Autor Zpráva
johnvenoven
Zdravím všetkých

1.) Poprosil by som o postrehy a názory na stránku Recepty

2.) Dal som na názor z minula a všetko robím na vlastnej doméne ajtu.sk , tak po polroku som to konečne naplnil a dotiahol ako tak do konca.

3.) jedine čo ešte nemám doriešené, tak to je ,čo keď užívateľ si vypne CSS štýly, vtedy sa mi to celé rozpadne.
Taurus
Bohužel mi design připadá jak z devadesátých let, kdy web začínal... nehezký. S tiskovými verzemi stránek sis dal zbytečnou práci. Netřeba dělat nové stránky, stačí vytvořit tiskový styl, který ti chybí. Tlačítka u receptu nejsou úplně intuitivní, přidej jim aspoň title "přejdi na další/předchozí recept". Google reklama uprostřed stránky je děs. Posuvník uvnitř se mi nelíbí, natahovat se má celá stránka. Vyhledávání se dělá jinak, podívej se na současné weby.

Rozpadne se ti to kvůli špatně psanému kódu. Menu má být v odrážkách <li>, ne v nadpisech <h2>. Hover jde krásně řešit přes css, ty tam máš javaskript. Přijde mi, že prostě při tvorbě stránek používáš kladivo místo šroubováku... Je to škoda, dal sis s tím asi hodně práce.
johnvenoven
Taurus:

Ďakujem za pozretie a za tvoj čas, niektoré veci sa určite dajú riešiť lepšie a preto stále sa učím aj pri radách a kritike. Som rád za názor a dobudúcna určite použijem niektoré veci ináč a niektoré asi nie.

Čo sa týka programovania tak tam budem sa snažiť aby bol kód funkčný, aj túto stránku som prerábal koli validátoru aby bolo všetko ako ma byť.

No a dizajn to je iné kafé , každému sa páči niečo iné a nechcel som práveže robiť web ako sú niektoré teraz moderné, mne osobne sa to až tak nepáči, chcel som web ktorý bude jednoduchý a človek tam najde to čo hľadá a nie zbytočné cifrovačky , ale to je vec vkusu , možno som zaspal dobu :-)

ale díkes ešte raz za tvoj čas a okomentovanie stránky
Tori
johnvenoven:
Recepty bez posuvníku vypadají určitě líp než s ním. Ještě kdyby byla reklama až pod textem receptu, to by myslím taky pomohlo. Vyhledávání mi na běžná slova (filé, karí, palacinka, pizza) nic nenašlo, ale na "polievka" už ano, nevím proč.
johnvenoven
Tori:

Ďakujem za názor na web. Tie reklamy v receptoch prehodnotím a dám to asi pod recepty. To vyhladávanie nenašlo preto, že google ešte nezindexoval všetky recepty, Polievky som tam mal asi týždeň tak tie sú už zindexované, tak potrvá nejaký ten deň, ale potom to už bude všetko OK.
Tie posuvníky tam dá keď text pretečie a nechcel som robiť zase velmi vysokú stránku. Niektoré recepty sú veľmi dlhé a nevošli by tam.

Ale aj tak ďakujem za pripomienky.
Ivy
* Okna s posuníkem taky nemám ráda, a to hodně. Často i jdu kvůli tomu jinam.
* Reklamy taky doporučuju dát pod recept, ty mě taky otravujou.
* Mám otázku: Proč je tak složité přidávání receptů? To by mě docela odradilo, nešlo by to udělat jednodušeji?
* Proč se kategorie jmenují Jedlá z .... a Rybie maso je samostatně?
* Nejhorší chyba kterou tam máš že tam není žádný recept se zádušníkom. To ostatní jsou drobnosti. (Pokud zjednodušíš přidávání tak ti tam nějaký přidám.)
johnvenoven
Ivy:
Ďakujem za komentár a rady.

-no k tým oknám som už písal, keď rez recept je dlhší tak proste tam tie posuvníky dá, nemám ako inak zobraziť dlhý text, a nechcel som robiť zase príliš vyskkú stránku

-reklamy prerobím a dám pod recept

-nieje to zložité, asi som to len zložito popísal , však stači poslať mailom recept na mailovú adresu čo je tam a to je všetko, ak chce byť človek anonymne tak nedá fotku a nenapíše pod akým menom chce vystupovať a to tiež iba prvý krát , potom už dalšie recepty pojdú automaticky pod jeho meno, nechcel som robiť registráciu tak som to spravil tak že mám uloženú mailovú adresu a k nej vygenerovaný jedinečné ID, čiže dobudúcna ak bude užívateľ posielať recepty tak už nemusí nič ine iba poslať samotný recept a ja to už priradím k jeho fotke a menu , emailová adresa užívateľa nebude nikde zverejnovaná. Asi to neviem jednoducho vysvetliť ale princíp je ozi jednoduchý

-no tie kategórie som dal ako som myslel že bude dobre

-no žiadny recept "recept se zádušníkom" nemám a poviem pravdu ani neviem čo to je , tak dúfam že to nebude veľký prúser ;-)

ďakujem za pripomienky

PS:

1.) Tak kategórie som prepísal a odstránil odtial tie "Jedlá z" tak teraz je to trošku ináč zotriedené (zotrieďuje podľa abecedy)
2.) Reklamu v receptoch som dal pod recepty
3,) Trošku som nahustil texty tak u dosť receptoch vypadla tá rolovacia lišta preč

tak idem to navaliť na web
johnvenoven
johnvenoven:

tak dufam ze potesi a opravil som si jeden bod ;-)

http://recepty.ajtu.sk/zelenina/zelenina_bez_masa/placky_so_zadusnikom.php
Ivy
[#8] johnvenoven
Takový přístup ovšem velmi oceňuji.
johnvenoven
Ivy:
:-) snažím sa to dať dokopy aby bol každý spokojný, preštudoval som nejaké nalšie vedomosti a prerobím web aby sa nezosypal keď sa vypnú štýly, a popracujem aj na tom pridávaní aby sa to dalo priamo zo stránky, už nejaké nápady sú len to chce čas.
Preto som rád za každú vecnú kritiku ktorá ma posunie vpred.
Ivy
No jestli se chceš posunout opravdu dopředu, vymysli a přidej něco, co žádná jiná stránka receptů nemá. Myslím že bez toho máš velkou šanci zapadnout, stránek s recepty je hodně, teda alespoň v České republice. Napadá mě - co takhle česko-slovenský kulinářský slovník?
johnvenoven
Ivy:

ďakujem za dobrý tip

teraz riešim redizajn stránky a chcem to poupravovať čo mi bolo poradené aby bola stránka správne napisaná a trošku to vyčačkať.

a hlavne prerobiť to pridávanie receptov aby bolo jednoduhšie

potom sa pustím do dalších vylepšení a nových funkcií
joe
Tak design mi připadá tak z devadesátých let :-) a přidávání receptů prakticky nemáš vyřešeno vůbec. Pokud to myslíš vážně, tak by asi stálo za to se podívat na jiné weby, jak se má přidávání receptů udělat. To je mít možnost se přihlásit, vkládat/upravovat své recepty apod.
johnvenoven
joe:

- tak design som robil v 90rokoch tak mi to asi ostalo :-) ale bude prerobený a makám na tom a myslím si že bude novodobý a štýlový len to chce trošku času

- druhú vec kotrú budem hneď riešiť bude to pridávanie receptov, už mám nejak načrtnuté ako by to malo byť ale pustím sa do toho v druhom kroku hneď po prerobení designu, nebude to síce cez prihlasovanie ale bude to myslím pohodlnné a praktické
johnvenoven
joe:

po dlhšom uvažovaní som sa rozhodol že spravím to prihlasovanie a podobné veci, bude to síce dlhšie trvať pokiaľ to naštudujem ale myslím že to bude dobré.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0