Autor Zpráva
pk11
Profil
Hola hoj! Prosím o radu(y).
http://www.kvetiny-s-kavkou.cz/index-test.php
css soubor
Ještě než se někdo (moderátor) zeptá: Ano, web není hotový, pracuji na něm. Než pokročím, rád bych vyřešil pár "detailů" a rozhodnul principiální věci, jako je např. košér HTML deklarace atd...

NUDLE:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; cs; rv:1.9.0.14) Gecko/2009082707 Firefox/3.0.14 (.NET CLR 3.5.30729) a
IE 7.0.5730.13
mi zobrazují "nudli" mezi dvěma položkami <li> je to v prvku <div id="vertical-menu"> fyzicky nahoře nalevo mezi vyhledáváním a katalogem. Zde na diskuzi nebo zde na diskuzi a ještě i v jiných vláknech jsem se naučil odstranit "žebřiny" jak u horizontálního menu tak i u vertikálního (li {float: left;...}), ale tohle mi tam zůstává. Nevidím v kódu žádný bílý znak mezi oběma <li>, jedna z nich je bez odkazu, druhá už obsahuje <a>. Vynechme nyní, prosím, sémantiku, není to perfektní, je tam pře<div>ováno a vyhledávání by měl, samozřejmě, být formulář. A bude, třeba se to tím "spraví".
Otravuju s tím proto, že už na to koukám pár hodin a nemůžu na nic přijít. Buď trpím (momentální) slepotou, hluchotou či blbotou, znáte to...

GRAFIKA
Je mi jasné, že jsem ji trochu "přepálil". Mám v plánu pár odlehčení, bojím se nicméně, že ve Photoshopu už to více komprimovat nemůžu, vypadalo by to už hrozně. Font v menu je přání klientů, budu mít trochu problém dát v obsahové části nějaký font, který bude k tomu "ladit".
Jakýkoliv nápad (zejména od grafiků) - sem s ním a díky za ně(j)

HTML DEKLARACE
Dnes mě Chamurappi celkem krutě šokoval svou nízkou pokorou k validátoru w3.org a celkovou troufalostí naprogramovat si vlastní, lepší(?) a rozhodně češštější :-) Toto je jenom poznámka (s odkazem), až si pozorně (a pokorně) přečtu jeho argumentaci, odhodím svou pýchu a (poslušně) se možná vrátím k HTML 4.01 nebo se nějak naučím deklaraci HTTP hlavičky Content-Type (jde to v PHP?)

Takže, díky předem....
zatinka
Profil
Já se mohu vyjádřit pouze ke grafice (ale nejsem grafik): písmo v menu, ač na přání klientů, je pro mě děsivě nečitelné, vycentrování položek na střed ztěžuje orientaci. Mohutný svícen uprostřed hlavičky - v první chvíli mě napadla pohřební služba, poté (asi díky přemíry červené) Vánoční svátky.
Bubák
Profil
Nevidím v kódu žádný bílý znak mezi oběma <li>
Přiznám se, že jsem ho taky nenašel.
Problémový obrázek je tento: www.kvetiny-s-kavkou.cz/index-test.php
Fungují obvyklá řešení, deklarovat problémový obrázek jako blokový, nebo vertical-align:top; nebo třebas bottom.

se nějak naučím deklaraci HTTP hlavičky Content-Type (jde to v PHP?)
Jde to několika způsoby celkem jednoduše, přeji hezkou zábavu při stahování souborů v IE.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: