Autor Zpráva
Kry5
Profil
Prosím o zhodnocení:
http://ks-webs.wz.cz/blog/

Jediná chyba o které vím a kterou jsem ještě nedořešil (kdyby byl někdo ochotný poradit…) je patička v Opeře.

panther
Profil
Kry5:
Jediná chyba o které vím a kterou jsem ještě nedořešil (kdyby byl někdo ochotný poradit…) je patička v Opeře.
kvůli tomu jsi nemusel to předchozí vlákno mazat, mohl jsi jej doplnit a požádat o přesunutí do této sekce.

Proč je kolem patičky ten div id="main"?

Když už jí pozicuješ, dej jí do „div#web“ s absolutní pozicí na spodek a střed (má pevnou šířku, tak si dopočítej, o kolik jí posunout zleva).
Druhá možnost by byla nepozicovat (je to zbytečné) jí, dát jí též do „div#web“ a vycentrovat pomocí margin: auto;. Tady by se samozřejmě musel odebrat ten dolní padding u „div#web“.
shaggy
Profil
Ja ti nebudem radiť, ale hodnotiť - na blog, ktorý píše o tvorbe stránok mi to príde dosť nedorobené.
Čakal by som, že niekto, kto o tom píše, bude vedieť napísať kód tak, aby všade fungoval rovnako.
Máš tam drobné chybičky (dávaš do odkazu nadpisy a nie naopak).
Nechcel by si radšej písať o niečom inom?
Kry5
Profil
Zamýšlel jsem to jako blog o editaci stránek a o úplných základech. A taky to mělo sloužit lidem co dostanou webové stránky bez rs, tak takový všeobecný návod jak editovat. A výpis nejduležitějších značek. Ale samozřejmě netvrdím že jsem odborník takže kritiku rád přijmu. Ten odkaz opravím. A pak takové ty základy o tom jak nakódovat funkční web (viz. např. vlákno pod tímto o "mé prví šabloně"), vysvětlit, že jde udělat web i bez pozicování a pozicování by mělo sloužit jen k dolaďování, ne na něm stát celý web. Mám osobní zkušenost, že po přečtení několika knížek nováček neví jak co bude fungovat s čím a jediné co mu přijde smisluplné je otevřít firefox všechno přepozicovat a napsat na web, že funguje jen v ff... nějaké obtékání vůbec nepřipadá v úvahu. Nebo margin, padding sám jsem dlouho vůbec nechápal proč je tak dobrý. Dnes ho používám všude.

A design stránek se asi změní. Tohle mělo být spíše něco prozatimního než grafik dokončí návrh. Pak se teprve pustím do redakčního systému, komentářů atd.
Bubák
Profil
U blogu se předpokládá, že je určen zejména je čtení. Kombinace barev, kterou jsi použil, se bude číst velice špatně.
Všude vidím patkové písmo, nekoukal jsem do CSS, ale asi jsi nikde písmo nebo rodinu písma nedeklaroval.

Dodatek:
pozicování by mělo sloužit jen k dolaďování
Ne! Tohle je taky častá začátečnická chyba.
Kry5
Profil
Nedávám to sem jenom proto, že si myslím, že je to ideální. Byl to spíš takový pokus, nejsem designer

Asi jsem se špatně vyjádřil. Jak bys to definoval ty?
panther
Profil
Kry5:
ruzné pozicování (absolutní/relativní) se hodí na různé věci, ale určitě ne obecně k „dolaďování“. Začátečník je schopen se bez pozicování obejít - bývá to tak lepší, protože málokdo s pozicováním umí správně zacházet.
Kry5
Profil
Špatně jsme se pochopili. Dolaďování jsem myslel, třeba obtékání obrázku tak aby text kopíroval jeho tvar. Samozřejmě normální funkční web se dá udělat bez takovýchto doplňků. Použil jsem blbé slovo.
shaggy
Profil
Kry5:
Dolaďování jsem myslel, třeba obtékání obrázku tak aby text kopíroval jeho tvar.
Tak to určite neurobíš absolútnym pozicovaním ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: