Autor Zpráva
Morrow
Profil *
Chtěl bych vědět co je na tomto webu špatného a co by chtělo upravit
http://czech.e-blog.cz
Cup
Profil
Proč zápisy stylů v html kódu? bylo by lepší je mít v externím souboru.

ke stránce:

podtrhávej pouze odkazy, uživatel pak bude vědět na co se dá a na co zase nedá kliknout

ke kódu

podívej
 .webmaster      {position: absolute; right: 0px; top: 000px; border: 1px solid black; background-color: transparent; width: 195px; height: 085px;}
 .login          {position: absolute; right: 0px; top: 105px; border: 1px solid black; background-color: transparent; width: 195px; height: 060px;}
 .aktualizace    {position: absolute; right: 0px; top: 185px; border: 1px solid black; background-color: transparent; width: 195px; height: 060px;}
 .aut_prava      {position: absolute; right: 0px; top: 265px; border: 1px solid black; background-color: transparent; width: 195px; height: 120px;}
 .doporuceni     {position: absolute; right: 0px; top: 405px; border: 1px solid black; background-color: transparent; width: 195px; height: 120px;}


lze napsat i jednodušeji

.vlastnosti{position: absolute; right: 0px; top: 000px; border: 1px solid black; background-color: transparent; width: 195px; }
 .webmaster      {top: 000px; height: 085px;}
 .login          { top: 105px; height: 060px;}
 .aktualizace    { top: 185px;  height: 060px;}
 .aut_prava      { top: 265px;   height: 120px;}
 .doporuceni     {top: 405px;   height: 120px;}
 


a všem třídám přidáš ještě .vlastnostni takto ...
 class="login vlastnosti" 
snížíš tím velikost css souboru a tím zvýšíš rychlost načítání stránek


Jinak se mi web docela líbí, jednoduchý a svůj účel asi splní.

ještě: ... obrázek v hlavičče máš jiných rozměrů než je potřeba a ve formátu .bmp , má velikost 1.28 mb, když ho zmenšíš na potřebné rozměry a konvertuješ do png, nebo gif tak jeho velikost snížíš na desítky KB ... načítání stránky bude podstatně rychlejší
Ostřa
Profil
Chci upozornit na překlepy. Hlavní stránka : "Vytvořena nová sekce Průkum, prosím všechny návštěvníky webu aby se v této sekcy zastavili a vyplnili formulář."
"Pro správné zobrazení webu používejte Operu nebo Mozillu Firefox a ne zastaralý Internet Explorer. Pomůžete tím nejen sobě, ale také webmasterům." > Trochu hrubé, nemyslíš?
Morrow
Profil *
Ostřa: dík za upozornění na překlepy, a to doporučení... pořád se mi nedaří web zoptimaliovat pro IE... IE si přebere CSS jinak než Opera a Mozilla Firefox, nevím čím to je a nevím jesi je chyba na staně mozilly nebo na straně IE. Pokud máš IE tak se na můj web podivej a uvidiš co provede s levým i pravým menu... všechny oddíly jsou v divu a mají rámeček a position: absolute ,i přes to si je IE dá o kousek jinám.
Ostřa
Profil
Samozřejmě tě chápu. Internet Explorer v mnoha případech špatně vykresluje šířku, výšku a mnoho dalších vlastností. Třeba ti pomůže tahle stránka. Chyba je v naprosté většině případů v IE. EDIT: Prozkomal jsem tvůj *.css styl. Myslím že chyba bude v tom, že IE počítá rámeček do šířky elementu. Podívej se na stránku co jsem ti poslal a zkus to udělat pro IE zvlášť.
LejdyTerr
Profil
Tak ta hlavička se mi mc nelíbí to písmo, je to jako by to psalo mimčo:-)
Jinak je to přehledný a jednoduchý, takže líbí
Morrow
Profil *
Pokouším se CSS přispůsobyt pro IE, ale stále marně.... i s pomocí jakpsatweb.cz a hromadou dalších webů se nedaří. :(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: