« 1 2 »
Autor Zpráva
pcmanik
Profil
shaggy:
Chcel som tym povedat, ze ani slavne IE 9 nezobrazi tuto stranku spravne, co dokazuje nasledujuci Obrazok Aj ked chyba je zjavne len vo fonte, co naviac poukazuje na to, ze webdesigner si svoju pracu neskontroloval.

H.V.:
Bug pri vyplnani formulara - Nezadali jste v�echny povinné údaje označené: * jděte zpátky a zkuste to prosím znovu.
H.V.
Profil *
pcmanik:
IE 9 neprovozují, a tento prohlížeč není aktuální ani rok, natož aby lidé ji hnedka stahovali a začali používat.

stim BUG nevím co máš na mysli, ale chyba jasně dáva na jevo, že formulář není správně vyplněn.
pcmanik
Profil
H.V.:

1. Paneboze kam ty chodis pre tie statistiky? Ten prehliadac tu nieje ani mesiac ale stiahlo si ho uz vela ludi, takze by si ho mal brat do uvahy. Ten prehliadac si za prvy den stiahlo 2.35M ludi, co nieje malo a odvtedy je to cislo uz ovela vacsie. A ako webdesigner by si sa mal v tychto veciach orientovat.
2. Mäkčen na š ti chyba, je tam otaznik, nieje to vydiet?
patlal
Profil
IE 9 je méně rozšířený než IE 6 a nefunguje na Windows XP. I kdyby nahradil IE 8, tak nemůže dosáhnou víc jak na 10 %. Webdesignerovi bude stačit, když ho přepne do módu IE 8.
Chamurappi
Profil
Reaguji na H.V.:
Ještě před pár měsíci jsi tu bloudil v základech a nyní již prodáváš své služby?

1) „Nejlevnější ceny na trhu!“ — Můžeš ten superlativ něčím doložit, nebo si myslíš, že můžeš legálně plácat nesmysly?
2) „dávam přednost pečlivoasti“ — Hm, všechny text jsou napsané velmi pečlivoavě. Sice chápu, že je naše řeč pro cizince těžká, ale když už se chlubíš pečlivostí, mohl by sis zařídit korekturu.
3) „Proč si vybrat ZDE Web? Pro profesionální tvorbu webů“ — To také nezní zrovna moc česky.
4) Podmínky spolupráce na stránce O firmě jsi ukradl z byznysweb.cz.
5) Graficky mě na té stránce štve několik druhů bílé a skoro-bílé, vypadá to nepovedeně.
6) Bílé nápisy na modrých tlačítkách nejsou moc dobře čitelné a nejdou zvětšovat při zvětšování písma.
7) Nechápu, proč je odesílací tlačítko u kontaktního formuláře uvnitř odkazu vedoucího na úvodní stránku.
H.V.
Profil *
Chamurappi:
Dost mě štveš.

1) Pokud najdeš levnější služby týkající se tvorby webových stránek nižší než od 2000 kč, rád se na to podívám

2) hlavně že tu píšeš slovo "pečlivoavě". Na češtinu mám již domluvenýho člověka, který se mi na to podívá a časem zpraví, pokud tam jsou nějaké hrubé chyby, tak mě tu prosím předlož.

3) Nevím co ti na to říct

4) Je sice možný, že některé věty jsou stejné, ale neznamená, že jsou zcela ukradené. Taky by mě to zajímalo, jak si na tohle přišel.

5) Grafika mě takhlenc vyhovuje.

6) Myslím si, že by tohle mohl přečíst ai slepý člověk.

7) Podstatou je - funkce tlačítka a validita stránek.
H.V.
Profil *
Chamurappi:


5) Ale stou grafikou si to rozmyslím člověče, možná máš ai pravdu, že je zbytečné dát bílé a skoro bílé, trochu to ztmavím.
pcmanik
Profil
H.V.:

Potrebujes tam nacitat ten vlastny font? Nakolko ani nefunguje vo vsetkych prehliadacoch vyď vyssie. Je to zbytocnych 77KB balastu a naviac ten font nevyzera nijak inak oproti klasickym fontom.
panther
Profil
H.V.:
1) Pokud najdeš levnější služby týkající se tvorby webových stránek nižší než od 2000 kč, rád se na to podívám
kvalitních webů pod 2tis. se mnoho najít nedá (a není to ani tvůj případ), patlalů tvoří spousta i zadarmo.

2) hlavně že tu píšeš slovo "pečlivoavě".
narozdíl od tebe to Chamurappi napsal schválně - stejným jazykem, který používáš ty.

7) Podstatou je - funkce tlačítka a validita stránek.
nuže, toto mě celkem pobavilo :-)

6) Myslím si, že by tohle mohl přečíst ai slepý člověk.
ne každý má monitor a stejné nastavení jako ty. A ne každý vidí tak jako ty.
joe
Profil
Na první pohled to vypadá celkem pěkně, na ten druhý už tam vidím několik věcí, co se mi nelíbí. Tady jsou:

1. Text na modrých tlačítkách není vycentrovaný (vertikálně) a není příliš čitelný
2. Všech 6 dolních odkazů na homepage odkazuje na jednu jedinou stránku (sluzby.php), mohla by tam být třeba kotva, když už to máš vše na jedné stránce
3. Proč je na stránce o firmě zmenšený velký obrázek?
4. U podmínek spolupráce by to mohlo být trochu lépe uspořádané. Napřed číslo a vedle toho text (ale i na dalším řádku, tj. aby text přesahující první řádek pokračoval odsazený)
5. To samé na stránce Služby, kde text pokračuje i pod obrázkama
6. Proč některé obrázky mají průhledné pozadí a jiné bílé?
7. Z jakého důvodu jsou uvedeny reference na stránce ceník? Kliknul jsem na to proto, protože mě zajímají ceny, ne reference, které bych pod ceníkem rozhodně nehledal (a přesto tam jsou)
8. "Libovolná Jquery (scriptovací) animace za 800 Kč"

píše se jQuery, jinak chceš tolik peněz i za animaci typu fadeOut()?
9. Stránka s objednávkou na mě působí chaoticky.

Adresa webivých stránek, když pominu tu chybu ve slově "webi(o)vých", tak nevím co tam mám zadat. Jakou webovou stránku? Čí?

K čemu nadpis stránek? Na co layout? A barevnost webů? To si můžu vybrat, jestli chci web barevný nebo černobílý?

Administrace webů - Ano / Ne, proč to není uděláno přepínačem? Proč musím pořád něco psát? Pak si vyberu kategorii dle ceníku, tak proč vlastně mam uvádět jestli chci administraci nebo ne. Navíc je to dneska jakýsi standart.

Checkboxy nemají klikatelné popisky, pokud chceš zadat datum, mohl bys tam dát nějaký kalendář.


"Nejlevnější ceny na trhu!"

Vážně? Jseš si jistý? Znáš úplně všechny, co nabízejí tvorbu stránek, že tohle můžeš tvrdit a klamat tak lidi?
H.V.
Profil *
joe:
wow tak to zírám

Konečně se tu objevil někdo, kdo to pořádně okomentoval a napsal všechny chyby, které mé oči doposud neviděli.
Díky moc za dobrý a vístižný názor, pokusím se většinu z toho dát do pořádku. Víc k tomu nemám co říct, nechce se mi rozepisovat jednotlivé body pro každýho zvlášt'.
Mistr
Profil
H.V.:
(1) V menu klepnu na položku Ceník a očekávám tudíž jednoznačný ceník. Místo toho se mi dostane trojnásobný výpis nějakých kategorií SILVER. Proč je ceník skryt až kdesi hluboko pod nimi (čehož si navíc ještě musím všimnout)? Chtěl jsem ceník, nikoliv reference.
(2) U objednávky se v infoboxu vpravo dozvím, že Vzhledem k tomu, že jsem hrozně zaneprázdněný, (...). Proč bych Tě tedy měl kontaktovat, když jsi hrozně zaneprázdněný. Stejně bys jistě na mě neměl čas nebo mou zakázku (z časových důvodů) odflákl.
(3) V menu zcela chybí reference a kontaktní údaje. Snad bych je mohl najít v sekci O firmě, leč ouha, ani tam nejsou. Působí to na mne dosti chaoticky. Ztrácím se v tom.
(4) Proč je na úvodní stránce oproti stránkám jiným výrazně vyšší černý pruh s logem nahoře na stránce?
H.V.
Profil *
Mistr:
1) Opraveno
2) Opraveno
3) Když zákazník hledá kontaktní údaje, je jasné, že to bude mít souvislot s objednávkou a když na to klikne, má tam
4) Úvodní stránka je hlavní uvítací pro návštěvníka, ty ostaní jsou jako by "vedlější"
H.V.
Profil *
joe:
1. Opraveno
2. Opraveno s tou kotvou
3. Opraveno
4. Není zatím třeba
5. Není zatím třeba
6. Koho to vadí? Design to neškodí
7. Opraveno
8. Opraveno
9. - Barevnost webů: žluto-černá, šedo-bílá, červeno-černá...není to tak nejasné
- Administrace - opraveno na klik
- Checkboxy jsou vedle popsané, co si má uživatel zvolit

Vážně? Jseš si jistý? Znáš úplně všechny, co nabízejí tvorbu stránek, že tohle můžeš tvrdit a klamat tak lidi?

Já lidi neklamu, nemůsím znát všechny webové služby, abych přispěl k těmto názorum, věta: "Nejnižší ceny" má svůj smysl.
Chamurappi
Profil
Reaguji na H.V.:
Já lidi neklamu, nemůsím znát všechny webové služby, abych přispěl k těmto názorum
Musíš. Proto se také superlativy v obchodních sděleních obvykle nepoužívají, nebo se odvolávají na nějakou autoritu ve stylu „náš Něžný prací prostředek pere nejlépe — jak potvrdily testy vatikánského Institutu pro produkci špinavého prádla“ apod.

5) Grafika mě takhlenc vyhovuje.“ … „6. Koho to vadí? Design to neškodí
Ale škodí. To jsou právě ty bílé a skoro-bílé. Na to, jak jsi pečlivoaý, házíš hodně věcí za hlavu.

Je sice možný, že některé věty jsou stejné, ale neznamená, že jsou zcela ukradené.
Odmazal jsi odtamtud pár podmínek, dělících nadpisů a zmínky o byznyswebu.cz. Jinak je to okopírované.

Taky by mě to zajímalo, jak si na tohle přišel.
Nejsou v tom pravopisné chyby.
pcmanik
Profil
Chamurappi:

„Taky by mě to zajímalo, jak si na tohle přišel.“
Nejsou v tom pravopisné chyby.

Prepac, ale na tom sa mi neda nezasmiat :D :D
Mistr
Profil
H.V.:
3) Když zákazník hledá kontaktní údaje, je jasné, že to bude mít souvislot s objednávkou a když na to klikne, má tam
Tak to by mne fakt nenapadlo. Chci-li znát telefonní číslo na Tvoji firmu, budu hledat sekci Kontakt nebo maximálně O firmě. Do objednávek bych tedy rozhodně nešel.

4) Úvodní stránka je hlavní uvítací pro návštěvníka, ty ostaní jsou jako by "vedlější"
Na mne to působí, že si neumíš ohlídat, aby všechny stránky vypadaly stejně.
H.V.
Profil *
Tak jsem zaplatil češtináře, aby opravil texty na mých stránkách, jsem zvědavý, na co budete narážet tentokrát, osobně: Chamurappi

www.zdeweb.cz

Mistr:

Na mne to působí, že si neumíš ohlídat, aby všechny stránky vypadaly stejně.
Mrkni se na stránky které jsem vyrobil pro moji kapelu: www.tranceband.com pořád ti to působí stejným dojmem, i když jsou skoro každé stránky jiné?
pavuk
Profil
Už jenom první odstavec:

Na ZDE webů (webu) (pokud je ZDEweb název, mělo by to být "na ZDEwebu") si můžete objednávat rychle a snadno, nemusíte se o nic starat, (; tady by spíš měl být středník) o všechno se postarám já a pošlu Vám (Vám pošlu) jen výsledek, který pak s přihlédnutím (k) Vaším (Vašim) požadavkům dokončíme (dokončím - mícháš množný a jednotný číslo). Webové stránky si můžete objednat v Objednávkách (na stránce "Objednávky"), kde mě můžete zároveň i kontaktovat.
Doporučuji taky (také si) přečíst (nebo spíše (Přečtěte si také...): Všeobecné podmínky pro naši lepší spolupráci.

Pokud jsi češtináře skutečně zaplatil, požádej ho aby ti vrátil peníze.
okolojdouci
Profil *
- Doporučuji, abyste si před objednávkou přečetli: Všeobecné Podmínky pro naší lepši spolupráci.
- Potřebují jen předělat web
- na pevno
- jaké koliv
- Na úpravách fotek, či obrázků nevidím nic tak složitého


Další věcí jsou nevhodné formulace, ze kterých si návštěvník leccos domyslí:

Schvalně si zkuste na internetu vyhledat, kdo by v dnešní době nabízel kvalitní tvorbu webových stránek již od 2000 Kč.
..
Nechci se tím chlubit, jelikož mě zajímá spíše spokojenost zákazníka, než finanční záležitosti. Pokud by se Vám v pozdějí na Vašich stránkách cokoliv nelíbilo, tak vám je kdykoliv opravím a to bez zbytečných poplatků.

