Autor Zpráva
xXx
Profil *
Co říkáte prosím na tyto stránky? Něco by ste upravili/předělali? Za každy (kladný i negativní) názor budu rád. Truhlářství Svoboda Pokud možno, použíte jiný prohlížeč než IE, pro ten zatím není optamilizace :)
David1256
Profil
Co na tom chceš hodnotit? Odkazy nikam nevedou. V patičce je datum poslední aktualizace 1. 1. 2070(v opeře). A v obsahu stránky abeceda a nápis, že jsou stránky ve výstavbě. Pokud chceš znát názor na design, tak by to nebylo zas tak špatné, ale rozhodně né v téhle šířce.
xXx
Profil *
Patička zlobí v opeře a v safari, bude asi problém se scriptem. Zatím sem řešil pouze designovou stránku. Čekám na podklady. Šírka se zdá jaká, široká či uzká? Každopádně děkuji za zhodnocení
jenikkozak
Profil
„!!!Tyto stránky jsou ve výstavbě!!!
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
+ěščřžýáíé@
1234567890 “
No jasně.

mmm, xXx tu požádá o kritiku znovu, až na webu bude něco mít. Do té doby je kliknutí na výše uvedený odkaz zbytečným opotřebováním tlačítka myši. Že?
David1256
Profil
xXx:
S tím scriptem ti ušetřím práci. Zkus toto:
function fixYear(number)
{if(number<1000)
{number=number+1900;}
return number;
}

Některé prohlížeče vrací datum v formátu 111 pro rok 2011. Z toho se dá usoudit, že těm prohlížečům, které vrací číslo menší než 1000 (hodně nadsazená hodnota) přidáme 1900 tzn. 1900+111=2011. To tvoje ošetření času je nějaké "divoké".
Ohledně té šířky -> stránka je dost úzká.
Bubák
Profil
David1256:
Ale fuj, stačí místo getYear() používat getFullYear().
Uznávám, že tak zhruba před deseti léty mohly mít podobné skripty uplatnění.
xXx
Profil *
Co se týče scriptu, tak ten mám od přednášejícího a v projektu to vyžaduje (neptejte se mě proč). A ohledně šířky stránky, která je teď 600px, by bylo lepší třeba takových 800px? To se mě potom zdá takový humpolácký.
Petr ZZZ
Profil
xXx:
1. Chlape, když už nedisponuješ žádnými modely dvířek a šuplíků, tak bys tam mohl místo toho textu, který po právu kritizuje jenikkozak, vrazit aspoň nějaké šířky a délky fošen. Třeba:
Máme na skladě fošny krátké i dlouhé, široké i úzké. Díky tomu dokážeme flexibilně reagovat na individuální přání zákazníků. – To je tak těžké?

2. Máš tam čtyři odkazy a jediný z nich nikam nekliká.

Opravdu toto "veledílo" předkládáš k hodnocení?

Předběžně chladím, dej vědět, až bude co hodnotit. ;-)
xXx
Profil *
Prosím o nové zhodnocení. Většina věcí; krom položek Nábytek, Schodiště a Pergoly v sekci fotogalerie; je funkčních. Dojde ještě k nějakým úpravám.

Věci, o kterých vím, že nefungují jsou:
- blbne lightbox
- náhledy fotek, jenž jsou na "vejšku", nejdou zarovnat na střed buňky - proč?!

Nebráním se žádnému návrhu na změnu.

Moderátor Petr ZZZ: Vracím do kategorie Názor na stránku.
Petr ZZZ
Profil
Ve srovnání s původní variací jsi udělal kus práce, ale ještě to má nedostatky, zčásti hodně zbytečné, například:
Tento text bude ještě popupraven.
Tož to je dobrý nápad, taky bych ho ještě popupravil. :)

Doporučuji definovat velikost písma v jednotkach em nebo v procentech. Písmo pak půjde zůmovat i bez zůmování celé stránky a ve starších IE půjde vůbec zvětšovat. Na obrazovce s vysokým rozlišením (=malým pixelem) jsou to takhle dost mrňavé blešky.

Grafika hlavičky se mi docela líbí, možná bych ale zkusil, jak bude vypadat ta cirkulárka, když nebude takto přilepená na okraj. A taky by to možná chtělo nějaké nebílé pozadí celé stránky.

Položky menu bych udělal vzdušnější a hoveru bych možná nedával úplně černé pozadí.
jenikkozak
Profil
Tak do třetice všeho dobrého. :-)
Upřímně řečeno tenhle web bude potřebovat ještě spoustu práce a bude trvat ještě spoustu hodin strávených u počítače, než z něj vytáhneš web, který bude skutečnou prezentací firmy.

1) Vzhled na první pohled není hezký. Nemá smysl to nijak okecávat. Dřevo jako pozadí je sice na web truhlářství zdánlivě dobrým nápadem. Ale už tak nějak ohraným. Kombinace černého textu a tmavého pozadí nemůže vypadat jinak než ponure. Navíc je obrovský kontrast mezi tmavou hlavičkou (a patičkou) a bílým obsahem, který navíc obsahuje světlé nadpisy. Nedokážu si představit, že by se ti povedlo použít to dřevěné pozadí tak, aby web nepůsobil příliš temně.
2) Dva zakulacené rohy vypadají jako zajímavý krok k modernímu vzhledu. Bohužel jedná se o krok jediný. Domnívám se, že podobných budeš muset udělat ještě stovky...
3) Hover efekt v menu nepůsobí vůbec dobře. Já chápu, že ses snažil použít barvu nadpisů i té černé hlavičky, ale byla zvolená černá na pozadí, která to zkresluje.
4) Zakulacené písmo z menu a hlavičky je v naprostém kontrastu s bezpatkovým písmem z obsahu.
5) Položky Fotogalerie mají patky.
6) Fotogalerie má nepochopitelně nadpis Výrobky.
7) ... A její položky vedou na stránku 404.
8) Chybí klikací hlavička.
9) Písmo v navigaci není dobře zvolené, nečte se úplně nejlépe.

Texty:
1) Uvnitř závorek se nedělají mezery.
2) „Tento text bude ještě popupraven“ Dobře, trochu jej poprav. :-)
3) Datum měsíce v poslední aktualizaci je psáno s nulou na začátku.
4) „Potřebujete schody? I to je možné.“ - „No představ si to, normálně.“ :-)
99) Aha, tak ony ty texty jsou zkopírované z internetu. No fuj!

Kód:
1) Celý design je nesmyslně v tabulce. Vlastně úplně všechny tabulky, které jsou na celém webu použity, tam nemají opodstatnění. Stejně jako ty <center>y, které zřejmě dělají něco jiného, než mají.
2) Místo odstavců jsou všude <div>nosti.
3) Není nutné celou stránku dávat do <center>u, stačí nastavit správnou css vlastnost prvku body.
4) Dát si před část <head> poznámku, že se jedná o hlavičku? To je zajímavý postup.
5) Kód obsahuje spoustu zbytečných metatagů, ale budiž.
6) Nebyl by hover efekt u menu snazší přes CSS než JS?
7) Jaký má smysl dát všem odkazům title „Kuchyně“?
8) A na co jsou alty, jako je „07“, „23“ atd.?
9) Proč jsou vlastně položky menu tvořené obrázky, když v nich je obyčejný text?
xXx
Profil *
Prosím o radu. Nevíte někdo, proč mi blbnou light-boxy (fotka utíká ze středu)? Zkoušel sem všechny soubory stáhnout znovu, znovu nakopírovat scripty a poupravit zdroják, ale nic nepomohlo. A za druhé, jak docílit toho, aby fotky v Fotogalerie/Dveře byly na středu buňky. Nyní jsou nalepená na levém okraji. Děkuji
Dandys2012
Profil *
A ta Google reklama nad logem teda taky nic moc.
xXx
Profil *
Smím se zeptat o jaký reklamě mluvíš? Pokud o té co vkládá webzdarma, tak tu prosím neřeš. :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0