Autor Zpráva
Mojmír
Profil *
Ahojte,
prosil bych kritiku na stránky www.nerez-sklo.cz

Děkuji M.
Beavis
Profil
Mojmír:
Příjemný design, hezky se na to kouká, líbí se mi to. Jen bych opravil ty nehezké adresy.
blazej44800
Profil
Mojmír:
www.nerez-sklo.cz
Prosím adresi URL vkladaj medzi značky (obrázok <>)
panther
Profil
blazej44800:
Prosím adresi URL vkladaj medzi značky (obrázok <>)
odkaz má vlastní značku, nevkládá se zde jako kód. www.nerez-sklo.cz

Mojmír:
na webu toho moc k vidění není. Jo, aha, já si nezapl obrázky (aneb zkus to taky a (ne)uvidíš).
blazej44800
Profil
podla mojho názoru : pekné
joe
Profil
Na pozadí profláknuté dřevo.
Jak panther správně naznačil, při vypnutých obrázkách není skoro nic vidět -> špatně vytvořené menu.
Stránka je snad generovaná přímo z nějakého grafického editoru, ne že by mi vadil tabulkový layout, ale tohle co je v kódu, to je děs.
Ve fotogalerii se načítají zmenšené velké obrázky.
Nelíbí se mi písmo.
Hover menu řešené pomocí JavaScriptu.
Zásadní chyby v PHP.

Prodat někomu takové stránky, tak bych se snad styděl celý život, je to hrůza.
Velda
Profil
joe:
někdy si sem tam taky ulehčím dělání layoutu tabulkou, ale tohle sem teda eště neviděl :D

ale na druhou stranu, výsledek je pěkný :)
Petr ZZZ
Profil
Něco už jsem psal ve vláknu SEO stránek najmutím firmy, nebo vlastními silami, tak se omlouvám, pokud se budu místy opakovat.

Mínusy:
• Některé z obrázků ve fotogalerii se moc nepovedly (terasa s dlaždicemi po dešti nevkusně flekatá, ten samý interiér s rozdílnou teplotou chromatičnosti). Exteriér terasy s dřevěnou podlahou je čtyřikrát to samé, navíc je vyfocený v takovém nic moc počasí. Uznávám sice, že vyfotit konkrétní exteriér za působivého počasí není jednoduché, ale v reklamě jde o perfekci a ta zkrátka nějakou tu námahu stojí.
• Bílé písmo na černém pozadí se sice hodí k tématu kov a sklo, to ale nic nemění na tom, že takto vysoký kontrast namáhá oči. Pátkové písmo toto negativní působení ještě umocňuje.
• Kód mi připadá podivný; např. dvakrát body, html i head, <title>Nová stránka 1</title> a podobné zvláštnosti. Ztrácím se v množství komentářů, místy mám pocit, že se komentáře kříží (neprokouknu, zda tomu tak opravdu je). V hlavičce je sice odkaz na externí CSS, v kódu stránky je však alespoň místy formátováno přímo v HTML, třeba <h1><font size="5"> opravdu není sémantické. Nicméně pokud stránka vypadá ve všech majoritních prohlížečích dobře, zas na kódu tolik nezáleží, běžní návštěvníci ho nebudou analyzovat.
• Chybí styly pro tisk (něco jako <link rel="stylesheet" type="text/css" media="print" href="print.css">).

Nevím:
• Že se dá v IE zvětšit písmo, je dobře, ale největší písmo není nijak zvlášť veliké, střední už čtu velmi obtížně a nejmenší je skoro nečitelné.

