Autor Zpráva
ReVolt
Profil
Ahoj tohle je moje první stránka psaná v PHP. Zajímalo by mě co bych mohl zlepšit nebo upravit, zkrátka aby byla uživatelsky příjemná.

http://dobrotynakazdyden.eu

Díky za všechny reakce

TomasJ
Profil
Taková jednoduchá, jsou i lepší, ale tohle je celkem přijatelné i když to vypadá jak z trošku stařších dob. Nelíbí se mi, že odkaz je skoro nerozeznatelný s obyč. textem. Podtržení opravdu nestačí (alespoň podle mě). Třeba v patičce je odkaz nepodtržený.
Ikonka webu se mi nelíbí, přijde mi taková jednoduchá. Spíš by se tam hodila nějaká vařecha, příbor nebo prostě něco typického pro kuchyni či vaření.
Kolumbus
Profil *
To pozadí bych změnil ruší od čtení a prohlížení obrázků. Chce to nějaké nenápadnější pozadí.
pcmanik
Profil
1. Zle nastavene kodovanie, resp. ziadne kodovanie, vydim otazniky
2. Naco predavas strankovanie 1? je logicke ze sa vzdy pusti prva stranka
http://dobrotynakazdyden.eu/seznam_receptu.php?id_receptu=7&jmeno_kat=Studen%E1%20kuchyn%EC&stranka=studenakuch&strankovani=1
Ten link je daky podivne zlozity...
3. Pocitadlo od googlu hod pred </body>
4. To pozadie je strasne...

Cely design webu vyzera ako zpred 50 rokov. Nevrtaj sa v php, najprv sa nauc zakladne html a css
jenikkozak
Profil
ReVolt:
- Položky menu by mohly být vertikálně centrované.
- Úryvky receptů by nemusely končit v půlce slova.
- Celý web je hranatý, jen reklama má zakulacené rohy.
- Chápu, že byla snaha reklamu zakomponovat do webu, a proto byla použita stejná barva pozadí, ovšem na mne to působí rušivě. Byl bych raději, kdyby bylo lépe odlišeno, co je obsah stránky a co je reklama.
- Přidej podmínku, aby v případě, že stránka nemá dostatečný počet položek, se nezobrazovalo stránkování, a aby v případě, že se bude jednat o první stránku, se tato proměnná nezobrazovala v URL.
- Mezi receptem a reklamou by mohla být nějaká mezera.
- Hover efekt v menu je takový příliš výrazný, až trochu nepříjemný.
- Když dám receptu pětku (v případě meduňky, je to irelevantní, mé hlasování můžeš smazat), tak se napíše, že se recept líbí „1 lidem“. Lidé by mohli být skloňováni a za druhé se mi to vlastně nelíbilo, když to dostalo pětku.
- Ach né, ono to umožní vložit úplně prázdný komentář.
- Když už jsem u té meduňky, ta má zajímavou surovinu.
- Popisky políček ve formuláři by mohly být pomocí <label>, dá se pak na ně klikat, což mám rád. :-)
- Občas to chce doplnit do souvětí čárky. Moc textů jsem nečetl, ale zatím v každém receptu, co jsem prošel, nějaká čárka chyběla.
- Náhled pro tisk by mohl mít lepší odkaz, a pokud možno nedělán obrázkem.
- Vyhledávání bych nedával do kontaktu.
- Když někdo zmenšuje obrázek z 2 592 px × 1 944 px na 80×60 pomocí HTML, zasloužil by si tzv. Mobilní připojení o sto kilobitech, ono by jej o přešlo.

Kód:
- Dalo by se pár elementů vyházet.
- Místo nezalomitelných mezer je lépe použít css vlastnost padding či margin.
- V HTML nepárové tagy nekončí mezerou a lomítkem.
- Atributy title jsou u menu zbytečné, když jen kopírují tutéž informaci, kterou položky samotné obsahují.
- „<span style="display: none"><input type="text" name="recept" value="a" /></span>“ Není lepší použít input typu hidden? (IP adresu není potřeba používat ve schovávaném poli, je uvedená u požadavku, takže se dá zjistit na serveru; Je potřeba posílat id_rec i idrec, když jsou shodné?)
- Nejlepší z keywords je slovo „na“, škoda, že na to vyhledávače kašlou.
- Obrázkům se hodí přidat alternativní text.
- Jsou-li v HTML uvedeny šířka s výškou v px, jednotky se nezadávají. Naopak v kaskádových stylech se pixely zadávají. (Výjimkou je hodnota 0, která může být bez jednotek.)
- Není nejlepší nápad do URL dávat znaky s diakritikou a mezerami.
- Vůbec není hezké přebírat parametry z URL a vkládat je do stránky (Ahoj.)
- Chtělo by to se vyvarovat tabulek v kódu, na tomto webu nemají uplatnění.
- Proč mají všechny položky menu přiřazené id, když se toto nikde nevyužívá?
- Odstavec není hezké začínat zalomením řádku. Lépe vypadá, když se odstavci nastaví horní margin.
- Proč nemá div id „obsah“ nastavený vnitřní okraj, ale je nastavován okraj u všech v něm vnořených položek zvlášť? Pokud je to kvůli taktice matrjošky, asi by stálo za to do něj šoupnout div a nastavit rozměry u něj.

- „Vstupem na tyto stránky (http://dobrotynakazdyden.eu) souhlasí uživatelé s těmito podmínkami.“ Vážně? A jak to ti uživatelé mohou vědět? Nemělo by se jim to sdělit před tím, než se na web dostanou?

TomasJ:
Podtržení opravdu nestačí
Podle mne jo, protože podtržení je na webu znak odkazu.

pcmanik:
Cely design webu vyzera ako zpred 50 rokov. Nevrtaj sa v php, najprv sa nauc zakladne html a css
To by mě nenapadlo, že se takové weby dělaly před padesáti lety. Zase tak přísně bych to nehodnotil. Autor se snaží něco dokázat, což je chvályhodné. Podle mne potřebuje spíše poradit, než odradit.
pcmanik
Profil
jenikkozak:
Myslim ze som mu poradil v tej druhej vete, a stojim si za tym. Tych 50 rokov bolo samozrejme myslenych obrazne, nemusim ma hned chytat za slovicka :D
joe
Profil
pcmanik:
3. Pocitadlo od googlu hod pred </body>

Už jsem na to byl napomenut i já, tak teď budeš ty. Od určité doby se to dává před </head>

ReVolt
- vyhodit pozadí
- změnit menu a vertikálně zarovnat
- u nejnovějších receptů chybí to hlavní - název receptu a místo toho tam je postup, který bych nechal jen v detailu konkrétního receptu, pak by mohly být tři obrázky vedle sebe a nezabralo by to tolik místa
- do obrázku, který se zobrazuje u receptu bych napsal něco smysluplnějšího - "Recept nemá žádný obrázek" místo "Dobroty na každý den"
ReVolt
Profil
jenikkozak, joe:
díky, tohle byl můj první počin, předělávat to bude sranda, ale pokusím se je optimalizovat, jinak díky za konstruktivní rady, a ještě dotaz, kde se mi zmenšuje obrázek 2 592 px × 1 944 px na 80×60 pomocí HTML, všechny obrázky v těchto velikostech jsou miniaturami s velikostí max do 200

díky moc :)

jinak pozadí a celkový vzhled nebyl na mě, pouze jsem se snažil dodržovat zadání

a nějak jsem nepochopil: 1. Zle nastavene kodovanie, resp. ziadne kodovanie, vydim otazniky - jaké otazníky ?
pavuk
Profil
Třeba tady
obrázek má ve skutečnosti 2592 x 1944px, ale je zmenšenej pomocí HTML
<img height="390px" witdh="520px" title="Vepřové v zelí" src="obrazky/200 .jpg">
a tak jsou téměř všechny

a nějak jsem nepochopil: 1. Zle nastavene kodovanie, resp. ziadne kodovanie,
nemáš ho ve stránkách nastavený
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
ReVolt
Profil
pavuk:
jo aha, to jsem si neuvědomil, já myslel, že máte na mysli ty miniatury, který jsou v seznamech

tak já to nějak předělám díky
peta
Profil
barevne je to takove nevyrazne, mdle

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0