| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| johnvenoven Profil |
Zdravím Vás
Poprosil by som Vás o znovu ohodnotenie stránky a chýb. Tak po 2 mesiacoch prerábania Vám dávam na ohodnotenie novú verziu stránky Receptov. Zatiaľ je to v testovacej verzii tak preto tá adresa, ak by ste to chceli porovnávať tak tu je pôvodná stránka receptov Boli vytýkané veci ako design z 90rokov a nebola možnosť pridávanie automaticky receptov a ich editácia tak som poprerábal aj to. Tu boli komentáre k pôvodnej stránke : http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=2&topic=129522 PS: ešte sa prerobí trošku úvod a pribudne do Funkcií taký jednoduchý popis funkčnosti stránky ale ostatné by malo byť hotové Dakujem za kritiku Moderátor Davex: V titulku „Názor na prerobenú stránku“ chybí název či adresa webu.
|
||
| okolojdouci Profil * |
#2 · Zasláno: 2. 11. 2011, 22:42:40
Zruš si jen alert, to jeho zavírání je dost otrava, tak mě to po chvilce přestalo bavit.
Není to úplně špatné, ale jako grafik bys neprorazil. Šedý gradient překrývající obrázek na pozadí je odpudivý. Skoro všude ti chybí vertikání padding / margin. Vyjmenovávat to nemá smysl. Prostě skoro všude. A ta ikona silně připomíná ikonu, která se používala v souborech nápovědy ve windows 95. I když to není přesně ona.
|
||
| jenikkozak Profil |
#3 · Zasláno: 3. 11. 2011, 09:14:49
johnvenoven:
- Máš zbytečnou duplicitní verzi s www na začátku. (U té aktuální verze, nezapomeň to pak upravit, třeba až tam budeš dávat tu novou.) - Na Slovensku děláte před dvojtečkou mezery jinak, než se píšou v češtině? - Obrázky norecept.jpg a anonym.jpg by nemusely být tak výrazné. Takto příliš poutají pozornost, na to, že vlastně mají ukazovat, že tam žádný obrázek není. (Ta zákazová značka by mohla být uložena ve větším rozměru, tyhle kostičky nevypadají moc hezky.) - Počet online uživatelů bych asi vyhodil. Je mi dost jedno, jestli se na webu kromě mne pohybují dva, nebo tři lidé. - Na stránce Kontakt žádný kontakt uveden není. - „Stránka pre plnú funkčnosť si vyžaduje mať zapnutý JavaScript a Zapnuté štýly CSS.“ Je potřeba to psát na každou stránku? - Hodilo by se někam napsat, co se musí stát, aby návštěvník mohl přidat komentář k receptu. - Ve FF se mi nezobrazují popisky k ikonkám jako Přidat bod k receptu, Předcházející recept, Další. Možná by nebylo špatné místo „Předcházející recept“ napsat jeho název. |
||
| johnvenoven Profil |
#4 · Zasláno: 3. 11. 2011, 09:15:23
okolojdouci:
ten ALERT som dal preč , ešte večer keď si asi pozeral stránku tak som to tam mal lebo som potreboval odhaliť jednu chybu. Tak to by malo byť už OK. Tak ikonku sa pokúsim zmeniť za niečo krajšie, aj keď ako otvorená kniha asi ostane, pretože to znázornuje otvorenú kapitolu, ktrošku ju ale vyčačkám. No tak to pozadie , nad tým som dlho lámal hlavu čo tam dať, keď sa to nepáči tak to zmením. K tomu padding / margin, v CSS som ich práveže nastavoval tak nerozumiem kde to chýba. Ale Dakujem za Tvoj čas a kritiku, budem sa snažiť poprerábať čo mám ešte zle. |
||
| johnvenoven Profil |
#5 · Zasláno: 3. 11. 2011, 09:25:02
jenikkozak:
- to www pôjde preč keď budem nahrádzať tú starú verziu - tomu nerozumiem že ako píšeme ináč medzery? - máš pravdu, obrázky ako NORECEPT a ANONYM prerobím , teda NORECEPT určite a ANONYM ešte premyslím - OK, súhlas, ak ludí nezaujíma status koľko ludí je online tak to dám preč, dával som to tam kôli tomu že som chcel dorobiť kuchársky chat a tam aby človek vedel ze či je niekto online , tak zámer bol taký - kontakt je vlastne to odosielacie okno, keď to vypíše tak pošle mail automaticky mne, môžem to doplniť o mailovu priamo adresu - výpis o JavaScripte a CSS môžem dať iba na úvodnú stránku - ten popis mám v pláne určite doplniť , kde bude jednoduchý popis funkčnosti stránky - pozriem to aj pod FF Dakujem za kritiku a vecné pripomienky - |
||
| okolojdouci Profil * |
#6 · Zasláno: 3. 11. 2011, 09:45:30
johnvenoven:
„K tomu padding / margin, v CSS som ich práveže nastavoval tak nerozumiem kde to chýba.“ Netvrdím, že to někde chýba, myslel jsem to tak, že bych tomu dost přidal. Obě menu, "Druhy jedál", "Aktuálny počet receptov", atd atd, všechno to má na výšku málo prostoru. |
||
| johnvenoven Profil |
#7 · Zasláno: 3. 11. 2011, 10:01:16
okolojdouci:
aha, konečne som pochopil :-) OK , popracujem aj natom a trošku to natiahnem. Dakujem |
||
| jenikkozak Profil |
#8 · Zasláno: 3. 11. 2011, 11:07:07
johnvenoven:
„tomu nerozumiem že ako píšeme ináč medzery?“ V češtině se ve většině případů před dvoujtečkou mezery nedělají. |
||
| johnvenoven Profil |
#9 · Zasláno: 3. 11. 2011, 11:24:03
jenikkozak:
aha, tak ani u nás, teda väčšinou :-) |
||
| johnvenoven Profil |
#10 · Zasláno: 3. 11. 2011, 23:07:52
okolojdouci:
- tak design prerobený, dal som preč tie obrázky v pozadí a trošku to prerobil do zelenej s tieňom - to ľavé menu prerobím zajtra a trošku to natiahnem |
||
| johnvenoven Profil |
#11 · Zasláno: 5. 11. 2011, 13:59:11
Zdravím
Tak som zrušil tú testovaciu verziu a stránka ide na ostrej adrese Receptov K pripomienkam čo som dostal tak opravy som spravil : - šedý gradient zrušený a prerobené pozadie - obrázok NORECEPT zmenený a je vo vyššom rozlíšení , toho ANONYM som nechal, aby bolo jasné že to pridal neregistrovaný užívateľ - do kontaktného formuláru som dopśial aj mailovú adresu - na novej stránke sú všetky odkazy iba na http adresu a nikde nieje už na www stránku tak by sa to už nemalo triešiť - pripomienka k dvojbodkám uznaná a všade prerobené ako má byť - k komentárom som pridal text že to môže komentovať iba registrovaný užívateľ, keď sa prihlási tak hláška zmizne aby neotravovala - v pate stránky som prerobil ten text s JavaScriptom a Cookie tak že ak užívateľ má všetko povolené tak nič nevypisujem a ak nemá tak vtedy mu zobrazí čo ma povoliť, nechal som to na všetkých stránkach kôli tomu že nemusí ísť cez hlavnú stránku tak nech vie že prečo mu niečo nefunguje, keď nemá povolené napr. JavaSript - chyba vo FF odstránená s tými popiskami , a ďakujem za super nápad, dorobil som k šipkam aj popisky receptov Nedoriešené pripomienky: - Skoro všude ti chybí vertikání padding / margin. Vyjmenovávat to nemá smysl. Prostě skoro všude. nakoniec to menu som nenaťahoval, pôjdú tam ešte ďalšie kapitoly , aby to nebolo príliš zase natiahnuté - A ta ikona silně připomíná ikonu, která se používala v souborech nápovědy ve windows 95. I když to není přesně ona. no neviem čo tam mám dať, tá ikona sa tam hodí, lebo má vypovednú hodnotu že je otvorená kapitola, keď bude niečo krajšie tak to zmením ;-) - Počet online uživatelů bych asi vyhodil. Je mi dost jedno, jestli se na webu kromě mne pohybují dva, nebo tři lidé. zatiaľ som to nechal, je to príprava k kuchárskemu chatu, a aby človek vedel že či tam niekto je prihlásený a oplatí sa mu ísť na chat Ďalšie vec do budúcna: - spraviť popis webu v stručných bodoch a pridania do FUNKCIÍ pod POPIS WEBU - spraviť kuchársky chat (bude pre registrovanych uzivatelov) Ďakujem za pripomienky a dúfam že si najdete svoj recept ;-) |
||
|
Časová prodleva: 14 let
|
|||
0
silně připomíná ikonu, která se používala v souborech nápovědy ve windows 95. I když to není přesně ona.