Autor Zpráva

Profil *
Ahoj,

rád bych abyste se podívali, vyzkoušeli a ohodnotili nový projekt AdExpert.cz. Server má sice ještě před sebou hodně práce - nicméně už dnes je velice dobře použitelný a zprostředkovává běžící reklamy. Díky za každou konstruktivní kritiku!
__construct
:
Link nefunguje.
Moderátor Mistr: Již funguje; byl tam překlep v adrese.
Taurus
Tučné bílé písmo Maven nevypadá hezky, skáče mu výška liter. V jiných velikostech to už nevadí. Poměrně pěkný minimalismus, ale u formulářů a podmínek bych trošku víc zapracoval na odsazení. Někdy jsou texty nalepené, chybí padding. Odfláknuté jsou smluvní podmínky, číst tak široké řádky (nenarážím na obsah) nikdo nebude. Polepšete typografii. Katalog je pěkný, přehledný, vlevo je to zase moc husté. V IE8 blbne zarovnání loga. Chybí tisková verze. Při vyplých obrázcích nečitelné.
joe
Stránky celkem jednoduché, přehledné a tak to má být, přesto se mi tam ale několik věcí nelíbí:

- jak už bylo vytknuto, písmo v zeleném pozadí skáče, některá písmenka jsou větší, jiná menší, "r" nevypadá zrovna dobře.
- textu bych přidal line-height
- zelené tlačítko na zeleném podkladu se mi nelíbí, proč není černé jako v nějakém detailu? Vypadalo by to o hodně lépe a bylo by hned vidět, takhle zapadá
- formuláře se mi taky nelíbí, chce to propracovat, provzdušnit (proč je formulář na registraci a přihlášení umístěn jinde?)
- popisek checkboxu se dává napravo od něj
- jak psal Taurus o katalogu, hodně dlouho jsem hledal, jak se na něj dostanu, odkazu pod tlačítkem jsem si moc nevyšiml - udělal bych dvě tlačítka vedle sebe v různých barvách (třeba ta černá pro registraci a modrá k zobrazení katalogu)
- v katalogu bych dal zase větší mezery mezi checkboxy - pokud jsou vybrané všechny a kliknu na "vybrat vše", proč se znovu načítají? Je to zbytečné. To samé opačně s "nic". Osobně nemam moc rád formuláře, který reagují ihned, protože se mi data mění pod rukama a ne až já chci a řeknu si
- tabulka by mohla mít pevné rozměry sloupečků, při změně seřazení se různě roztahují a nevypadá to hezky
- z jakého důvodu se mění zarovnání textu v patičce na home page a na podstránkách? Jednou je vlevo a pak vpravo?
- /page/rules - proč to není taky česky?
- na formulářích chybí JavaScriptová validace, navíc ty vykřičníky co se pak objeví vůbec hezky nepůsobí, mohly by vypadat trošku víc decentně

Profil *
Taurus: Tučné bílé písmo? Skáče? Můžete prosím udělat screenshot? (prohlížel jsem to v opeře, chromu i ff ... u mě to vypadá takto http://i.nahraj.to/f/1VK.png)
Logo jsem opravil, "bezobrázkovou" verzi jsem opravil - díky! Tisk pro mě zatím není důležitý (u nabídek se na to podívám).

joe:
- tlačítko pravda, časem vylepším, formuláře také
- popisky checkboxu napravo mám(?)
- katalog popravdě ani nemusí být z první stránky viditelný, není to priorita (u registrovaných je to první položka v menu)
- s mezerama v menu katalogu je to takové ošidné, u některých rozlišení už tak přelejzá přes ohyb a to není ještě finální stav - vypisují se jen kategorie s nějakou položkou ne všechny. Vybrat vše a nic jsou víceméně marginálie a načítání záležitost osobní preference, s tím asi hýbat nebudu...
- o tabulkách vím - ty nejsou finální, budu s nimi ještě hýbat a nakonec buňky určitě pevnou velikost dostanou, také se mi to nelíbí
- s patičkou je to víceméně záměr, nebudou stejné jako na první stránce...
- /page/rules opravím hned, díky, příprava na multijazyčnost ;)
- javascriptová validace je přiznávám fajn, ale mně jako programátorovi se nechtějí spravovat dva validační kódy a řešit případné problémy, raději budu udržovat kód co nejjednodušší a pragmaticky investovat energii jinde
Taurus
Bohužel, vidím to takto:

Profil *
Tak to je opravdu zlo. To jsou XP? Horší je, že když jsem vypustil písmo a nechal tam standardní Arial tak to bylo také hnusné mimo meze snesitelnosti. Je mi trošku záhadou co s tím - převod do obrázků bych chtěl dělat opravdu až to nepůjde jinak...
Taurus
Mám Sedmičky. Arial mi až tak špatný nepřišel, ale dal bych jako další text Trebuchet MS.

Přemýšlel jsem, čím by to mohlo být, ale snad pomůže někdo jiný. Napadlo mě, že máš ve Windows nějaký další řez, který ostatní nedostanou z webu... Zkusil jsem si upravit velikost bílého nadpisu h2 na 180 % a výšky se spravily. Proč to ale neblbne u tebe, nevím. Zřejmě ale jde o font, který ve všech velikostech nemusí vypadat pěkně.

Ještě drobnost - v IE8 mám to logo pořád na středu, naopak paddingy v katalogu vypadají hezky, ve FF smrskle. Čitelnost při vyplých obrázcích je lepší, ale volil bych 50% tmavost vzhledem k použití bílého i černého fontu.
joe
:
- popisky checkboxu napravo mám(?)

U formuláře na registraci a přihlášení ne.

Vybrat vše a nic jsou víceméně marginálie a načítání záležitost osobní preference, s tím asi hýbat nebudu...
Nevím, jestli jsi mě pochopil, ale já to myslel tak, že pokud už mám zobrazené vše a znovu na to pořád budu klikat, tak se to znovu bude pořád načítat, i když to načtené už je. A to je to, co je zbytečné. Tzn. první klik na "Vybrat vše" zobrazní vše, druhý až N-tý klik by se měl zastavit.

- javascriptová validace je přiznávám fajn, ale mně jako programátorovi se nechtějí spravovat dva validační kódy a řešit případné problémy, raději budu udržovat kód co nejjednodušší a pragmaticky investovat energii jinde
Přístě použij nějaký FW, ušetří ti zbytečnou práci s psaním validace, ty dobré to zvládají na obou stranách (jak klientské, tak serverové a nemusíš se vlastně o nic starat, pokud to nechceš graficky upravit).

Jinak font vidím jako Taurus, na Win7 a v každém prohlížeči.

Dál jsem si všimnul, v katalogu je použitý odkaz na "pouze" a ještě zanořen ve spanu s "[" a "]", zdá se mi zbytečné dělat odkaz z nečeho, co odkaz není a pokud by byly klikatelné i závorky, nic by se nestalo, když je to tak titěrné, aspoň je větší šance na najetí :) ale to je jen takový detail, kterýho jsem si všimnul.

Jinak zajímavá služba a líbí se mi, asi ji v nejbližších dnech využiju.

Profil *
- aha s checkboxama mě postihla slepota, už to vidím, ale opravovat asi nebudu (formuláře jsou prototypované fw, což nechci "rozbíjet", není to změna html...), framework samozřejmě používám, ačkoliv pro validaci existuje několik pluginů nemám s tím dobré zkušenosti - hlavně co se týče údržby, změn a upgradu (i nové prohlížeče) jsou tohle první věci co se rozbíjejí. Jelikož si vše dělám sám a už pár projektů udržuji, tak vím že čím více kódu tím více chyb, tím více práce, tím méně času ;)...to se týká i eventualit vybrat vše/nic (musel bych přidávat další podmínku...), to samé další/předchozí v pageru, je toho víc - ve funkčnosti to nevadí, ale jsou to samozřejmě validní připomínky

Font jsem nakonec změnil, očividně na to má vliv vykreslování systému (já to vyvíjím na linuxu, grafik mi to kreslil myslím na macu). Sice to např. v XPčkách není žádná výhra - vyhlazování moc nefunguje - ale je to lepší než původní.

Profil *
Přidána možnost synchronního javascriptu - tedy možnost vkládat do plochy jako alternativu Adsense, Sklik a další reklamní systémy založené na javascriptu a volání document.write...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0