Autor Zpráva
martin.d
Profil *
Zdravím Vás,

prosím o nějakou kritiku a názory na stránku, kterou jsem sesmolil. Na kód ale ještě radši moc nekoukejte, ještě není moc optimalizovaný :-).

www.oldrichdusek.cz

Děkuji za názory,
M.

Moderátor Petr ZZZ: V titulku „Názor na webovou "vizitku" podnikatele“ chybí název či adresa webu.
Moderátor Petr ZZZ: Související: Kritika stránek soudního znalce
luke69
A já se stejně kouknu a hned upozorním - ohromné množství inline stylů! Dej to vše do externího .css souboru.
panther
martin.d:
- web je široký jen 640px, proč?
- menu ti nepěkně poskakuje, díky borderu
- proč není menu menu?
- používat nedělitelné mezery na odsazení je na zastřelení, padding znáš?
- proč je v hlavičce webu znalce nějaký New York nebo co to je? Na první pohled to též může připomínat skládku odpadu. Má kancelář v některém z těch domků?
- na pozadí webu je textura dřeva, dělá snad pan Dušek soudního dřevo-znalce?
- díky (absolutnímu) pozicování a nastaveným výškám textových bloků začnou už při prvním zvětšení písma texty přetékat (tedy, v IE6 ne, hádej proč. I to je chybou).
- všechny stránky mají stejný title
...
martin.d
Profil *
panther:
díky za názory a rychlou reakci :-). Zkusím odpovědět na tvé připomínky.

- Šířka webu je takto schválně - jedná se o minimalistický web, takovou online vizitku. Šířka se měnit nebude, protože zde je jen tolik textu, kolik je potřeba a při šířce 100% monitoru by zde pak byly jen asi tak 2-3 řádky textu. To nejde.

- Prosím o bližší popsání toho poskakujícího menu. Testoval jsem to v několika prohlížečích a jediné, co se děje, že se podtrhávají odkazy. Žádný border zde nemám.

- Padding znám, ale zatím není opravdu stránka dokončena, takže mezery jsou zde prozatím, splňuje to stejný účel.

- Jj, hlavička se mi taky nezdá, proto ji změním na něco blíže k zaměření.

- Pozadí je prostě pozadí. Nesouvisí s oborem. Na skoro žádné strance si nespojuji pozadí s oborem. To je jako barva omítky na zdi. Prostě jenom vzhled.

- Jj, to pozicování a výšky bloků musím ještě předělat.

Spíš by mě zajímalo, jak se na to díváte po designové stránce.

Díky,
M.
Taurus
martin.d:
Pokud bys chtěl minimalistické stránky, musel bys vyhodit několik obrázků, takto je to vážně takový mišmaš. Jak říkal panther – na pozadí dřevo, mrakodrapy, kalkulačka. To přirovnání k omítce není na místě. I ta se snaží jakkoli trefit do povahy stavby. Vše má svůj význam. Pokud tě zajímá design, neměl bys toto ignorovat. …a podívat se např. na http://www.cssmania.com/topics/web-developers/czech-republic, http://bestwebgallery.com/ aj.

Pro mě je současný návrh temný, navíc už tak mě tento obor spíš děsí. Hodily by se teplejší, optimističtější barvy - hnědá, červená.

Aspoň obsahová část, ta by šla. I když - ošetři si jednopísmenná slova na konci řádků a zruš dvojitý copyright, nic to neznamená.

Šířka mohla být klasická – 960 px. Tím, že panther zmínil, že to máš úzké, neznamená přece, že to má být na 100 %. To opravdu nejde.
panther
martin.d:
Žádný border zde nemám.
u aktivní položky

není opravdu stránka dokončena
proč ji sem dáváš hodnotit? Nebylo by lepš ji nejprve dokončit a pak si poslechnout názory jiných?

Pozadí je prostě pozadí. Nesouvisí s oborem
když myslíš. Dřevěná textura se na ten web nehodí, stejně jako hlavička.

to pozicování a výšky bloků musím ještě předělat.
nejlépe odstranit. float, clear

Doplním ještě další postřehy:
- myslíš, že v kontaktech si zaslouží být nadpisy „Adresa“, „Telefon“ a „E-mail“ nadpisy první úrovně? Nemyslím si. Totéž i pro ostatní stránky.
- nemáš ve formuláři označeno, které položky jsou povinné. Nikde nekontroluješ formát emailu, takže jde odeslat de facto nevyplněný, s vypnutým JS jde odeslat úplně prázdný (a s rukou na F5 tě můžu pěkně spamovat :-))
- logo by mělo vést na HP
- máš nějakou divnou faviconu - stejně jako další prvky se k webu vůbec nehodí
- nejpodstatnější informaci, tedy „Soudní znalec oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady věcí movitých“ máš obrázkem
Mistr
martin.d:
Osobně bych ještě kolegy doplnil:
(1) Doplň klikací logo.
(2) Osobně se mi příliš nelíbí ta zelená barva.
(3) Texty bych upravil z polohy můžete do vyzývacího způsobu. Tedy místo Pomocí tohoto formuláře mi může zasílat své dotazy ke znaleckým posudkům, oceňování movitých předmětů a nebo poptávku na vypracování posudku. například Zašlete nám své dotazy ke znaleckým posudkům, oceňování movitých předmětů, nebo poptávku na vypracování posudku.
(4) Co takhle nějaké IČ a další kontakty, nebyly by?
(5) Na jakém teritoriu soudní znalec působí? Zajede do Znojma, Mořkova, Aše, Českých Budějovic i do Lázní Libverdy?
martin.d
Profil *
Tak se po delší době opět ozývám.

Dle předchozích názorů jsem se rozhodl stránky úplně od začátku předělat.

Jaké máte názory na tuto novou, zjednodušenou a světlejší variantu stránek - www.oldrichdusek.cz ?

(Pro porovnání, předchozí verze www.oldrichdusek.cz/old/ ...)

Díky, M.
Search
Profil *
Dobrý den,

v komoře soudních znalců nejste uveden a proto by jste měl sundat, že jste soudní znalec! V opačném případě se jedná o krásný trestný čin :-)

Pokud jsem jen špatně hledal a jste jím, tak by jste to měl na své stránky doložit. Podle mého názoru jste jen odhadce nemoviostí, který prošel kurzem a nechal si někde potvrdit 5letou praxi v oboru odhadu.

Pro někoho to zní jako detail, ale je velkým rozdílem mezi znalcem a odhadcem. Proto na tuto menší chybu upozornuji.
martin.d
Profil *
asi opravdu neumíte hledat viz portál Ministerstva spravedlnosti. Všechny doklady vč. jmenovacího dekretu jsou uvedeny na stránce Reference.
martin.d
Profil *
navíc Komora soudních znalců ČR je pouze dobrovolnou organizací sdružující dobrovolně přihlášené soudní znalce. Není to nic oficiálního a zákonem povinného, se do komory registrovat. Jedinou podmínkou je jmenování Krajským soudem, příp. přímo Ministerstvem spravedlnosti. Komora znalců s tím nemá nic společného.

Takže přístě prosím k tématu. Díky.
Iron
Profil *
Mne sa to páči. Je to rozhodne lepšie ako tá staršia verzia, je to také vzdušné a jednoduché, ako vravíte, prosto vizitka. Len neviem prečo je stránka ' Profil ' o nejakých 5px posunutá doprava oproti ostatným?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0