Autor Zpráva
mylan
Profil
Zdravím!
Rád by som poprosil kritiku, nápady a poprípade upozornenia na chyby v redakčnom systéme MNews. Tento RS tvorím zo zábavy vo voľnom čase, prvá ostrá verzia bola vydaná 5.5.2008, pred pár dňami som vydal verziu 2.0.0, v ktorej som prekopal celý dizajn administrácie a zmenil mnoho vecí (viac informácii).

Tento systém pracuje bez SQL databáze, k ukladaniu dát využíva statické súbory. Slúži ako doplnok stránky (neexistuje k nemu klasický frontend), do stránky sa zakomponuje vložením súboru cez funkciu include() (jednoducho podobný systém, ako známejšie Cutenews).
Rád budem, ak sa teda vyjadríte k systému samotnému - užívateľské rozhranie, prehľadnosť a jednoduchosť administrácie, prípadné nelogické veci?, obtiažnosť inštalácie, atď. Ale rád si vypočujem názor aj na samotný web MNews.

MNews download (zip, 784kb)
web | demo (login: nbusr | heslo: nbusr123)
mckay
Profil
mylan:
Není to špatné, design administrace se mi líbí, ale design webu nikoliv. Všiml jsem si, že ti tu nějak nefachá bbcode, mohl by si se inspirovat scriptem tady z diskuse.:-)
Kcko
Profil
Vypada to moc pekne. Docela se mi libi ten hover efekt, kdy zobrazujes / schovavas ruzne moznosti (editace / mazani / razeni sloupecku)
mylan
Profil
mckay: kľudne prosím aj rozveď čo je na webe zlé. V bbcode sa ti nepáči kríženie bb kódov, alebo čo?

Kcko: vďaka a to zobrazovanie/skrývanie možností je inšpirované Wordpressom, píšem o tom aj v článku.
Kcko
Profil
mylan:
JJ prectu si a pravdepodobne to "vykradu" nezlob se :-)
Kcko
Profil
Jedno vylepšení bych měl, náhled před odesláním jedině přes AJAX.
Mastodont
Profil
Mně se to hodně líbí, určitě na tom dělej dál.

Ohledně kódu - z index.php bych vypustil tu úvodní kontrolu čísla verze PHP, to by mělo být v instalaci.
mckay
Profil
mylan:
Nelíbí se mi, že po vkládání do odkazu se neoznačí ta část, kterou můžeš připisovat, a také se mi nelíbí, že jsou bbcody velkým písmenem, ale to je jen optický efekt:-)
mylan
Profil
Kcko:
pokiaľ myslíš pri pridávaní komentáru, tak uvidím, zvážim to. Alebo si mal na mysli náhľad článku?

Mastodont:
index je práve stránka, kde sa to info zobrazuje, takže tam musí byť daná kontrola. V inštalácii samozrejme tá kontrola je, ak je server php 4 presmeruje ho to na index, kde sa mu zobrazí hláška o nepodpore php 4. Takto je to urobené preto, lebo ak niekto bude napríklad prenášať web na iný hosting, na ktorom bude php4, tak chybová hláška mu vyskočí hneď na indexe. Ak by bola kontrola len v išntalácii, nikdy by sa o tom nedozvedel.

mckay:
tie bb kódy som len nedávno zmenil na veľké písmená :) Myslel som, že to vizuálne lepšie oddelí od okolitého textu. Zrejme to vrátim späť a pozriem sa aj na ten javascript, vďaka.
Kcko
Profil
mylan:
Oboji.
mylan
Profil
Kcko:
Náhľad článku je problém, lebo aj tak môže inak vyzerať na webe vplyvom CSS. Základné formátovanie vidíš rovno vo WYSIWYG editore.

PS: Budem rád aj za ďalšie akékoľvek názory, pripomienky a poznatky :)
Mastodont
Profil
mylan:
lebo ak niekto bude napríklad prenášať web na iný hosting, na ktorom bude php4
Takže kvůli této možnosti, která se vyskytne odhadem tak na 1 ze 300 instalací, se při každém spuštění index.php bude provádět tahle kontrola? Tyhle věci se řeší jasným požadavkem ve specifikaci systému na PHP5 - a při instalaci si to ověříš.
mylan
Profil
Mastodont:
Kontrola by na index bežala tak či tak, pretože je potrebná na dashboarde v sekcii MNews info > Kontrola PHP. Uvidím, prehodnotím to ešte, no teraz si nemyslím, že jednoduchá podmienka na porovnanie 2 čísel je nejaká záťaž pre server.
http
Profil
co to je?
include 'C:\__ www __________________\mnews\mnews2/mn-show.php';
mylan
Profil
http:
To je chybička v jednom súbore :) Vďaka za info.
Cpk
Profil
Pekne to mas...muselo ti to zabrat asi vela casu ;)

Len taky malicky navrh...co kebyze po prvej registracii spravis unset toho suboru install.php, nemuseli by ho uzivatelia mazat rucne ;)
Mastodont
Profil
Cpk:
Stačilo by v index.php mít natvrdo
header('location: ./install.php');

a po úspěšné instalaci zapsat na začátek tohoto řádku //
rexi
Profil *
Cpk:
Len taky malicky navrh...co kebyze po prvej registracii spravis unset toho suboru install.php, nemuseli by ho uzivatelia mazat rucne ;)
Většina uživatelů tento soubor nemaže, nýbrž přejmenuje na nezjistitelný formát pro případnou reinstalaci.
Cpk
Profil
ja som ho tiez len premenoval ;) tak namiesto vymazania ho automaicky premenovat, napriklad...
ale aj zakomentovanie je dobre reisenie..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: