Autor Zpráva
Demoniak
Profil
Ahoj, poprosím zkritizujte mi tyto stránky, zajímá mě jakýkoliv názor. Děkuji

http://skodaklubcl.funsite.cz
Milan
Profil *
1) Ořez tý bílý Schade "M" je hrozně zubatej
2) Kombinace barev mi celkově k sobě nesedí (tyrkysová, starorůžová, červená)... Zkus vycházet třeba z tohohle: http://colorschemedesigner.com/
3)
<hr weight='545' color='#fffff'>
tohle by šlo nastylovat v CSS souboru, ne? Kromě toho WIDTH (šířka) není to samé jako WEIGHT (váha)
4)
<b><h3>Vítejte nám římané...</h3></b>
tohle samozřejmě taky do CSS
5)
<span><span>eMka</span></span>
WTF?

Dál jsem to nezkoumal :-)
Demoniak
Profil
ano samozřejmě, se stylama si trošku pohraju.
ty dva <span>y jsou tam kvůli celkovému menu, sám nevím proč, bylo mi to porazeno zde na foru. :)
EDIT: http://colorschemedesigner.com/ - to je dobrá věc, díky za rady :)
Milan
Profil *
Pokud chceš dělat kvalitní (rozuměj koukavý a validní) stránky, nastuduj si nejprve pořádně CSS, zkoušej, zkoušej, zkoušej, musíš pochopit, co znamená to "kaskádový", co je dědičnost, jak se chovají vnořené prvky atp. Pak si pořádně rozmyslet, jak udělat ten konkrétní kaskádový styl, aby ses vyhnul tomu, že budeš muset stylovat v rámci HTML tagů. Pochopit rozdíl mezi MARGIN a PADDING, mezi blokovými a řádkovými prvky, je toho prostě dost :-)

Nevím, co používáš za prohlížeč, ale velkým pomocníkem je Google Chrome, který má v sobě nástroje pro webmastery, případně plugin FireBug do Firefoxu... Já už bych byl bez toho jak bez ruk :)
Demoniak
Profil
nikdo nic dalšího? všem ostatním připadaj stránky nádherný? :)
Tori
Profil
Demoniak:
- Ve fóru mi dost vadil ten výstražný proužek "Nejste přihlášeni a nesmíte to či ono." Vyhodila bych ho a zobrazovala tlačítko na nové téma/odpověď jen přihlášeným. Taky pokud zatím neexistují témata v nějaké kategorii, neškodilo by to napsat.
- Na co je div.zapati, následující hned za hlavičkou?
- Místo zabalení (blokového) divu do (inline) <b> bych radši tučnost písma nastavovala třídou.
- Pravý sloupek zalézá pod patičku. Dokud jsou na jeho konci jen obrázkové reklamy na hosting a dost nezajímavé počítadlo, tak sa ještě dá, ale co když přidáte víc textu / odkazů a budou se překrývat texty?
- Registrace: ta reklama nalepená zespoda na formulář ruší. Nechala bych úplně dole, jako na ostatních stránkách.
- Patička: Ten řádek s copyrightem máte schválně přes spodní okraj rámečku? Trochu to na mne působí, jako by měl být uvnitř a místo toho přetékal.
Demoniak
Profil
- Ve fóru mi dost vadil ten výstražný proužek "Nejste přihlášeni a nesmíte to či ono." Vyhodila bych ho a zobrazovala tlačítko na nové téma/odpověď jen přihlášeným. Taky pokud zatím neexistují témata v nějaké kategorii, neškodilo by to napsat.
děkuji za názor, zapracuju na tom. :)

- Na co je div.zapati, následující hned za hlavičkou?
omlouvám se, nevšiml jsem si ho, už tam není a byl k ničemu :)

- Místo zabalení (blokového) divu do (inline) <b> bych radši tučnost písma nastavovala třídou.
nějak mi uniká o co jde

- Pravý sloupek zalézá pod patičku. Dokud jsou na jeho konci jen obrázkové reklamy na hosting a dost nezajímavé počítadlo, tak sa ještě dá, ale co když přidáte víc textu / odkazů a budou se překrývat texty?
opraveno

- Registrace: ta reklama nalepená zespoda na formulář ruší. Nechala bych úplně dole, jako na ostatních stránkách.
bohužel, už jsem to řesil na podpoře webhostingu a IE (možná i jiné prohlížeče) tuto serverovou reklamu cpou do každé stránky a nevím jak se jí tam zbavit. Na tu reklamu slouží poslední div na stránce, ovšem v IE tam nechce zapadnout.

EDIT: opraveno, byla chyba v html.

- Patička: Ten řádek s copyrightem máte schválně přes spodní okraj rámečku? Trochu to na mne působí, jako by měl být uvnitř a místo toho přetékal.
ano ten copyright je tak záměrně.


Díky za rady.
jenikkozak
Profil
Demoniak:
všem ostatním připadaj stránky nádherný? :)
Skoro. ;-)

nějak mi uniká o co jde
Jde o to, že z kodérského hlediska není hezké cpát blokové elementy do řádkových. (Je to jako cpát velblouda do ucha jehly.) Lepším způsobem je nastavení divu třídy: <div class="tucne"> a v css souboru této třídě nastavení tučnosti: .tucne{font-weight:bold}.

Dokud jsou na jeho konci jen obrázkové reklamy na hosting a dost nezajímavé počítadlo, tak sa ještě dá, ale co když přidáte víc textu / odkazů a budou se překrývat texty?“
opraveno
Nesouhlasím. A kromě toho správné opravení počítadel spočívá v jejich odstranění, neboť počítadla většinu uživatelů nezajímají. (Zajímají pouze autora webu, a i toho to po čase většinou omrzí.)

ano ten copyright je tak záměrně.
Ale nevypadá to pěkně. Chtělo by to tu patičku zvýšit, aby se to tam vlezlo.

- Chybí klikací hlavička.
- Hlasuji pro změnu barvy odkazů (červená je příliš agresivní).
- Obsah stránky by nemusel být tolik nalepen na té svislé čáře s přechodem.
- Chtělo by to si ujasnit, zda budete nepárové tagy ukončovat mezerou a lomítkem, nebo ne. (Raději ne.)
- Párové tagy se hodí ukončovat.
- Každé id smí být na stránce pouze jednou. <hr id="cara"> nahraťte proto třídou: <hr class="cara">.
- Za domácí úkol bych zadal snížení počtu spanů a divů na polovinu.
- V registraci by mohly být textové inputy stejně široké a raději umístěné za popiskem.
- Popisky formuláře by mohly být v <label>u.
- „<center><div class="obsah-nadpis">“ Ale kdeže, nadpis se dělá pomocí <h1>.
- Když se nadpisy používají, je dobré je používat podle jejich důležitosti. (Na Vaší stránce vidím h3, ale žádné h2 či h1.)
- „<input type='hidden' name='sent'/>“ Zajímavé kouzlo, avšak zbytečné, v PHP je lépe testovat existenci jiné položky pole $_POST, vždyť se v tom formuláři posílá 6 dat. (Využít se jich dá spolehlivě 5, hodnota submitu se v IE odesílá pouze při kliknutí na něj myší, při odeslání formuláře enterem se hodnota submitu neposílá.)
- Část podnadpisu „HO ŘÍDÍ, NENÍ SRAB“ není dobře čitelná, neboť jeho pozadím je bílé auto.
- Místo několika nezalomitelných mezer je lépe používat okraje pomocí css vlastností padding a margin.
- Chtělo by to lépe oddělit obsah od formy. Pro začátek by to chtělo odstranit tagy font.
- U menu by to chtělo sjednotit použité jazyky. Buď z home udělat sanatorium, nebo ze členů udělat membery.

Edit: Doplnil jsem pár odkazů, aby to vypadalo, že jsem hodnej.
Možná by to chtělo opravit alespoň některé z chyb, které hlásí validátor. (Odkazuji na český, protože má hezčí logo. :D)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: