Autor Zpráva
slanecek
Profil
Dusane,
pisu ti z USA.Zacala jsem se ucit ve svych 45 letech ,jak se tvori web stranky,pote co jsem si koupila editor EZpad 3.0.
Bohuzel jsem nekterym /i kdyz anglicky umim/ vyrazum nerozumela
a tak jsem si nasla neco na ceskych web.strankach o zacatcich
,jak tvorit web.Mezi tim i tve stranky.
Bohuzel,kdyz jsem si nektere tvoje stranky chtela,vytisknout
vubec jsem pozdeji je /hlavne nazorne vysvetleni-priklady/ nemohla
precist pro rozdilny pouzity font.
Myslim,ze mi ty tvoje web.stranky,Jak tvorit web,moc pomohly,ale
bylo by dobre zmenit pismo v nazornych prikladech/<body>...<td>../
Jinak dekuji a preji mnoho uspech v dalsi tve cinnosti.
Yuhů
Profil
Děkuju za upozornění. Zkusím to opravit. Sice v tuto chvíli netuším, kde přesně je problém, ale když tam pro tisk nastavím courier, asi nemůžu nic zkazit.
drake127
Profil *
Stránky jsou good, a svým zaměřením jsou dobré pro začínající uživatele, ale objevil jsem nepřesnost v css. Prvek fixed není rozšíření mozilly. To je standard css 2. To je chyba exploreru, že toto ignoruje. Možná by se měli tví studentíci dozvědět pravdu, že standardy se nepodporují jak by měli.
Možná by se hodilo víc podrobnějších výkladů (např. doctype), ale chápu, že skloubit jednoduchost s přesností je problém. Ale prosím, učte je podle pravidel w3c.
Yuhů
Profil
Milý drake 127,

nemám nic proti standardům a proti w3c. Na druhou stranu to podstatné jsou prohlížeče. Osobně se domnívám, že nemá smysl blbnout lidi standardama, když to v těch prohlížečích nefunguje. V době, kdy jsem to psal, tak se position: fixed dal považovat spíše za rozšíření mozilly než za standard.

Ale to odbíháme od tématu.
Anonymní
Profil *
Jasně, tomu rozumím, jen jim řekněte kdo je ten špatný. Já chápu, že fixed pos. je téměř nefunkční a proto ho asi nebudete lidi co s tím začínají učit, ale standard (i když nepodporovaný) je stále standard.
Já bych jen chtěl, aby si lidi nemysleli, že jediný prohlížeč je IE a že je dokonalý a že stačí, aby to hezky vypadalo v něm, a kašleme na standardy. Tohle myslím není správná cesta, protože tím nahráváme MS ať si dělá co chce, však oni si na to zvyknou.
Jinak jak jsem psal výše, stránky jsou velmi dobře napsané, já v podstatě jen rejpu, ale myslím to dobře.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.