« 1 2
Autor Zpráva
Louka
Profil
Hlavně mě přiznám se odpuzuje že to menu je delší než texty. Kdyby tam byly jen ty 4 čtverce, tak by to bylo super, jenže to bych zase přišel o možnost dát lidem vědět že jsou i podstránky...

Obrázek nahoře vyhodím, udělám tam něco minimalističtějšího.

Bludišťák je ocenění z TV soutěže pro děti od ČT (Bludiště); nevím jestli to ještě vysílá (Obrázek). :)
Petr ZZZ
Profil
Taurus:
Než se případně najde celkové řešení, můžeš to zkusit vyřešit nějak minimalistiсky. :-)
(Nevýhoda je, že to nepůjde hledat.)

Louka:
Písmo je pořád ještě hrozně droboučké a nezvětšitelné.
Louka
Profil
Petr ZZZ:
Písmo: Základ je tam Arial Narrow, pak Arial => mě přišlo, že Arial je mnohem větší (při stejném font-size), a tak se bojím aby v případě neexistence Arial Narrow nebylo použito koňské písmo. Myslíš, že je to opravdu moc drobné?

Jinak prosím o jakékoli názory na to menu, jelikož já fakt nevím jak to udělat :). Leda zvednout nahoru (ale to by nelícovalo s nadpisem), zmenšit ty čtverce, ...?
panther
Profil
Louka:
přidal jsi možnost zvětšit písmo, ale:
- proč se zvětšuje jen v obsahové části a ne všude (menu, atp.)
- proč se po kliknutí na jinou stránku/refresh zmenší zpět na původní - a poměrně malou - velikost

Jako celek se mi to moc nelíbí, kód též ne. V seznamu mají být jen položky <li>, nikoliv divy ani nic jiného.

S vypnutými obrázky zmizí menu, proč je vůbec dělané obrázky? Není jediný důvod, aby menu muselo být obrázkové. Chybí tiskový styl, chybí unikátní titulek pro každou podstránku.
Louka
Profil
panther:
zvětšení písma - na zapamatování dělám, hodil jsem zatím jen ten skript, ale neboj, bude to umět. Jen obsah jsem zvětšoval schválně, jelikož mě nenapadlo že už mám i textový menu. //EDIT:hotovo.

Smutným faktem je, že se mi to taky moc nelíbí, takže nejseš sám. Kód - s tím seznamem, zavařil jsem si těmy obrázky, použil trik z wellstyled a blbě ho implementoval, vím o tom :). Proč je to obrázky - nevím jak zarovnat ten text takhle, aby se psal "zdola"...?

Jako celek se mi to celkem líbí bez toho text. menu a pruhu nahoře. (Obrázek pro dokreslení) - jinak je to nudný.

Tiskový styl už jsem tu psal - nevidím důvod. Chtěl bych vidět člověka, který si bude chtít tisknout mojí stránku.

Unikátní titulek chybí, díky za upozornění. Zapomněl jsem přenastavit admina. //EDIT: Už nechybí.
panther
Profil
Louka:
Proč je to obrázky - nevím jak zarovnat ten text takhle, aby se psal "zdola"...?
<script>
menu li {float: left; width: ..px; height: ..px; position: relative; ...}
menu li a {position: absolute; right: 0; bottom: 0; display: block; ...}
</script>
<menu>
  <li><a href="">Web</a>
  <li><a href="">Aplikace</a>
  <li><a href="">Reference</a>
  <li><a href="">Kontakt</a>
</menu>

Chtěl bych vidět člověka, který si bude chtít tisknout mojí stránku.
je jedno, jestli to někdo tisknout bude nebo ne. Pokud by to tiskl alespoň jeden člověk, těch pět minut pro print styl bych obětoval. Nehledě na to, že to beru jako základ každého slušného webu.
Louka
Profil
panther:
Díky za tip :).

Ten tiskový styl - základ slušného webu je hezká fráze, ale já občas beru věci asi trochu moc pragmaticky. Až budu mít čas, udělám to. Nehledě na to, že se mi ty stránky za pár hodin/dní přestanou úplně líbit a udělám je jinak...
Petr ZZZ
Profil
Louka:
mě přišlo, že Arial je mnohem větší... [...] Myslíš, že je to opravdu moc drobné?
Jde o to, dovolit uživateli, aby si velikost písma mohl upravit. Asi ho máš (nebo jsi ho dosud měl) v px. Zvětšitelné je písmo v em nebo v procentech. Já mám třeba nastaveno vysoké rozlišení a stránky, které mi neumožní zvětšit písmo, vnímám jako nepohodlné.

