Autor Zpráva
Wan-To
Profil *
Jak se vám líbí wanto.czweb.org?
sanchez
Profil
Mě se líbí. Vypadají super. Ale já nejsem zrovna odborník tak to ode mne ber jako reakci lajka.
crater
Profil *
Super stránka i design je velice dobrý, jen ty ankety bych odděloval třeba vodorovnou čárou :o)
Wan-To
Profil *
Děkuju všem za hodnocení 8-). K těm antetám - oddělení můžu zkusit. Akorát bubu muset vymyslet, jak to udělat, aby nešlo hlasovat víckrát...
AnubiSeth
Profil
jo, problém... v mozille mi to nejde... absolutně nic... jen banner a nějakej nápis, že probíhá načítání... v IE mi to de...
crater
Profil *
Ve všech prohlížečích tvoje stránka funguje, jen v Mozille neproběhne script v indexu a proto nenaběhne následující stránka. Jestli tam necheš reklamu stčí načasovat přesměrování na 1 sekundu. A ještě jenem velice malinkatý problém v Mozille - špatné zobrazení orámování s tapetou na střebu stránky. Jnak opravdu super stránky :o)
Wan-To
Profil *
No, nějak se to pokusim spravit...
llook
Profil
Graficky se mi to nelíbí, ale to je věc vkusu. Také nemám rád, pokud webová stránka rozhoduje o obsahu status baru. Abych přidal něco konstruktivního: dej si mezi <head> a </head> tohle:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

Jestli tam necheš reklamu stčí načasovat přesměrování na 1 sekundu.
Tak tohle je na WZ výslovně zakázáno a provozovatelé hrozí, že weby, které něco takového budou dělat časem možná zmizí.
Reklama se dá technicky obejít různě (CSS pozicování, display:none, Images[0].src=""), někde na tomhle fóru už se to rozebíralo.
MVK
Profil *
sjakotyc@technologist.com (Mozilla 1.6):

1. Graficky velmi vydařené!
2. V Mozille špatně pozicovaný "spodní čtvereček", který překrývá podpis článků "Autor: Wan-To".
3. Opravdu je nutné zobrazovat statistiku? A na tak frekventovaném místě jako první pozice pravého sloupce?
4. Je to věcí názoru, ale výukové lekce HTML? Není to trošku zastaralá koncepce?
5. Opět věcí názoru je volba programovacího nástroje. Doporučuji Mozilla Editor (česky, WYSIWYG), Golden HTML editor (česky, grafický programátorský), PSPAD (český, programátorský), UltraEdit (původně anglicky mluvící - lokalizaci jsem nehledal, programátoský).

Kód:
6. U takto kvalitní stránky je opomenutí doctype smutnou chybou. Na začátek stránky je třeba vložit definici použitého (X)HTML, např.: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
Viz http://www.w3.org/QA/2002/04/valid-dtd-list.html
7. Viz llook, definice češtiny je nutný meta tag. http://www.w3.org/International/O-charset.html
8. Design a efekty pomocí onmouse efektů je nespolehlivá koncepce. Co CSS? Umí to samé a vypíná je málo kdo.
9. Barevné lišty jsou jen opičárna pro M$IE.
10. Použití font-family: verdana; je nevhodné. Nutno definovat obecněji, ne každý má na počítači Verdanu. Např.: font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; Písma volit dle požadovaného účinku, ale končit vždy rodinou.
11. Cite a Code není třeba řešit přes CSS, jsou na to tagy.
12. CSS jsou zbytečně složité.

Zapracoval bych trošku na "formalitách" a bude to paráda!
Wan-To
Profil *
MVK
Nemám rád, když se mi někdo hrabe v kódu a ještě mi ho kritizuje ;-), ale...

1. Graficky velmi vydařené! - máš pravdu ;-)
2. Mozillu nemám, pošli mi pls screen na wanto@atlas.cz
3. Co jiného mám dát do pravého sloupce???
4. Je to věcí názoru ;-) ...
5. Používám PHP designer (http://www.mpsoftware.dk)
6. Spravím to. Má to nějaký vliv na vzhled a funkčnost stránky?
7. ---
8. Jak se to dělá? U odkazů A:hover, ale u buněk tabulky nevím...
9. Baravné lišty? Co myslíš?
10. Verdanu má skoro každý, ale když chceš něco navíc, klidně to tam dám
11. Jsou na to tagy, ale já to řeším přes CSS. I u <code> a <cite> bych nastavoval margin a padding v CSS.
12. CSS jsou možná podle tebe složité, ale ne zbytečně. Bez CSS bych musel používat spoustu různých zastaralých tagů, jako <basefont> atd. A stránky by nevypadaly, tak jako vypadají s CSS
Wan-To
Profil *
MVK
9. Barevné lišty - už jsem si vzpoměl ;-) Nevím, proč by tam nemohli být? Vadí ti snad, že se ti posílá na compa o pár bytů víc?
Wan-To
Profil *
MVK
Právě jsme se ve škole učili o eseji. Říkali jsme si, že to je rozebrání určitého problému s nějakou originální myšlenkou a s úvahovým postupem.
Tak jsem došel k názoru, že tvůj příspěvek je esej ;-)
Mám pocit, že máš nějaký problém s mými stránkami, nebo lépe řečeno s kódem mých stránek. Úvahový postup sice zpráva nemá, ale zato originální myšlenku jo: 12. CSS jsou zbytečně složité.
Když se nad tím ale znovu zamyslím, tak to esej nemůže být, protože body 10 a 11 jsou v rozporu s bodem 12 ;-) Navíc esej je filozofická, ale tvůj příspěvek je buzerační...

Každopádně ti děkuji za krutou kritiku ;-)
MVK
Profil *
sjakotyc@technologist.com

Wan-To:
Nemám rád, když se mi někdo hrabe v kódu a ještě mi ho kritizuje ;-) - tak to sem neposílej :-)
Kritika sice tvrdá, ale od toho to sem dáváš. Chceš jen pochvaly? Ten web je dobrý, jinak by nemělo cenu do něj takhle rýt. Myslím tak do detailu.
Příspěvek není buzerační, je to výčet chyb. Sporné věci uvozuji slovy "je to věc názoru" apod. Zato Tvoje o buzeraci věta je dost urážlivá. Pokud nechceš opravovat chyby a zlepšovat se, tak se klidně kochej svým veledílem a neptej se ostatních na názor.
2. Už tam jede.
3. Tak tam ten pravý sloupec nedávej, když ho nepotřebuješ.
4. Když myslíš ... W3C to vidí jinak, když ukončili podporu HTML.
5. To jen k tomu SW, které doporučuješ v kursu HTML.
6. Ano. Při složitějším CSS obzvlášť - přepínají se podle toho módy browserů apod.
8. Stejně. Viz třeba http://www.maciweb.net/blog/web/priklady/pristupne-menu-vertikalni.htm
9. Je to nestanardní kód, který si vymyslel Microsoft.
10. Není dobré se učit zjednodušené věci. Verdanu nemá skoro každý, zase je to záležitost především Windows:
- http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=418
- http://www.sovavsiti.cz/c02011.html
11. XHTML definuje strukturu textu. Není dobré používat místo "h1" třeba "span style=..." a stejně tak je dobré dát na vědomí, že "code" a "cite" jsou kódem a citací a nikoli jen textem s nějakým vzhledem.
12. Špatně pochopeno. Tvůj zápis stylu je příliš složitý, nikoli obecně. Kaskádové styly se jmenují od kaskádování. Třeba ".main img" znamená všechny obrázky uvnitř tagu s class "main". Výrazně to zjednodušší zápis. Ale taky nejsem v tomto oboru expert :-) Layout dělám jen okrajově, spíš PHP.
Wan-To
Profil *
Normální člověk, který se na stránky podívá, se nešťourá ve zdrojáku a nekritizuje ho.
llook
Profil
Člověk který kritizuje stránky není normální, takový člověk se do stránky podívá.
MVK se vyjadřuje dost radikálně i na můj vkus. Je fakt, že W3C ukončilo podporu HTML, ale pro tvůrce je směrodatnější názor výrobců prohlížečů. Dokud velmi rozšířený prohlížeč (MSIE) neumí XHTML, tak se stejně nehnem dál než na XHTML 1.0 s dodržením pravidel pro zpětnou kompatibilitu (tzv. dodatek C).
W3C je jenom standardizační organizace, předtím o HTML rozhodovalo IETF a nějaké standardy vydalo i ISO, kdo z nich je víc? Nakonec vždycky dodavatel prohlížeče.

Pokud se ptáš na názor na stránku a neupřesníš, že tě zajímá jenom názor na grafický návrh, pak je namístě kritizovat i provedení.
xdusa
Profil
Myslím, že jsou to hodně vydařený stránky, jenomže mám rozlišení 800×600, takže jsem musel scrollovat i do boku :-( jinak jsou to fakt dobrý stránky.
xdusa
Profil
Myslím, že jsou to hodně vydařený stránky, jenomže mám rozlišení 800×600, takže jsem musel scrollovat i do boku :-( jinak jsou to fakt dobrý stránky.
Wan-To
Profil *
Tak s rozlišením ti asi nepomůžu :-( ale je dobře, že se ti stránky líbí.
Anonymní
Profil *
Wan-To
Profil *
Zhodnoťte prosím znovu WTW. Funguje už měsíc a myslím že se hodně změnil. Předem dík.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0