Autor Zpráva
Kofsin
Profil *
Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o kritiku webu atlaszoo.info.
Web je zaměřen na zoologické zahrady v ČR.
Chtěl bych aby byl web pro návštěvníky co nejzajímavější a užitečný, takže uvítám jakoukoliv kritiku a nápad.

děkuji všem, kteří mi pomohou.
ninja
Profil
Nápad dobrý, provedení špatné. není tam zatím žádný obsah.
RockFire
Profil
Co se týče grafického provedení bych se připojil k ninjovi, ale co se týče kódu bych si dovolil pochválit. Sice pravda nevím, co znamená XML, ale jinak docela pěkný :-)
Sirius
Profil
Souhlasím, že nápad je dobrý.

Vzhled se mi nelíbí a na webu se špatně orientuju. Už úvodní stránka působí docela zmateně, ale když například kliknu v menu na Zoo Plzeň, tak bych čekal nějakou stránku, kde bude něco málo o Zoo Plzeň, pravděpodobně taky nějaké obrázky s možností zobrazení celé galerie. Takhle vidím nějaký odkaz s logem u kterého je napsána adresa. Než se stránka po kliknutí na odkaz načetla, tak jsem přemýšlel, co to na mně vlastně vyskočí. Když kliknu na video, tak se dočtu, že "Uživatel toto video odstranil". Dál jsem se nedíval, neměl jsem proč.

RockFire:
Není kód spíš dílem používaného redakčního systému?
Kofsin
Profil *
1. Je pravda, že obsahu tam zatím moc není, ale hodlám na něm zapracovat.
2. Co se orientace na webu týče tak se pokusím ji zlepšit a při kliknutí na sekci s jednotlivou zoo to tedy udělám tak, že se zobrazí celý text okamžitě a ne až po kliknutí jak je tomu teď.
3. ten nápad s přidáním fotek ze zoo přímo do článku o zoo je dobrý. Určitě to tak udělám. Video opravím.
4. ano kód je dílem RS.
5. Po grafické stránce web rád změním, ale potřeboval bych vědět co všechno se vám da designu nelíbí. Barvy nebo jen header?

Všem děkuji za kritiku a uvítám i další názory na web.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kofsina:
Máš zajímavou hlavičku:
<meta name="Copyright" content="copyright: Martin Mokráš l kontakt: atlaszoo@seznam.cz l Sitemap l  var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));   try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-9280953-2"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}" />
— Myslíš, že se kódu Google Analytics líbí uprostřed <meta> značky?
<meta name="Robots" content="index, follow" />
— To uvádíš zbytečně, je to výchozí chování robotů.
<meta http-equiv="Content-type" content="application/xhtml+xml; charset=utf-8" />
— Stejně používáš MIME typ „text/html“ (značící HTML), nemá smysl v této hlavičce uvádět nic jiného. Kdybys nepoužíval „text/html“, prohlížeče by tuto hlavičku stejně ignorovaly.
<title></title>
— Originální titulek úvodní stránky. Skoro bezkonkurenční — zadám do vyhledávače nic a budeš určitě první :-)

Proč máš jednotlivé položky menu ve <strong>u?

4. ano kód je dílem RS.
Vážně? Tohle vypadá jako dílo Wordu:
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CUsers%5CMartin%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml>
 <o:officedocumentsettings>
  <o:relyonvml/>
  <o:allowpng/>
 </o:officedocumentsettings>
</xml><![endif]--><link rel="themeData" href="file:///C:%5CUsers%5CMartin%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_themedata.thmx"><link rel="colorSchemeMapping" href="file:///C:%5CUsers%5CMartin%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_colorschememapping.xml"><!--[if gte mso 9]><xml>
 <w:worddocument>
  <w:view>Normal</w:view>
  <w:zoom>0</w:zoom>
  […]
Kofsin
Profil *
díky Chamurappi
díky za postřehy.
vážně kód je dílem rs

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0