Autor Zpráva
chleeba
Profil
Moje první stránka v html a css.

Poraďte kde je třeba chyba v kódu v html nebo css co napsat jinak atd.

Rád se poučím (zatím to je jenom na hrubo teď jen vložit texty atd jinak galerie, už je funkční tak si můžete zkusit třeba kliknout na obrázek :)

web: http://chleeba.ic.cz/
Lupa
Profil
- chýba klikatelné logo
- nevalidné

// EDIT ´==>> A chýba mi tam možnosť kontaktovania. Ináč pekné.
TomasJ
Profil
No, v podstatě tam nic není, takové moc jednoduché, skoro žádná grafika (samozřejmě mimo obrázků).
Obrázek na pozadí je zbytečně moc vysoký, stačila by tak 1/3 výšky, která je nyní.
Kód nemá žádné odsazování (myslím zdroj. kód), což se mi nelíbí (ale na vzhledu webu to vidět není).
Chybí favicon, logo s odkazem na úvod (klikatelné logo)
Chyba v CSS, řádek 28: background-color: ;
řádek 77: margin-right: px;
Dál jsem css nějak nekontroloval, toto mi vyhodila konzole.

Na další chyby se můžeš kouknout sám viz. [#2] - validace.
Ale na validaci moc nezáleží, teda jak komu. Ovšem pokud děláš pečlivě a hlavně víš, co děláš a proč, kód máš validní bez sebemenší snahy :). Možná je to trochu důležité pro SEO optimalizaci vůči vyhledávačům.
Čekal bych od toho webu více, na první pohled vypadá "nabušeně", ale jak se koukneš pořádně, tak dost "zchudne".
chleeba
Profil
Děkuji za připomínky chyby se pokusím opravit a kontakt atd tam bude taky.

Nad tím, že to je jednoduché sem strávil asi tak týden jak by to mohlo asi vypadat :D aby to bylo jednoduché a čisté a spíš vynikly fotky.

Pár známých chtělo navrhnout stránky tak sem si řekl, že bude lepší mít taky nějaké svoje kde zhruba uvidí můj styl grafiky atd.

CSS a HTML se zatím učím jak z knížek tak internetu, ale mnohdy je praxe úplně jinde a nefunguje to všude stejně tak se učím a rád.

Tak ještě jednou dík za připomínky a nějak na tom zapracuji :)

PS: SEO doplním až budu stránky házet na nějaký placený server bez reklam.
peta
Profil
logo - nelibi se mi blikani a neni klikatelne, smerovane na uvodni stranku
paticka - spatna diakritika; obrazek toplistu je vic vpravo nez by mel byt.
menu nahore - neni funkcni
stranka kontakt - ma text zarovnaniy na stred a fotka se objevila necekane v levem menu, navic se neda rozkliknout pro zvetseni.
galerie - listovani nefunguje, resp by to nemeli byt aspon odkazy, aby se na to nedalo kliknout. A po rozkliknuti obrazku ten vytece mimo rozmery okna (dela to ta prvni kopretina, pavouk, vez, ale treba ty hory jsou pekne uprostred).
Nox
Profil
Jestli to je fakt první tak perfekt

Nadpis/logo jsou celkem zubaté a nemají textovou alternativu
Barva pozadí by mohla být zhruba stejná jako ten obrázek na pozadí, ať to není bez něj bílé
chleeba
Profil
- blikání loga odstraněno taky mi začalo vadit
- menu nahoře no bylo nebylo funkční teď není tak pár dní nebude tak se omlouvám za nefunkční odkazy blog a webdesign
- s tím, že u kontaktu je text zarovnaný na střed a fotka na levo je účel zkoušel jsem to a tak to vypadá nejlíp (alespoň podle mně :D)
- listování u galerie opraveno a promazáno kde nemělo být
- logo už je klikatelné

Na zbytku zapracuju akurát mi vadí jak udělat to, že kdyz kliknu někde na odkaz tak stránka jakoby problikne bíle jak to opravit ? Na pozadí mam nastavený obrázek.


Děkuji za komentáře a připomínky

PS: Stránka je první doteď jsem si hrál jen se šablonami ale vadilo mi, že sem nikdy nenašel takovou co by mně sedla na míru a tak sem se začal učit html a css.
Darker
Profil
chleeba:
Na pozadí mam nastavený obrázek.
A proč, když je pozadí černé? Nestačí pak toto?
background:black;


1. Hlavička stránky
- Chybí ti kódování.
- nemáš v hlavičce <title>
- A taky nemáš ikonku.

2. Vyjímaje kontakt všechny odkazy vedou na /.
TomasJ
Profil
Darker:
A proč, když je pozadí černé? Nestačí pak toto?

Není, je tam (obrázek) - zvyš si kontrast, je to špatně vidět.

Vyjímaje kontakt všechny odkazy vedou na /.
Nejspíš je nemá dokončené? I když je fakt, že by se neměla dávat k názoru stránka která není dokončená...
MatějŠ
Profil
Mě se naprosto nelíbí to pozadí. Nevím jak vám, ale na mojí obrazovce jakoby pulsuje, z čehož mě po chvíli bolí oči.
A ty nadpisy začínající žlutým písmenem se zdají nějaké kostrbaté místama. Nevím, jestli to byl záměr.

Když shrnu grafiku, tak nápad dobrý, ale nedotažené a od designera bych čekal trochu víc.
Darker
Profil
TomasJ:
Špatně jsi pochopil mojí větu. Já se ptal, proč černé pozadí dělá pomocí obrázku.
Proto jsem mu navrhl použít barvu, jak lze číst o řádek níže.
peta
Profil
background-image: url("img/pozadi2.png");
background-repeat: repeat;
background-color: black;

kdybys to chtel zkratit:
background:#000 url("img/pozadi2.png");
Repeat se dela automaticky. Black je sice krasne, ale osobne lepe barvu poznam z ciselne kombinace. Jestli je to svetle seda, kterou nekdo nazyva silver, jiny teal, dalsi metal, to uz je mi jedno :)

To blikani loga, muzes logo udelat ze sikma napul barevne a napul sede, treba to bude vypadat dobre.
Darker
Profil
peta:
Black je sice krasne, ale osobne lepe barvu poznam z ciselne kombinace.
Žel ne každý je počítač a snáze porozumí číslu FF0000 než slovu red.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0