« 1 2
Autor Zpráva
xdusa
Profil
Kráťa díky moc!!!
MVK
Profil *
sjakotyc@technologist.com (Mozilla 1.6, MSIE 6.0)

1. Není definována čeština a já nemám češtinu v prohlížeči defaultně, proto se mi české znaky zprzní na "èìï " apod. Je nutno češtinu definovat řádkem v hlavičce. Pro Windows obvykle:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=WINDOWS-1250" />
2. Ani se raději moc nezmiňuji o DOCTYPE, když není ani čeština :-(
3. Když už je v CSS definováno body, tak tam lze nadefinovat i background a margin. Proč to cpát do tagu?
4. Je dobré si zvyknout na CSS v externím souboru, např. v hlavičce zadat:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" /> (soubor s definicí stylů style.css se nachází v adresáři css)
5. Iframe je zhovadilost!
6. Barevnost slušná, ale krev mi pije blikající reklama nahoře, která zabírá neúměrně mnoho místa. Nemusí být nutně zarovnaná s logem!
7. Barevnost sice slušná, ale stačí jedna modrá, kterou se dá nahradit černá v nadpisech i jiná modrá v datech novinek.
8. Hodnocení je jak pěst na oko a návštěvnost zajímá autora, ne návštěvníka. Lze i skrytým kódem.
9. Ankety se v Mozille zobrazují posunutě.
10. Další pití krve mi předvedly efekty pro MSIE, když jsem se do něj přepnul. Děs!

Chce to ještě hodně práce.
behehe
Profil *
jestli to neni generovane, potom mi tedy vysvetli prosim vyznam tehle tagu:

<meta http-equiv="Site-Exit" content="revealTrans(Duration=1.0,Transition=12)">
<meta http-equiv="Page-Enter" content="blendTrans(Duration=4.0)">

a jeste, logo uz je lepsi, protoze se hodi k barvam stranek, ale porad je hrozne, uz je na case aby ti ho nekdo udelal
Spikee
Profil
jestli to neni generovane, potom mi tedy vysvetli prosim vyznam tehle tagu:

<meta http-equiv="Site-Exit" content="revealTrans(Duration=1.0,Transition=12)">
<meta http-equiv="Page-Enter" content="blendTrans(Duration=4.0)">


Znamená to efekt pri príchode na stránku a odchode zo stránky (IE).
behehe
Profil *
a tak uz jsem jejich vyznam pochopil, souhlasim s MVK, ty efekty jsou vazne hrozne, dej je pryc, pouzivam totiz (nastesi) firefox, tak jsem si jich nevsiml (nastesti), efekty pryc, jeste doladit logo
behehe
Profil *
Spikee dik, me to mezitim doslo potom co jsem prepnul do firefoxu, DHTML a podobne spatne kompatibilni vecicky jsem nikdy nemel rad
behehe
Profil *
oprava: potom co jsem z firefoxu prepnul do MSIE
Spikee
Profil
Myslím, že málokto ich má rád. Ja mám tiež Firefox
xdusa
Profil
MVK ty CSS jsou v "externím" souboru (styles.css).
Jinak díky všem za rady.
A když budu dávat do hlavičky tu definici češtiny, nedá se to taky udělat jako s těma CSS, abych to nemusel psát do každé stránky zvlášť?
behehe
Profil *
xdusa ne, naopak, zvykni si davat to automaticky do každé stránky, stejně jako doctype
MVK
Profil *
sjakotyc@technologist.com (Mozilla 1.6, MSIE 6.0)

ty CSS jsou v "externím" souboru (styles.css)
Ne v titulní stránce, tam jsou definovány v hlavičce.


A když budu dávat do hlavičky tu definici češtiny, nedá se to taky udělat jako s těma CSS, abych to nemusel psát do každé stránky zvlášť?
Jedině přes šablonovací nebo skriptovací nástroje, ale po pravdě řečeno, kdo udělá jeden projekt, tak do dalších hlavičku kopíruje a upravuje jen významové tagy (title, meta description atd.)
Ta čeština je opravdu nutnost! DOCTYPE je potřeba až v XHTML, ale je slušné ji uvádět.

Jinak bych doporučoval doladit spíše vzhled. Koho by neštvalo, že čtvrt stránky zabírají reklamy a informace se musí rolovat?
Odkazy zeleně i žluté pozadí jsou dobré, ale těch modrých je tam vážně příliš mnoho.
Zobrazování anket také stále nefunguje správně.
Hodně zdaru a veselé vánoce, když už je po půlnoci.
xdusa
Profil
Ty reklamy možná dám jinam, jako do různých stránek. A jakto že nefunguje správně zobrazování anket, vždyť je to tak jak má být, aspoň teda u mě! A proč myslíš, že je tam moc modré? To mi poradil Kráťa, že to bude lepší, když dám písmo stejnou barvou, jako ten "kříž" co od sebe odděluje logo, reklamu, menu a samotnou stránku.
MVK
Profil *
sjakotyc@technologist.com

A jakto že nefunguje správně zobrazování anket, vždyť je to tak jak má být, aspoň teda u mě!
U mne v Mozille ne. Pošlu mailem screenshot, ale ankety jsou oříznuté a nalepené na sobě.

A proč myslíš, že je tam moc modré? To mi poradil Kráťa, že to bude lepší, když dám písmo stejnou barvou, jako ten "kříž" co od sebe odděluje logo, reklamu, menu a samotnou stránku.
Souhlasím s Kráťou, ale data jsou jinou barvou a logo taky. Dodržel bych důsledně jen jednu modrou, už tak je tam barev moc - hodnocení a ankety.
xdusa
Profil
MVK vždyť tak se to má zobrazit! A ty data jsou jinou barvou, aby to bylo trochu odlišený, pro přehlednost.
Jo a ještě mám MVK jeden dotaz, ale netýká se tohohle tématu - proč vždycky na začátek zprávy dáváš ten e-mail sjakotyc@technologist.com?
MVK
Profil *
MVK vždyť tak se to má zobrazit! A ty data jsou jinou barvou, aby to bylo trochu odlišený, pro přehlednost.
Tak to pardon. V tom případě to IMHO vypadá příšerně.

Jo a ještě mám MVK jeden dotaz, ale netýká se tohohle tématu - proč vždycky na začátek zprávy dáváš ten e-mail sjakotyc@technologist.com?
Nechci se registrovat ani být za anonyma. Také na toto fórum chodím jen sporadicky.
Formule
Profil *
Ahoj, koukněte (ohodnoťte) na stránku mého kámoše FormuleOne. On by to tady nikdy neukázal, tak musím já a pak mu to ukázat :-)))
PS: Zatím to chodí dobře jen v IE :((
Formule
Profil *
sorry sem to hodil kam jsem nechtěl :-(((( to nějak smázněte :))
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.