Autor Zpráva
opicakuz
Profil
Ahoj,
timto topickem bych chtel poprosit o kritiku webu: www.desitka.cz

Diky
Str4wberry
Profil
1) Bylo by dobré někde zmínit téma webu. Když se řekne desítka, člověk si pod tím spíš představí sklenici zlatavého moku… Nakonec jsem to vyčetl až z novinky, která tam ale asi nebude věčně.
2) Na hlavní straně je prázdný <title>.
3) Zdá se mi, že se na pozadí hledacího pole nežádoucím způsobem opakuje pozadí.
4) Patička je velmi špatně kontrastní.
opicakuz
Profil
Dekuji mnohokrat za odpoved.

1) Myslite nekde nahore v obrazku, nebo nejakym odkazem "o nas, nebo co je to desitka, atd."?
2) Dekuji, opraveno
3) To jsem jiz resil, ale nevim co s tim. V CSS mam:

#search-text {
	width: 146px;
	height: 22px;
	padding: 3px 0px 0px 30px;
	background:url(/vzhled/styl-nimbuslike/images/hledac.jpg) repeat-x;
	font-family: "Trebuchet MS", Arial, Helvetica, sans-serif;
	color:#000000;
}


4) Dekuji za upozorneni
Dranel
Profil
opicakuz:
1. Kolik je 223 slov? A kolik 444? Jak je to dlouhý text? Jak dlouho mi to bude trvat? Buďto mě to baví a tak si to přečtu, nebo mě to nezajímá a číst to nebudu. A může to mít slova třeba dvě.
2. Proč je celý web utopený v tom tyrkysovém pozadí?
3. Proč mají některé nadpisy tak obrovské horní odsazení a div ne záporné spodní?
4. Proč je vyhledávací políčko tak velké?
5. Proč jsou na webu Prahy 10 dva velké reklamní bannery? Jestli Praha 10 nemá na zaplacení onoho webu (který se dle mě moc nepovedl), nechť ho neprovozuje.
6. K čemu mi je vědět, odkud přícházíme? Kdo mimochodem?
7. Celý web se mi zdá jako slátanina všeho možného. Já být Prahou 10, tak se stydím za loho, za hlavičku, za menu, za typografii, za grafiku. A rvu si vlasy za použitelnost. Nelíbí se mi to.
opicakuz
Profil
Dekuji za nazor.

Rad bych jen upozornil, ze toto neni web, ktery by financovala Praha 10. Toto je stranka, na ktere by se mely objevovat zajimavosti, ktere na ofic. strankach Prahy 10 ctenari nenajdou. Reklamy by mely v budoucnu pokryt naklady na webhosting.
xmark
Profil
V hlavním menu se nezvýrazňuje vybraná položka.
Je to strašně zmatené. Půlka stránek nemá obsah, jen odkaz na archiv. Druhá půlka obsah má, ale je tom kotva někam doprostředka.
xmark
Profil
Jo a gigantický H1 mě ani trochu nenadchl.
Bubák
Profil
Zajímavý !doctype, zvedavci si určitě zkusí URL, ale já nějak nechápu:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//iDNES//DTD HTML 4//EN" "http://g.idnes.cz/dtd/n3_uni.dtd">

Volný prostor je vytvářený pomocí <br>.
Ikona stránky se nezobrazuje v IE, protože favocon.ico je JPEG.
Nenašel jsem ani jeden nadpis H1.
#5698A3 na bílé se špatně čte.
opicakuz
Profil
Také děkuji. Ten doctype je tam z jednoho důvodu.

Mám na webu Facebook tlačítko "líbí se mi" s komentářem, ale bohužel v normalním doctype to hlásí chybu. Podle validátoru je tam chyba jen v tomhle. Říkal jsem si, že iDnes to bude mít v pořádku. Očividně nemá...
Miloš
Profil
Je tu někde Chamurappi?
Proč je adresa http://g.idnes.cz/dtd/n3_uni.dtd přesměrovaná na tvůj validátor?
Str4wberry
Profil
Viz obsah:
<?schovat >
…
…
…
<!--?>
<?xml-stylesheet href="#" type="text/css"?>
<html:script xmlns:html="http://www.w3.org/1999/xhtml">
location.href="http://validator.webylon.info/check?uri=" + location.host.replace(/g/, "www");
</html:script>
<?schovat --><? ?>
Miloš
Profil
Str4wberry:
Díky; já se do výsledku validátoru nezačetl, takže nenapadlo, že on to javascript.
peta
Profil
opicakuz Nesouroda smes. Pohled pres FF.

Barvy okoli, stahni barvu vic do sede (odbarvi).

Pokud nemas graficky program...
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/js-color.htm
Vemes barvu, treba prouzek 33E0FF, vlozis do policka barva. Zjistis YUV nebo HLS odstin (YUV B0B0B0 HSL 999999 podle toho, ktery zrovna lip sedi). Pak das nahore do ctverce prvni barvu B0B0B0 druhou 33E0FF a vyberes barvu mezi nimi.

Sjednot velikost pisma v ramci jednoho bloku!
Mas blok obsah, mam stranku o jidle a chybove hlasky maji jinou velikost nez text novinek. Proc?
Na uvodni strance pod clankem, normalne bych ocekaval pismo mensi a mozna je to opticky klam, ale zda se mi vetsi nez je u clanku. Soucasne bych ocekaval nadpis clanku bud stejne velky jako text nebo v pomeru 0.5 az 2 vuci textu clanku. Tezko potom rici, jestli nadpis Novinky je jeste nadpisem, kdyz se na strance vyskytuje vetsi text.
Podobny problem s velikosti ma i prave menu. Blik sem, blik tam, nekde je 12px font, pak zas 10px. Sem tam do toho je nadpis a vlozene bloky z facebooku a te druhe sluzby. Sem tam ve obri vyhledavaci policko a mini tlacitko k nemu. Mimochodem, i backgroundu v css je jeden parametr no-repeat, ta lupa se ti tam opakuje, asi a vidim z ni jeste levy okraj.
Podobne stranka Akce.

Menu - tam bych dal vetsi letter-spacing a mozna mensi font

Odsazeni - margin, padding
Treba zrovna stranka Akce :)
Nadpis Novinky je zleva nalepeny na obrazku barevneho prechodu. Zleva se vetsinou dava prostor min 1 znak od okraje (1em).
Pokud je nadpis vetsim pismem nez text je ocekavano odsazeni pod nim. Velikost nevim, ted jsem treba nekde pouzil 1em. Coz mas treba u nadpisu Archiv... (u textu pod nim ti schazi tecka na konci)
Nazev Kategorie a pod nim odrazky by tez zaslouzili odsazeni ze spodu. Navic odrazky jsou moc vpravo.
Kategorie akce, to bych dal cele jako odkaz.
Nadpis "Jedné noci v jednom městě je dlouhy" a tudiz bych ho v ramci skupiny clanku nepodtrhaval. Dlouhe podtrzeni je chybou mnoha amaterskych stranek. Proto se treba za clanek dava "vice zde" a nepodtrhava se cely clanek :)

Novinky nemusis mit na kazde strance.
grysom.cz
Profil *
opicakuz:
3) To jsem jiz resil, ale nevim co s tim. V CSS mam:
>
#search-text {
width: 146px;
height: 22px;
padding: 3px 0px 0px 30px;
background:url(/vzhled/styl-nimbuslike/images/hledac.jpg) repeat-x;
font-family: "Trebuchet MS", Arial, Helvetica, sans-serif;
color:#000000;
}


Ahoj.
repeat-x přepiš na no-repeat a pozadí by se přestane opakovat.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Miloše:
Proč je adresa http://g.idnes.cz/dtd/n3_uni.dtd přesměrovaná na tvůj validátor?
Zajímavá situace :-)
Všimni si, že ten soubor je posílaný s typem text/xml — na IIS to je (nesmyslně) výchozí typ pro soubory s koncovkou *.dtd. Každá normální DTD by s tímto typem při nalistování v prohlížeči zahlásila fatální chybu, protože sama DTD není správně sestavené XML (ani XML DTD není XML). Někomu se zřejmě ta bezvýznamná fatální chyba nelíbila, a proto použil dobře známou fintu, aby tentýž zdrojový kód byl schopný fungovat zároveň jako HTML DTD, i jako skutečné XHTML (s přesměrovávacím skriptem). Lepší by ale bylo přenastavit IIS, stačilo by přidat do web.configu:
    <system.webServer>
        <staticContent>
            <remove fileExtension=".dtd" />
            <mimeMap fileExtension=".dtd" mimeType="text/plain" />
        </staticContent>
    </system.webServer>


Reaguji na opicakuza:
V Explorerech nejde zvětšovat písmo, protože používáš jednotky px.
V Exploreru 6 je hlavička o 20 pixelů vlevo, jelikož se celý <div id="header-wrapper"> roztahuje, protože <div id="menu"> s šířkou 900px a levým paddingem 40px se nevejde do šířky 900px. Zmenši šířku menu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0