| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| xdusa Profil |
#1 · Zasláno: 22. 12. 2004, 14:06:39
Kráťa díky moc!!!
|
||
| MVK Profil * |
#2 · Zasláno: 22. 12. 2004, 14:30:29
sjakotyc@technologist.com (Mozilla 1.6, MSIE 6.0)
1. Není definována čeština a já nemám češtinu v prohlížeči defaultně, proto se mi české znaky zprzní na "èìï " apod. Je nutno češtinu definovat řádkem v hlavičce. Pro Windows obvykle: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=WINDOWS-1250" /> 2. Ani se raději moc nezmiňuji o DOCTYPE, když není ani čeština :-( 3. Když už je v CSS definováno body, tak tam lze nadefinovat i background a margin. Proč to cpát do tagu? 4. Je dobré si zvyknout na CSS v externím souboru, např. v hlavičce zadat: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" /> (soubor s definicí stylů style.css se nachází v adresáři css) 5. Iframe je zhovadilost! 6. Barevnost slušná, ale krev mi pije blikající reklama nahoře, která zabírá neúměrně mnoho místa. Nemusí být nutně zarovnaná s logem! 7. Barevnost sice slušná, ale stačí jedna modrá, kterou se dá nahradit černá v nadpisech i jiná modrá v datech novinek. 8. Hodnocení je jak pěst na oko a návštěvnost zajímá autora, ne návštěvníka. Lze i skrytým kódem. 9. Ankety se v Mozille zobrazují posunutě. 10. Další pití krve mi předvedly efekty pro MSIE, když jsem se do něj přepnul. Děs! Chce to ještě hodně práce. |
||
| behehe Profil * |
#3 · Zasláno: 22. 12. 2004, 17:27:35
jestli to neni generovane, potom mi tedy vysvetli prosim vyznam tehle tagu:
<meta http-equiv="Site-Exit" content="revealTrans(Duration=1.0,Transition=12)"> <meta http-equiv="Page-Enter" content="blendTrans(Duration=4.0)"> a jeste, logo uz je lepsi, protoze se hodi k barvam stranek, ale porad je hrozne, uz je na case aby ti ho nekdo udelal |
||
| Spikee Profil |
#4 · Zasláno: 22. 12. 2004, 17:30:46
jestli to neni generovane, potom mi tedy vysvetli prosim vyznam tehle tagu:
<meta http-equiv="Site-Exit" content="revealTrans(Duration=1.0,Transition=12)"> <meta http-equiv="Page-Enter" content="blendTrans(Duration=4.0)"> Znamená to efekt pri príchode na stránku a odchode zo stránky (IE). |
||
| behehe Profil * |
#5 · Zasláno: 22. 12. 2004, 17:30:59
a tak uz jsem jejich vyznam pochopil, souhlasim s MVK, ty efekty jsou vazne hrozne, dej je pryc, pouzivam totiz (nastesi) firefox, tak jsem si jich nevsiml (nastesti), efekty pryc, jeste doladit logo
|
||
| behehe Profil * |
#6 · Zasláno: 22. 12. 2004, 17:31:51
Spikee dik, me to mezitim doslo potom co jsem prepnul do firefoxu, DHTML a podobne spatne kompatibilni vecicky jsem nikdy nemel rad
|
||
| behehe Profil * |
#7 · Zasláno: 22. 12. 2004, 17:32:21
oprava: potom co jsem z firefoxu prepnul do MSIE
|
||
| Spikee Profil |
#8 · Zasláno: 22. 12. 2004, 17:33:02
Myslím, že málokto ich má rád. Ja mám tiež Firefox
|
||
| xdusa Profil |
#9 · Zasláno: 22. 12. 2004, 22:53:40
MVK ty CSS jsou v "externím" souboru (styles.css).
Jinak díky všem za rady. A když budu dávat do hlavičky tu definici češtiny, nedá se to taky udělat jako s těma CSS, abych to nemusel psát do každé stránky zvlášť? |
||
| behehe Profil * |
#10 · Zasláno: 23. 12. 2004, 20:12:18
xdusa ne, naopak, zvykni si davat to automaticky do každé stránky, stejně jako doctype
|
||
| MVK Profil * |
#11 · Zasláno: 24. 12. 2004, 00:13:16
sjakotyc@technologist.com (Mozilla 1.6, MSIE 6.0)
ty CSS jsou v "externím" souboru (styles.css) Ne v titulní stránce, tam jsou definovány v hlavičce. A když budu dávat do hlavičky tu definici češtiny, nedá se to taky udělat jako s těma CSS, abych to nemusel psát do každé stránky zvlášť? Jedině přes šablonovací nebo skriptovací nástroje, ale po pravdě řečeno, kdo udělá jeden projekt, tak do dalších hlavičku kopíruje a upravuje jen významové tagy (title, meta description atd.) Ta čeština je opravdu nutnost! DOCTYPE je potřeba až v XHTML, ale je slušné ji uvádět. Jinak bych doporučoval doladit spíše vzhled. Koho by neštvalo, že čtvrt stránky zabírají reklamy a informace se musí rolovat? Odkazy zeleně i žluté pozadí jsou dobré, ale těch modrých je tam vážně příliš mnoho. Zobrazování anket také stále nefunguje správně. Hodně zdaru a veselé vánoce, když už je po půlnoci. |
||
| xdusa Profil |
#12 · Zasláno: 25. 12. 2004, 21:21:37
Ty reklamy možná dám jinam, jako do různých stránek. A jakto že nefunguje správně zobrazování anket, vždyť je to tak jak má být, aspoň teda u mě! A proč myslíš, že je tam moc modré? To mi poradil Kráťa, že to bude lepší, když dám písmo stejnou barvou, jako ten "kříž" co od sebe odděluje logo, reklamu, menu a samotnou stránku.
|
||
|
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
| MVK Profil * |
#13 · Zasláno: 28. 12. 2004, 12:25:32
sjakotyc@technologist.com
A jakto že nefunguje správně zobrazování anket, vždyť je to tak jak má být, aspoň teda u mě! U mne v Mozille ne. Pošlu mailem screenshot, ale ankety jsou oříznuté a nalepené na sobě. A proč myslíš, že je tam moc modré? To mi poradil Kráťa, že to bude lepší, když dám písmo stejnou barvou, jako ten "kříž" co od sebe odděluje logo, reklamu, menu a samotnou stránku. Souhlasím s Kráťou, ale data jsou jinou barvou a logo taky. Dodržel bych důsledně jen jednu modrou, už tak je tam barev moc - hodnocení a ankety. |
||
| xdusa Profil |
#14 · Zasláno: 28. 12. 2004, 16:48:35
MVK vždyť tak se to má zobrazit! A ty data jsou jinou barvou, aby to bylo trochu odlišený, pro přehlednost.
Jo a ještě mám MVK jeden dotaz, ale netýká se tohohle tématu - proč vždycky na začátek zprávy dáváš ten e-mail sjakotyc@technologist.com? |
||
| MVK Profil * |
#15 · Zasláno: 29. 12. 2004, 14:44:29
MVK vždyť tak se to má zobrazit! A ty data jsou jinou barvou, aby to bylo trochu odlišený, pro přehlednost.
Tak to pardon. V tom případě to IMHO vypadá příšerně. Jo a ještě mám MVK jeden dotaz, ale netýká se tohohle tématu - proč vždycky na začátek zprávy dáváš ten e-mail sjakotyc@technologist.com? Nechci se registrovat ani být za anonyma. Také na toto fórum chodím jen sporadicky. |
||
| Formule Profil * |
#16 · Zasláno: 29. 12. 2004, 15:30:11
Ahoj, koukněte (ohodnoťte) na stránku mého kámoše FormuleOne. On by to tady nikdy neukázal, tak musím já a pak mu to ukázat :-)))
PS: Zatím to chodí dobře jen v IE :(( |
||
| Formule Profil * |
#17 · Zasláno: 29. 12. 2004, 15:35:09
sorry sem to hodil kam jsem nechtěl :-(((( to nějak smázněte :))
|
||
|
Časová prodleva: 21 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0