« 1 2 »
Autor Zpráva
JAAkub
Profil
Nazdar,
chcel by som Vám ukázať moju malú aplikáciu.

URL skracovač : http://url.tym.sk/

Zhodnoťte funkčnosť ale aj design, poprípade čo by som ešte mohol vylepšiť ?

// Viem že je to len malá aplikácia, ktorých je veľa
panther
Profil
JAAkub:
ono tam toho s hláškou „Prepáčte, nastala chyba na strane servera.“ moc k hodnocení není. Nebo chceš zhodnotit ji, jak se ti povedlo ji ostylovat? :-)

edit: asi nějaký momentální výpadek.

Jedna adresa se mi povedla vygenerovat, další hodila chybu (tutéž, jaok před chvílí). Ano, neměla správný formát, ale to jde sdělit i more-friedly. Každopádně tam zůstal jak zelený success-border, tak červený fail-border a vzájemně se překrývají.

Ke kódu netřeba se vyjadřovat - na to, že je to kód na pár řádků, přestože by šel napsat o třídu lépe.
JAAkub
Profil
Aká chyba ? Chyba nastane len pri nezadaní URL
A pri spustený z localu, čož je nepravdepodobné
panther
Profil
JAAkub:
Chyba nastane len pri nezadaní URL
napoprvé i při zadání existující URL. Ano, předcházel jí neplatný pokus, následující již byl platný a stále bez výsledku.
JAAkub
Profil
panther:
Tak potom neviem, mne pri vyplneni len http:// hadze error
jenikkozak
Profil
JAAkub:
Chtělo by to udělat podmínku testující délku adresy. Z htp://studuju.cz mi to udělalo htp://url.tym.sk/uibOAf, což je delší. Na druhou stranu je asi fakt, že krátké adresy nikdo nebude chtít zkracovat. :-D
To logo jsem moc nepochopil. Mám to znázorňovat, že u „index.php“ vzniká „uSHORT“?
JS či co na té stránce mi neúměrně své funkci zaměstnává procesor.
JAAkub
Profil
jenikkozak:
Mám tam jeden script, ktory musim opravit. Stara sa o to aby bol obsah vycentrovany, a niekde je v nom chyba, jedine ten som nerobil ja..
Ano, logo znázorňuje presne to :)... Ale chcem urobiť nové.
Asi na začiatok nastavím aby generovalo len 4/3 miestne url vratane zaciatocneho U...
panther
Profil
JAAkub:
Stara sa o to aby bol obsah vycentrovany
na to fakt potřebuješ JS? To pomalu začni studovat CSS.
JAAkub
Profil
panther:
Ale ja ho viem nacentrovať :), len keď človek resizne okno aby sa to pekne posunulo, aj pri vygenerovani url aby bolo stale v strede


//edit: Už som našiel a opravil chybu, takže neprehrieva sa procák :)... A zmenšil som na 3 miesta velkost URL. Ak sa podari pojde na samostatny hosting. Asi "u.eu"
king26
Profil
Divný, po zadání url 'd' [bez http://, či http:/ či http: a pod. řetězce ošetřené v tvém JS] mě to vygenerovalo zkrácenou url ;)
Ne že bych ji nechtěl, ale:
za 1) je vygenerovaná delší než původní [co tam nejdřív hodit hlášku, zda to chci opravdu zkrátit, že je to kratší?]
za 2) je evidentně napsaná špatně a vede na tvůj web [http://url.tym.sk/d]
DoubleThink
Profil *
JAAkub:
Ak sa podari pojde na samostatny hosting. Asi "u.eu"
Nečekáš snad, že tvou aplikaci bude někdo používat, že ne?
Taurus
Profil
„This website has been reported as unsafe by various users and we do NOT recommend you to continue browsing.“

Myslím, že toto mi u tebe nenapsalo poprvé... Bohužel.
Krakatoa
Profil
Jak mám vytvořit odkaz na tento topik? Nejde.
Darker
Profil
Nastav si value u submitu.
Doufej, že ti to WZ nesmázne za ten skrytej banner.
Doctype máš jako HTML5 ale meta tagy normálně.
To je co?
JAAkub
Profil
king26:
Ano, musím to ošetriť lepšie, ale zas, načo by niekto skracoval už krátku URL :D

Taurus:
Čo? To je tam prečo ?

Krakatoa:
Mám v scripte chybu, dik za upozornenie

Darker:
Neni to WZ ale IC. Ok reklamu som
To len pre istotu, keby som potreboval niečo z HTML5
Hovorím, že ten script ošetrím


//edit

Prosím Vás neviete akými funkciami by som mohol URL zmeniť na HTML entity v JS a potom v PHP späť na URL bez entitou ?
Darker
Profil
JAAkub:
Prosím Vás neviete akými funkciami by som mohol URL zmeniť na HTML entity v JS a potom v PHP späť na URL bez entitou ?
JS:encodeURIComponent
urldecode

To len pre istotu, keby som potreboval niečo z HTML5
Nejsem žádný HTML5 profík, ale tuším že HTML5 funguje i bez toho. Krom toho to nijak aktuální stav nevysvětluje.
shaggy
Profil
Darker:
Doctype máš jako HTML5 ale meta tagy normálně.
A v HTML5 sa píšu tagy nenormálne? Alebo si to myslel inak? Mohol by si nám to vysvetliť.
Radek9
Profil
shaggy:
Možná narážel na to, že v HTML 5 se má nastavovat charset takto:
<meta charset="kódování">
JAAkub
Profil
Darker:
JS:encodeURIComponent
urldecode

Ďakujem, už to funguje!

Už som aj ošetril adresy tým, že ak bude URL menšia ako 7 znakov, tak to ďaľej nepojde

Radek9:
Ano, je to opravené
shaggy
Profil
JAAkub:
Možná narážel na to, že v HTML 5 se má nastavovat charset takto:
Nemyslím, že na to narážal. Stále však nechápem, čo je na jeho kóde "nenormálne".
joe
Profil
Design se nehodí, má to snad něco společného s výrobou dřeva?

1. Neklikatelný logotyp
2. Po kliku do políčka se neoznačí jeho aktuální obsah - musím vše vybrat pokud mám nějaký odkaz zkopírovaný (právě ve schránce a chci ho vložit)
3. Chtělo by to přidat něco nového, na zkrácení je plno stránek, nevím jestli některé z nich dělají něco jako:
a) vytvoření náhledu stránky
b) při otevření krátkého odkazu zobrazit náhled stránky a cílovou adresu
Darker
Profil
Radek9:
Možná narážel na to, že v HTML 5 se má nastavovat charset takto
Přesně o tom jsem mluvil.

shaggy:
Nemyslím, že na to narážal.
Tak se mýlíš.

JAAkub:
http://url.tym.sk/ucEp další pěkný link. Místo strpos použij substr.
Nemůže se stát, že se vytvoří URL, která už existuje?
Co se stane, když se vypotřebují všechny třípísmenné cesty? Dokáže to samo přejít na čtyřy písmenka? (pro tři písmena je asi 200k kombinací, pak konec...)
Měl by sis hlídat referrer, právě jsem ti ze zkoušečky (která trochu zlobí v IE, které je blbé) vytvořil hafo URL.

joe:
vytvoření náhledu stránky
Určitě.
JAAkub
Profil
joe:
Nie nič s drevom.
Je pripravené uploadovanie súborov. A načo klikatelný? Keď tá stránka nemá podstránky?
Ako to myslíš s b.)

Darker:
Dám JS kontrolu na 8 písmen.
Keď script narazí na už použitú url vygeneruje novú, a ten proces na bude opakovať asi 3 krát, potom vygeneruje 5miestnu. Ale pochybujem, že to dojde až tam
Darker
Profil
JAAkub:
Dám JS kontrolu na 8 písmen.
Řekl ti už někdo, že zabezpečení pomocí JS je jako kdybys na dveře zámek namaloval vodovkama?

Ale pochybujem, že to dojde až tam
Schválně.

„Táto URL neexsistuje“ nemá být „Táto URL neexistuje“?

Mimochodem, doporučuju vypisovat krom přesměrování přes hlavičku a přesměrování javascriptem, kdyby to měl někdo zakázané.
JAAkub
Profil
Darker:
:) dobré prirovnanie. Dám kontrolu aj do php.
Ach, diki...
Presmerovanie je cez PHPlocation
Darker
Profil
JAAkub:
Presmerovanie je cez PHPlocation
Což je hlavička. Ve firebugu, nebo dragonfly si můžeš prohlédnout, co tím myslím.
JAAkub
Profil
Darker:
Ano viem, a čím by sa to dalo nahradiť ?
To si bol ty, čo vytvoril tak veľa tých URL ? Ako to môžem ošetriť, aby to ľudia nerobili?? Kôli tebe som mal problém so serverom.


Chcem povedať, aby ste každý nevytvárali veľa URL adries!!!! A hlavne nie rovnaké! Bol plný server, a FTP to odmietalo zmazať! Už som myslel že je koniec, ale začalo to mazať. Už to malo 8MB. Musím URL vymazávať častejšie než jeden mesiac. Pre trvalé krátke URL bude zachviľu možnosť.
joe
Profil
Darker:
To sice ano, ale ta stránka je jen pro náhledy obrázků (asi), ne pro zkracování adres s náhledem, což by mohlo být spojené.

JAAkub:
Chcem povedať, aby ste každý nevytvárali veľa URL adries!!!! A hlavne nie rovnaké! Bol plný server, a FTP to odmietalo zmazať! Už som myslel že je koniec, ale začalo to mazať. Už to malo 8MB. Musím URL vymazávať častejšie než jeden mesiac. Pre trvalé krátke URL bude zachviľu možnosť.

To je jako vtip. Ty chceš mít stránku, která umožní zkracovat a pak budeš požadovat, aby tam už toho nikdo moc nedával :-)

A hlavne nie rovnaké!
Pokud už existuje, proč ji ukládáš znova?

S tím co jsi napsal, to moc nevypadá, že bys to ukládal do databáze...
JAAkub
Profil
joe:
Nie, neukladá sa to do databáze. A je to myslené tak, že nenapíše tam djpw.cz a potom 200x odoslať
No ale, myslím to tak, že aby sa niekto na diskusií nechcel hrajkať s tým, že my zaspamuje celý server.
Veď vieš čo myslím nie?
Joker
Profil
JAAkub:
Chcem povedať, aby ste každý nevytvárali veľa URL adries!!!! A hlavne nie rovnaké! Bol plný server, a FTP to odmietalo zmazať!
Pobavilo :-)
Dědeček měl sen být hostinským, tak si otevřel hospodu, ale chodili mu tam lidi.

Alespoň názorná ukázka, proč to nebude fungovat.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.