Autor Zpráva
Reg
Profil
http://www.regzone.webz.cz
Hodnoťte!
Tomik
Profil
Typický začátečnický web..

ke grafice:

1) Hlavička je taková prázdná (kromě nápisu RegZone Webz)
2) hlavička a zbytek (obsah) na sebe nenavazují
3) takže mi připadají stránky neucelené
4) připadá mi to jako docela dětský design
5) anketa se tam graficky vůbec nehodí

k provedení:

1) iframe.. no co k tomu dodat, pokud se na tvé stránky dostane návštěvník z vyhledávače, nebude mu zobrazena navigace, nebude vědět jak dál a odchází, zkus se podívat na http://www.jakpsatweb.cz/include.html a použít jiný způsob
2) v menu máš nevýrazná hover
3) datum a čas je zcela zybtečný (každý má čas v tray liště) a jaké je datum snad každý ví..

ke kódu:
1) styly hoď do externího souboru
2) "<body background="graphic/global_bg.bmp" topmargin=0 leftmargin=0 rightmargin=0 bottommargin=0>" - no, nauč se styly a na toto je použij
3) menu pomocí tabulek? tabulky jsou dávno překonaný způsob, použij css!
4) no a o nějaké validitě nelze samozřejmě hovořit


Co se týče obsahu tak ten ujde..

Takže se nenech odradit, ale je rozhodně co zlepšovat..
Reg
Profil
1.stránka je naprosto validní až na 5 zastaralých tagů
2.že je hlavička prázdná vim, ale možná to časem doplnim
3.nevim proč by neměla hlavička navazovat
4.to že standardizovaný design podle pravidel co je profesionální nebo tak neznamená že je dětský, ale originální
5.já myslim že se ta anketa tam hodí
6.možná kámoše z vyhledavače napadne umazat vocas adresy
7.hover je normálně výrazná, sám nemáš rád blikání a tak...
8.pomocí tabulek je to sice celé, ale mně zatím de o to, aby to nějak vypadalo, ne aby to bylo opět podle nějakých standardů profesionality
9.proč styly do externího když je mám jen v jednom dokumentu?
10.topmargin, leftmargin,... vim že je zastaralý, ale mě to jinak vůbec nefungovalo.

Jinak děkuji za kritiku a jsem zvědav co napíší jiní.
Esemeska
Profil
S tím bych tedy moc nesouhlasil !!

1. Tabulky doposud používá mnoho webů.
2. Datum a čas nejsou k zahození zvlášť když mně jdou na pc hodiny špatně, ovšem že to nesmí
být tím scriptovým zbůsobem, který ten čas vygeneruje podle mého data na mém počítači.





Jinak souhlasím s tím, že iframe by ses měl vyhnout a CSS také není k zahození, ale tabulky na menu stačí, i když se to bude déle načítat.
Esemeska
Profil
sorry, tahle odpověď nad tímto textem patří ještě k předchozímu příspěvku:)
měl jsem dlouho otevřené toto okno bez refreshe
Tomik
Profil
Ad REG:
1. nemůžeš hovořit o něčem co je naprosto vylidní, ale má to jen 5 zastaralých tagů (a tak to vlatně validní není), buť neco je validní nebo není
2. webu to prospěje
3. záleží na názoru
4. to byl pouze můj vlastní a skromný názor
5. IMHO moc barevně ne
6. nemůžeš spoléhat na to co možná uživatele napadne
7. budiž.. ale zvolil bych nějaké pozadí
8. zbav se tabulek, podívej se třeba na http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html , kde Yuhů popsal, jak udělat sloupce pomocí CSS
9. Proč? Až uděláš změnu co se techniky zobrazování obsahu týče (odstraníš ten IFRAME), tak tam to CSSko nebudeš mít jen jednou, pak se to vyplatí
10. studuj, uč se a zkoušej, určitě lze tyto věci odstranit a místo toho použít css

Ad Esemeska:

1. Ano a je to chyba, tabulky jsou primárě určené k prezentování tabulkových dat, design pomocí tabulek se velmi pomalu načítá
2. Jelikož REG používá JS čas a datum, ztrácí udaj učinnost, přesto IMHO je na takovýto web čas a datum dávat (nehovořím např. o portálech a katalozích, tam je situace jiná)
luka
Profil *
Tomik

kaydu kritiku co tu citam je o jednom, validite a pouzivani css.Myslim si ze ak niekto nepouziva css neznamena ze to nieje dobre "neplati to o tomto webe".Mozem ti ukazat spusta stranok profesionalnych firiem ktore maju cele stranky v table, aj ked je pravda ze nacitavanie table je pomalsie, ale nemozte vsetci kazdemu vycitat to iste CSS.Neviem co mas proti datumu ja , beriem to ze cas je tam na prd, ale co sa tyka datumu , myslim ze aj na obycajnych strankach je potrebny a hlavne ked je pri nom aj kto dnes oslavuje.

Reg

poprosim ta o jedno vyhybaj sa radam o tvorbe webu


PS: odkial si yobral tu knihu navstev?
Reg
Profil
luka

kniha navstev klasicka od blueboardu. (http://blueboard.cz )
Charlie
Profil
Reg, moje největší připomínka se týká barev, strašně bijí do očí. V noci se to nedá vůbec prohlížet.
Reg
Profil
http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A//www.regzone.webz. cz/
Můžete mi prosím vysvětlit, co na tom mám blbě, já na to nemůžu přijít.
Prohlédněte si zdrojový kód tady: http://regzone.webz.cz/index.htm
bar
Profil
Zkus přepsat pozadí do CSS, asi tak:
<td style="background-image:url('graphic/upbg.PNG)">text</td>
můžeš nastavit opakování a umístění obrázku na pozadí, v případě, že je menší, než td
Reg
Profil
Tak jo, to vim, ale spíš sem myslel ty jiný chyby.
Tomik
Profil
Ad luka:
Mozem ti ukazat spusta stranok profesionalnych firiem No, tak to asi nebudou uplne profesionalni firmy, kdyz modemarum dost znemoznuji ovladani stranek a IMHO dnešní prof. firma by měla hledět na přístupnost, a dělat tabulkové weby moc na přístupnosti nepřidá.. ale to je na zvážení každého

aj kto dnes oslavuje Ano, to je vlemi užitečná informace, ale původně na REG ZONE WEBZ nebyla..

Jinak 2Reg:
Tvoje stránky jistě nejsou nejhorší, nejsou udělané tak špatně, ba dokonce na začátečníka docela nadprůměrně, ale přesto, že deisgn působí celkově černě, ty barvy tam opravdu bijí do očí, proto jsem se také vyjádřil, že mi ten design připadá "dětský" - příliš jasných barviček..
Reg
Profil
No já nevim no, mě se ty barvy celkem líbí, tak fakt nevim co bych tam měl dát. Kdybych je dal tmavý tak nejsou vidět, kdybych dalvšechno šedivý a bílý tak to bude vypadat jak na černobílý fotce,...
Jo a už je to i validní!!!
luka
Profil *
tomik

prejdi si web poriadne ohladne prof. firiem.Nic v zlom, ale ani na tomto fore sa nepretrhli s css-kom.ciao
Reg
Profil
A to už je všechno?? Moc jsem se toho vážně nedozvěděl. Prosím, napište ještě něco.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0