Autor Zpráva
Matttyna
Profil *
Ahoj, prosím o nahlédnutí na stránku www.martinpisarik.cz . Jedná se o redesign, tak bych ráda věděla, co kde, jak a proč změnit.
Díky za kritiku :-)
KGW
Profil
Chtělo by to ještě dodělat.
Hlavně tu patičku a ty podtrhávaný mezery a proč se po kliknutí v textu na odkazy na videa otevírá opět celý web v novém okně?
A proč je tohle
<link rel="shortcut icon" href="ikona.ico">
v kódu 2x.
Proč název celé stránky není <h1> a taky je dost nevýrazný.
A trošku poklidit v css,např. použití inline stylů apod.
Petr ZZZ
Profil
1) Z ničeho nic mi přestalo fungovat rozbalování položky kontakt a ani kliknutím se tam nedostanu. Předtím jsem si všiml, že tam jsou věci, které tam asi spíš nepatří (odkazy na divadla).
2) Chybí klikací logo (či klikací hlavička) a mám dojem, že i úvodní stránka jako taková.
3) Obrázek v hlavičce bych zarovnal s levým okrajem webu.
4) Písmo je hodně drobné a přinejmenším v IE je nelze zvětšit. V prohlížečích se zůmováním se (předpokládám) zvětšuje i šířka stránky, což není to pravé ořechové, pokud je to jediná možnost zvětšit písmo.
5) Stránka se mě zhruba po každém druhém kliknutí někam ptá, zda jsem ochoten povolit aktivní prvky; je docela otravné pořád klikat, že na ně nejsem zvědavý.
6) Některé odkazy na rozhovory vedou k chybové hlášce.
7) Rozbalovaným položkám v menu bych dal nějaký levý padding.

Celkový dojem: Víceméně funkční, ale ne příliš profesionálně udělaný web. Graficky jednoduchý, ale řekl bych přívětivý.
Websluzby
Profil
...nepekné fonty, web na mňa dizajnovo pôsobí nedokončene... chýba mi klikacie logo, neviem sa z podstránok vrátiť na home page. Celkový dojem slabý.
Matttyna
Profil *
KGW:
Jojo...to musím předělat...shorcut icon bylo kvůli IE, aby se zobrazovala ikona - stejně nefunguje...
No, pokud vede odkaz na web samotný, tak si myslím, že to ani nijak jinak nejde...nebo nevím jak by to mělo být..
Petr ZZZ:
Co máš prosím za prohlížeč?
Klikací logo...to je trochu problém, protože nevím, jak mám udělat klikací logo, když obrázek je vložen přes css jako background, mohla bych to vložit normálně, ale to bych musela přepisovat všude...

Aktivní prvky...no jo no...to bude nejspíš ta animace v php nahoře...to je podle mě na nastavení prohlížeče

Levý padding je možný...

Profesionální to není určitě, jsem pouze snaživý amatér :-(.
Petr ZZZ
Profil
Matttyna:
Co máš prosím za prohlížeč?
Použitý, jinak ale vcelku zachovalý. ;-)

Aktivní prvky…no jo no…to bude nejspíš ta animace v php
Odhaduji, že to bude spíš něco jiného. PHP je serverový script a tudíž už ze své podstaty na straně klienta "neaktivní". Nemáš tam třeba nějaký script na zjišťování návštěvnosti, verze prohlížeče či stránky, ze které brouzdal přišel atp.? Nenačítáš kvůli nějaké zbytečnosti nějakou objemnou externí knihovnu, jejíž součástí by mohly být nějaké "špionážní aktivity" autora knihovny? (Nevím, jestli např. jQuery neobsahuje podobné "fičůry" – máš tam jQuery?)

to je podle mě na nastavení prohlížeče
Přesně tak. Já aktivní prvky standardně nechci a proto je mám v prohlížeči standardně zakázané; povoluji je, jen když není vyhnutí.
Matttyna
Profil *
Jo, takže odhaduji IE nějaké nižší verze :-)...
No, jako ano, je tam počítadlo, ale jen na první stránce :-D...
nejspíš za tím tedy bude lightbox...a ten jQuery podle mě...nemá?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Matttynu:
shorcut icon bylo kvůli IE, aby se zobrazovala ikona - stejně nefunguje
Protože to není platná ikona, ale přejmenovaný JPEG.

No, pokud vede odkaz na web samotný, tak si myslím, že to ani nijak jinak nejde
Z odkazů by mělo být lépe patrné, jestli vedou do nového okna, a pokud není žádný důvod, aby do něj vedly, tak by do něj vést neměly. To, kam se odkaz otevře, určuje autor stránky atributem target.


Reaguji na Petra ZZZ:
Já aktivní prvky standardně nechci a proto je mám v prohlížeči standardně zakázané
Tvůj prohlížeč ovšem považuje za aktivní prvek nejspíš i filter, takže tě obtěžuje hláškou na jakékoliv stránce, kde se vyskytuje průhlednost, ne?

jejíž součástí by mohly být nějaké "špionážní aktivity" autora knihovny?
To mi připadá poněkud paranoidní.
Matttyna
Profil *
Chamurappi:
Jo aha...to je zajímavý, ale ve FF to funguje...zkusím si na to najít program ( i když to tak důležité není)...

