Autor Zpráva
alda
Zdravím, udělal jsem už dost webů a ti pro které jsem to udělal nenadávali, tak jestli by jste mohli zkritizovat mé portfolio:

Odkaz PS: Je mi 13 let tak prosím buďte na mě mírní, až budu starší snad budu dělat dobré práce.... :D
imploder
alda:
1. při malé šířce okna se stránka rozsype
2. malý kontrast tmavě červeného písma na černém pozadí
3. mail: je lepší, aby byl mail vidět (ne "Mail", ale "petras.alesek[<zavináč>]seznam.cz")
4. věty v pravém sloupci vypadají divně, jak některé začínají malým, jiné velkým písmenem, některé končí tečkou jiné ne -> sjednotit - dal bych to normálně jako věty - velké písmeno, tečka na konci:
"Jmenuji se Aleš Petráš, je mi 13 let a studuji ZŠ Svisle 13, Přerov.
Tvorbou webu se zabývám třetím rokem.
Snažím se dělat weby validní.
Nejsem špičkový kodér a mám se ještě co učit ale možná vás potěší mé reference."
alda
Rozsypání jsem již vyřešil ostatní doladím díky ;-)
Mistr
alda:
Doplním kolegu implodera:
(1) Zkoušel jsi, jak by to vypadalo, kdybys měl oba sloupce dole zarovnané do jedné roviny?
(2) Věty v pravém rámečku bych možná vertikálně oddělil (a vytvořil z nich vlastně jakoby jednotlivé odstavce). Co Ty na to?
(3) Do věty Občas poradím tomuto mladému tvůrci her s webem, ikdyž rámce nemám v lásce si doplň čárku, kterou jsem Ti zvýraznil. Myslím, že by tam měla být.
(4) Co ten zelený nápis roztáhnout, aby lícoval s modrým Aleš Petráš?
(5) Uvažoval bych o rozšíření textu v titulku stránky (tag TITLE v části HEAD) o údaj, že se jedná o prezentaci kodéra. Myslím hlavně kvůli SEO.
(6) Nechceš zabudovat i kontaktní formulář?
(7) Co rozklikat ten e-mail, aby se na něj dalo klepnout? Jen se ptám.
alda
Díky za kritiku :) vše opravím, upravím :-)
xmark
jen drobný postřeh: "PHP HTML CSS" vypadá jako menu o třech položkách.
alda
To zpravím to jsou detaily...
jenikkozak
„Studuji základní školu“, to mi zní trošku legračně. :-)
Trochu mě dnes bolí oči, takže mi to modré písmo u odkazů na černém pozadí přijde jako hodně nepříjemné.
Také bych sjednotil (bez)patkovost písem v pravém a levém sloupci.
Proč se mi dole zobrazuje posuvník, když nalevo od levého černého obdélníku s obsahem je tolik volného místa? Nebylo by lepší, kdyby se oba bloky centrovaly zároveň?
A proč je pod obsahem tolik prázdného místa? Ten levý blok by mohl mít poloviční výšku.
alda
Máš s tím problém že studuji základní školu či co ?
jenikkozak
alda:
Máš s tím problém že studuji základní školu či co ?
Jo, děsnej. :D To spojení „studium na základní škole“ se mi zdá legrační, ne to, kolik ti je let. Studuje se na vysoké, na střední. Že by se ale studovalo na základní nebo v mateřské škole?
Mimochodem to, že se mi to zdá legrační, ještě nemusí znamenat, že s tím mám problém. Spíš mám problém s tím, že nepoužíváš čárky mezi větami v souvětí, tím se totiž shazuješ. Jinak by teoreticky nikdo nemusel poznat, že jsi jen na ZŠ.
alda
Dal sem to s tou školou pryč je to jedno sorry nevěděl jsem ...
jenikkozak
Učím se na základní škole, navštěvuji základní škole, jsem žákem školy... Možností je spousta.
alda
A myslíš že je vhodné vložit tam moji fotku, aby návštěvníci věděli jak vypadám ? (Nechci aby si mysleli že jsem nějákej brýlatej maniak co je chytrej jak Šalamounovo ho*** ... :) )
yFang
alda:
- tmavě modré odkazy na černém pozadí se nedají číst
- odkazy bych podtrhal, je to už tak zažité
- při rozlišení 1024x768 už tam je vertikální posuvník, přitom když to posunu oba sloupce by se tam pohodlně vešly
- neber to, že to označuji za chybu, ale jen by mě zajímalo, co tě vede k zápisu barev ve formátu rgb(255,255,255)
TomasJ
alda:
Text "Jak vypadám" dej pryč :)
Pokud ti nebude vadit, že tě "každý" uvidí, klidně tam fotku dej :)
/* Odsazení */
#hlavicka{padding:20px 20px 20px 140px;}
menu{padding:20px;}
#obsah{padding:30px;}
#paticka{padding:2px;}
#info{padding:30px;}
body{padding:30px;}

K čemu tolik příšerných paddingů?
Odkazy udělej spíše barvou "lightblue" :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0