Autor Zpráva
Janci
Profil
Pokúsil som sa o redesign a poprosil by som vás o vás názor na stránku http://kasanicky.czweb.org. Niektoré veci este musím odladit hlavne pre IE, ide o to ze nemám také grafické cítenie ako by som chcel.
jksdf
Profil
Na priatelov sa nezabúda ani v rámci web stránok! Máte možnosť pridať vašu web stránku stačí mi napísať na guestbook!
Takže ja napíšem a som priateľom? To by som tam nedával. A celkove, nie je tam skoro nijaký obsah.
Janci
Profil
Ide o vec pohladu, preco nieco napíseme alebo nie, islo mi hlavne o design obsah neberiem do uváhy lebo to sa da v pohode pridat neskor.
Miloš
Profil
1) V Opeře je jakosi pošramovené menu s vyhřezlým bílým pruhem.
2) Nelíbí se mi nervnoměrné rozložení těch pupínků v menu. Na to, že je tam tak málo položek, bych jim dal stejné rozestupy.
3) Nelíbí se mi žlutá barva u oddělovačů. Osobně bych volil něco decentnějšího (slabá šedivá čára, může být i přerušovaná, ale nic víc).
4) Nečitelný hover v menu (kontrast).
5) Nemám rád hover pouhým text-decoration:none. Najedu na odkaz a jeho zvýraznění zmizí → automatická reakce „Udělal jsem něco špatně? To není odkaz?“ Nejsem proti mizícímu podtržení, pokud ho bude provázet ještě něco, třeba (byť malá) změna barvy textu.
6) Nemůžeš-li odzkoušet IE 7, přepnni si IE 8 do kompatibilního zobrazení; v něm uvidíš, jak by to zobrazila sedmička.
..
Aha, teď jsem to zkusil a ono to na tvém webu nešlo. Nevím proč. Jinde to jde (nezávisle na vykreslovacím režimu).
Janci
Profil
Dakujem toto som potreboval vediet este to odladim viac.
don jebot
Profil
Neviem presne načo ma stránka slúžit ale je dúfam ze nejdeš ponúkat nejaké služby v oblasti tvorby stranok a duplom dúfam že nie kodovanie ... "Stránku som odladil pre Operu, Mozillu a IE8, 7" to je samozrejmosť mal si tam pribaliť ešte safary a ie 6 (ako možeš ponúkať menu ak nevieš či korektne funguje?) ... outline na guestbooku pri položke pridaj komentár je absolutne nanič, nemaš klikacie logo
Ofi
Profil
vůbec se mi ten design nelíbí, to menu je vážně ošklivé, ve firefoxu se mi to dokonce ani nezobrazí správně... a obsah je také takový...ehm..
Janci
Profil
Ok som rad za kazdu pripomienku urcite mi to pomoze pri odladovani, este co to doladujem ale to menu by malo byt uz ok.
Janci
Profil
Don jebot ako to myslis? pridaj komentár je na nič? mne sa to javí správne čo tam chýba?
don jebot
Profil
myslel so to tak ze na hover efekt mas nejaky border(najprv som si myslel ze je outline)
Janci
Profil
don jebot - aha uz rozumiem, vdaka za pripomienku.
Janci
Profil
Inak dakujem všetkým, je dobré ak to človeka posunie vpred.
Janci
Profil
Opravené, poprosím ešte raz sa mi na to pozrieť.
Ofi
Profil
no vidíš:) tohle už je docela příjemné na pokoukání. akorát ta modrá bublina s nápisem blog se mi tam nelíbí, to zkus ještě promyslet :)
Janci
Profil
Ofi reakcia no porozmyslam :) ale ta modra sa mi tam celkom paci :)
Miloš
Profil
Je to lepší, ale bod 5 (uznávám, je to můj názor, ne obecně platné pravidlo) mi vadí dosud.
Ten modrý flek (jako polité Okenou) mi taky nesedne.
..

Sice se to netýká vzhledu, ale dost mě pobavila tato věta:
Pri tvorbe www stránok sa zameriavam na čistotu a validitu kódu. Pracujem s programovacím jazykom css a php viac menej.
To já se při tvorbě zaměřuji na to, aby se stránky dobře používaly. Kód píšu sémanticky čistý ne proto, že bych se na to zaměřoval, ale proto, že se v něm lépe orientuji, že má logiku a že se líp styluje, zkrátka proto, že sémanticky přemýšlím.
Oproti tomu zaměřovat se na validitu? K čemu je to dobré? Nechci snad říct, že je dobré psát jako dobytek (třeba křížení tagů), ale jinak se honit za validitou pro validitu samu – jaký to má smysl? K čemu je to dobré?
A konečně – ty programuješ v CSS? Jak se to dělá? CSS není programovacím jazykem, a proto v něm není možné programovat. Stejně tak není možné programovat v HTML. Programovat je jistě možné v PHP, ale pokud ho používáš jen jako nástroj, který ti poskládá stránky dohromady, nepyšnil bych se na tvém místě, že programuji.
Janci
Profil
Mlos reagujem jasne ty o tom vies ja o tom viem :) css je štýl to je v pohode :)
Janci
Profil
Reagujem na ten modry flek :) zo zatatimi zubami som to stade vyhodil ale tot vsjio :)
Sirius
Profil
Já si nemůžu pomoct, ta růžová s černou prostě takhle působí jako blogýsek. :) Ale to je můj názor.

Na ty stránky se chodím dívat už od založení topicu a skoro pokaždý tam číhá jiný vzhled (a i více obsahu myslím). +
A skoro pokaždý taky lepší než ten předchozí.

To minulé menu (teda snad minulé) se mi líbilo víc, tohle je takový nepřehledný.
Když jsem přešel na jinou stránku na tom webu a pak přepl na jinou záložku v prohlížeči, tak jsem si říkal, co to tam sakra mam otevřený za web, co se jmenuje "php". To by chtělo upravit.

Oceňuju opravené přidávání příspěvků v GuestBooku. ;)

Ty kódy by si zasloužili "obarvit".

V části PHP -> Nasleduje výpis css štýlu ktorý mám upravený podla seba. tam máš v tom kódu samé <br />.
Janci
Profil
Reagujem na siriusa :) no dúfam že to už nebudem musieť meniť maximálne tak čo to odladiť, to menu som odladil farebne podla blogu :) ja viem že by to mohlo vyzerat aj lepšie ale na blog to stačí snád, aspon som sa snažil, to <br>n o ehm mohlo sa to riešit aj inak ja viem ale už to asi tak nechám nechcem to príliš často meniť a nad tím php názvom porozmýšlam ale celkom mi to tam sedí css, html, php :) Inak vdaka za zaujímavé postrehy.
Sirius
Profil
Janci:
No mít značky <br> v CSS kódu je pěkná prasárna. :P Stačí je umazat.

K tomu pojmenování stránek. Myslel jsem tím, aby jsi udělal třeba tvar "php - kasanicky.czweb.org", aby člověk věděl, co to tam má otevřené za stránku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: