Autor Zpráva
roboti006
Profil *
Ahoj. Už od svých 6ti let jsem se snažil vytvořit kvalitní stránky, jednou jsem dokonce pronajal doménu, ale neměl jsem tam co dát, protože jsem neuměl to co teď, o sedm let později. Celkem zdárně jsem s vaší pomcí uspořádal své stránky, a já teď chci znát názor.
Stránky jsou tady a doufám že se alespoň někomu moje snaha bude hodit...
Prosím o konstruktivní poznámky a o to abyste mě nešetřili kritiky, tak jen směle do toho ;)
Neteyesák
Profil
No, hele, jako nic extra.
Nejvíc mě bouchá do očí ten nápis...
Spectator
Profil
Dejme tomu, že na první pokus docela dobrý. Taky je vidět, že grafik nejsi zrovna zručný - to jsme dva. Takže, polaď grafiku a bude to lepší. ;-)
jenikkozak
Profil
roboti006:
Celkem zdárně jsem s vaší pomcí uspořádal své stránky
A že té pomoci nebylo málo. :)

Na první pohled je patrné, že se jedná o web začátečníka, řekněme nadšence o problematiku. Ukazuje to nesourodost prvků, rozvržení stránky, zvolené barvy.
Vezmu to postupně: (Na jednotlivé stránky neodkazuji, protože si myslím, že třeba budeš chtít jejich adresy měnit.)
1) Hlavička není dobře čitelná, není srozumitelné její poslání - co tam dělá ta hladová ještěrka, co mají znázorňovat ty barvy?
2) Text stránky je nacpaný do okrajů. (Prvek s třídou left by měl mít vnitřní okraj.)
3) Nerozumím tomu, co má vyjadřovat obrázek na úvodní stránce. Když u něj máš modrý okraj, mohou si lidé myslet, že se jedná o odkaz. Také by chtělo ten obrázek vhodně zarovnat. Na střed stránky či se stejným odsazením, které bude mít text.
4) Na mnoha webech se nápisy Domů a Úvod chápou jako ekvivalenty. U tebe však jde o dvě různé stránky, není patrné, co se na nich má čekat.
5) Stránkám chybí nadpisy. Když navíc není zvýrazněná aktivní položka v menu, musí si člověk pamatovat, na jaký odkaz vlastně kliknul.
6) Bylo by lepší, kdyby šlo v menu kliknout i na nápis Fotogalerie a člověk nemusel používat podmenu. Podmenu by mohlo mít podobný styl jako hlavní menu.
7) Snímkům ve Fotogalerii by prospělo zúžení rámečků či použití méně výrazných barev. (Aby vynikly obrázky a ne čáry.)
8) Stránkování fotogalerie by chtělo vypsat. Při první návštěvě jsem si vůbec nevšiml, že tam je více stránek. Navíc když v tom <select>u se nezobrazuje aktuálně vybraná stránka.
9) Při zobrazení zvětšeného obrázku by se mohly objevit odkazy na další snímky, aby člověk nemusel klikat stále zpět.
10) Na stránce Info bych určitě nedával verzi PHP do tak výrazného rámečku. Zas tak moc důležitá informace to není.
11) Vtipy by možná chtělo aktualizovat. Pokud má někdo Windows 7 nestabilní, bude se jednat pravděpodobně o moulu, který si za to může sám. Že má počítačová skříň nemá tlačítko na restart, jsem si uvědomil až náhodou skoro po roce používání.
12) HTML zatím není programovací jazyk, jak říkáš na stránce Aktivity. Jestli ti je třináct (což jsem spočítal z úvodního příspěvku), tak za správně napsané slovo „výjimka“ drobné chyby v textech přehlížím. Ale teda Pepíčka ve Vtipech bys s velkým „p“ napsat mohl.
13) K tomu Autosurfu ve Článcích bych asi řekl tolik, že zbytečně plýtváš energií. Místo těch kouzel, která popisuješ, si prostě denně přihoď na konec cifry, která uvádí návštěvnost, jednu nulu. To, že ti tam nějaký automat generuje návštěvy od (patrně) lidí, které tvůj web vůbec nezajímá, ti na nic není.
14) Na stránce Ke stažení zbytečně říkáš, jaké je datum. Podle toho, co na té stránce je uvedeno, se jedná o věci více než rok staré. (Není u nich chyba v datu?) Náhle jiné rámečky, jiné podbarvení a velká písmena. Proč? Sjednoť to s rámečky a stylem písma na jiných stránkách. Má-li jít o poznámky, proč jsou tak výrazné?
15) Na stránce Odkazy mi fakt nic neřeknou texty jako „A ještě jedny“ či „Další takové“. Celé věty jako odkaz také nejsou to pravé ořechové.
16) Bývá zvykem dělat hlavičku webu klikací.
roboti006
Profil *
Spectator: V žádném případě nejsem grafik, ale třeba umím vytvořit design a neumím ty obrázky dát přes CSS do správných kolejí tak to radši nedělám. ;)

jenikkozakVaší pomoci rozhodně málo nebylo, protože zahrnula 17 témat většinou založených na mé blbosti, ale teď už je to o maličko lepší,
a doufám že po takovýchto pokusech budu moci i někomu poradit sám...
1)Co je pro tebe hlavička? Ten banner nebo celá hořejší část? Není čitelná... nevím jestli by měl být topper čitelný, a jak toho docílit, vždycky jsem dělal nějaké improvizace nahoru...
2) Odsazení už jsem udělal: .left {float: left; padding-left: 1em; padding-right: 50px;}
3) Zrušil jsem celou CSS třídu obrazky
4) Smazal jsem dočasně stránku domů, pozdeji se objeví, až pro ni vytvořím smysluplný odkaz, přidat jako domovskou
5) Jak zvýraznit položku v menu co nejnenásilnějším způsobem a aby v každém zvýrazněném nemuselo být PHP
nebo to jinak nejde?
7) Zúžil jsem ty rámečky, na 1px solid black
8) Pokusím se, do roka do dvou bych to mohl zvládnout ;) :D
9)(>=8)
10) Zrušil jsem rámeček... Informace celkem důležitá, protože to málokdo ví, a ti co tam nemaj web to těžko zjistí
11) To jsem úplně nepochopil?? asi že mám staré vtipy...
12) já jej taky nepočítám do programovacích jazyků... Vymažu..
13) Není to tak špatné téma ke článku, a kromě toho je podle mě lepší mít 10000 20sekundových návštěv než falšované statistiky...
14) Zrušil jsem datum nahoře, aktualizoval datum u skriptů, byl to překlep z nepozornosti...
15) Pokusím se...
16) Jak klikací, jakože máš titulní obrázek jako klikací mapu, nebo co..
Error 29384012W0: Jsem trochu natvrdlý ;)
jenikkozak
Profil
roboti006:
Po změnách je ten web lepší. :)
1) Za hlavičku jsem označil horní obrázek s nápisem „Šionův web“, který by mohl být kontrastnější.
5) Udělat se to dá přes to PHP. Nemuselo by to být násilné. Třeba s pomocí webu Polopatě.
8) Do roka? Nespěchám na to. :) Jak tam máš vypisování <option>ů do selectu, stačilo by z toho udělat odkazy. Např.: „Stránky: 1, 2, 3, 4“. Ale pak by to chtělo, aby každá postránka měla jiné URL, aby se na ni dalo odkázat.
10) Verze PHP na tvém webu obyčejné smrtelníky nezajímá, protože ani nevědí, co to nějaké PHP je a k čemu je dobré. Ti, kteří s PHP začínají, nepoužívají vymoženosti posledních verzí, takže jim je také znalost verze na nic. A ti, kteří s PHP nezačínají a vědí, čím se jednotlivé verze PHP liší, většinou nehostují na webzdarma, takže je to taky nezajímá.
13) Ten Autosurf ti statistiku falšuje. Takže výše jsi vlastně napsal: „Lepší mít falšované statistiky než falšované statistiky.“ Máš to prašť jako uhoď.
16. Klikací hlavičkou je myšlen jev, kdy na stránce zmáčkneš klávesu Home (na své klávesnici), čímž se dostaneš nahoru na stránku, kde klikneš na logo či celou hlavičku a dostaneš se na úvodní stránku webu.
roboti006
Profil *
1) Pohrál jsem si s urovněmi v PS, nevím jestli to pomohlo ale udělal jsem to, když tak musím udělat znovu topper
5) O způsob z webu polopatě je mi znám, spíše jsem myslel něco kde bych nemusel ten kód kopírovat do každé položky, bez DB a bez přechodu na CMS
8)No, já bych to možná udělal přes PHP že by se vydělil počet fotek ve složce 25 a rozdělil na ty odkazy ale nevím jak zjistit počet fotek
z adresáře (fotky - 1.jpg,2.jpg,3.jpg) a potom třeba $page = $_GET[ppg] * 25; ... $page++ ale to by potřebovalo automaticky zjistit počet fotek napadlo mě pomocí cyklu kontrolovat existenci fotek, ale nevím no...
10) Sám jsem verzi hledal na internetu, a řeknu vám že to byl celkem problém, proto aby ten problém nebyl zas takový, jsem to dal na webstránku...
13) Falšuje? Nevím, tam alespoň ten robot to prochází na různých IP..
16) Díky už jsem to uspořádal ;)
roboti006
Profil *
Co teď?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: