Autor Zpráva
zikiz
Profil
Dobrý den
chtěl bych Vás poprosit o grafický názor na tyto moje stránky http://zikiz.wz.cz/
Jde mi čistě jen o grafiku. O obsah mi nejde.
Zde na těchto stránkách mi ještě dělá problem hover....nefunguje mi...
Chci to udělat tak že mám jeden img s normálním buttonem a druhý který ho pomocí hover chci při najetí překrýt, ale nefunguje mi to. Zdá se jako by se ten druhý img co ho má překrýt zobrazoval pod ním. Děkuji za každou radu.
Jsem začátečník a stránky tvorím jen 3měsíce, jsem spíše grafik proto prosím na mě berte ohled ;)

Moderátor Joker: Přesunuto z Problémy v začátcích do Názor na stránku
Joker
Profil
zikiz:
Chcete-li zhodnotit svou stránku, přesunu vlákno do sekce Názor na stránku.
Pokud jde o překrývání obrázků, zkuste raději použít rollover

Moje připomínky k webu (já zas jsem programátor a ne grafik :) ):
- Možná zkuste pro ukázku do nějaké sekce dát delší text (aby bylo vidět, jak to bude vypadat, když tam bude více obsahu).
- Vyhodil bych tu rotující věc z hlavičky.
- Hlavička mi připadá hodně velká, na 22" monitoru s 1680x1050 mám hlavní menu někde v půlce stránky, na obsah toho moc nezbývá.
- Neškodil by trochu větší kontrast mezi pozadím pod obsahem a textem obsahu.
Axamith
Profil
Nápis Neoptimalizováno pro IE nesvědčí o profesionálním přístupu. Není lepší si pohrát s kódem a doladit ho, aby se zobrazoval korektně ve všech základních prohlížečích?
Taurus
Profil
S grafikou souvisí i typografie, opravdu dodej i obsah a uprav ho. Tak jak je teď vypadá odflákle a je špatně ostylovaný (např. podtržení nadpisu, ...). Grafika - promiň, kde? Jsou tam prdlé tři obrázky vedle sebe, web je bez detailů. Používáš moc druhů fontů (5), navíc vzhledem k malému množství textu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na zikiza:
Jde mi čistě jen o grafiku. O obsah mi nejde.
Vidím prázdnou bílou stránku, jen nahoře je reklama od webzdarma. Nevidím ani grafiku, ani obsah. Oceňuji, že to je vzdušné.
Axamith
Profil
Chamurappi: Tak to je nejspíše mnou kritizovaná neoptimalizace pro IE [#3]. V Mozille jede i s grafikou.
zikiz
Profil
To Joker: děkuji pokusím se pozit rollover; a dalším připomínkám taky.
To Taurus: grafika? ale myslíš si že, to ne nějaký styl? Toto je poctívá práce v PS! Nějaké 3 obrazky tam nejsou...možná je to primitivní, ale je to jediný způsob který ted ovládám. V photoshopu si vytvořím grafický vzhled stránky a pak si ho rozřežu na jednotlivé imge a ty přes div vkládám...pokud si myslíš, že to není žádná grafika, tak jsi na velkém omylu...
To Axamith: vím není to profesionální...zatím nemám takové poznatky nebo zkušenosti, abych to opravil...
Chamurappi
Profil
Reaguji na zikiza:
vím není to profesionální...
Jaký smysl má, když uživatelům ostatních prohlížečů napíšeš, že stránka není optimalizovaná pro Explorer?

nemám takové poznatky nebo zkušenosti, abych to opravil
Vyházej všechny ty šílené záporné marginy a nakóduj to normálně.
Taurus
Profil
zikiz:
Nepodceňuju tvou poctivou práci v PS, jen ta interpretace na webu je vážně slabá. A to ty obrázky můžou být klidně sebehezčejší.
Bubák
Profil
Web má 765 kB, to už je macatý bumbrlíček.
V HTML, tak i v CSS kódu jsou zbyrečné chyby, ale protože jak už zmínil Chamurappi, návrh je špatný, nemá senu je opravovat. Některé zmíním jen proto, že je děláš systematicky.
margin:-49 0 0 264px; /* chybně */
margin:-49 0px 0px 264px; /* chybně */
margin:-49px 0 0 264px; /* taky správně */

U velikosti je povinná jednotka, podle specifikace je výjimkou nula, protože nulová velikost je stejná bez ohledu na jednotku.

<img src="menu_bez.jpg"; height=100%; width=100%; border=0;   > <!-- chybně -->
<img src="menu_bez.jpg" height=49; width=137> <!-- správně, a border se odstaraní vCSS -->
<img src="menu_bez.jpg" height="49" width="137"> <!-- taky správně -->
hu
Profil *
hned jak sem viděl vpravo nahoře ten rotující "hnusný" nápis jsem stránku opustil.. jinak mi připadala na těch 5sec. docela normální, nic k vytržení ani nic hrozného...
rakosnicek
Profil *
zikiz:
Ahoj, co se tíče grafiky, máš to vcelku pěkný, ale ....

Podklad pod text by měl být zastíněmý víc, není dobré mít to takhle ostré. Až tam zadáš další text, zjistíš, že to můžeš dělat znovu, protože bude vidět jen něco. A pokud to budeš pořád centrovat na ten střed, tak ta stránka bude mít za rok půl kilometru =). Já to taky oželil, že nemám obrázek na pozadí textu, trošku si s tím pohraješ, dáš si ho do rámečků, tomu dáš obrázkový podhled a věř, že to bude lepší. Navíc nemusíš řesit opakování backgroundu, páč je jednolitý a nekonečný =).



To menu je brutájně velké, stejně tak jako hlava stránky. Možná na plazmovce to někdo uživí, ale myslím si, že devadesát procent uživatelů, má rozlišení 1204x768, což tyto stránky mají co dělat, aby se do toho nějak nacpaly.

Web má 765 kB, to už je macatý bumbrlíček to je pravda, na tři stránky až dost. Na každé ti zbytečně žere místo menu a css. Css stáhni do sólo souboru a dej si jen link k načítání stylů, nebo si založ stránku na proměných, aby se ti obsahy načítali na jednu hlavní. Nebo je tu další volba přes frame, kte se ti vytvorí stránka ve stránce, ale to je kapku pracný a asi i zbytečný.
A nebo to zkusit přes layouty.
David80
Profil *
Dělat stránky, na které se nedostane nikdo s prohlížečem IE je podle mého zbytečná ztráta času, těch lidí je stále ještě dost (i já) nebo je plánuješ zpřístupnit i těmto lidem?
Ta hláška, že stránka není pro IE by se aspoň měla zobrazit v IE, takhle se mi zobrazí jen reklama a jinak nic.
rakosnicek
Profil *
David80:

Jj, IE má ještě kotel lidí, hlavně ti starší, nebo ti, co si to neumí změnit.
zikiz
Profil
pokusím se všem radám vyhovět.....
A měl bych ještě jeden dotaz..... v PS jsem si udělal grafický návrh stránky například tady a jde mi o to jestli je i jiný způsob udělat z toho fungujicí stránky, než je to moje rozřezávání na kousky a pomocí div vkládání....?
rakosnicek
Profil *
zikiz:
To už vypadá celkem dobře, klasická blogovka, ale lepší než předchozí dílo =), až to bude naplněné, tak jsem zvědav jak to bude vypadat =). Hodnocení 0-10 (+7) .
7 jen proto, že nemám rád hnědou =), zvolil bych bo zelena, když už je to o fifa, nebo některý z odstínů černé .
Ale to je můj názor, co se líbí tobě je na tobě =).
rakosnicek
Profil *
zikiz:
....jinak na ten dotaz, já jedu na divy taky, vyhovuje mi to nejvíc, jinak jak už jsem psal, dá se to udělat layoutem =), ale ten já jaksi nerad =D.
zikiz
Profil
jo kdyz sem delal tutorial na stranku tak tam ten autor naznacoval neco o téhle strance http://960.gs/
má stím nekdo zkušenosti?
rakosnicek
Profil *
To ani neznám =)
zikiz
Profil
no a co se tyce tech divu, neni to takove, ze je to presne dane?spis takove nepružné né?
rakosnicek
Profil *
Právě že těm divum si můžeš libovolně zadat parametry, zato v šabloně to musíš upravit cele
chackal
Profil *
pozrite si demo.rockettheme.com
toto su majstri dizajnu
chackal
Profil *
a neviem preco by vsade na webe mali byt narvane obrazky
mnohokrat stacia pekne prechody, alebo aj vhodne zvolena kombinacia farieb pozadia a ciar

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: