Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ice Profil |
#1 · Zasláno: 13. 1. 2011, 12:28:03
Ahoj, Díky za kritiku, poznámky a návrhy na zlepšení webu www.zskotvrdovice.cz .
|
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 13. 1. 2011, 12:52:23
Ice:
Pěkný web |
||
Websluzby Profil |
#3 · Zasláno: 13. 1. 2011, 13:08:48
Ice: Takto si predstavujem ideálny web pre ZŠ / MŠ :-) nepáči sa mi len že keď kliknem v menu na PROJEKTY a DOKUMENTY nájdem prázdnu stránku = treba aj tam doplniť nejaký článoček, žiadny link na webe by nemal viesť na prázdnu stránku:
www.zskotvrdovice.cz/projekty.php |
||
__construct Profil |
#4 · Zasláno: 13. 1. 2011, 13:16:57 · Upravil/a: __construct
Ice:
• Dizajn pre ZŠ/MŠ je celkom pekný • Kód je dosť nesémantický : - napr. namiesto zanorených zoznamov používaš : <p>2. Oznámit své podezření co nejdříve vedení školy</p> <p>2. Oznámit své podezření co nejdříve vedení školy</p> <ul class="menu" id="menu2> keď máme samostatný element <menu> (validitou sa neoháňaj - valídne to nemáš)
- načo používať h3 ,h4 atď keď môžeš použiť <p><b><i>Nejaký podnadpis</i></b></p>
- hovorí tie niečo definičný zoznam ( <dl> )?
• Na mnohých miestach kobinuješ inline štýly s CSS • Javascripty v hlavičke nepotrebuješ - zbytočne predlžuješ čas načítania stránky • Pozri si niečo o CSS Sprites • Neuškodilo by na hostingu zapnúť gzip
|
||
Taurus Profil |
#5 · Zasláno: 13. 1. 2011, 14:02:47
Opravdu povedené. :-)
Ohledně chyb: mrkni se, jak se píšou závorky. Používej jednotný formát času, ne dvojtečku i tečku zároveň. Víceřádkové položky menu by měly mít odrážku na prvním řádku. Hover přes celý odkaz, nejen přes text. Hlavní menu, nadpisy levého menu a nadpisy stránky jsou všechny stejně velkým písmem. Pro lepší strukturu bych velikost lehce odlišil. Vůbec se asi zaměř na typografii... Ale nimrám se už v drobnostech, které normálně tolik nevypisuju, protože jsi o dost dál. :-) Ber to jako plus. |
||
peta Profil |
#6 · Zasláno: 14. 1. 2011, 20:00:32
Grafika je slusna, usporadani a zarovnani prvku vsak chaoticke.
* proc pri okenku 500x500 je vlevo okraj nalepeny na okne ale vpravo se da rolovat tak 60px? * proc je obsah ve stredu nalepeny zleva a prava na menu a tabulka v nem je odsazena vic? * preplacane * "Fotogalerie základní školy", proc? nadpis menu zni preci zakladni skola, cili vse v nem se tyka zs * "Historie školy" skolu bych vypustil * "Organizace školního roku" - u nas tomu rikame harmonogram, ale slo by zkratit na sk. roku * tabulka v Organizace sk. r. vypada jinak nez tabulka na uvodni strance. * proc tam je tolik tucneho textu/ zvyraznuji se tak max 2-3 slova v 5 radkovem odstavci. * zkratky v zakladnim menu si odpust SVP lze napsat jako vzdelavaci program. Ze je skolni je celkem jasne, kdyz je nadpis ZS a stranky jsou skoly * Zvoneni - vypustil bych prestavky * fotogalerie - oc jednodussi bys to mel, kdyby jso vsechny nahledy dal stejne velikosti? na vysku? tak udelej vyrez * kontakt, mozna by bylo dobre uvest gps, das si to do navigace a jedes tam. * jidelny, dole mas fotogalerii, to bych dal link na fotogalerii a data presunul pod galerie Vubec nemas celkove stanoveny vzhled a nedrzis se ho. Nekde mas text slusne Školní družina (kde je mimochodem skolni vzdelavaci program) a pak jsou stranky jako prevence proti sikane, kde je uplne neco jineho. |
||
TomasJ Profil |
#7 · Zasláno: 14. 1. 2011, 23:33:08 · Upravil/a: TomasJ
Websluzby:
„nepáči sa mi len že keď kliknem v menu na PROJEKTY a DOKUMENTY nájdem prázdnu stránku“ Já si všiml, že podtím je submenu, které již obsah má. Nicméně dojem to dělá, jakoby tam nic nebylo. peta: „* "Historie školy" skolu bych vypustil“ No ty jsi mi inteligentní, mazat historii školy... „* "Organizace školního roku" - u nas tomu rikame harmonogram, ale slo by zkratit na sk. roku“ Proč ve zkratkách? Proč harmonogram? > "ZŠ a MŠ" - pokud na to vleze nějaký žák z 5. třídy, nebude vědět co to je. „zvyraznuji se tak max 2-3 slova v 5 radkovem odstavci.“ Zvýrazňuje se to, co je důležité. „* Zvoneni - vypustil bych prestavky“ Nezapomeň, že to je ZŠ a MŠ. Nevidím důvod, proč by tam Ice nemohl nechat přestávky. Aspoň je to přehlednější. „a pak jsou stranky jako prevence proti sikane, kde je uplne neco jineho“ A odkdy? Pokud umím číst, čtu o šikaně. Už zase se snažíš být nejchytřejší člověk co? Tvé výtky jsou podivné (vždy). Ice: Mně se web líbí, je takový pestrý, uspořádaný a prostě takový hodící se k zš/mš. Povedená práce :) Snad jen, asi bych dal do fotogalerie k obrázkům popisky (např. co je to za třídu atp.). Popravdě řečeno, v IE se mi web líbí víc. Ty hranatá talčítka vypadají líp jak kulatá (FF). |
||
xmark Profil |
#8 · Zasláno: 14. 1. 2011, 23:54:46
- Jsou tady tři menu, která ovládají jeden obsah. To mi připadá skoro dost.
- V postranních menu se nezvýrazňuje vybraná položka - Na úvodní straně jsem moc nepochopil blok Aktuálně ze školy. Připadá mi tak nějak divně vložený do obsahu. - Detail: horní menu je hodně nahoře a navíc tak nějak poletuje v prostoru, víc by se mi líbilo přilepené na horní okraj obsahu |
||
regy Profil |
#9 · Zasláno: 15. 1. 2011, 10:42:00
Nevím jestli to už někdo nezmínil, grafika se mi líbí a i ty 3 menu m přijdou logicky utvořené. Jen jak jsou na hlavičce ty dva modrý ptáčci, tak to vypadá jako odkaz na twitter, ale to je asi detail.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0