Autor Zpráva
Fibi
Profil *
Zdravím
, nějakou dobu nám fungují stránky http://labskyprivoz.tix.cz a rád bych znal váš názor. Děkuji :-)
xmark
Profil
1. neutrální design bez nějaké souvislosti s chovem psů, navíc nepěkné pozadí a vyloženě škaredá hlavička
2. v textu se objevuje podtržení u textu, který není odkazem
3. neklikací hlavička
4. gigantické fotky - až 3MB

Je až s podivem, že spousta webů psích CHS vykazuje podobné chyby.
jenikkozak
Profil
Fibi:
Text je příliš nalepený na okraje - např. na pravý okraj na úvodní stránce nebo texty okolo obrázků - těm by se hodil nějaký margin.
Odkaz „Hexa Durnitor PP & PT Pňov“ se zalamuje, takže vytéká z tlačítka. Stejně tak po najetí myší na položku „Připravujeme do chovu“. Navíc texty v tlačítkách v menu nejsou vertikálně zarovnány na střed.
Data u článků mají poněkud nepříjemný formát, např. „2010-03-16 14:59:34“.
Všechny stránky mají stejný element <title>.
Všem stránkám (kromě úvodní a fotogalerie) chybí nadpis první úrovně, přičemž úvodní stránka jej má nepříliš šťastně zvolen jako „Úvod“.
V kontaktu je zbytečné uvádět adresu webových stránek. A jsou-li uvedené dvě čísla na mobilní telefon, chtělo by to uvést, komu patří.

Co se týče kódu, tak tam mícháš prvky HTML s XHTML (např. <br />).
Horizontální mezera v textu se určitě nedělá takto:
<p style="text-align: center;">&nbsp;</p>
<p style="text-align: center;">&nbsp;</p>
<p style="text-align: center;">&nbsp;</p>
<p style="text-align: center;"></p>

Třída u položek v menu je zbytečná, na jednotlivé položky je možno cílit pomocí
levy_panel_bili_stred a{}

Stejně tak je zbytečný jeden z divů levy_panel_bili_konec a levy_panel_bili_head, protože div levy_panel_bili_stred stejně nemá nastavený žádný obrázek na pozadí.
jen_tak
Profil *
Budu opakovat to, co už napsal xmark, ale proč máte na stránkách například fotku o rozlišení 302x227, kterou jen zmenšíte pomocí width a height z původních 2576x1932? Zmenšením pomocí width a height nezmenší velikost obrázku, co do velikosti dat. Stránky se pak načítají strašně pomalu.
<img title="Hexa bonitace" src="http://www.labskyprivoz.tix.cz/pics/100_5375.jpg" alt="Hexa bonitace" width="302" height="227" />


A to tmavě šedé pozadí s texturou dřeva se podle mě ke stránkám vůbec nehodí. A když už tmavě šedé pozadí, tak by se hodilo udělat o něco světlejší hlavičku, tím, že je taky došeda, je docela nevýrazná.
Miloš
Profil
1) NIKDY! nepodtrhávej to, co není odkaz, nebo přijdeš do pekla!
2) Hover v menu je úchylný – ztučnění mění velikost písmen a lascivně se vlní pod myší.
3) Postrádám hover odkazů v textu
peta
Profil
Amaterske stranky maji 4 zasadni problemy:
* pismo - 1000 ruznych uprav pisma (barva, velikost, druh fontu, tucnost, podtrzeni, italic). A pritom naprosto genialni formatovani poskytuji html tagy h2, h3, h4, b, p, div, span.
* grafika a obrazky - preplacani obrazky, nesourode graficke prvky (fotka vs perokresba, jedno tlacitko kulate, druhe mrnave hranate)
* kontrast pisma vs pozadi
* velke mnozstvi - obrovske obrazky, zbytecnosti v html kodu, velke mnozstvi obsahu
* chyby v html / css / js kodu

Vyhovujes bodum 1, 2 a 4.

Moderátor Chamurappi: Jestli sem budeš neustále kopírovat totožný výčet všech možných chyb, včetně těch, které se netýkají hodnoceného webu, budu tě nekompromisně mazat.
Fibi
Profil *
děkuji za názor, stránky takto běží už dlouho a design dělal jeden známej. Doufám, že do konce tohoto roku se budu moc pochlubit změnami k lepšímu :-) všem díky za názor.
peta
Profil
Chamurappi muzu za to, ze si neprectou prvni temata?
Takze, kdyz ostatni v podstate vyjmenuji vse, co je zmineno
zde http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=2&topic=3811
a zde http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=2&topic=3670
Tak je to uplne v poradku. Ale, kdyz si napisi vlastni kratkou verzi ja, je to spatne. Uz mne nemazes za diakritiku?
Tak promin, ze ziju, ale nehodlam se vzdat tak snadno :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
muzu za to, ze si neprectou prvni temata?
Můžeš za to, že sem kopíruješ připomínky, které vůbec nesouvisejí s hodnoceným webem. Zrovna jsem ti jeden takový příspěvek vedle smazal a budu tak činit i nadále.

Uz mne nemazes za diakritiku?
Nikdy jsem tě nemazal za diakritiku. Psal jsi nepravdivé pitomosti, vzpomínáš?

nehodlam se vzdat tak snadno
Buď sem budeš přispívat smysluplně, nebo vůbec. Nemáš víc možností.
Tori
Profil
Fibi:
- Obrázek v levém horním rohu má být pozicovaný přes ten ornament? (viz screen) A proč má ten silný zelený rámeček, jako by byl klikací?
- v Opeře (a Konqueroru) je větší písmo než ve Firefox a Chrome - hlavně je to vidět na nadpisech v menu a na běžném textu.
- na stránce M-vrhu přečnívají zelené rámečky vpravo mimo obsah (FF,Chrome,Opera,Konqueror). Způsobuje to div.clanek uvnitř jiného div.clanek - má pevnou šířku.
- fotogalerie: stránkování je napůl v bílé ploše a napůl mimo. U galerie každého psa by mohlo být i jeho jméno a odkaz na návrat na seznam galerií. Ještě ke stránkování: chtělo by to odlišit aktuální stránku od ostatních. Odkaz na první stránku, který se nachází na první stránce, nemá atribut href (=jako vedlejší efekt zvýrazní aktuální stránku), u druhé a další stránky vypadají všechna čísla stejně a jsou klikací.
- galerie Axy Durnitor - nezobrazují se fotky.

(verze prohlížečů: FF 3.5.11, Chrome 5.0.375.125, Opera 9.27, Konqueror 3.5.10. Není-li upřesněn prohlížeč, zobrazení bylo shodné ve všech)

peta:
Amaterske stranky maji 4 zasadni problemy: .... * kontrast pisma vs pozadi
= problémem je, že jim písmo vůbec kontrastuje s pozadím??

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0