Autor Zpráva
Pet
Profil
Kritika webu www.papirakpisek.cz/test
Prosím o vaše názory, co předělat, co vylepšit, co chybí.
Taurus
Profil
Ani jedno písmo na webu není bohužel dobré. Jak patkové v textu, tak nadpisové nebo kurzíva v pergamenu. To v hlavičce je stejně jako v nadpisech kýčové. Podívej se na současné moderní designy, toto je 11 let out, škaredé.
Pet
Profil
Jaké písmo kde navrhuješ, vidíš, to jsem vůbec neřešil.
ninja
Profil
Na designu stránek u takového to podniku záleží málo. Hlavně přidejte ceny do nabídky a udržujte aktuality aktuální.

Design je slabý a nemá moc cenu jím nahrazovat ten starý.
Taurus
Profil
Vzhledem k typu hlavičce asi bude dobré pro nadpisy arial nebo trebuchet. Pro text to stejné nebo verdana. To co je na pergamenu, tak by možná stačilo zmírnit italiku, ale špatně se to čte.
Mistr
Profil
Pet:
Doplním kolegy:
(1) ninja: „Design je slabý a nemá moc cenu jím nahrazovat ten starý.
Souhlasím. Design je lepší, to nezpochybňuji, avšak zas to není taková „bomba“. Ovšem klidně tu novou podobu použij, nic proti tomu.
(2) Text na papyru si číst nebudu. Je to souvislý (na první pohled nezáživný) text (čímž netvrdím, že skutečně nezáživným je) a to mne nebaví. Musí tam být? Co do toho prostoru dát obrázky nějakých krásných jídel, na něž se budou jen sliny sbíhat?
(3) Aktuality? Ty jsou někde zastrčené. A přitom právě ty by měly býti taháky, které do Tvé restaurace přivedou hosty. Musíš je rozhodně vypíchnout!
(4) Některé titulky obrázků (atribut TITLE) máš zakončené tečkou, jiné nikoliv. Prosím, srovnej například v menu titulky u položek Nabídka a Program.
(5) Ohledně grafiky lze stránky vyvést například v podobě nějakého například půllitru zlatavého piva? Nebo talíře plného dobrot. Případně - s ohledem na název restaurace - něco z papíru. Nevím, jak se restaurace prezentuje; nabízí se třeba ohořelý papír, jste-li piráti, apod.
(6) Údaje podobného významu dej k sobě. Například otevírací dobu dej mezi Kontakty, ať je vše pohromadě.
(7) Nebude na Mapách lépe vypadat tento odkaz? Je to bez výpisu nalezených Písků vpravo.
(8) Dovolím si hnidopišskou poznámku: popisek položky Fotogalerie v menu zní Pár fotek. Jenže pár jsou dva a Ty tam těch fotek máš rozhodně více.
(9) Pokud budeš web tvořit znovu, polož si otázku, co asi budou lidé na webu restaurace shánět. Bude to nejspíše:
- ceny (pivo apod.)
- zda se vaří a případně co
- lokalizace a otevírací doba
- zda mají nějaký kulturní program apod.
A těmto otázkám přizpůsob strukturu menu a celého webu. Ať, když vlezu na stránky, hned vím, kam pro kterou informaci mám sáhnout.
(10) Musí být v diskuzi ten reklamní banner?
(11) A ještě jeden dotaz k diskuzi: Co znamená funkce Filtr? Mačkám to tlačítko a nic se neděje. :-(
(12) V menu bys mohl zvýraznit položku, pod níž patří právě prohlížená stránka.
(13) Ocenit musím měnící se titulek stránky (tag TITLE v části HEAD) i přítomnost klikacího loga (o němž bych pouvažoval, zda „klikatelnost“ vertikálně nerozšířit i na fotografii pod ním; ale to je jen téma do diskuse).
imploder
Profil
Mistr:
Text na papyru si číst nebudu. Je to souvislý (na první pohled nezáživný) text (čímž netvrdím, že skutečně nezáživným je) a to mne nebaví. Musí tam být?
Je to básnička o té restauraci (co takhle si ji přečíst?). Má uměleckou hodnotu, kterou nějaká tuctová fotka jídla nenahradí.
jirisa0
Profil
Co se týče grafiky, tak není nejhorší, ale nelibí se mi ten papyrus a zelené písmo také není to pravé ořechové.
Pet
Profil
Písmo na stránce změním, děkuji za tip, to mi nějak uniklo, asi i na papyru.

Mistr:
Aktuality? Ty jsou někde zastrčené. A přitom právě ty by měly býti taháky, které do Tvé restaurace přivedou hosty. Musíš je rozhodně vypíchnout!
Aktuality se pokusím nějak vypíchnout, jinak, to co je tam psané je jenom pro návrh.

(4) Některé titulky obrázků (atribut TITLE) máš zakončené tečkou, jiné nikoliv. Prosím, srovnej například v menu titulky u položek Nabídka a Program.
Jasně, není problém, díky

(6) Údaje podobného významu dej k sobě. Například otevírací dobu dej mezi Kontakty, ať je vše pohromadě.
Ano, stím souhlasím

(7) Nebude na Mapách lépe vypadat tento odkaz? Je to bez výpisu nalezených Písků vpravo.
To je také pravda, děkuji

(8) Dovolím si hnidopišskou poznámku: popisek položky Fotogalerie v menu zní Pár fotek. Jenže pár jsou dva a Ty tam těch fotek máš rozhodně více.
popisek změním, máš pravdu :-)

(9) Pokud budeš web tvořit znovu, polož si otázku, co asi budou lidé na webu restaurace shánět. Bude to nejspíše:
- ceny (pivo apod.)
- zda se vaří a případně co
- lokalizace a otevírací doba
- zda mají nějaký kulturní program apod.
A těmto otázkám přizpůsob strukturu menu a celého webu. Ať, když vlezu na stránky, hned vím, kam pro kterou informaci mám sáhnout.
ceny provozovatel na web dávat nechtěl, nabídka je tam jídel napsaná, nevaří se,


(10) Musí být v diskuzi ten reklamní banner?
musí, je to diskuse z http://www.weblight.cz/, webhosting nepodporuje PHP, na "filtr" se podívám

(12) V menu bys mohl zvýraznit položku, pod níž patří právě prohlížená stránka.
To chci, mám to i v CSS, ale ještě nevím jak

(13) Ocenit musím měnící se titulek stránky (tag TITLE v části HEAD) i přítomnost klikacího loga (o němž bych pouvažoval, zda ‚klikatelnost‘ vertikálně nerozšířit i na fotografii pod ním; ale to je jen téma do diskuse).
Děkuji, alespoň něco se mi povedlo, klikací obrázek budu uvažovat

jirisa0:
Co se týče grafiky, tak není nejhorší, ale nelibí se mi ten papyrus a zelené písmo také není to pravé ořechové.
barvy bych potřeboval doladit, ale barva hlavičky a logo je požadavek

Děkuji za připomínky, rád si nechám poradit
Mistr
Profil
imploder:
Je to básnička o té restauraci
Ano, napadlo mne to.

co takhle si ji přečíst?
Stalo se.

Ta má poznámka byla spíše myšlena v tom smyslu, že to na mne působilo jako shluk textu. Možná by stálo za to jej, dle mého názoru, nějak oživit. Musím však také přiznat, že mne nenapadá jak.

Pet:
musí, je to diskuse z http://www.weblight.cz/,
Tušil jsem, že to bude podmínka uveřejnění návštěvní knihy.

na "filtr" se podívám
Možná, že funguje, jen já - protože nevím, co se má stát - jsem změnu neviděl a domníval se tedy, že se neděje nic.

alespoň něco se mi povedlo
Mé poznámky neměly symbolizovat skutečnost, že bys měl (dle mého názoru) celý web hodit do koše. Jen jsem vypsal své postřehy, které mne napadly nad jeho prohlížením.
shaggy
Profil
imploder:
Je to básnička o té restauraci (co takhle si ji přečíst?). Má uměleckou hodnotu, kterou nějaká tuctová fotka jídla nenahradí.
Na mňa tá básnička pôsobí gýčovo, chcem sa najesť/napiť, nehľadám Nedeľnú chvíľku poézie.

Mistr:
Mé poznámky neměly symbolizovat skutečnost, že bys měl (dle mého názoru) celý web hodit do koše. Jen jsem vypsal své postřehy, které mne napadly nad jeho prohlížením.
S týmto nesúhlasím - podľa môjho názoru je starý aj nový dizajn vhodný iba do koša.
Nechápem to odlišné chápanie webizajnu (tvorby stránok). Zamestnali by v takej reštaurácií automechanika, ktorý si o sebe myslí, že je najlepší kuchár v okolí, ale pritom neovláda ani základné postupy potrebné k príprave jedál? Nie, nezamestnali. Ak by každé jedlo pripálil a presolil, chodili by tam len ľudia s nízkymi nárokmi na kvalitu a reštaurácia by získala povesť tej najhoršej vývarovne v okolí.
A to isté platí pre web - je pekné, že sa chce naučiť robiť stránky, ale nechápem prečo by to malo byť práve na webe normálne fungujúcej firmy (ak im nejde o to, aby tou stránkou potencionálnych zákazníkov odohnali).

Pet:
ceny provozovatel na web dávat nechtěl, nabídka je tam jídel napsaná, nevaří se,
Tak to je asi prvá reštaurácia, v ktorej sa nevarí. V tomto prípade aj pomenovanie Kaviareň je presnejší, ako reštaurácia. Načo je dobrý web reštaurácie, ktorý neinformuje o jedlách a ani o ich cenách?

+ chyby sa mi nechce vymenúvať, platí to, čo povedali ostatní - najviac ma dostali nevkusné fonty a amatérska grafika.
ivzez
Profil
Je to básnička o té restauraci (co takhle si ji přečíst?). Má uměleckou hodnotu, kterou nějaká tuctová fotka jídla nenahradí.
Já nevím, jak Vy, ale já si du jdu na web jakéhokoliv podniku zjistit především otvírací dobu, skladbu jídelníčku a orientační ceny.

Z toho důvodu bych do "papyru" dala buď fotku jídla/jídel/nápoje/nápojů nebo otvírací dobu (v původním designu byla otvírací doba hned na vstupní stránce dobrá).

Otvírací době bych buď vyhradila samostatnou položku v menu nebo bych ji umístila nepřehlédnutelně na každou stránku. Obávám se, že návštěvník, který chce zjistit, zda/co se v restauraci vaří a kdy je otevřená, nebude prohledávat web, aby "Otvírací dobu" našel v kontaktech.

U restaurace asi tak moc na designu nezáleží. Přesto by měl odpovídat tomu, proč lidé restaurace navštěvují. Nebylo by dobré nabídnout také Jídelní/nápojový lístek?
Pet
Profil
Je tato grafika lepší http://www.papirakpisek.cz/pokus/
má cenu pokračovat
Kacko
Profil
Pet:
Projdete si deviantart.com a zkuste to znovu.
ivzez
Profil
Pet:

Pete, určitě má cenu pokračovat. Ono tak moc nezáleží na tom, jak se návrh líbí těm, kdo jej kritizují. Web by se měl líbit majiteli restaurace a hlavně návštěvníkům.

Důležité je, aby se stránky korektně zobrazovaly ve všech prohlížečích (proto je dobré se vyvarovat chyb v kódu) a aby návštěvníci na stránkách našli to, co hledají.

Restaurace již stránky má. Co v nich návštěvníci nejčastěji hledají? Na to byste se měl zaměřit. Poezie je pěkná a řada lidí má básničky ráda. Kolik milovníků poezie navštěvuje "Vaši" restauraci a kolik jich chodí hledat básně na weby restaurací?

Do restaurací se chodí za jídlem, pitím, společností a někdy i za zábavou/programem. Web, propagující restauraci, by se měl zaměřit na požadavky a potřeby návštěvníků. Jinak té restauraci moc hostů (zákazníků) nepřivede.

Proto jsem napsala, že u restaurace až tak na vzhledu nezáleží. Myslela jsem tím, že pro návštěvníky je důležitější obsah - to, aby na webu našli ty informace, které hledají. (Bude-li se jim navíc web líbit, budou se rádi vracet.)

Inspirovat se můžete jak na Devianart.com (grafika), tak na webech různých restaurací.
Pet
Profil
Já bych se na básničku taky vy..., je velká, a nedaří se mi ji tam nijak zasadit, ale majitel ji tam chce, má ji vyvěšenou u vchodu, tak co nadělám, to logo také, chce ho, jako ho má na vizitce.
Lidé chodí na stránky především se kouknout co je za akce, tedy na program, alespoň si myslím a hlavně proto se stránky také dělaly, ale zase by tam měly být i ostatní informace co tam mám, kód není probém, grafiku také vytvořím, ale jakou, chce to nápad.
ivzez
Profil
Logo je jasný, s tím se nic dělat nedá. Ale co třeba použít stejné pozadí s černým písmem pro celou stránku?

S výjimkou hlavičky a menu bych všude použila černé písmo. Základní velikost: 100.01% a pak upravila podle potřeby. (Např. odstavec 85%, h1 150% apod. Velikost písma nastavená napevno na 10 bodů se nedá v některých prohlížečích zvětšit a tak malé písmo se špatně čte.)

Menu bych určitě dala až pod hlavičku - bude víc "po ruce". Patičku bych odlišila jenom "border-top" a menším písmem. Určitě doporučuji zvětšit písmo v "Obsahu".

"Pokus" se mi nezdá moc dobrý. Stránka působí už v prvním návrhu nejednotně a stříbrným pozadím v hlavičce byste přidal další prvek/barvu. Zkusila bych ještě papyrus zmenšit a natónovat podle pozadí ale méně výrazné odstíny nebo jej "zprůhlednit", aby nebyl tak výrazný. Písmo básně může být trošku menší. (Já bych tu báseň jenom napsala - bez papyru - nelíbí se mi ani barevně ani to "okousání", spodek i vršek jsou moc velké, text básně by měl být trochu níž, ...)

Myslím, že si s tím ještě užijete. Zkusila bych to sjednotit a zjednodušit.
Petr ZZZ
Profil
Ten papyrus neguje princip perspektivy – to srolované nahoře se zvětšuje do obou stran, ačkoli je to dál od pozorovatele. V realitě by to bylo možné pouze tehdy, pokud by se papyrus po stranách směrem nahoru opravdu silně rozšiřoval, takový formát by ale byl velmi neobvyklý. A musel by se nahoru rozšiřovat mnohem víc než dolů.
Dandys2012
Profil *
Někdo tady psal o textu na papíře: Taky mě to nezaujalo.. problém je hlavně v tom, že použitý písmo je na první pohled nečitelný. Po prvnim řádku mi bylo jasný, že né jen, že mě budou bolet oči, ale taky se nic podstatnýho nedozvym. Pokud má stránka přilákat hosty, tenhle lístek tomu nepomůže. Věř nám.

Co takhle webkameru umístěnou v restauraci? Na www.jakpsatweb.cz je jednoduchej návod.
Petr ZZZ
Profil
Dandys2012:
Co takhle webkameru umístěnou v restauraci?
Ta by ale musela filmovat kuchyň a asi by na to bylo potřeba svolení kuchaře i kuchtíka. Pokud by snímala mě jako hosta jak žvejkám, již nikdy více by mě v tom podniku nezahlédli, a to by bylo to nejmenší.
Kcko
Profil
Podivejte se jak maji vypadat pekne stranky pekneho podniku http://www.ambrozie.cz/
ivzez
Profil
Teď (31. 1.) to vypadá líp. Papyrus bez těch velkých rolí působí lépe a menu bez pozadí ještě líp. :-) Ještě bych zkusila vyhodit barvy z pozadí (novinky, fotky). Nechala bych na celé stránce jen ten přechod.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: