Autor Zpráva
blahapet
Profil
URL: http://www.jakpsatweb.cz/css/border-spacing.html

Chtěl jsem jen říct, že na této stránce Jakpsátwebu se ohledně vlastnosti CSS (border-spacing) dost protiřečí jeho náhrada v HTML u IE6, kde border-spacing nefunguje, cituji:

Jedná se o stylovou náhradu html atributu cellspacing. Pokud není zadáno nic, různé prohlížeče to mohou chápat různě a výchozí border-spacing kreslit podle sebe. Je-li zadáno border-collapse: collapse, border-spacing je ignorován.

... to je v pohodě a pak na konci v příkladech:

td {border-spacing: 8px}

tabulka bude mít mezi buňkami rozestup 8px. V Internet Exploreru se to musí dělat takhle:

<table cellpadding="8">
...
</table>



Nemělo by tam bejt: <table cellspacing="8"> ???
Yuhů
Profil
No jasně, díky za upozornění. Tohle kdyžtak stačí do mailu.
Mingan
Profil *
Jsem stále ve fázi čtení a zkoušení, ale docela často se v textu vyskytují chby v zaměňování vertikální a horizontální. Především v textech o odstavcích. Mezera mezi odstavci je horizontální. Vertikální si nějak nedovedu představit :-)
habendorf
Profil
Mingan: Mezera mezi odstavci je horizontální. Vertikální si nějak nedovedu představit :-)

Tak ti nevím, ale zkus se nad tím ještě zamyslet ...
Freya
Profil
Mezera mezi odstavci je horizontální i vertikální zároveň, záleží na úhlu, z jakého ji chápeme :-)
habendorf
Profil
Freya: Postavil jsem monitor na bok a zjistil jsem, že máš pravdu :o)
Yuhů
Profil
Mingane, můžu se splést. Ve stránkách opravdu mívám chyby. Tohle si ale myslím, že chyba není. Kdyžtak mi pošli url sporné stránky, mrknu na to.
blahapet
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/css/border-spacing.html

Sorry, ale ještě k úplně mýmu prvnímu příspěvku, stále to není OK na té stránce:


Nefunguje v Internet Exploreru 6. Funguje v Mozille (Pixy CSS) a asi i v Opeře 5 (MP CSS). Součást CSS-2. Pro Internet Explorer je třeba dále nastavovat cellpadding v tagu <table>.


Petr
Yuhů
Profil
hm, ta chyba tam byla dvakrát. Psal jsem to na Krétě u bazénu a to víte, tam člověka rozptylujou různé jiné věci než cellspacing.
Blázník
Profil
Keywords?

Napsal si: "Klíčová slova se oddělují čárkami bez mezer."

A já se ptám:

Je to pravda, gdyž si jako příklad napsal i:

<meta name="keywords" content="vyhledávač,indexování,meta,keywords,description,robot,robots. txt, user-agent, disallow, altavista, google">

na stránce: http://www.jakpsatweb.cz/roboti.htm#klicova

a další příklad v taháku:

<meta name="keywords" content="slova, slova, slova">

na stránce: http://www.jakpsatweb.cz/html/html-tahak.html#keywords

A dále:

keywords: klíčová slova pro vyhledávací stroje: slovo, slovo, slovo

na stránce: http://www.jakpsatweb.cz/html/hlavicka.html#meta

gde mezery mezi slovy evidentně sou?

Nevím, gde všude to takhle sporně je napsáno, ale rád bych si, myslím nejen já, byl jistý, zda tam ty proklaté mezery být mají, nebo ne, nebo zda je to jedno, což by bylo nejlepší.

Doufám, že se mi dostane odpovědi, přestože můj dotaz je taková prkotina.

Děkuju za případnou odpověď.
Petra
Profil
Ono je to vlastně jedno, už proto, že meta keywords nemají obvykle takovou váhu jako klíčová slova jinde ve stránce. Já třeba píšu naopak bez čárek a s mezerami a nemyslím si, že by to bylo špatně.
Yuhů
Profil
zrovna tahle pasáž o keywords je nejstarším místem těchto stránek, takže tam možná plácám blbosti.

U vyhledávačů, které dnes klíčová slova vůbec berou v úvahu (a je jich čím dál méně) na mezerách nezáleží. Můžou, nemusejí. Podstatné jsou čárky. Ale záleží na implementaci každého jednotlivého vyhledávače.
Blázník
Profil
Díky za ujasnění nejasností.
WiLy
Profil *
Práve som si pozeral příklady filtrů na http://www.jakpsatweb.cz/css/css-filtry-priklady.html# a ten obrázok koťátka sa mi zmenou filtru nemení. Už sa to aj bojím použit na svojej stránke :] aby to nemalo rovnaký efekt.. mimochodom mam WinXP IE6.0
Yuhů
Profil
no bodejť. Mám tam nějakou chybu, ztratily se styly. Díky, mrknu na to.
habendorf
Profil
Yuhů: Ještě ti nejede příklad na filtr Light: http://www.jakpsatweb.cz/css/css-filtry.html

Teď koukám, že se ti asi někam zatoulala fce svit()

<div id="napis" onclick="svit()">
Yuhů
Profil
jo, to je to samý. Díky. V tomto případě ten efekt raději odstraním. Přece jenom jsme v jednadvacátém století a svítivé blbinky jsou naštěstí z módy.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.