Plusy:
• Oba fleše dělal dle mého názoru profík, opravdu vydařené, líbí se mi.
• Dřevo v hlavičce se nevnucuje; že ho grafik, který denně hledá nevšední strukturu pozadí, může případně vnímat jako profláklé, bych neřešil. Na web mají chodit potenciální zájemci o kovodělné a sklenářské práce, grafiků asi minimum. Kromě toho je dřevo velmi decentně řešené, hlavičku podle mého názoru vhodně dolaďuje, nevnucuje se. Celá hlavička se mi líbí, stejně tak nápadité orámování webu, které opravdu velmi dobře ladí s tématem (nerez, sklo).
• Rád vidím tmavý web, navíc ještě takto (až na zmíněné písmo) opticky vydařený.
joe
Profil
V prvním příspěvku jsem vyzdvyhl ty horší věci, spíš mě rozčarovala firma, která je pod těmito stránkami podepsaná.

Petr ZZZ:
Abych jen nekritizoval, tak taky pochválím. Hlavička se mi barevně a zpracováním líbí. Ale pokud jako zákazník uvidím takové pozadí v hlavičce skoro každého webu, už mi to bude pomalu vadit.
Navíc jsem nepochopil spojení dřeva s nerezem a kovem. Jestli dobře chápu, firma s dřevem nemá nic společného, maximálně to, že jej v nějakém interi=ru */ exteriéru doplňuje. Takže na první pohled není vidět o jakou tématiku webu vůbec jde.

---

Jinak graficky to působí příjemně, ano, ale jakým způsobem to je zpracované, to je jiná věc.
Stačí zkusit njet na tuto stránku:

http://www.nerez-sklo.cz/index.php?str=/../index.php
Mojmír
Profil *
Joe, Petr ZZZ, ostatní:
Jelikož mám pouze základni znalosti HTML, tak se ptám? Mohou mít tyto věc (tabulkový layout, atd.) vliv např. na vyhledávanost webu? Jsou ty vady tak zásadní, že bych je měl nějakým způsobem řešit, případně nechat opravit?

Co se týká galerie, tak o té vím, že je špatná! Totéž platí pro fotografie, ale už na tom pracuji. Vše bylo způsobeno nedostatkem fotografií.

M.
amon
Profil
Mojmír:
Keďže pod stránkou je podpísaná "firma" ktorá podľa svojej stránky tvorí "kvalitné webové stránky" budem kritický.

• Kód je vážne príšerný, vyzerá ako z roku 199x, resp editoru typu MS Frontpage (po dlhšom skúmaní som si na 90% istý, že to vyprodukoval editor typu MS Frontpage).
• Tabuľkový layout, značky ako <font> už dnes na webe nemajú čo robiť.
• O duplicitných značkách ako <html>, <head> <title> ani nehovorím.
• Len pre zaujímavosť, validátor hlási: Dokument neprošel validací, 28 chyb a 69 varování.
• PHP je tiež ukážkovým príkladom kódu náchylného na krásny XSS útok, jediným štastím je zakázaný URL file-access, čo však neodradí ani začínajúceho hackera/crackera.
• Pri vypnutých obrázkoch sa človek ani nedozvie, akú stránku práve navštívil
• Hlavička webu priemerne pekná, zvyšok webu totálne odfláknutý, ako po stránke výzoru, typografie, tak aj po stránke kódu.

Ak ste klient, jednoznačne od danej "firmy" požadujte okamžitú úpravu, alebo vrátenie peňazí, pretože to, čo vám odovzdali naozaj nie je kvaliná webová stránka, to by zvládol aj priemerne zdatný 12 ročný chalan, ktorý vie vo photoshope pozliepať pár vecí, zvládne ovládať MS Frontpage a niekde na nete vygooglil, ako pomocou include načítať obsah webu. (tým nechcem povedať, že by to vizuálne nebolo pekné - hlavička je, ake spracovanie je fakt otrasné, niečo také som už dávno nevidel.)

Ak ste "firma", tak sa naozaj hanbite, lebo sa máte za čo. Ak toto nazývate kvalitným webom, tak potom naozaj nechápem, ako je možné, že pôsobíte ako "webdizajnérska firma". Ako som už napísal, toto by dal dokopy aj 12-ročný chalan s trochou talentu v PS a googlení. Odovzdať klientovi web, ktorý po zbežnom nahliadnutí kódu vyzerá ako práca MS Frontpage (a na 90% aj je prácou nejakého WYSIWYG editoru), s pridanou XSS zraniteľnosťou a ešte za to požadovať peniaze, to naozaj nie je profesionálne správanie.
Mojmír
Profil *
Amon:
Tak bohužel patřím do té první skupiny a jsem klient:-( Hodnocení je velice zajímavé a nutí mě k zamyšlení.
1. S takovýmto webem asi nemám šanci na úspěch co se vyhledávačů týče?
2. Má cenu takovýto předělávat, nebo je špatný od základu a nelze jej spravit?

M.
Plaváček
Profil
Mojmír:

1. S takovýmto webem asi nemám šanci na úspěch co se vyhledávačů týče?

Prakticky s každým webem, i "technicky nekulturně nakódovaným", lze uspět ve vyhledávačích. Problém ale možná bude, že s takto koncipovanou webovou prezentací těžko oslovíte zákazníka. Jenom rychlé postřehy:

1. volba domény je krajně nešťastná - proč raději nebudujete brand a nezvolíte doménu, která by souzněla s názvem vaší firmy?
2. jako potenciální zákazník nevím, co mám na webu dělat, texty jsou špatně čitelné (prospěl by větší proklad řádků a možná i volba bezpatkového písma, které se na webu čte mnohem lépe) a hlavně chybí jakákoliv výzva k akci (odborně call to action). Nebo ještě jinak řečeno - chybí základní koncepce webu. Položte si otázku, jaký cíl má web především plnit a také jakou skupinu zákazníků má oslovit, a podle toho zpracujte jednoduchou údernou prezentaci (vzhledem k rozsahu klidně i jednostránkovou), která lidským jazykem návštěvníkům řekne, co jim to vlastně nabízíte. A hlavně - proč si mají vybrat právě vás.
3. zdrojový kód, jak už bylo řečeno, je mírně řečeno nestandardní, ale vyhledávače s ním problém mít nebudou, protože je prakticky vůbec nezajímá. Spíš by web snesl ruku copywriterskou. Ostatně - vás ty texty opravdu baví číst až do konce?

Má cenu takovýto předělávat, nebo je špatný od základu a nelze jej spravit?

To je těžká otázka, protože nevíme, kolik vás pořízení tohoto webu stálo. Mé zkušenosti ale říkají, že většinou je lepší začít na zelené louce, než se drbat s předěláváním poměrně nekvalitně odvedené práce. Čistě mezi námi - zvážil bych, zda je nutné prezentační web firmy, která se věnuje sklu, ladit do takto ponurých barev. Ale to už je pochopitelně věc vašeho vkusu.
Mojmír
Profil *
Plaváček:

1. Volba domény - než jsem si doménu kupoval, tak jsem se v nějaké knize dočetl, že takovéto spojení (nerez-sklo) by mohlo při vyhledávání stránkám pomoci. A že takovéto domény jsou ideální:
www.nerez-zabradli.cz
www.zabradli.cz
www.spodnipradlo.cz



2. S tou scházející koncepcí souhlasím a rád bych ji nějakým způsobem rozvinul, avšak ze současným dodavatelem webu to asi nepůjde … Tudíž právě proto se snažím získat informace, názory druhých a možná i partnery pro přípradnou tvorbu.

3. Co se týče designu webu, tak ten se mi líbí, a klidně bych ho tak nechal. Dokonce se mi k našemu charakteru výroby i hodí. Osobně spíš vidím problém v obsahu webu, galerii atd.

M.
Petr ZZZ
Profil
Mojmír:
Tabulky mohou oproti jiným řešením zpomalovat načítání, ale v případě jednoduchých stránek asi jen bezvýznamně a s největší pravděpodobností nemají na pozice ve vyhledávání žádný vliv. Používají se i dnes, ale na tabulková data (typicky třeba jídelní lístek), ne na layout stránky. Nejsou chybou ve smyslu specifikace, ale na layout dnes prostě existují vhodnější postupy (CSS obtékání, případně pozicování – pozicování je ale nutno užívat s mírou a dobrou znalostí jeho úskalí, já pozicování třeba téměř nepoužívám, jen obtékání).

Zda může chybný kód ohrozit pozice ve vyhledávačích, to záleží na konkrétní chybě, dá se ale říct, že toho vyhledávače skousnou poměrně dost a pokud se stránka dobře zobrazí v nejdůležitějších prohlížečích, měl by být kód vyhledávači plus-mínus fuk. Pro pozice ve vyhledávání je m.j. důležitá především volba klíčových slov, jejich použití na stránce, architektura webu (on-page-faktory) a příchozí odkazy (off-page-faktory). On-page-faktory v konkurenčním segmentu na dobré pozice nestačí, jsou ale nezbytným předpokladem a poměrně snadno řešitelné. Na tvém webu jsou hrubé chyby už v on-page-faktorech (např. plýtvání tagem <h1> na zcela zbytečné klíčové slovo, nešikovný <title> atd.).
deil
Profil *
Možná by šlo tento design použít jako výchozí materiál, který se znovu nakóduje. Takovou práci jsem již několikrát dělal a proti běžnému přesvědčení to lze.
Plně se připojuji ke všem poznámkám o fontech. Jestli mě něco unavuje jsou to patková písma a barva např. "ededed" by věci jistě prospěla.
S Plaváčkovo "call to action" také nelze než souhlasit, a vůbec s kritikou textové části.
BTW černá také nemusí být černá může být např. "2a2a2a" , nebo touto barvou může být jen textové pole...
deil
Profil *
Chybový kód je částečně akademická záležitost. Nicméně jak stojí výše reklama je o perfektcionismu, ale víme jak si s tím za rok poradí IE 9? Někdy je třeba opravovat i jinak perfektní kód.
Mojmír
Profil *
Deil:

Ty by ses toho ujal? Je možné odhadnout cenu takovéto rekonstrukce?

M.
deil
Profil *
Rád, můžu napsat na e-mail v kontaktech?
Mojmír
Profil *
deil:

Jasně napiš.
peta
Profil
* zobrazovani stranky se vlece, jak snek
* pismo obsahu by chtelo mozna trochu zasedivet a mozna jiny font, vice odpovidajici logu
* v logu je rozmazane pismo, zrejme neznas gif a png formaty
* neustale mi tam preblikava flash, ktery ovsem tezce nestiha, kdyz mam ve vedlejsim okne narocnejsi flash animaci z jine stranky :)
Fotogalerie se mi ku prikladu nacitala asi 30s
* obsahova cast postrada desing prvku nadpis, text, odrazka, obrazek a je to delane systemem halabala
* proti drevu v logu nic nemam, ale muzes zkusit nejaky skleneny obrazek jemne v pozadi. ale musi to byt fakt jemne, protoze pak by nevyniknul ten flash vpravo. treba ted mi tam flash dal obrazek mistnosti se stoly, tak tam je jeden za sikma, ktery spravne zvetseny by se tam mozna snesl.
* Fotogalerie, tam ti bud obrazky chybi nebo jsem tam nenasel teda ani jeden z flash. Obrazky bych tu nesetril, udelal treba vice stranek se stejnym zamerenim (schody, okna, zabradli)
Dole, jak mas mlecne sklo, tam staci jeden obrazek a zvolil bych asi ten prostredni. jen musis pouzit nejaky lepsi zmensovaci program, ktery ti ty sloupky nerozkostickuje :)
Pak tam mas treba zpreva a leva jine odsazeni od ramecku a totez nahore a dole. Proste kazdy rozmer jinaci, vypada to velmi amatersky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0