Autor Zpráva
Filip.M
Profil *
Dobrý den,
vím, že mám asi na stránce hodně chyb, ale přesto bych byl rád, kdyby se mi na ně někdo podíval a řekl mi nejvíce do očí bijící chyby...
Je mi 14 a snažím se udělat studentský web pro naši školu,má být jednoduchý a přesto účelný. Děkuji za všechny komenty.
Filip.M

www.prirodniskola.czweb.org
Beavis
Profil
Design se mi docela líbí, jen mi vadí ta zeměkoule v menu nahoře. Jinak tě chválím, jako studentské stránky bych neváhal hodnotit 7/10 .
Filip.M
Profil *
Děkuji, myslíte, že bych měl zeměkouli nahradit nějakým jiným prvkem na přechod na domovskou stránku? Hodně lidem se to zase hodně líbí a hodně zase vůbec, mě je to celkem jedno...
johnl
Profil
Filip.M:
že bych měl zeměkouli nahradit nějakým jiným prvkem na přechod na domovskou stránku?
Co třeba domeček (když je to domů) :D Nebo jen odkaz či místo toho dát klikací logo.
Hitman
Profil
Filip.M

Mě zeměkoule v pravo nahoře zase tolik nevadí, spíš by se v menu mohl oběvit efekt při najetí myší.
zatinka
Profil
Mě se ta zeměkoule příliš nelíbí, je to ale věc osobního vkusu.
Více mi ovšem vadí to menu, že je příliš roztahané a musím úplně zbytečně rolovat dolů. Zdržuje mě to a nemám všechny položky hned na očích.
Oželela bych i rámeček.
Filip.M
Profil *
máte pravdu(s tím efektem při najetí myši) ale nevím, kde bych ho tam mohl mohl uplatnit.
Miloš
Profil
1) Vstupní stránka je tam proč?
2) Šířka je na vraždu; i přes rozšíření širokoúhlých monitorů nebude mít každý maximalizované okno. Vodorovný scrollbar pod 1296px je docela přeháňka.
3) Výška stránky taky nic moc – mohou za to olbřímí rozměry listů v menu, jejich počet a rozestupy.
2+3) malý dodatek – podle statistik má přes 30 % lidí rozlišení 1024×768.
4)Přečtěte si je zde * poznávačku si stáhněte zde * jsou podrobnosti zde * pro primány zde * stránky školy zde“ – SEO na slovo zde? Já ZDE klikám opravdu nerad.
5) Kód je microsoftí blivajz. Například:
<p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
</p>
<p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </p>
<div style="position: absolute; width: 703px; height: 223px; z-index: 2; left: 348px; top: -304px" id="vrstva2">
&nbsp;</div>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<div style="position: absolute; width: 866px; height: 1014px; z-index: 5; left: 291px; top: 272px; border-style: solid; border-width: 1px; padding-left: 4px; padding-right: 4px; padding-top: 1px; padding-bottom: 1px" id="vrstva5">
	<p class="MsoNormal" align="center"><b><font size="4">Vítejte na studentských internetových stránkách 
	gymnázia Přírodní Škola</font>. </b> </p>

6)Optimalizováno pro rozlišení 1024x768 a prohlížeč MF 5.0, IE 7, Google Chrome a Opera 9.6“ – tak tohle je mi jako návštěvníkovi u zadnice. Mě zajímá, jestli se mi stránka dobře zobrazuje, jestli se na ní snadno orientuju a jestli se na ní dobře cítím. To za prvé. Za druhé – při uvedeném rozlišení (1024×768) je to vysloveně hnus (viz body 2 a 3). Za třetí – ty jsi prováděl nějakou optimalizaci? Jak se to, prosím, dělá? Nikdy jsem nic jako optimalizaci pro prohlížeč či pro rozlišení neviděl a mám obavu, že nic takového ani neexistuje.
Filip.M
Profil *
1) páč nechci mít reklamu na domovské stránce
2) přiznávám, bude se to snažit opravit
3) přiznávám, ale listy patří k image naší školy, musí tam být, a když budou malé, zase to nebude moc k přečtení...
2+3) ok
4) přiznávám, pracuji na opravě
5) kod je fakt hnus, to jo, ale úpravy a aktualizace probíhají ve frontpagey, takže si to přechroustal to tohohle, i ty stránky jsou z části dělané ve frontpagey
6) ok, zvolil jsem špatné slovo, nemělo by být "optimalizováno" ale "testováno", což znamená, že mi to na uvedených prohlížečích běhalo dobře.

Děkuji moc za kritiku, fakt sem jen učím(v html dělám fakticky chvilinku, je mi přecijenom 14 let)
Filip.M
Miloš
Profil
1) pak si zjisti, zda neporušuješ pravidla hostingu.
6) Ale ani tak daná informace na stránky po mém soudu nepatří – jak už jsem napsal – návštěvníkovi je zcela šmafu, pro jaké technologie jsi stránky odladil; jeho zajímá jediné – Fungují? Orientuju se na nich? Jsou snadno ovladatelné? V opačném případě nebude měnit prohlížeč či rozlišený, nýbrž odejde.
paja22
Profil
1) K té reklamě musí bejt na té další stránce jinak porušuješ pravidla a za to ti když na to přijdou daj nahoru lištu na všechny stránky. Jo pokud bys tam tu úvodní stránku chtěl nechat tak se přihlaš na WZ a v nastavení zobrazení reklamy napiš cestu k hlavnímu rámci nebo souboru u tebe stačí /home.htm
2) ta šířka úvodní a vlastně i ostatních stránek moc velká
Bubák
Profil
1) páč nechci mít reklamu na domovské stránce
Tak si najdi hosting, kde nebudeš mít reklamu, nebo si zaplať hosting a doménu. Nebo se s reklamou smíříš.
Navíc jsi něco udělal špatně a na vstupní stránce máš reklamu 2×.
http://www.webzdarma.cz/podminky-reklama.html

3) přiznávám, ale listy patří k image naší školy, musí tam být
Přiznej si, že jsi mohl vybrat štíhlejší list, třeba vrbový. Nebo se listy mohly překrývat.

5) kod je fakt hnus, to jo, ale úpravy a aktualizace probíhají ve frontpagey
Nevymlouvej se na Frontpage (tvůj „frontpagey“?), pokud s ním umíš pracovat, vypadne z něj čistý kód. Ale to bys musel psát trochu sémanticky a naprosto vše formátovat pomocí Formát...Styl...
Dělat takto nadpis je prasárna:
<p align="center"><font size="5"><b>Aktuality</b></font></p>
Artex
Profil
„3) přiznávám, ale listy patří k image naší školy, musí tam být“
A co třeba odrážky menu položek jako listy?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: