Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Skoplandia Profil |
#1 · Zasláno: 22. 12. 2010, 02:15:49
Zdravim
Zde jsou stránky: www.skoplandia.tym.cz 1) Hlavni logo není odkaz na hlavní stránku, takhle mi to vyhovuje. 2) Menu není zprovozněné, chci nejdřív základ dopilovat. 3) Vše co se tam píše ( myslím po obsahové stránce) neřešte. 4) Testoval jsem všechny prohlížeče na browsershots.org to je v pořádku, ale třeba rozlišení a podobně otestované není. + S kritikou vesele sem, prosím hlavně nápady, něco na vylepšení, kdyby něco nešlo přečíst atp. Rád uvítám i nějaké pěkné skripty na oživení té stránky. Cokoliv Vás napadne. + Děkuji |
||
Taurus Profil |
#2 · Zasláno: 22. 12. 2010, 02:45:01 · Upravil/a: Taurus
Chybí mi klikací logo. Bohužel se mi to rozpadá v IE6 i 7. Logo je hrozně kýčovité, Š je se zbytkem takové nesourodé s malými odstupy od okolí. Menu je hůř čitelný a pro další hodnocení bych doporučil dodat texty a obrázky, kterými se dá dost pokazit i vylepšit. Jinak barvy jsou příjemné na oči a v zásadě to špatné není. Při vypnutém css dělá <font color> neplechu, špatně se to čte. Doporučuju stylování pomocí css. Hover jen na odkazy. Tisková verze by se hodila... Návštěvnost je zbytečná, navíc i kazí vzhled. Patička?
|
||
Krakatoa Profil |
#3 · Zasláno: 22. 12. 2010, 05:06:41
O mně
|
||
Mistr Profil |
#4 · Zasláno: 22. 12. 2010, 09:17:29
Taurus:
„Š je se zbytkem takové nesourodé“ Já to četl jako koplandia a až po přeštění zdejšího Taurusova příspěvku jsem se dozvěděl, že ta grafika před slovem koplandia také ještě patří názvu webu. Kolego Skoplandio, zamysli se, prosím, ještě nad tím. „Menu je hůř čitelný“ Nejenom menu. Celé horní pasáže vlivem špatného kontrastu barvy písma vůči barvě pozadí. |
||
Railbot Profil |
#5 · Zasláno: 22. 12. 2010, 09:49:00
Skoplandia:
„1) Hlavni logo není odkaz na hlavní stránku, takhle mi to vyhovuje.“ Děláš ten web pro sebe nebo pro jiné? Tvorba webů občas není o tom, co vyhovuje tobě, ale co by vyhovovalo návštěvníkům. - celkově to nevypadá špatně, ale logo to zabíjí, to se hodí do cirkusu - nelíbí se mi "násilné" ukončení obrázku na pozadí zejména na spodní straně do té tmavé, je to až příliš tvrdé, měl by tam být plynulejší přechod - ikonám vpravo nahoře by příslušel alespoň title, jelikož ne každý bude vědět, co znamená domeček a co sitemap Kód je největší slabina, ten je špatný. Používání HTML formátování, přeDIVováno. |
||
Petr ZZZ Profil |
#6 · Zasláno: 22. 12. 2010, 10:30:41
To Š v logu by možná stačilo udělat o něco menší a zarovnat na řádek se zbytkem nadpisu, možná by už pak ani nevadilo, že je v jiném vzoru. (Ten nadpis má jako pozadí nějakou rybku?)
<h2>Vítejte na mé stránce!</h2> je jednak nic neříkající a jedna mrhání seologickými možnostmi. To tam radši napiš třeba <h2>Rybičky, to je moje vášeň!</h2>
|
||
Railbot Profil |
#7 · Zasláno: 22. 12. 2010, 10:55:14
Petr ZZZ:
Čti pečlivěji. „3) Vše co se tam píše ( myslím po obsahové stránce) neřešte.“ |
||
Skoplandia Profil |
#8 · Zasláno: 22. 12. 2010, 11:49:13
Pěkný, děkuji moc všem pište dál,
1) Nadpis je trošku spíš do cirkusu to je fakt ale, stránky jsou pro mě, a jsou primárně určený pro mé známé, tzn že ten nadpis je přezdívka a každý kdo mě zná ho přečte. 2) Jinak co sem si vůbec nevšimnul je ta horší čitelnost toho menu a textu co je položen ve vyšší nadmořské výšce. 3) Mě to teda jede v IE8, éčka dělaly vždycky bordel, nštěstí v těch nových to jede dobře, ve starších sem si všimnul mírného posunutí ale s tím nic dělat nebudu protože éčka už moc lidí nepoužívá a už vůbec ne někdo koho znám. 4) Ještě k té návštěvnosti, taky mi to tam na 100% nesedí, ale chtěl jsem mít nějakou orientaci, a barevně to celkem ladí ( to počítadlo návštěv ) 5) Přechod je podle mě dost přiměřeený a musel bych měnit hodně obrázků a to by byl zas problém aby pak přesně nasebe navazovaly = moc zbytečné práce Petr ZZZ: Diki, ale jak jiz uvedl Railbot tak se obsah bude dodělávat, ale dobrá připomínka. |
||
Petr ZZZ Profil |
#9 · Zasláno: 22. 12. 2010, 13:45:31
Railbot:
No jo, já jsem se soustředil spíš na to „S kritikou vesele sem, prosím hlavně nápady, něco na vylepšení“ ;-) |
||
Skoplandia Profil |
#10 · Zasláno: 22. 12. 2010, 14:20:48
Jj, ja premyslim jestli nejak vylepsit menu, ze kdyz najedu na nejakej z tech odkazu, tak zebyse zvetsil, vis jakej efekt myslim ?
|
||
Skoplandia Profil |
#11 · Zasláno: 22. 12. 2010, 14:23:07
Že když najedeš na nějaký objekt, tak že se ti postupně zvětší a pak zase zmenší, neviš o něčem takovem ?
|
||
pavuk Profil |
#12 · Zasláno: 22. 12. 2010, 14:58:01
Když si stránku otevřeš v 1024*768, přijdeš o polovinu Š z loga, protože je jako obrázek na pozadí .top-bg. Nejde jen o to Š, přijdeš v tomhle rozlišení o každý logo který zpracuješ tímhle způsobem.
Ten přechod není ošklivej, jen je problém se vypořádat s textem když je půlka pozadí světlá a půlka tmavá, pokaždý tam bude konflikt s kontrastem a tím pádem s čitelností. Nechápu proč to máš složený z tolika <div>ů, dá se to přece vyřešit jedním obrázkem (pozadím) na <body> když nechceš mít logo klikatelný, a ušetříš víc než polovinu kódu. Špatně čitelný menu už bylo zmíněný, myslím že by stačilo použít tmavší obrázek na pozadí, a stejně tak ztmavit pozadí rámečku v horní části stránky, pokud tam tenhle text v rámečku bude všude (tím nemyslím stejnej text, ale stejný rozvržení) Jinak se mi to líbí, je to lehký a i přes mraky vody vzdušný... :-) |
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
Petr ZZZ Profil |
#13 · Zasláno: 28. 12. 2010, 23:32:31 · Upravil/a: Petr ZZZ
Skoplandia:
„Že když najedeš na nějaký objekt, tak že se ti postupně zvětší a pak zase zmenší“ Zvětšit písmo (či změnit barvu) odkazu přejetím myší můžeš nejlépe přes CSS a pseudotřídy: CSS: .aaa a:link { color:#000000; font-size:1em; font-weight: normal; } .aaa a:hover { color:#ff0000; font-size:1.2em; font-weight: bold; } HTML: <p class="aaa"> Text s nějakými <a href="odkaz.html">odkazy</a>. </p> Další možnost je obrázek na pozadí; podívej se na vlákno Stylování-pozicování seznamu (rozdíly prohlížečů), konkrétně na můj příspěvek z 1.8.2010 11:32:37. Složitější efekty se dají udělat pomocí JavaScriptu. Pokud ti ale můžu poradit, neměnil bych hoverem ani velikost ani tučnost písma, omezil bych se na změnu barvy písma, případně (ještě) barvy pozadí. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0