Autor Zpráva
Suta
Profil *
Jak si tak pročítám kritiku, ať už negativní či pozitivní, tak si tak uvědomuju, že to těm lidem musí strašně pomoct. Tak má-li někdo chuť, jukněte na stránky našeho oddílu www.skauti-podlesi.wz.cz
1. Designe dělal a stránky vytvořil před rokem brácha, já v té době o tvorbě nevěděl vůbec nic;
2. O obsah a další rozvoj se už půl roku starám já, byť formou překopírovávání a drobné úpravy stávajícího;
3. Před 14 dny jsem se konečně vrhl na studium html a mám chuť trošku to vylepšit...

...takže máte-li kdo jakékoliv připomínky a nápady, budu vděčný. Suta, vůdce 1.oddílu Naděje.
Tomik
Profil
Stránka vypadá graficky moc pěkně, obsahové taktéž. Možná by nebylo od věci stránku "Něco o nás ..." dát jako úvodní. Jinak příliš nedoporučuji rámce (frames). V IE 6.0 i v Mozille 5.0 se vše zobrazuje jak má, jen pod Operou (7.54) se nezobrazí menu. Menu v javascriptě není příliš spolehlivá věc.
Jinak jako rádce družiny Tarbíků ze 2. oddílu z Roztok u Prahy (středisko Lípa) takovým projektům fandím - jen tak dál.
Suta
Profil *
Dík. S tím menu je to složité, máš pravdu, často to zlobí. Ale jinak je docela funkční. Zvláštní je (a to nás na to nepřišlo víc, hodl jsme mezi sebou neměli zřejmě profíka!), že po návštěvě naší knihy návštěv pak v menu nefungují rozbalovací odkazy. Jediná možnost je pak znovu načíst stránky. Co už.
Tomik
Profil
Nevím, ale s tou knihou bych zkusil změnit poskytovatele (myslím té knihy) - např. bluebord.cz je dobrý.
Dana
Profil
Pokud bys chtěl to menu změnit, můžeš se inspirovat na blogu Lukáše Mačího, má tam pro takováhle menu hezké řešení. Také bych hlasovala pro odstranění frames. Ještě mi maličko vadí to "jezdící" uvítání nahoře.
Stránku "Něco o nás" bych jako úvodní nedávala, protože webík asi nejvíc slouží lidem z oddílu a ty zajímají spíš novinky - "kdo jsou" už dobře vědí :-).
Jinak se mi ty stránky líbí, je vidět, že se na nich něco děje a že se svědomitě staráte o aktuální a zajímavý obsah. Pro stránky tohoto zaměření je podle mně to nejdůležitější. Tak hodně zdaru!
Suta
Profil
OK. Všichni by rušili frames. Ale jak to udělat tak, aby to vypadalo stejně - vzhledově/ technicky/funkčně(myšleno dle mého cítění jako dobře) bez použití frames.
- Pomocí tabulek? To se bude načítat déle. A taky bych to nechtěl aktualizovat.
- Pomocí iframe?
Hm?
Spikee
Profil
Pomocou CSS.
Suta
Profil
Hm, až se prokoušu přes html, tak je CSS podrobněji na řadě. Tak třeba pak. Dík všem.
Tomik
Profil
Yuhů výborně popsal jak na tabulkový layout (se sloupci) s CSS (bez tabulek) - je to zde.Efektivní a pěkné řešení.
A je tam i příklad.
llook
Profil
A taky bych to nechtěl aktualizovat
Na webzdarma je PHP, proto můžeš využít struktury include pro vkládání souborů do stránky. Pokud budeš třeba v souboru menu.inc HTML kód menu, tak ho do stránky můžeš vložit takhle:
<?php include('menu.inc'); ?>.
Ovšem ten soubor, do kterého menu vkládáš, musí mít příponu .php. Na příponě vkládaného dokumentu nezáleží.

Rámy mají sice několik výhod, ale je tu nevýhoda, že z venku lze odkázat pouze na titulní stránku nebo samotné obsahy rámů. Nebo když si někdo některý odkaz otevře do nového okna...

Stránka vypadá dobře, akorát u těch obrázků v galerii bych kromě atributu alt dal i atribut title, aby se popis obrázku zobrazoval v tooltipu i u jiných prohlížečů než MSIE.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0