Autor Zpráva
Gecko
Profil *
Zdravím,
rád bych Vás poprosil o tvrdou kritiku http://autoskolajahn.cz/ .

K hlavičce - je víceméně zatím provizorní, čekám na dodání fontů od graf. studia.

Jinak by to mělo být ok. Pokud narazíte na chybu nebo nedostatek (kód by měl být ok, v css je trochu bordel) prosím o report.

Díky a do mě. :)
Miloš
Profil
1) Nemám rád animace, proto jsem k animaci v hlavičce dosk kritický. Animace je něco, co odvádí pozornost, a tedy obtěžuje.
2) Nadpisy <h2> mají stejný odstup od předchozího i následujícího odstavce. Aby bylo na první pohled patrné, kam vlastně patří, doporučuji jim zmenšit margin-bottom, nebo zvětšit margin-top, případně obojí (přesné hodnoty nutno odzkoušet).
3) V menu bych uvítal zvýraznění aktuálně prohlížené stránky.
4) Chválím, že má každá stránka unikátní <title>. U úvodní stránky bych ale osobně vyhodil slovo „Úvod“ a nechal tam jen firmu.
5) E-mail v hlavičce bych udělal klikací. Nevím ale, jestli by pak bylo vhodnější <a href="mailto… nebo odkaz na kontaktní stránku. Tam bych e-mail taky zklikatěl.
6) Ceník – „7 500,- Kč“ je špatně. Pokud uvádíš „pacičky“ (,–), měna patří před hodnotu (Kč 7 500,- ). Pokud je měna až za hodnotou, pacičky tam nepatří (7 500 Kč).
7 500,- Kč je špatně – stačí si říct „Sedm tisíc pět set korun, nula haléřů korun českých“.
6) Ceník: „Od 5.1 2011“ – správně by bylo „Od 5. 1. 2011“.
7) „Ceny jsou uvedeny vč. DPH 20%.“ = „…včetně DPH dvacetiprocentní“. Pokud tam má být „dvacet procent“, patří před znak % mezera. Případně lze zapsat „20% DPH“ při slovosledu „dvacetiprocentní DPH“, ale „…včetně DPH dvacetiprocentní“ nezní dobře.
8) Obrázek dopravního kužele je z ikony VLC playeru, což nepovažuji za košer.
pcmanik
Profil
Ta cierna s oranzovou mi nejak nesedi v tom logu. Ale inak design pekny :)

1. Mozes zmazat: <meta name="generator" content="SunLight CMS 7.4.3" />,<meta name="robots" content="index, follow" />
2. Ked tam uz tahas jQuery tak ho vyuzi naplno.
3. Vyhodenim komentarom v CSS a Javascripte usetris celkom dost zbytocnych kilobajtov, samozrejme vo vyvojovej verzii ich nemaz, ale na webe je to zbytocne.
4. <script type="text/javascript">$(document).ready(function() {$('#slider').s3Slider({timeOut: 4000});});</script> Vloz do nejakeho externeho suboru.

Inak musim pochvalit pekne napisane CSS, myslim styl pisania, osobne ho preferujem.
jenikkozak
Profil
Gecko:
- V Kontaktu by mohla být kolonka pro vyplnění jména odesílatele formuláře.
- Učebna se nevede.
Kód:
- S altem se zněním „1“ je děsná nuda.
- Nedal by se počet divů a spanů snížit na polovinu?
- „<!-- Menu -->
<div id="menu"><ul class='menu'>“ To je prosím menu.
- On má clear hodnotu „all“? (Edit.: Odpovím si sám: Ano, HTML má u br má místo hodnoty „both“ hodnotu „all“, na rozdíl od CSS.)

Texty:
Ceník:
- „2. žáci, na každého sleva“ - to by se četlo jako „druzí žáci“, ta tečka tam nepatří;
- „Od 5.1 2011“ - ta tečka totiž patří za jedničku;
- „Cena za 45 minnut jízdy je 250,- Kč.“ - příliš mnoho enek;
- „je možné naplánovat od 6:00h do xx:xxh“ - chce to zjistit krajní hodnotu a doplnit mezeru před jednotku. (Proč k nám)
- „Učebna autoškoly je umístěna v Obchodním centru na proti autobusovému nádraží.“ - nechť je buď proti, nebo naproti. (Úvod)

Edit: (Pro Miloše), s tou tečkou jsem to myslel tak, že v předchozím mnou uvedeném bodě je navíc, že patří za tu jedničku, nemyslel jsem to tak, že by tam patřila ta tečka, co je za pětkou. :-)
Miloš
Profil
jenikkozak:
Od 5.1 2011‘ - ta tečka totiž patří za jedničku
za pětku i za jedničku, ale před jedničkou chybí mezera. Uváděl jsem to v bodu 6.
Gecko
Profil *
Díky za Váš čas, cením si ho.

1. Tohle zkonzultuju, asi máte pravdu, upustím od toho.
2. Určitě odzkouším, máte pravdu.
3. Určitě zakomponuju,
4. Opravím.
5. Ok dobře. Upravím to jako odkaz na stránku s kontakty.
6. Dobře, opravím.
6. Opravím.
7. Také opravím.
8. Ikonu jsem hledal na freedatabázi icon, dám ho tedy pryč a nahradím. Netušil jsem že je z VLC.

