Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
m1ke Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 4. 2011, 15:46:51
|
||
l564 Profil |
#2 · Zasláno: 5. 4. 2011, 16:52:17
Piš prosím s diaktrikou a neporušuj pravidla
Až na to že všechny odkazy v menu vedou na index.html tak je to docela dobrý |
||
m1ke Profil * |
#3 · Zasláno: 5. 4. 2011, 17:09:37
l564:
Promiň. A ty stránky se ještě musí doplnit. Mě zajímá co by tam třeba nemělo být nebo co tam je navíc. |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 5. 4. 2011, 17:23:49
Při rozlišení 1024×768px má stránka zbytečně vodorovný posuvník a menu má, taky zbytečně, svislý posuvník. Jeden screenshot za všechny, protože se liší jen v detailech:
http://api.browsershots.org/png/original/ef/efb4aebdeed09f594dadb2964a77f3e1.png |
||
jenikkozak Profil |
#5 · Zasláno: 5. 4. 2011, 17:25:10
m1ke:
- V IE 8 nemůžu najet na položku z podmenu Masáže. (Že to třeba jinde funguje, mě příliš neutěšuje.) - Do odstavců bych dával odstavce, ne jednotlivé věty (navíc neúplné). - Chybí klikací hlavička. - Patička by mohla být česky. - Možná by to chtělo zvolit lepší kódování editoru, aby diakritizované znaky nemusely být zadávány pomocí entit. Škoda, že tam není aspoň textů víc, aby bylo co hodnotit. |
||
Louka Profil |
#6 · Zasláno: 5. 4. 2011, 17:42:13
Chrome, Win7: menu mi ujíždí (pravděpodobně nezáměrně) doleva, cca o 250px.
|
||
m1ke Profil * |
#7 · Zasláno: 5. 4. 2011, 17:51:17
Tak jsem udělal pár úprav. Teď by mělo jít kliknout na submenu v každém prohlížeči a už se v menu nebude ukazovat posuvník.
jenikkozak: Ty věty jsou uplné. A zkusil jsem je dát vedle sebe, ale nevypadá to dobře. |
||
m1ke Profil * |
#8 · Zasláno: 5. 4. 2011, 17:53:39
Tak teď se mě to taky zobrazuje blbě. Zkusím to opravit.
|
||
m1ke Profil * |
#9 · Zasláno: 5. 4. 2011, 18:02:21
Jedinej prohlížeč ve kterým se to zobrazuje blbě je IE8, ale nevím proč?
|
||
jenikkozak Profil |
#10 · Zasláno: 5. 4. 2011, 18:08:19
m1ke:
„Ty věty jsou uplné.“ Ahá, na to jsme měli být upozorněni. :-) - „Regenerace pro Vaše tělo a informace pro Vaši mysl.“ (Zde chybí přísudek.) - „Informaci, se kterou Vaše “Já“ pracuje a zvyšuje tak svou energii a vibrace.“ (Aha.) - „Regeneraci těla masáží, dotekem tepla a harmonizací všech vjemů a smyslů. Celkové zlepšení jakéhokoli stavu organismu člověka jak po psychické, duševní, duchovní tak i po fyzické, tělesné a emocionální stránce. Ti co snad bojují s nejistotou, tak získají mnohem více sebedůvěry, odvahy a Víru v sebe sama. Vše je propojeno a vše souvisí se vším.“ (Promiň, ale mně to prostě smysl nedává.) - „Je Vám 0 až 120let?“ - Za to stodvacítkou má být mezera. - „Hledáte správně. Jdete tou správnou cestou. Cestou zpět ke zdraví, vitalitě, harmonizaci těla i duše.“ - Na to jsou potřeba tři odstavce? „Jedinej prohlížeč ve kterým se to zobrazuje blbě je IE8, ale nevím proč?“ Jen proto, že jsi to nevyzkoušel v dalších verzích. V IE 9 to (ne)funguje stejně jako v osmičce. (Zkoušel jsem to ale jen na PP.) Ve starších verzích se to podmenu nezobrazí vůbec. |
||
m1ke Profil * |
#11 · Zasláno: 5. 4. 2011, 18:15:27
jenikkozak:
Ten text jsem já nepasl, tekhle jsem ho dostal. Zkusím se zeptat, jestli by to nechtěli předělat. A co mám dělat s těma IE, aby se to zobrazovalo správně? |
||
m1ke Profil * |
#12 · Zasláno: 5. 4. 2011, 18:59:35
Tak už by to mělo být snad v pohodě. Můžete mě říct komu se to ještě zobrazuje špatně?
|
||
kelvin Profil |
#13 · Zasláno: 5. 4. 2011, 20:05:09
m1ke:
MS Internet Explorer 6 nějak nezvládá hover odkazů v menu. Pokud po nich přejedu myší, tak se všechny nějak zesvětlí do nečitelnosti. Horní a pravá část je podbarvena do modra. Obojí tipuji na nějaký kolaps průhledných png obrázků. * Screenshot. Obecně pro mě působí rušivě, že to menu je odjeté doleva z obsahového rámce. Je to možná originální, ale původně jsem myslel, že to je rozpadlé. Při šířce 1900px na okno... Pokud ve Firefoxu 4 vjedu na to menu Masáže do toho vyjíždejícího menu, tak hover bude asi o pixel na výšku kratší, protože to divně skočí. Asi není zohledněná ta čára dole v odkazech. V MS Internet Explorer 6 menu vůbec nevyjede (!). Ten odkaz na facebook - to bude asi na nějakou související fb stránku, zkusil bych si s tím trochu pohrát , fb nabízí různé možnosti provázání, nedávno jsme to například takhle pořešili na http://kravicky.unas.cz/ ;). |
||
m1ke Profil * |
#14 · Zasláno: 5. 4. 2011, 20:35:51
kelvin:
tak budu doufat, ze uz nikdo nepouziva IE6, protoze tu pruhlednost asi ukazuje, protoze to je ulozeny v png a ne v gifu. A o tom menu vim, ze kdyz to treba oddaluju, tak je porad na stejnym miste, ale nevim co s tim delat. |
||
Chamurappi Profil |
#15 · Zasláno: 5. 4. 2011, 20:45:24 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na m1ka:
„Můžete mě říct komu se to ještě zobrazuje špatně?“ Mně. Levé menu začíná zleva na 7 % z celkové šířky stránky. Moc nechápu, proč je to takhle udělané, proč nedáš menu doprostřed stejně jako zbytek stránky. Edit: Áha, koukám, že teď už je 100 pixelů zleva. Také špatně. „protoze tu pruhlednost asi ukazuje, protoze to je ulozeny v png a ne v gifu“ A proč to vůbec je průhledné? Jak se dostanu do vyjížděcího podmenu, pokud nemám funkční myš či ruku? Co když je mé „Já“ tak přeplněno energií a přeharmonizováno vibracemi, že už se nejsem schopen trefit kurzorem myši do té správné masáže? |
||
m1ke Profil * |
#16 · Zasláno: 5. 4. 2011, 20:54:54
Chamurappi:
zkoušel jsem to dát doprostřed, ale nějak to nefunguje. Dal jsem tam tohle margin-left: auto; margin-right: auto; „A proč to vůbec je průhledné?“ protože jsem zvyklej už všechno uládat bez pozadí, připadá mi to lepší „Jak se dostanu do vyjížděcího podmenu“ Jestli to zkoušíš v IE, tak tam mě to nějak nefunguje. Taky jsem přemýšlel jestli by to nešlo nějak jinak udělat. |
||
Chamurappi Profil |
#17 · Zasláno: 5. 4. 2011, 21:51:42
Reaguji na m1ka:
„zkoušel jsem to dát doprostřed, ale nějak to nefunguje“ Ten element uprostřed je — z obou stran má stejnou (tedy žádnou) mezeru. Problém zjevně spočívá v tom, že na rozdíl od ostatních bloků zabírá celou šířku. „jsem zvyklej už všechno uládat bez pozadí, připadá mi to lepší“ Takový zvyk ovšem nikdo z návštěvníků neocení a část jich tím odženeš. „Jestli to zkoušíš v IE, tak tam mě to nějak nefunguje.“ Bez myši se do podmenu nedostanu v žádném prohlížeči. |
||
m1ke Profil * |
#18 · Zasláno: 5. 4. 2011, 22:15:42
Chamurappi:
„Problém zjevně spočívá v tom, že na rozdíl od ostatních bloků zabírá celou šířku.“ JJ, už jsem to spravil a funguje to. Moc díky :) „Bez myši se do podmenu nedostanu v žádném prohlížeči. “ A jakto, že nemáš myš? :D |
||
kelvin Profil |
#19 · Zasláno: 5. 4. 2011, 23:05:36 · Upravil/a: kelvin
m1ke:
Má myš, alespoň myslím, ale jde o to, že by to mělo být obsloužitelné i bez myši. Pokud nevíš, jak udělat rozbalovací menu funkční bez myši a zároveň funkční pro Internet Eplorer, tak ho prostě nedělej. |
||
peta Profil |
#20 · Zasláno: 6. 4. 2011, 08:08:01 · Upravil/a: peta
FF4
Menu nahore bych udelal soucasti cerveneho ramecku hlavicky, aby nevytekalo. Pak bych mu zleva pridal padding (ale to zalezi na tom, jak to bude vypadat pak) a naopak zhora i ze spodu snizil padding na polovinu. Stranka, nema stejne padingy okolo. Nema stejny line-height, nadpisy maji mensi. Radky jsou moc dlouhe, omezuje se to na 80 znaku. Nadpisy - tam bych dal jinou caru, cervenou, svetlejsi? Paticka - barvu pisma bych volil jemne tonovanou do okrove v pozadi. Odkazy podtrzene. Menu - pri prechodu z horni casti do rozbalene menu cukne, poposkoci nahoru. Hover horni casti nevyplnuje celou plochu. Pozadi za strankou, ta zluta mi prijde prilis ostra a odpoutava pozornost od textu, protoze je to velka plocha. Nefunkcni odkazy: homeopatie, autopatie, phytoterapie, colorterapie, masáže - vsechny, kontakt. "Promiň. A ty stránky se ještě musí doplnit." Bez komentare, raci. Hlavicka, ano, maji pravdu, bila cast je uplne vlevo na okraji stranky, vrh je uprostred. Ja bych celou stranku uzavrel do divu a pak to delil na hlavicka, paticka, stred |
||
m1ke Profil * |
#21 · Zasláno: 6. 4. 2011, 11:32:28
peta:
„Menu...aby nevytekalo“ včera jsem to zpravil a už to nevytéká. Drží se pořád na středu. „Nema stejny line-height, nadpisy maji mensi.“ line-height mám nastavenej stejnej, tekže nevím kde je menší? „Radky jsou moc dlouhe, omezuje se to na 80 znaku. “ A kdybych je zmenčil, tak to přece nebude vypadat dobře? Tobě se to čte špatně? „Nadpisy - tam bych dal jinou caru, cervenou, svetlejsi?“ „Paticka - barvu pisma bych ... “ Za tohle dík, vypadá to teď líp. „Hover horni casti nevyplnuje celou plochu. “ To nevím ja mám udělat, taky mě to poskočí. „Pozadi za strankou... “ To pozadí je tak na přání majitelů, ale není to tak snad strašný. :) „Hlavicka, ano, maji pravdu, bila cast je uplne vlevo ... “ Tu poslední větu nechápu. Jak úplně v levo? Mohl bys mě to zkusit nějak vysvětlit? Jinak všem zatím dík. |
||
peta Profil |
#22 · Zasláno: 6. 4. 2011, 15:53:51
m1ke:
menu - vyteka, takhle, ono vyteka z toho, co povazuji za obrysy stranky. Jestli ti vytekal text, tak o tom nevim, vcera jsem to nepsal :) line-height - nevim urcite, mozna je to tim podtrzenim, ale nadpis se diky tomu jevi bliz textu. Cili od podtrzeni by melo byt odsazeni. Schvalne si ten text oznac a uvidis, ze u toho nadpisu je ta mezera asi polovicni. dlouhe radky - precti si odbornou lekarskou studii. Jde o to, ze kdyz je dlouhy radek, tak oci preskakuje pri cteni na dalsi radek. Existuje na to krasny obrazek v ucebnici prirodopisu pro zs. Pravdou je, ze jsem to ani necet :) posunuti hlavicky, obsahu - to psali uz kluci nahore, screenshoot zprava http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/x/jpw-stranka.PNG |
||
m1ke Profil * |
#23 · Zasláno: 6. 4. 2011, 17:35:21
peta:
„menu - vyteka“ sorry, ale já tě pořád nechápu, to menu přece nevytéká? [i]„line-height - nevim urcite..“[i] tak teď už je to snad v pohodě „dlouhe radky“ zmenšil jsem to, ale zdá se mě to strašně divný. Vzniklo tam tím pádem prázdný místo. „posunuti hlavicky, obsahu“ to dělá jenom při strašně malým rozlišení a v dnešní době už takový rozlišení skoro nikdo nemá |
||
Bubák Profil |
#24 · Zasláno: 6. 4. 2011, 17:43:52
peta:
„dlouhe radky - precti si odbornou lekarskou studii. Jde o to, ze kdyz je dlouhy radek, tak oci preskakuje pri cteni na dalsi radek. Existuje na to krasny obrazek v ucebnici prirodopisu pro zs.“ Jestli to dobře chápu, tak podle tebe jsou odborné lékařské studie v učebnicích přírodopisu pro ZŠ ;-) |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0