Autor Zpráva
DoubleThink
Profil *
WTF??!




Klobouk dolů.
WinXP SP2 + Norton Internet Security 2005 nevydali ani hlásku...
habendorf
Profil
Ho hóóó

Mozilla, Firefox, Opera samozřejmě OK.
habendorf
Profil
Doczilla taky OK.
Webspy
Profil
Můžu se zeptat, o čem se tady hovoří ?
SuE
Profil
webspy: tu je vysvětlení, ale zkus si to sám :-)
http://www.zpravy.net/weblog/archiv/0410/kouzelnik-merlin-napadl-ie.ph p

vlez s IE sem : http://www.jakpsatweb.cz/weblog/
a měl bys to uvidět :-)
habendorf
Profil
Jo takhle, ono je to asi určený jen pro IE. Zajímalo by mě, jak by na to reagovaly jiné browsery. Nebo what the HELL jak to vlastně je?
Petr Weida
Profil
V ostatních browserech nic neuvidíš, je to IE only
habendorf
Profil
Jo, jenže mě by zajímalo, jak by se k tomu ostatní browsery postavily, kdyby tam nebylo if browser=IE
Yuhů
Profil
2 habendorf: nevím, jak by se k tomu chovaly. Raději jsem to dal IE only. Asi by házely chybu. Zkus tu poznámku vyhodit, co to udělá.
habendorf
Profil
Chvíli mi trvalo, než jsem si všiml že pomlčka není podtržítko. :o))
Nakonec jsem to vypreparoval v čistý podobě (tady je ukázka: "Takže sorry, kecal jsem. Není to žádné měření javascriptu. Je to ten čaroděj.")
Výsledek: Mozilla, Doczilla, Firefox ani Opera to nepustí a ani nic nehlásí (???).
Nedokážu posoudit, jestli v kódu není nějaký "only for IE" hack.

PS: čekal jsem tady bouřlivější debatu...
Webspy
Profil
Tý jo, to je super !!! Jak je to udělaný ???
Anonymní
Profil *
Je to tam ještě? V IE6SP1 na WinNT mi akorát vyskočí chyba JS.
Yuhů
Profil
hm, to bude ono. Můžu o tu chybu poprosit? Číslo řádku, hláška a tak. Díky.
Yuhů
Profil
Nedokážu posoudit, jestli v kódu není nějaký "only for IE" hack.

no já jsem to napsal raději tak, že když se ten objekt nenaloaduje nebo nenajde, tak to chcípne. To je asi případ Mozilly a spol.
habendorf
Profil
Yuhů: Já to ale všechno osekal až na kost, všechny tyhle věci jsem vyházel. Ukázal bych ti tady výsledný kód, ale nevím jestli by ti to nevadilo. Kdyžtak to pošlu mailem.
Webspy
Profil
to Yuhů: Chtělo by to na konec skriptu přidat tu funkci, která z "Dokončeno. Na stránce..." udělá "Hotovo". Teď si nemůžu vzpomenout, jak se to píše...

Na Win98 mi taky vyskočila chyba. Přesněji:

Řádek: 154
Znak: 9
prvekObjektu.Characters má hodnotu null nebo není objekt
Yuhů
Profil
hmmmm, no jo. Devadesát osmičky... ty ten objekt nemají v instalaci. No dobře, tak aspoň zrušíme tu chybu. Díky.

S tím dokončeno a hotovo nechápu, jak to myslíš.
Webspy
Profil
Někde jsem našel skriptík, který při chybě v JScriptu udělá, že je jako nic nestane. Normálně se při chybě do stavové řádky vypíše: Dokončeno. Na stránce však došlo k chybám. A po použití té funkce: Hotovo.

Zkusil jsem to najít, ale našel jsem jen tohle: (doufám, že to funguje)

catch(Error)
window.status=""
Fred
Profil
To Yuhů: To asi na chvilku zdihne návštěvnost pomocí IE, taky jsem se na chvilku přepnul. Moc, moc pěkný , mnohem lepší nápad než http://dean.edwards.name/my/misbehaviors/ . BTW neví někdo jak zapsat někam do registrů identifikace prohlížeče, větičku ve smyslu : "Omlouvám se, že jsem z testovacích důvodů použil prohlížeč IE a zaneřádil tak Vaše statistiky" ?? Šlo by něco takového udělat (třeba jen změnit identifikaci prohlížeče), nebo jsem úplně mimo ??
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.