Díky, beru si rady k srdci.
_______

K barvě - musím dodržet barvy kvůli firemnímu image. S tím nehnu.

1. K čemu? Když už web generuji pomocí RS, rád tam nechám odkaz. Další meta: taky nechám, neměl jsem s ním někdy problémy.
2. Tomu nerozumim, jak naplno?
3. Komentare v css necham (jak rikam, budu tam delat poradek) a v JS komentare odstrnim. kB navic me netrapi.
4. Budiz. Dobre. (Detailisto :)

K css - jak rikam, je tam svincik, budu muset uklidit.

Taky díky za report.
Gecko
Profil *
jenikkozak:
- V Kontaktu by mohla být kolonka pro vyplnění jména odesílatele formuláře.
- Učebna se nevede.
Zaměřím se na to. Učebnu dodám.

- S altem se zněním „1“ je děsná nuda.
- Nedal by se počet divů a spanů snížit na polovinu?
Alt upravím, k divům - asi ano, ale s pravdě podobností budu hýbat s levým boxem.

<div id="menu"><ul class='menu'>“ To je prosím menu.
To generuje CMS, nebudu zasahovat do PHP.
- On má clear hodnotu „all“?
Prosim o upresneni.

„2. žáci, na každého sleva“ - to by se četlo jako „druzí žáci“, ta tečka tam nepatří;
Opravím.
- „Od 5.1 2011“ - ta tečka totiž patří za jedničku;
Viz. Miloš, upravím.
- „Cena za 45 minnut jízdy je 250,- Kč.“ - příliš mnoho enek;
Opravím =).
- „je možné naplánovat od 6:00h do xx:xxh“ - chce to zjistit krajní hodnotu a doplnit mezeru před jednotku. (Proč k nám)
Upravím,zde čekám jen na klienta, aby hodnotu upřesnil.
- „Učebna autoškoly je umístěna v Obchodním centru na proti autobusovému nádraží.“ - nechť je buď proti, nebo naproti. (Úvod)
Opravím. :)

Taky díky.

Tolk chyb mi uniká :).
Miloš
Profil
Gecko:
> - On má clear hodnotu „all“?
Prosim o upresneni.
clear má hodnoty left, right a both. Nikoli all.
pcmanik
Profil
Gecko:
1. Zrejme je to nutne im robit reklamu, to ma netrapi, ale druhy meta tag je uplne zbytocny, samozrejme ze si s nim nemal problem, on totiz povoluje robotom aby indexovali web, ale to robia aj bez toho aby si im to povolil.
2. Subor jscript.php Je cely napisany "cistym" javascriptom. Tym myslim, ze niesu vyuzivane funkcie frameworku.
3. Nejde o par kB, ale je ich proste zbytocne nacitat, v css to este nijak nevadi, ale v tom JS je ich skutocne vela, ludom s pomalou linkou to moze o trochu dlhsie trvat, ale predovsetkym zbytocne zvysujes zataz na server. Este by som doporucil pouzit tento packer Link
Pri subore js.js to usetri 3kb, pri subore script.js 5kb a pri subore jscript.php 2.5kb. Vsetko pri pouziti Shrink variables
4. Nejde o detail, ale udrziavam oddeleneho JS a HTML sa ti ulahcuje praca v buducnosti.
Gecko
Profil *
Miloš:
> > - On má clear hodnotu „all“?
> Prosim o upresneni.
clear má hodnoty left, right a both. Nikoli all.
Ok. Dobře. Já už to používám několik let a validatorem to prochazelo :))). Opravím.
Miloš
Profil
Gecko:
http://www.jakpsatweb.cz/css/clear.html
…zastaralý pomocí <br clear="all">, jiné HTML tagy to nemají
pomocí css vlastnosti clear: both


Jestli jsi to kontroloval HTML validátorem, tak to samozřejmě muselo projít. A CSS validátor? Ten nepoužívám, ale měl by se zlobit. Minimálně oficiálnímu W3 CSS validátoru se konstrukce „clear: all“ opravdu nelíbí.
Gecko
Profil *
Je pravda, že css validator jsem nikdy nepoužíval, zde udělám vyjímku.
Gecko
Profil *
pcmanik:
Dobře, poznámky vyhodím. Metatag nechám. Indexace je problém vyhledávače, ne můj. Optimalizované to je, prasácky to napsané není. ;-).

kB mě netlačí (na web podle AW Statst nejsou přístupy z mobilních zařízení).
Miloš
Profil
Gecko:
Metatag nechám
Je pravda, že ten metatag ničemu neubližuje, nevadí, ale to je tak všechno. Ve skutečnosti neplní žádnou funkci, protože pouze dovoluje to, co dělají vyhledavače bez dovolení samy. Efekt by měl naopak zákaz, ale povolení je opravdu k ničemu.
Gecko
Profil *
Miloš:
Ať je po Vašem :-)
Miloš
Profil
Já se nehádám vždyť píšu, že ten meta ničemu nevadí. ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: