Autor Zpráva
seth123
Profil *
Potřebuji moc pomoct. Asi před 2 měsíci jsem přebral web www.i-sv*itidla.cz (svitidla), web se pohyboval přibližně na heslo svítidla na googlu a seznamu na 1. straně. Když jsem začal na webu pracovat web nebyl vůbec validní asi 20 chyb, skryté texty a struktůra textu H1 nebo H2 bylo předešlému spravovateli úplně jedno. Chybi z pohledu seo free nastroju jsem odstranil a začal jsem také zhánět nějaké backlinks. Co jsem se tak bavil s lidmi co nějaké ty weby mají jsem udělal kroky správným směrem ale bohužel seznam začal ignorovat stránky skoro úlně a na googlu to není o moc lepší.

Děkuji za každou radu nebo kritiku

Moderátor Petr ZZZ: Zprovozněn odkaz.
Petr Wudi
Profil
seth123:
Začínám mít pocit, že na mnoha diskusních fórech se chybi píše pomalu častěji než chyby (ale to jen taková odbočka).
A když už kritizuju, tak přidám taky něco k věci (i když vyhledávačům to moc nepomůže, je to spíš okolo grafiky):
1) Takovou častou chybou je chybějící klikací logo
2) Vzhledově se mi to moc nelíbí. Je to takové nepřehledné.
- 1) Zrušil bych sloupeček Doporučujeme vpravo
- 2) Zvýraznil bych aktuální položku v menu
- 3) Patička by měla mít alespoň malé odsazení od okrajů (zprava a zleva)
- 4) Odsadil bych trochu text uvnitř (aby nebyl nalepaný úplně na okraji)
- 5) atd.
3) Obrázek v hlavičce doporučuji uložit v png. Takto to je rozostřené.
4) <font color="#000000"> není příliš pěkný zápis. Od toho máme CSS
5) Tabulkový layout je lepší nepoužívat
6) Kód není nic moc. Např. <div class="subbox subcat"><ul> by šlo zjednodušit na <ul class="subbox subcat"> nebo jen <menu>
7) adresa uvod/shop/zahradni-svitidla by zněla líp bez toho uvod (toto by třeba mohlo ty vyhledávače trochu ovlivnit)
jenikkozak
Profil
- Nadpis třetí úrovně, v nadpisu čtvrté úrovně celý odstavec, pak prázdný odstavec (<p>nbsp;</p>). Opět třetí úroveň, čtvrtá, v ní odstavec, pak prázdný odstavec... Proč takto divně zneužíváte nadpisy?
- Tučný text bez okrajů na úvodní stránce nevypadá dobře.
- Odkazy v patičce nesouvisí s obsahem Vašeho webu.
- Chybí klikací hlavička.
- V seznamu produktů nápis „Nové!“ překrývá část textu, což se mi nelíbí.
- Proč jsou v seznamu produktů uvedeny ty nepěkné adresy? Nebylo by lepší tam dát název položky nebo její popis?
- Na první stránce katalogu se zobrazuje odkaz „předchozí“, který vede na tutéž stránku, ale s úplně jinou adresou.
- Všechny stránky mají stejné <title> a popisek (stejný seznam slov).
- Stránka Rozšířené hledání píše „This article tpl is not exists! / SELECT * FROM T_SHOP_Articles LEFT JOIN T_SHOP_Producers ON (T_SHOP_Producers.IdProducer = T_SHOP_Articles.IdProducer) WHERE CoolUrl = '3'“
Některé z uvedených věcí by měly vyhledávačům vadit. Pokud by Vás zajímalo celkovější hodnocení Vašeho webu, můžu je dopsat.
pcmanik
Profil
1. Jquery 1.3.2 pekne stare pomale a zabugovane
2. Zmaz toto <meta name='robots' content='index, follow' />
3. 863 Kb na tak jednoduchu stranku je az moc.
4. Minifikuj javascript.
5. Zapni kompresiu, napr gzip
Petr ZZZ
Profil
pcmanik:
2. Zmaz toto <meta name='robots' content='index, follow' />
Je pravda, že tento meta tag je zbytečný, ale nenapadá mě, proč by se jeho odstraněním měly pozice zlepšit.
pcmanik
Profil
Petr ZZZ:
Ja som zlepsenie pozicie ani nespomenul, jednoducho je to zbytocnost, preto som poradil, aby to zmazal.
Petr ZZZ
Profil
pcmanik:
Jsme sice v sekci Názor na stránku, ale seth123ovi jde především o pozice ve vyhledávání. Proto by bylo vhodné aspoň upozornit, které návrhy na zlepšení by mohly mít na pozice vliv.
seth123
Profil *
Děkuji všem :) za vyjádření
1. ten rozmazaný obrazek má tak vypadat :), byl tak zakoupen a je vlastnictvím firmy
2. text jsem převedl do odstavců a tím se odstranil problém s nalepením textu na okraj
3. k té klikací hlavičce, vadí když je umístěna v patičce? je to ten domeček
4. "NOVÉ" tam je to trošku horší to překrývání je způsobeno pouze u svítidel s dlouhým názvem a k názvu zboží jsme firma která dává číselné názvy ne jména měst, států apod.
5. vyhledávání na to mé schopnosti nestačí ten kód je starý co jsou stránky a nebylo na něj sáhnuto x roků.
6. <meta name='robots' content='index, follow' /> odstraněn
seth123
Profil *
Dobrý den,
v podstatě jsem se řídil vašimi radami ale zda se mi, že pozice ve vyhledávačích je stále horší.
Předělal jsem celou stránku z table do div a na střed stránky jsem narval zboží, potom jsem dal stránce pevnou velikost předtím stránka měla velikost plochy což dělalo paseku u zobrazovaní zboží.
www.i-svitidla.cz

Děkuji moc všem za radu.
Ivy
Profil
Nabízím několik postřehů, příčina špatného umístění to asi nebude:
* Doporučuji úpravu title (proč tam je 3x svítidla?)
* Doporučuji úpravu description: Vyhodit Tento e-shop... a formulovat jasněji: Nabízíme.....
* Jinak z pohledu zákazníka je to takové přeplněné, zahlcené a nezajímavé.
seth123
Profil *
děkuji za radu

title jsem upravil na svítidla, osvětlení, lustry, lampy a description podle vašich rad taky

ta hlavní strának mi děla stále problémi. Dříve tam byl text, že máme v nabídce třeba nová keramická svítidla apod ale měl jsem tam dané i odkazy do těch kategorii a nikdo na ně neklikal tak jsem se rozhodl tam nacpat zboží tak snad to teď vypadá lépe.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0