No nevím, jak to jinak udělat, to je ten důvod, nevím, co konkrétně se nelíbilo autorovi toho příspěvku. Pokud to vede ven z webu, tak je nové okno jasné, jinak by tam mohl být top, to jo...ale...když si někdo pročítá ty aktuality, tak jich projde víc, takže si myslím, že kdyby se měl pořád vracet, celkem by ho to zdrželo, proto toto...:-)
Petr ZZZ
Profil
Chamurappi:
…takže tě obtěžuje hláškou na jakékoliv stránce, kde se vyskytuje průhlednost, ne?
Na stránce o opacitě mě šestka ničím neobtěžuje a druhý i třetí odstavec vidím šedivý.

To mi připadá poněkud paranoidní
Každej jsme nějakej… :)
peta
Profil
* je tam prilis mnoho informaci 5-10 novinek, zbytek pod odkazem starsi, zobrazovat jen nadpisy
* zivotopis se neda z webu vytisknout v pekne forme
* proklikavanim stranek jsem zjistil, ze nedodrzujes zvoleny vzhled pro shodne prvky (jednou je tabulka ramovana, podruhe ne, ale jsou obarvene radky)
* barvy k sobe neladi, ale neni to ani tak spatne
* vzkaznik vypada, jak rozsypany caj (smajliky nabouravaji vysku radku, text je jednou vlevo, podruhe vpravo)
Na jedne strance jsem nedavno videl takovou zajimavost, ze se tlacitka pro odpoved zobrazil v pripade, kdyz byl kurzor na zprave. Coz by mohlo byt zajimave. Nevyhoda je, ze pro dotykovy display se to bude spatne ovladat. Nicmene je mozne udelat jedno tlacitko, treba Upravit, ktere pak nabidne, co ze spravou. Adminovi by se mohla zobrazovat tabulka se zaskrtavanim vice zprav pro smazani.
* kontakt prac. nabidka nema nadpis, totez Autogramy
* po kliknuti dole na jmeno se zobrazi male zelene miniokenko s cernym textem, ktery neni moc citelny na takovem pozadi. Ja bych mozna udelal extra stranku Informace o webu linkovanou jen z tohoto mista.
Navic je to spolu nejak slepene: Martina Zapletalová|© 2010 , co treba "© 2010 Martina Zapletalová", ze dela spravu a navrh bude na strance dal.
* logo nebo cast zahlavi neni klikaci a nevede na uvodni stranku
* ruzne se meni velikost pisma, v tabulkach byva dost prtave. Vetsinou to resim hned na zacatku v css
body, table {font-size:100%;} /*pripadne table td, table th*/
body {font-size: 14px;}

Na tabulky bych vlozil cisty table tr td, pouze s class pro table.
Obarveni se da udelat pres css n-child, even, odd (FF), pripadne pouzit javascript pro doplneni class.
Profesionalne to muze vypadat, kdyz na kazde strance dodrzis stejny styl. Cili kazda stranka bude mit urcite nadpis. Pak bude treba blok s novinkami nebo jiny blok (filmy, galerie, vzkaznik)
Pismo bych dal vsude stejne krome nadpisu.
Matttyna:
Gif by se mohl zobrazovat spolehliveji i v ie nez jpg, ale tez bych pouzil program, ktery by mi z toho udelal ico, pro jistotu.
Matttyna
Profil *
peta:
Tyjo, díky...takových věcí pohromadě :-)
Vzkazník není moje dílo(vsevjednom.cz), možná ano - mohu pro něj upravit cssko, ale do html nijak zasahovat nemohu...
Podívám se na to, nevím jaké konkrétně myslíš tabulky...
Logo není klikací z důvodů toho, že je vloženo jako background, zatím prostě nevím jak na to...
To obarvování řádků by mi pomohlo dost, díky...ptala jsem se ve škole, ale učitel nevěděl...
Na nadpisy se tedy podívám, a písmo na stránkách by mělo být podle mě stejné, s tím souhlasím, v menu je to jiné, to jo...

Ikonu ico už mám! Ovšem IE, i po několika refreshích stále vyhazuje svoje "éčko"

Díky moc, budu o tom přemýšlet :-) (o všem)
Milan
Profil *
Nezkoumám obsahovou stránku, ale že musím i na fullhd monitoru otočit 10x kolečkem, abych se dostal do spodní části stránky, to mi hlava nebere. Co třeba stránkování, to už se ti programovat nechtělo? ;-)
Matttyna
Profil *
Milan:
Co si mám představit pod pojmem stránkování?
panther
Profil
Matttyna:
vypsat třeba 10 záznamů na stránku a dole (nebo i nahoře) mít odkazy na další stránky (bude-li 35 záznamů, budou 4 stránky po 10, resp. poslední o 5 záznamech).
Matttyna
Profil *
panther:
Jo, aha...třeba něco podobného jako je na facebooku :-D, pokud správně chápu, tak by se to dalo udělat přes css visibility(plus javascript) - na to mám kód, tak se na to zkusím podívat...
Matttyna
Profil *
ooo...omyl..> css vlastnost display :-D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: