Autor Zpráva
Why?!
Profil *
Zdravím Vás všechny.
S kamarády vyvýjíme už skoro rok (více či méně intenzivně) nový český startup - webdop.com. Celá věc spočívá v tom, že mnoho uživatelů se potýká s roztroušeností jejich informačních kanálů na webu a je těžké je všechny sledovat - blogy, zpravodajství, školní servery, sociální sítě, fóra atp. Do jisté míry se to dá podchytit díky RSS, ale nám toto přijde složité (ve skutečnosti je dost uživatelů, kteří ani netuší, kčemu rss je ačkoliv by ho uvítali) a navíc přes něj nejdou sledovat sociální sítě, diskuze ani weby bez rss (na webdopu připravujeme) - a právě proto děláme webdop, tam může mít uživatel vše v jednom, v příští verzi i včetně integrace mailů a postupně všech zpráv (facebook, icq...)...

Zajímal by mě Váš názor na koncept webu jako takový - spíše než přímo na technickou stránku webu (ikdyž to nám také pomůže, o nějakých věcech ale víme). Pomůže mi i když mi napíšete, zda-li používáte něco podboného, příp jak jste s tím spokojeni, přip zda-li se po něčem takovém neohlížíte.

Zájemcům rád pošlu pozvánku k vyzkoušení aktuální Alfa verze 0.3, stačí mi napsat na tomas [at] webdop . com

Díky za jakoukýkoliv feedback :)
shaggy
Profil
Myslíš, že ľudia, ktorí nevedia používať RSS čítačku budú vedieť/chcieť používať tento "produkt"? Ja si myslím, že nie.
Všetko, čo popisuješ zvláda moja RSS čítačka (nestretol som sa s webom, ktorý som chcel odoberať a ktorý nemal RSS) prípadne v spojení s mojim mailom (gmail + google reader).
Aký je argument pre využívanie webdop-u? Ja som zatiaľ žiadny nepočul.
Why?!
Profil *
Myslím, že někteří ano, když jim to někdo doporučí nebo na to narazí (na sociálních sítích bude logo webdopu u každého statusu který přes něj lidé pošlou). Je jasný že lidi pohybující se v IT vědí co je rss, ale běžný člověk se po tom nepídí a tak ani neví, že by pro něj bylo užitečné.

Ale tam jde hlavně o komplexnost: uživatel má na jednom místě jak zdroje z rss, tak sociální sítě, zprávy (a maily) a upozornění (například o tom, že někdo komentoval stejný článek, status apod - upozornění jsou pro všechny přidané sociální sítě).

Webdop navíc nabízí sociální nadstavbu, která vyplývá z těchto informací. To znamená, že můžeš sledovat profily uživatelů - například svých přátel, kde vidíš, jaké weby sledují, jaké články se jim líbí, jaké komentují, nebo jejich aktivitu na sociálních sítích, které si přidali - to znamená, že ani nemusíš mít účet na facebooku nebo twitteru abys viděl zprávy na těchto sítích od svých přátel na webdopu. Toto všechno je možno zobrazit i na své zdi, takže nemusíš koukat na konkrétní profily, abys viděl aktivitu přátel.

V podstatě, ze začátku se webdop může zdát jako lehce vylepšený rss reader o sociální sítě, ale časem se stává zajímavou sítí, umožňující kontakt s lidmi s podobnými zájmy - v plánu je samozřejmě "nabízeč" webů, které by se vám mohli nejpravděpodobněji líbit a podobně.

Taky jde všechny typy novinek velice variabilně filtrovat, další výhoda - i když subjektivní a pro někoho nepodstatná, je mnohem příjemější uživatelský prostředí než v google readeru a například náhledy obrázků u článků...
joe
Profil
Why?!:
Zájemcům rád pošlu pozvánku k vyzkoušení aktuální Alfa verze 0.3, stačí mi napsat na...

Myslím, že moc lidí asi psát nebude. Já bych se na to třeba podíval, ale když tu nemám přihlašovací údaje, tak se mi do toho nechce a o to víc se mi nechce psát někomu nějaký e-mail s prosbou o vpuštění.

Viz pravidlo 3.
Chcete-li hodnocení stránky přístupné jen po registraci, poskytněte testovací přihlašovací údaje, pod nimiž se lze na stránky přihlásit.
Why?!
Profil *
OK. Login email: dalsiTest [at] webdop.com ([at] přepsat na zavináč a smazat mezery kolem) heslo: testik
- vzhledem k veřejnosti účtu tedy nedoporučuji přidávat sociální sítě
- Položkou Průvodce vpravo nahoře zahájíte prvodce, který Vám ukáže základní části hlavní stránky, co je k čemu atd.
- http://webdop.com/profile/user-29/ je můj profil pro ukázku (je naplněný)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Why?!:
Úvodní stránka je rozsypaná v Exploreru 7. Po přihlášení dostanu hlášku „Operace přerušena“ a stránka zmizí. Děje se to spolehlivě.
Naskriptované je to příšerně.
Why?!
Profil *
Jop, to jsem zapoměl říct, optimalizaci pro IE ještě nemáme, zatím děláme důležitější věci :) IE půjde až v betě. Co konkrétně myslíš tim nascriptované? :)
joe
Profil
Napíšu tak, jak jsem to zkoušel testovat

1. Příliš se mi nelíbí design a to, že se snažíte přiblížit vzhledu Facebooku.
2. Neustále mě tam obtěžuje okýnko "Přidejte sociální sítě", když jednou odmítnu, tak to prostě nechci.
3. (k bodu 2) Teprve teď si všímám, že je to nápověda, protože jsem náhodou stiskl "tlačítko" (které mi moc tlačítko nepřipomíná) Next
4. Na zdi napíšu k něčemu komentář, stisknu křížek (pro smazání) a ocitnu se na konci stránky (scrollbar posunutý až dolu), kde je po overlayem zobrazený box s textem "Opravdu chcete smazat Váš komentář?", který není vbec vidět, protože je zřejmě v nějakém divu, co má nastavenou výšku a scroll auto. Pokud tohle nepotvrdím a chci znovu komentář odstranit, už se neděje vůbec nic.
5. Ať dám do sdílecího políčka co chci a ať klikám na "Sdílet" kolikrát chci, nic se neděje.
6. Píšete, že výhodou jsou obrázky u článků. Po přidání nového zdroje však trvá velmi dlouho, než se obrázky načtou..
7. Na stránce profil není označeno, že jsem na stránce s profilem.

- označení aktivní stránky je nedostatečné
- nechápu k čemu je tenhle řádek? To je něco vlastního nebo kvůli Nette a proč?
<div><!--[if IE]><input type=IEbug disabled style="display:none"><![endif]--></div>

- hrozně moc JavaScriptu, z jakého důvodu jsou použity dva frameworky - jQuery a Mootools?

         function goHref(data){
              window.open(data.href, '_blank');
         }

Taková funkce mi přijde zbytečná, není lepší target="_blank" ?

$(this).children().next().next().children().show();

Tohle a podobné konstrukce je vyloženě vtipný :) Pokud se někde přidá element, je třeba to upravovat, navíc by to zcela určitě šlo udělat přes CSS.

jinak pokud se člověk nenaučí ovládat RSS, v tomhle bude ztracen, není to vůbec přehledné
Spectator
Profil
Prohlížeč OPERA.
Kliknul jsem v aktuálním filtru na (nejspíš rozbalovací) šipečku a vyskočil mi zelený čtvereček v levé části stránky (význam nechápu).
Sem tam se stránka načítá VELMI dlouho (několik sekund skoro minutu).
Nápověda opravdu není nic moc.
Jak fungují palce u výpisu kanálů? když dám nahoru = 1, dolu = -1, když zmáčknu stejný palec dvakrát = 0. kam se to zaznamenává? Sčítá se to snad s jinými uživateli? Jak?
Výpis kanálů a jeho komentování je, až na zelenou, naprosto to samé jako u fb. To je trochu copyright.
Nerozumím funkci tlačítkům u filtru (úpravy a uložení) - uložení se tváří jako otevření uloženého, nastavení nejeví známky života.
Chtěl jsem ještě vyzkoušet sekci zdroje, ale načítalo se to snad do nekonečna, takže už zkoušet nebudu.

Možná to nebude úplně špatné, chtělo trochu VÍC povyladit, pak bych dal znovu zhodnotit.
Why?!
Profil *
Ok, díky moc za podněty, všechno jsem zapsal do TODO listu a s příští verzí většinu těch technických vad odstraníme.
K těm dalším věcem:
- Nápověda je dokončena jen vzhledově, my plánujeme udělat otazníčky na onMouseOver u všech bloků (částí) webu, ke kterým je dostupná nápověda a po klikutí na ten otazník se zobrazí příslušné okno popisující konkrétní funkci. Nebo jak byste si to představovali vy? Ukončit samozřejmě půjde, to je ještě nedodělek.

- Palce u jednotlivých feedů se sčítají od všeh lidí na wd, uživatel výsledek může ovlivnit kladným nebo záporným číslem

- Odkaz pro sdílení a pro nastavení filtru jsou opravdu jen doposud neoživené html části - člověk si to ani neuvědomí, dobře že jsem si na to díky vám vzpoměl a je to v TODO listu.

- Jinak k tomu kopírování facebooku, podle mě je to něco tak zažitýho, že většina uživatelů - hlavně těch co ho používají, to uvítají - minimálně u feedu z facebooku. O designu se tam příliš nedá hovořit, na font tahomu o různých barvách a tučnosti snad nemůže být copyright ne? To je imho jako by někdo měl copyright na třísloupcovej design :) Všechny kódy jsou samozřejmě naše - ale nepopírám že uvažujeme o nějaký příjemný změně, která by se ale držela spíš jednoduchosti. Tuhle věc jsme prostě zatím tolik neřešili, až teď někdy najdeme nějakýho šikovnýho grafika co se dokáže nadchnout pro věc a navrhne (samozřejmě za peníze nebo podíl) nový rozložení feedu nebo i celýho UI, tak ho tam šoupnem - ale musí to být fakt něco kvalitního a přehlednýho, ne jen proto, abysme to měli jiný :) Takže v tomhle ohledu uvidíme.

Ještě jednou děkuji za podněty, opravdu jsou pro nás velmi užitečný zdroj a rád uvítám jakékoliv další.
Nejhodnotnější je pro nás právě kritika a zdůvodnění, kvůli čemu konkrétně byste tuhle věc nepoužívali nebo co Vám na tom vadí, ačkoliv v popise vám ta věc zní dobře.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0