« 1 2
Autor Zpráva
H.V.
Profil *
Tak jo tak jsem dokončil uvodní stranky i s textem a se všim, co nato říkáte tedka? pořad jeto chaos?

http://www.tranceband.com/czech/
Taurus
Profil
Velký pokrok. :-) Každopádně proč používáš angličtinu na českém webu? To šedé pozadí se nehodí k celému konceptu (kde jsou grafické prvky s odlesky). Mlátí se to.

edit: co ta úvodní stránka? Pryč s ní, je to škaredé, rozházené. Navíc zbytečné. JS menu je zbytečné, dá se vyřešit css.
H.V.
Profil *
Taurus:
myslíš to "špinavé" pozadí? natom se mi to právě libi nejvic =D ikdyž tady na uvodě asi moc nehodi no, ale vypada to celkem hezky, když si přestavim že tu historii napišu text jen na to šedý pozadí bude to jako číst z papíru. Co se týče jazyku, v budoucnu bych rad s moji kapelou koncertoval i v zahraniči :) a občas mívame i zahraniční navštěvniky webu, tak proto ta angličtina.
Taurus
Profil
Jasně, anglickou verzi chápu, ale máš v české v patičce a menu anglické pojmenování. A úvodní strana jde vyhodit, výběr jazyka může být u menu. :-) Tvůj úmysl s pozadím je hezký, problém je v kombinaci grafických prvků.
kelvin
Profil
H.V.:

Mrkni na to pod IE6 ;).
H.V.
Profil *
kelvin:
ja IE 6 nevedu, ani nevim jestli by mi to rozjelo tak starej prohlížeč =D mam IE 8 a mozillu a na oboji web funguje ;)

Taurus:

no tu uvodni stranku chci nechat (pozdějí to taky předělam do profi designu odpovidající celkového designu stranek) ale chci to tam nechat z důvodu: Intra, ukazky kapely, nová videa a podtim volba jazyků, volba jazyku chci dat taky už pod menu. Co se týče menu jeto v češtině, jen slovičko Guestbook je v aj, ale když se nato najede myší ukaže se žluta bublina v češtině: Kniha návštěv
Plaváček
Profil
H.V.:

Blbý je, že to máš nepoužitelné i v IE 7, a ten bych si prozatím ignorovat netroufal.
kelvin
Profil
H.V.:
V IE6 máš mnoho problémů, ale jeden zcela fatální - ten obdélník s fotkami je posunutý dolů a zakrývá menu a část obsahu. Web je tedy pro cca 8% - 16% nepoužitelný.

A jak říká Plaváček, stejná chyba je i v IE7, což už znamená, že je to nepoužitelné pro čtvrtinu až třetinu návštěvníků ( http://www.toplist.cz/stat/?a=history&type=1 (ukazuje u IE spíše nižší hodnoty)).

Není nutné mít ty prohlížeče nainstalované, dají se spustit třeba přes http://spoon.net/browsers/
Plaváček
Profil
kelvin:

Doplním - dobrou volbou pro testování je také IE Tester - http://www.my-debugbar.com/wiki/IETester/HomePage
H.V.
Profil *
aha diky za upozornění, ale jaktože jeto tak přeházene v IE 6-7 ? Copak ty starší IE nepodporuji CSS a DIV?
kelvin
Profil
H.V.:
Podporují, ale s chybami, které je nutno ošetřit.

Také tam můžeš mít chybu, kterou jiné prohlížeče tolerují, viz Výsledek validace
H.V.
Profil *
kelvin:
no zkontroloval jsem chyby a opravil jsem je všechny podle těch stranek cos poslal, ale pořád v IE 6 je vše přehazene, tak nevim...napada mě jedině: upozornit na uvodnim vstupu do stranek aby se nepouživalo IE 6 a 7
Plaváček
Profil
H.V.:

upozornit na uvodnim vstupu do stranek aby se nepouživalo IE 6 a 7

No, tím uděláš lidem ohromnou radost :)
kelvin
Profil
H.V.:
"upozornit na uvodnim vstupu do stranek aby se nepouživalo IE 6 a 7"

Tak to ne. Nikdo nebude měnit prohlížeč kvůli jedné nefunkční stránce o traceband.

Doporučuji nad tím sednout a vyřešit to. Je to nějaký problém s float. Zkusil bych googlit "ie float bug" či to ořezat až na chybnou konstrukci a tu sem hodit k řešení, nebo to udělat jinak, třeba pomocí pozicování.
Chamurappi
Profil
Reaguji na H.V.:
1) V Exploreru 8 vidím v hlavičce (docela ošklivý) flash, v Explorerech 7 a 6 ho vidím o 180 pixelů níž (poněvadž doprava plovoucí <div id="objekt"> máš za <img>), v Mozille ho nevidím vůbec (protože je vložený přes <object classid>).
2) Nepoužívej průsvitné PNG, když jejich průsvitnost k ničemu nepotřebuješ. Prohlížeč není Photoshop, vrstvy si vrstvi u sebe v editoru, ne u návštěvníka — tím vyřešíš jeden problém s šestkou.
3) Další problém s šestkou vyřešíš tak, že v menu na <li>, kde používáš float: left a margin-left, přidáš display: inline.

Tyhle tři drobnosti by to měly účinně srovnat.
Mimochodem, všechny prohlížeče na té stránce hlásí javascriptovou chybu. Zřejmě sis v té převzaté změti skriptů něco porouchal.


Reaguji na kelvina:
viz Výsledek validace
Žádná ze zmíněných chyb nemohla mít vliv.
H.V.
Profil *
Chamurappi:
Tak tady jde vidět slovo profika =) to display inline hodně pomohlo, spravilo to Menu, to flash jsem dal pryč, asi misto toho dam JS slideshow bude to možna lepši než flash. ale ten hlavní obsah je pořad v IE 6 posunutý, pokusim se nato přit, třeba to taky spravi to tvoje display inline :) jinak to PNG, když IE 6 nepodporuje pruhlednost tak jak potom mam nastavit nadpisy stranek? s pruhledným pozadim
Chamurappi
Profil
Reaguji na H.V.:
ten hlavní obsah je pořad v IE 6 posunutý
Všude, kde máš float: left a levý margin, nebo float: right a pravý margin, pomůže ten display: inline — stejně jako pomohl u menu. Takže #pismo, #flags

když IE 6 nepodporuje pruhlednost tak jak potom mam nastavit nadpisy stranek?
Existuje na to záplata, říká se jí obvykle pngfix.htc, ale lepší je obejít se bez průhlednosti, pokud ji nepotřebuješ. A ty ji zřejmě nepotřebuješ, protože ti všechny průhledné obrázky sedí na stále stejném pozadí (které tedy může být v nich).
H.V.
Profil *
Chamurappi:
už to mám spravený diky moc, akorat ten hlavní obsah (text je moc široký a potřeboval bych to dostat doprostřed (omezit šířku textovýho obsahu) napiřklad zde ukazka: http://www.tranceband.com/czech/historie/

vidiš jak jeto široke a potřeboval bych to omezit porouchalo se to vzhledově všude v prohližečich, bude to asi nejaké nastaveni margin nebo float.

Jinak ohledně pruhlednosti maš pravdu, jeto moc dobrej napad udělat pozadi rovnou s nadpisem :) tim se to zobrazi všude jak se ma dik i za tuto radu
Chamurappi
Profil
Reaguji na H.V.:
porouchalo se to vzhledově všude v prohližečich
Hm, nějak sis rozšmouloval tenhle řádek:
#pismo { background-image: url(""); background-repeat: no-repeat top center; margin:0px  padding:0px 0px 0px;  clear:both;}
Původně jsi tam měl margin:0 110px; a zřejmě zbytečně i float: left. Nemluvě o tom, že tomu uvedenému žádnému pozadí jsi opakování nevypnul, protože do background-repeat nemůžeš strkat i pozici.
H.V.
Profil *
Chamurappi:
tyjo ty si fakt hlava =D diky moc ted už mam spravene všecko a už to frčí ve všech prohlížečích normalně ;)
TomasJ
Profil
Reaguji na H.V.:
ted už mam spravene všecko a už to frčí ve všech prohlížečích normalně

Neřekl bych. Na stránce www.tranceband.com/czech/historie/
se vyskytla stejná chyba jak již byla zmíněna. Tentokrát Slideshow zasahuje asi 9px do menu. Na hlavní stránce je to správně. Prohlížeč: Firefox.

EDIT: Ještě k té validaci:
Pokud ti jde o chybu ukončovací značka pro element "LI", který není otevřen. která není chyba ale tag napsaný v JS, tak se to dá vyřešit zpětným lomítkem :)
takto: <\/li>
Ovšem toto chyba není, jen to smaže validační chybu.
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: