mi vo Firefoxe stáva, že po kliknutí a vložení textu do textarea sa ten odkaz "vykoná". Teda nastane znovunačítanie stránky s prázdnou textarea a po použití tlačítka späť ešte navyše zostane stránka v nejakom "zvláštnom" stave. Tuším to nastáva len v sandboxe.
Str4wberry
Profil
Chamurappi: „Bylo by to složitější.

Dalo by se to vyčíst před potvrzením editace z logu.
Petr ZZZ
Profil
Automatické formátování kódu v řádku požírá první mezeru.

V poslední době se mi několikrát stalo, že jsem zapomněl vložit krátké kousky kódu v řádku do závorek <> a ono se to sice zformátovalo samo, což je úžasná vychytávka, ale zároveň to schroustlo mezeru před kódem. Uvádím třeba<span> jako příklad. Původně jsem napsal mezeru před první ostrou závorkou a už tam není. (Týká se to sandboxu.) (Omlouvám se za nošení dříví do lesa, pokud už na to někdo upozornil.)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Petra ZZZ:
což je úžasná vychytávka, ale zároveň to schroustlo mezeru před kódem
Také to ničí kódy v [pre].
Přemýšlím též, co asi to samoobalování vyvede s dlouhými HTML kódy, které pisatel zapomene uzavřít do [pre] (což u současných uživatelů sandboxu nehrozí).

V bb_func_txt.php je nově toto:
  // Typografické úpravy atd.
  $text = str_replace(" -- ", " — ", $text);
  $text = str_replace("...", "…", $text);
  $text = preg_replace("/ &lt;([A-z1-6]+?)&gt;/s", "&lt;\\1&gt;", $text);
I ty dva mínusy mohou ve výjimečných případech způsobit zmatek.
Petr ZZZ
Profil
Chamurappi:
Přemýšlím též, co asi to samoobalování vyvede s dlouhými HTML kódy, které…

Vypadá to, že Str4wberry to už zkouší. :-)

V bb_func_txt.php je nově…
Předesílám, že tomu vůbec nerozumím, ale jak je tam [A-z1-6], tak ta šestka je překlep a má tam být devítka (a koukám, nula tam taky není), nebo je tam správně a má něco společného s h1h6, nebo jsem úplně mimo?
Str4wberry
Profil
Před pár týdny jsem na zkoušku přidal již zmíněné automatické úpravy příspěvků. Zajímalo mě, jestli by to mohlo k něčemu být.

Také to ničí kódy v [pre].
co asi to samoobalování vyvede s dlouhými HTML kódy
Hm, jsou tam problémy. Předpokládal jsem, že se ty <pre> v <pre> odstraní, ale ono se to kříží.

V každém případě by tyto automatické úpravy ve finále byly aktivní jen po zapnutí v nastavení.
Chamurappi
Profil
Poradíte mi někdo, co bych měl upravit, aby se ve statistice nejaktivnějších uživatelů nepočítaly příspěvky v kategorii U ledu? Nedávno jsem začal uklízet velké vlákno o XHTML, vyrobil jsem proto záložní kopii a habendorf už skoro (předčasně) oslavuje desetitisící příspěvek :-)

Se zmíněným uklízením souvisí i můj dnešní pokus — chtěl jsem si udělat skript, který vygeneruje samostatnou HTML stránku s celým jedním vláknem (bez stránkování) tak, abych si ji mohl pohodlně zaarchivovat na disk. Nechtěl jsem ale zasahovat do hierarchie miniBB, tak jsem si spatlal vedle toho všeho, co v sandboxu je, zalohovac.php s využitím kousků index.php a bb_func_vthread.php. Nějak to funguje, ale asi by bylo lepší, kdyby to bylo uvnitř miniBB. Ve výsledku bych chtěl, aby to vygenerovalo stránku neodvolávající se na nic externího z DJPW. Hlavičku a formuláře vyhodit, JS nepřilinkovat, ikonky kategorií vypustit (nebo zapsat pseudoprotokolem data:), potřebnou podmnožinu stylů dát interně, odkazy na kotvy přerovnat… a to celé úhledné HTML poslat jako application/octet-stream, aby se vynutilo stažení místo zobrazení. To by bylo pěkné. Ale jestli jsem sám, kdo by takovouhle hračku využil, tak to nemá cenu vyrábět, vystačím si s odfláknutým zalohovac.php.


Reaguji na Petra ZZZ:
nebo je tam správně a má něco společného s h1 až h6
Trefa. (I když už to je dva měsíce zakomentované.)


Reaguji na Str4wberryho:
Hm, jsou tam problémy.
Nejen v <pre>.

V každém případě by tyto automatické úpravy ve finále byly aktivní jen po zapnutí v nastavení.
Moderátoři by je měli mít asi vždy vypnuté, aby neovlivňovali cizí příspěvky. Zatím jsem nahrazování pocítil jen při úpravách cizích příspěvků, protože ve svých textech si píši správné trojtečky a pomlčky sám, takže mi to moc prospěšné nepřipadá. Ale nejsem standardní uživatel…


Reaguji na _es [#15]:
Tuším to nastáva len v sandboxe.
V sandboxu je stále (skoro) stejný JS jako v ostré verzi. Nenapadá mě, čím by to mohlo být způsobené. Možná to souvisí s tím (taktéž nevysvětleným) quirkem.

Děje se to ještě někomu?
_es
Profil
Chamurappi:
Možná to souvisí s tím (taktéž nevysvětleným) quirkem.
Asi nie, to nastávalo len občas a už to asi nenastáva, možno to bola chyba FF, teraz už je stránka asi vždy v štandardnom režime. Toto mi nastáva vždy - verzia FF 3.6.10 a len v sandboxe, v ostrej verzii ten problém nenastáva nikdy. Skúsil som teraz FF 3.5.11 a tam to nenastáva. Nemohlo nejako dôjsť napríklad k zmene poradia vyvolania udalostí?
Petr ZZZ
Profil
Chamurappi:
skript, který vygeneruje samostatnou HTML stránku s celým jedním vláknem (bez stránkování) tak, abych si ji mohl pohodlně zaarchivovat na disk.

Mně by se to líbilo. Legendární vlákno o XHTML jsem si takto upravil ručně, byla to docela fuška.
tiso
Profil
Chamurappi: štatistika:
upraviť v query 55 (setup_mysql.php) where časť na:
WHERE $Tu.user_id>1 AND $Tu.user_id=$Tp.poster_id AND $Tp.forum_id <> 30
Chamurappi
Profil
Reaguji na _es:
Nemohlo nejako dôjsť napríklad k zmene poradia vyvolania udalostí?
Ostrý djpw.js se skutečně liší jen v nepatrných drobnostech. Největší změny jsou tam způsobeny přidáním okrajových indikačních buněk (např. „Odpovědět“ je tam stále z toho samého důvodu rozbité), ale to nemůže mít vliv.


Reaguji na tisa:
Díky. Nasadil jsem tuto úpravu do sandboxu i do ostré verze.
_es
Profil
Chamurappi:
Nenastáva to, ak sa stránka načíta s nejakým hashom v adrese, takže najjednoduchšia "oprava" by bola pridanie neexistujúcej kotvy do adresy.
Kajman_
Profil *
Chamurappi:
Zkoušel jsem, jestli nová podmínka neovlivní negativně rychlost a velký rozdíl tam není.

Tipuji, že jsi upravil i dotaz 93 a 94. Jen mi nejde do hlavy, proč se v osobní statistice habendorfa nebo Bubáka ztratí dva příspěvky. A Tobě zase spousta přibyde. Nešly by dát úpravy do svn, že bych se na to podíval?

Ale přijde mi stejně divné tyhle příspěvky nezahrnovat. Já bych je zachoval započítané. Stejně tak se tam teď počítají z $closedForums (které asi bude použité pro chystanou moderátorskou sekci, ne).
Str4wberry
Profil
Jen mi nejde do hlavy, proč se v osobní statistice habendorfa nebo Bubáka ztratí dva příspěvky.

V osobní statistice se nepočítají založená témata a naopak počítá led.
tiso
Profil
Kajman: tiež nechápem, ja mám v profile o 11 príspevkov viac.
edit: tak už nič…
__construct
Profil
Napadlo ma že by bolo výhodné presunúť p#upozorneni pod p.logininfo aby to bolo viditeľnejšie a aby nevznikali takéto nedorozumenia
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.