Autor Zpráva
Ján
Profil *
Prosím o zhodnotenie jamo.wz.cz. A môžete mi niečo nechať aj v odkazoch :)
jenikkozak
Profil
Na stránce jamo.wz.cz jsou na úvodní stránce dvě reklamy Webzdarma, to je úmysl?
Ján
Profil *
jenikkozak:
samozrejme, že nie :). Opravené.
jenikkozak
Profil
Pokud Webzdarma nezměnili podmínky, tak není nutné mít reklamu na všech stránkách nahoře, stačí ji umístit nahoru pouze na úvodní stránku webu.
Co se týče grafiky, tak ta na stránkách snad žádná není, kromě záhlaví a několika barevných obdélníčků.
Zdrojovým kódem je trochu podivná směska nepovedeného XHTML 1, o němž se mluví v doctype, a (poctivého) HTML. Český validátor, na nějž se z tohoto fóra s oblibou odkazuje, má na validitu webu trošku jiný názor.
Načítáš 5 různých css souborů, takto jednoduchý web jich tolik nepotřebuje, neboť obsahuje zvláštní kombinaci tabulky a veliké síly divů. Jistě nebude problém zdrojový kód stránky radikálně zredukovat. Viz např. divy jako položky menu. Čistější forma by byla:
<menu>
<li><a href="sk/about.php">O stránke</a></li>
<li><a href="sk/contact.php">Kontakt</a></li>
 (…) </menu>

Tím by se také zjednodušil zápis stylů.
Tag <font> se v dnešní době příliš nepoužívá.
A například ten skript na vypisování aktuálního času je na stránkách zbytečný, stejně jako doba generování stránky a odkaz na w3.org. To vše jsou informace, které obyčejného uživatele nezajímají.
Ján
Profil *
Ďakujem za odpoveď. Myslíte si, že mám brať hodnotenie českého validátora za smerodajné? Má väčšina českých a slovenských webov validitu podľa tohto validátora ok? Napríklad aj www.jakpsatweb.cz?
Ján
Profil *
Tak som opravil validitu podľa českého validátora w3c. Teraz však neviem, prečo v odkazoch nikto nič nenapísal, i keď zjavne session obrázky mám vygenerované. Žeby všetci dávali nesprávny kód? Ak Vám nefunguje pridanie odkazu, napíšte sem :)
jage
Profil
V riadku:
<body <!--onload="Start()" onunload="Stop()" -->>

je nadbytočný znak:>
V menu by som kvôli prehľadnosti odporúčal označenie aktuálnej stránky.
V hlavičke to logo (čierna potvorka:-)) nad C++ vyzerá podivne zarovnané, mne to pripadá ako keby bolo mierne pootočené doprava. Možno by sa hodilo niečo na oživenie tej sivej. Veď svet vírusov je taký pestrý... :-)
Na stránke O stránke sa nachádza dosť závažná gramatická chyba:
"Tá čierna potvorka v hlavičke má aj svoju históriu, ak o ňej chcete vedieť, kliknite SEM."
mckay
Profil
Ján:
(1) Nevalidní, ale to nikomu asi nevadí :).
(2) To menu je velice mini, mini, no, prostě malé.
(3) To vyhledávání a možnost "vymazat výsledky", je poměrně hezká :).
(4) Do menu by se hodil možná nějaký indikátor aktivity položky.

=> Do popisování toho, jak na mě web působí se nebudu pouštět, řekl každý má jiný vkus.
Ján
Profil *
Ďakujem všetkým.
jenikkozak
1. Veru s tým menu máte pravdu. Aj označenie aktuálnej stránky je dobré mať, ostatne som to tak aj zamýšľal, avšak s použitím php include sa mi a:active nedá použiť (proste nemá efekt). Takže, by sa to asi muselo riešiť skriptom.
jage:
1. Ďakujem za odkaz aj za pripomienku. Avšak, to nie je nadbytočný znak, pretože je to blok odkomentovaný, takže brať sa má len posledný znak >.
2. Gramatická chyba je odstránená a s tou sivou tiež niečo spravím, hneď ako dokončím galériu, aby som aj dáky obsah pridal :-).
mckay:
1. Veru, menu je malé. Neviem prečo, nemám rád štruktúrované menu (skrývacie), časom však, tam chcem mať viac menu skupín a chcem ich zjednotiť čo do farby a dizajnu, s tým tiež súvisí ono zbavenie sa šedi.
2. To vyhľadávanie je aj podľa mňa super.
3. Menu a aktívna položka, veru, ale s php include sa mi stratil môj "starý dobrý" a:active. Je to iné ako s rámcami.

Na vzhľade ešte chcem popracovať, je trochu "nedopečený".
Avšak, by som chcel počuť, čo hovoríte na to, že strákny (s výnimkou odkazovej knihy) nepoužívajú databázu? Chcel som web zrýchliť, a tiež odstrániť možné problémy s prechodom na iný server, prípadne s rýchlymi úpravami článkov atď. Dáta vidím ako adresáre a súbory, v adresári je textový súbor s popisom položky. A najlepšie je, že môžem čokoľvek upraviť kedykoľvek, viem kde to je (bez selectu) a pridáva sa to samo aj do noviniek (tiež nič komplikované, proste čítam adresár a vypisujem).

PS.: tá validita by už mala byť ok teraz :)
peta
Profil
Klasicky problem s barvami a odsazenim.
Odsazeni prvku se nastavuje vetsinou na 0.5 1 2 3 4 krat velikost pisma.
Ktere je spatne?
* menu vlevo kolem dej jednotne odsazeni
* menu vlevo uvnitr mas kupodivu spravne
* jamo vlevo nadpis ok, text je vsak nalepeny na okraji (Stiahnut) a podobne kulata zavorka. soucasne barvy odkazu neladi prilis s okolim
* obsah, zkus jednotne odsazeni
* obsah google, proc je zleva?
* obsah nadpis, proc ma zhora a zespodu tolik mista?
* obsah text, proc je jinak posunuty zleva nez nadpis?
Tez neumis vystredit stranku. Ve FF ani pri fullscree ani bez nej neni stranka uprostred. Treba ja mam tuhle uprostred vzdy i v IE8
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/web-docu/navrh2/navrh2.htm

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0