(dva překlepy a jedno chybějící slovo included)
okolojdouci
Profil *
(Plus chybějící čárka před "a to". Ale to je drobnost. Jsou tam vážnější chyby. A nemám pocit, že by se to všechno mělo řešit tady. Podstatné je, že jestli někdo tomu webu dělal korekturu za peníze, udělal to špatně.)
H.V.
Profil *
děkuji já to oznámím
H.V.
Profil *
Mluvil jsem s češtinářem a musím souhlasit s ním v tomhle: Nemůžeš udělat slovosled tak, aby se líbil všem. Vždy ti do diskuse napíše někdo, že bys měl slova podle něj narovnat trochu jinak.
Co se týče dalších chyb, které pavuk zmínil, chyba není na naší straně. Podívej, že on tam zmiňuje zde webů, ale to je chyba, kterou my opravili, to samé Vaším požadavkům.
Slova jako „jaké koliv“, „naší lepši“, „na pevno“ se v našem textu nevyskytují. Tyto chyby jsme opravili. Podívej se prosím do toho dokumentu, co jsem ti poslal. Možná to otevíráš v nějakém jiném programu, a tak se ti tam nezobrazují ty zvýrazněné červené texty, je to tak?
Čárka před „či“, kterou zmínil „okolojdouci“ tam být nemusí.
Pavukem zmíněné „taky“ není chybou. Vyjadřuje to tvůj styl, patří to k tvému projevu. Nemá smysl používat knížní spisovnou češtinu. Říkáš např. „budeme spolu mluvit“, nebo knižně „budeme spolu hovořit“?
Když se tě někdo zeptá: „Proč jsi nešel s námi?“ Odpovíš: „Šel bych s vámi, kdyby nepršelo,“ nebo „Byl bych s vámi šel, kdyby nebylo pršelo.“ První vazba je hovorová, druhá je knižní.


Takže s jeho odvedenou práci jsem spokojený a věty smysl dávají.
Taurus
Profil
H.V.:
Prosím, vyřeš si nejdřív správné zanesení oprav od češtináře a pak se můžeme o něčem bavit.

Naprosto s ním souhlasím ohledně názoru na hovorovost, na svém webu takový styl mám. Ale musí se umět podat a korespondovat s grafikou webu a ostatními prvky. To se v tvém případě nedá tolik říct, protože grafika, prostředí i množství textů a jejich obsah je dost uniformní. Pořádně se domluvte, jinak to budou bohužel opravdu vyhozené peníze. A navíc, určitý slovosled by dodržen být měl...
kak
Profil *
H.V.:
...Tvůj web je moc pjekný a vypadá profesionálně, myslím texty a tak... nemáš prostě potřebu se tady otravovat na diskuzi názorem lidí, kteří se tím zabývají pravděpodobně kratší dobu než ty a z nějakého důvodu si našli čas ti do toho rýpnout, ne?
Podle mě bude mít u budoucích zákazníků úspěch, no, jak bych to správně vyjádřil: budí to prostě důvěru...
Taurus
Profil
kak:
Tvůj názor je vážně pjekný. Svou nepodloženou pravděpodobnost buď dokaž, nebo pomlč.
Chamurappi
Profil
Reaguji na H.V.:
jsem zvědavý, na co budete narážet tentokrát
Pořád tam máš ukradené všeobecné podmínky. Pořád nemůžeš autoritativně doložit, že máš nejlevnější ceny na trhu.
Na nic dalšího už narážet nebudu, protože se nedomnívám, že si zasloužíš naši pomoc.

První vazba je hovorová, druhá je knižní.
Tvůj češtinář ti v tomto kecá. U mluvení/hovoření jsou obě věty spisovné a ani jedna není knižní. U chození ven používá jedna věta podmiňovací způsob v přítomném čase a druhá v minulém, obojí je naprosto spisovné.

Co se týče příspěvku [#25], potřebuješ-li povzbudit od svých kamarádů, nech se pochválit soukromě a neposílej je na diskusi, je to moc průhledné.
pavuk
Profil
H.V.:
Kdybys to četl důkladněji, zjistíš že jsem kritizoval jenom jeden jedinej odstavec, a už ten obsahoval chyb dost a dost, tomu ostatnímu jsem se raději vyhnul, myslel jsem že ti to dojde. Ale pokud jsi s prací kterou jsi "češtinářovi" zaplatil spokojenej a nechceš znát cizí názory, prostě jen nežádej o kritiku, to není tak složitý

Každopádně jsou tvý texty plný chyb.
H.V.
Profil *
Chamurappi:
Co se týče příspěvku [#25], potřebuješ-li povzbudit od svých kamarádů, nech se pochválit soukromě a neposílej je na diskusi, je to moc průhledné.
uživatele :kak já opravdu neznám =D

a taky dost mě překvapil jeho názor.
kak
Profil *
sakra, to byla ironie ... H.V. sem vložil dotaz na zhodnocení stránky, ale chce jenom pochválit a celé téma se změnilo v dohadování

Taurus:
pjekný“ je použito zcela záměrně
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0