Autor Zpráva
alda
Profil
Zdravím chci se vás zeptat jaký máte názor na můj web co se týče všeho ale hlavně jak se vám líbí designově ?
Odkaz
panther
Profil
alda:
barevně nic moc, co ty tyrkysové odkazy?

Mě zaujal spíše kód (zůstal jsem na úvodní stránce, namátkou jsem klikl ještě na kontakty). Přestože tam dohromady nic není, tak:
- proč má každá položka v menu id="aktivni"? Jsou všechny aktivní? Navíc, id by mělo být unikátní.
- proč máš za každým řádkem 2 <br>? Neznáme margin a padding?
- proč není v kontaktech e-mail klikací?

- kolem headeru máš u těch rohů nějaké bílé zbytky čehosi. To tam asi nemá být
- v IE (koukal jsem v šesté verzi) máš dvojitou patičku, asi ne úplně úmyslně

- v CSS máš několik prázdných deklarací element {}, proč?
- 5x pod sevbou tam máš menu li a {...}, šlo by to sloučit do jedné deklarace
- o absenci loga, natožpak klikacího loga ani nemluvím

Suma sumárum, po rychlém prolétnutí webu je tam skoro více chyb než řádků kódu :-)
david80
Profil
Po otevření stránky na mě vyskočila hláška, že můj prohlížeč není doporučen pro prohlížení stránek, takže ani nemůžu hodnotit.
To se fakt povedlo, na návštěvníky s IE se kašle :-)
david80
Profil
Ani se nedivím, že ti to v IE zlobí, spíš se divím, že třeba ve FF se ti to zobrazuje tak jak chceš.
Koukl jsem na kod v pár stránkách a ten je fakt zajímavej
.<br><br>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;V.I.P karty obdrží pouze sponzoři.!<br><br>
<img src="images/news.jpg" width="145" height="96">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
20.5 se na webu uskuteční soutěž o skvělé ceny případní zájemci &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;obdrží informace <a href="info/soutez.php">ZDE</a><br><br>

nebo třeba hned v index.php, tam není ani DOCTYPE a spoustu dalších věcí jsem našel, ale to by bylo na dlouho.
Bubák
Profil
Stránky, přesněji jedich kód je psán fekálním stylem, jediný nadpis jsem našel pouze na úvodní stránce a to <h3>. Nikde jsem nenašel odstavec (tag <p>). Takže jediné lehce smazatelné plus je za menu.

Obrázek http://discoteky.ic.cz/images/news.jpg na stránce http://discoteky.ic.cz/aktualne.php je vlevo bílý, což působí rušivě.

Layout je jednoduchý, nevidím důvod, proč by nešel nakódovat pro IE, včetně IE6. Jeden z (mnoha) důvodů, proč IE6 "neposlouchá", je diakritika v CSS.

IE nezobrazí favicon.ico, protože tvé "ICO" ne animovaný GIF http://discoteky.ic.cz/images/favicon.ico
Přitom je znám způsob, jak zprovoznit animovaný GIF pro FF a obyčejnou ikonku pro ostatní prohlížeče.


hlavně jak se vám líbí designově ?
Solidní základ pro web pohřební služby. Ale pro diskošky to chce přece jen něco jiného.
před otazníkem se nedělá mezera.

Na webu je spousta pravopisnách chyb, na každé stránce minimálně tři.

david80:
tam není ani DOCTYPE
Ano a co.
david80
Profil
Bubák:
tam není ani DOCTYPE“
Ano a co.
A nic - http://www.kekel.tym.cz/css/mody.php
alda
Profil
Ano, kritiku příjmám pokusím se to napravit ale : david80: Nevím kde jste přišel na ten kód když je to vkládané přes php...
RichardIV
Profil
Kolik Vám je let kluci ? Podle toho jak jste na video tak asi mladí.
sarojan
Profil
alda:
Nevím kde jste přišel na ten kód když je to vkládané přes php...
Ctrl+U
PHP je serverový skript. Stránka se ale posílá do prohlížeče, který ji vykresluje. Proto PHP vygeneruje HTML soubor, který se pošle do prohlížeče. Ten pak tenhle kód promění pomocí HTML parseru na obrazové informace, které se pak pošlou do monitoru(zjednodušeně). Ten kód, který prohlížeč přemění na obrazové informace ti zobrazí, když zmáčkneš Ctrl+U. Kdyby server posílal PHP kód do prohlížeče, hackovalo by se jednoduše, protože někdy PHP kód obsahuje jméno a heslo k databázi, FTP nebo maily, hesla a jména důležitých uživatelů a jiné důležité informace dané stránky(ne zrovna té tvojí).

K stránce: zkusil jsem ten formulář na akci vyplnit a nešťastnou náhodou(tedy záměrně) jsem zapoměl vyplnit jedno(nebo všechny a dvě) z oken.. E-mail mi byl odeslán(je pěkné, že máte autoreply). To se nemělo stát, třeba ošetřit:
1. nevyplnění formu
2. kontrolu @ v mailu
3. kontrolu věku(radši bych to udělal do tří okének, lépe se to kontroluje, zda někdo nezadal 15 měsíců nebo 54 dnů nebo rok -957)
A form dej do tabulky, lépe to vypadá.
Další je, že v odkazech máš Facebook, facebook není taký neznámý, aby se naň bylo třeba odkazovat. To jisté platí o těch obchodech: kdo ti za reklamu nezaplatí, na toho nelinkuj! Pokud chcete vypadat "profesionálně", tak celou sekci odkazy vymaž(to je víceméně hlavně rada do budoucna).
sarojan
Profil
RichardIV:
Myslím, že každý jsme si tím prošli, když jsme byli mladí. Chtěli jsme být velicí obchodníci, vylepovali jsme rukou psané odkazy na nástěnky a podobné blbinky. Jednou jsem vyvěsil na školní nástěnku, kde byli důležité oznamy odkaz, že prodávám pokémony(nevím, bylo to někdy kolem roku 99), tehdy mi bylo jedenáct a ještě stále jsem snil. Tehdy to bylo jenomže tak, že jsme neměli takové možnosti jako teď. Tehdy jsi mohl jenom vylepit odkaz na nástěnku nebo reklamní tabuli, teď můžeš spravit stránku. Neber klukům jejich sny. I tak se o nich nikto krom rodičů a školy nedozví a je to prakticky neškodná zábavka. :)
RichardIV
Profil
:) Náhodou že jsou začátečníci tak se to dá přežít.
sarojan
Profil
RichardIV:
neříkám, že ne ;)
Warezov
Profil *
Pro vyhledávače příliš málo textu na stránkách.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0