Autor Zpráva
Richard
Profil *
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jakej mate názor na http://rspacek.ic.cz/zameckyhotel/index.php
Miloš
Profil
První dojem hezké.
Ovšem…

1) Je nutné načítat jquery? Pro pozadí horní navigace hotel/restaurace je to zbytečné a z houpajícího se Týdenního menu se mi houpe žaludek. Osobně zde js považuji za zbytečnost. Nadto když ho vypnu, menu se rozbalí a ořízne.
2) V horním hotel/restaurace je zvýraznění aktuální položky tak nevýrazné, že jako by nebylo.
3) Týdenní menu ke stažení by zasloužilo alespoň jako title="údaje o formátu".
4) Používat obrázky velikosti 1 024×768 px jako náhledy „zmenšené“ pomocí width/height je pitomost – načítají se zbytečná data. Vytvoř si skutečné zmenšeniny.
5) Proč má light(nebo který)box anglické popisky, když je stránka v české mutaci?
6) Když je kontaktní e-mail klikací, proč to nejde poznat? A kam vede "http://www.zamecky-hotel.com/redirect.php?adr=info&d=zamecky-hotel&d0=com"?
Dranel
Profil
Richard:
Restaurace se mi jeví jako nadprůměrná. Rozhodně bych se tam nebál vzít přítelkyni na večeři. Pokud se ale bavíme o stránkách restaurace, měl bych pár připomínek:

1. Hned na úvodní stránce na mě vybafne hezká fotka interiéru. Podařilo se zaujmout, prohlížím dál. V obsahu narazím na "Saxophonist David Wiljo Kangas" - to už tak skvělé není. Po pravdě mě to dostává do nejistoty. Je to snad název nějaké akce, jedinečného jídla, nebo hudební skupiny, která tam bude vystupovat? Zkouším klikat, nedaří se. Nevím, oč jde. Klikám na další stránku, tedy Jídelní lístek...
2. Stránka se načte, obrázek v záhlaví je stále stejný. Což je škoda, protože ho už znám a hlavní obsah stránky to tedy zbytečně odsouvá níže. Možná by nebylo na škodu, aby se obrázek plynule měnil a já si tak mohl nepřímo prohlédnout fotogalerii již při prohlížení jednotlivých stránek. Co se jednotlivých odrážek týče (Předkrmy, Polévky...), možná by nebylo špatné, kdyby se rozvíjely plynule - pomocí jQuery jako v Týdenním menu (kde je to mimochodem trochu nešťastné, po kliknutí na rozkliknutý prvek jsem čekal, že se zasune, ne že se cukne a znovu vyjede).
3. Když jsme u pravého sloupce, Týdenní menu bych změnil na Denní menu. Nevím, jak je to správně v gastronomické terminologii, ale spojení "týdenní menu" ve mě vyvolává dojem, že se celý týden vaří jedno jídlo.
4. Mimochodem ono přepínání mezi stránkou restaurace se mi jeví jako dost nešťastné. Zabírá dle mě hrozně moc místa. Asi bych zkusil vymyslet něco úspornějšího.
5. Jinak se mi to celkově líbí, návštěvě bych se nebránil, ikdyž absence ceníku ve mě vyvolává nejistotu. (Opravdu to mají tak drahé, když to přede mnou skrývají?)
Richard
Profil *
Co se týče těch fotek v záhlaví tak ty by měli bejt jiné jen jsem je ještě nedostal a k těm textům jak ste psal o tom Saxophonist.. tak to je akce jen tohle neni ještě přimo na netu tak sem to tam nepopisoval.
A to přepinání se pokusim upravit taky mně přijde že to zabírá moc místa.
Richard
Profil *
Jinak ceník minutek je v jídeláku napsaný a ceník poledního menu je za 70Kč což tam bude ještě dopsané.
sarojan
Profil
Mně se to líbí. Možná nejsem takovej profesionál v tomhletom jako Miloš nebo Dranel, ale líbí se mi to. Akurát se mi zdá to překládání do jinejch jazyků dost nešikovně vymyšleno.
Mistr
Profil
Richard:
(1) V kontaktech si odstraň tečku za slovem fax, nepatří tam. Za zkratkou tel je v pořádku, tam patří.
(2) U denního/týdenního menu bych psal i datum, abych věděl, zda je to již nabídka pro aktuální týden/den nebo ještě nějaký neaktualizovaný zbytek z minulého týdne.
(3) V hlavičce se zobrazuje pacička jak při najetí na text Restaurace, tak při najetí na text Hotel. Aureolou se podbarvuje vždy jen jeden z textů. Rozumím systému, proč se podbarvuje jen jeden z této dvojice, přesto dávám k úvaze, zda nepodbarvovat oba dva.
(4) Ve stránce Hotel si zajisti, aby se Ti neobjevovaly číslovky či předložky typu s, v, z apod. na koncích řádků.
(5) Chybou je neustále tentýž titulek stránky (tag TITLE v části HEAD).
(6) za číslovkou a měnou udělej mezeru. Mám teď na mysli text ve stránce Restaurace, kde uvádíš Od 30.11.2009 nabízíme polední menu pouze za 70Kč.
(7) Nemůže být týdenní menu ke stažení v jiném formátu než DOC? Co třeba PDF? Opět dávám k úvaze.
(8) Co v jídelním lístku udělat odkazy i z (mimochodem moc pěkně vypadajících) obrázků?
(9) Odkaz Rozvoz jídla z menu vede na stránku Svatební akce.
(10) Proč do patičky nepíšeš své zásluhy česky (alespoň v české mutaci), ale uvádíš Created by Richard Špaček? Je to škoda.
alda
Profil
Nechápal jsem jazykové mutace: Pravé menu v češtině, Lístek v češtině, Ani logo není anglicky , jen horní menu.
A jazykové mutace (jazyky) celé html soubory dávej do adresářů
/en/ , /de/
Miloš
Profil
sarojan:
Možná nejsem takovej profesionál v tomhletom jako Miloš nebo Dranel, ale líbí se mi to
Ale mně se to taky líbí vždyť jsem to tam napsal: „První dojem hezké.
Jenom to má nějaké mouchy, které je třeba vychytat.
Richard
Profil *
Jasně má to mouchy ještě to není dodělané chtěl jsem znát názor na grafiku. Třeba texty jsem ještě vubec nekontroloval jen překopíroval. Jinak díky za názory.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0