Bookmarklet na zvětšení už mám, ale na některých stránkách se tím docela drsně rozhodí design, tak to používám spíš jen když není vyhnutí.
Louka
Profil
Petr ZZZ:
Zvětšování písma jsem přidal, i s pamatovákem.
Louka
Profil
www.louckamartin.name osekal jsem to na uplně jednoduchou verzi. Kromě tiskového stylu (nezlob se panthere :)) je to snad ok?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Louku:
1) Pod pojmy „Aplikace“ či „Vývoj aplikací“ si rozhodně nepředstavím výčet webových jazyků.
2) „používám několik technologií paralelně a implementuji je ku vzájemné spolupráci“ — uskutečňuješ souběžně používané technologie ku vzájemné spolupráci? To zní … profesionálně.
3) Na některé stránky se z menu nedá dostat, třeba na tu úvodní. Aha, on je obyčejný textový odkaz dole. Byl jsem tak začtený do povídání o intuitivním rozhraní, že jsem čekal, že i sama stránka je intuitivní.
4) Proč máš ve stránce přilinkované jQuery, když ho vůbec nepoužíváš?
5) V Exploreru 7 je dlaždicové menu asi neúmyslně rozhozené (je tam pár prázdných řádků). Ale vypadá alespoň zajímavěji.
6) V Explorerech velikost písma nereaguje na nastavení, protože ji definuješ v pixelech. Pořád stejná chyba.
7) „Zvětšování písma jsem přidal, i s pamatovákem.“ — drtivá většina lidí podobné přepínače nepoužívá. Zejména zmenšení písma je k ničemu. (Edit: Pardon, zapomněl jsem dopsat větu.)
8) Naskriptované je to mizerně:
function chfontload() 
{
    all = document.cookie.split("; ");
    var hodnota;
    for (i in all)
    { 
              c = all[i].split("=");
              if (c[0] == "chfont") hodnota=c[1];
              document.getElementById('ptext').style.fontSize=hodnota+'px';
      }
}
8.1) Proč nepoužíváš důsledně var?
8.2) Proč používáš na pole smyčku for..in? Do i se ti můžou dostat i jiné věci než čísla.
8.3) Proč nastavuješ fontSize i v situaci, kdy hodnota nemá žádnou hodnotu?

Nastavuji filter? Toho si nejsem vědom.
Skriptem jsi ho nastavoval — průhlednost. Nyní už je vše v pořádku.

Experiment nemusí být vždy složitý, nebo se mýlím?
Pokud má přinášet oběti v podobě přístupnosti či použitelnosti, musí být něčím zajímavý.
Teď jsi zase přešel od málo odvážného nezajímavého experimentu k přespříliš obyčejnému minimalismu. Máš stránku se čtyřmi jednobarevnými čtverečky.

Texty tuctové. To neznamená nekvalitní, že?
Mně přijdou nezajímavé a občas podivně sešroubované. Nevím, možná někoho osloví, ale stejně si z toho všeho takový potenciální zákazník odnese jen stručnou informaci, že píšeš, že umíš dělat webové stránky. Žádnou zázračnou schopnost či konkurenční výhodu nemáš, akorát své umění obaluješ do cizích slovíček.


Reaguji na Taura:
slovo "sti_cky" je cenzurované, tím pádem i minimalisti_cky?
Nový filtr zakázaných slov neuznává hranice slov.
Louka
Profil
Chamurappi:
1. naprosto s tebou souhlasím
2. je to blbost, psal jsem to tenkrát celkem v náladě :).
3. jojo, tohle musím taky vzít, řešený je to uplně blbě.
4. linkuju ho v hlavičce, zapomněl jsem ho vyhodit.
5. super. nebudu to tedy řešit.
6. má tam být em viď?
7. nerozumím tomu, proč mi tu dáváte najevo že by se přepínač hodil a pak mi řekneš že se to nevyužije :D...?
8.1-3. opraveno?

Přišel jsem na ten filter - nastavovala ho jQuery při volání .fadeTo()

Zajímavý pro mne byl - zkusil jsem si dělat stránky jinak, sice nepoužitelně a blbě, ale jinak. Já si nemyslím, že by ta zkušenost pro mě byla nepřínosná. A minimalismus mám rád (ale ten můj se mi taky moc nezamlouvá). Na druhou stranu stránka se čtyřmi jednobarevnými čtverečky je celkem roztomilá :D...

Ano, přesně to si zákazník odnese. A to mi prozatím stačí. Ty texty (konkrétně v aplikacích) mě vždycky rozesmějou :).
Petr ZZZ
Profil
Louka:
6. má tam být em viď?
Například.
Louka
Profil
Písmo opraveno. Díky moc.
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0