Autor Zpráva
Hadej
Profil
Zdravím, Chtěl bych slyšet vaše názory na mé osobní stránky. Tvrdě do mě ! :D
Jsou to mé první stránky a rád bych slyšel názory širšího okolí (né na mé práce, ale na prostředí a chování webu).
Uvítám jakékoli rady a názory.

Předem moc díky :)
jenikkozak
Profil
Hadej:
Otevřel jsem web na celou obrazovku v IE, jakási mrňavá větička (kterou jsem nečetl, když je to tak malé), e-mailová adresa, telefon, facebook, dole nepochopitelné topení, dvě nějaká cosi, jinak pustá stránka. Nefunguje to, řekl jsem si a otevřel web ve FF. Tam totéž. Teprve po čase mi došlo, že to, co jsem pokládal za ingorováníhodnou reklamu je vlastně navigace, ten nejdůležitější prvek.
Hadej
Profil
jenikkozak:
jo díky za názor, text jsem tedy o něco zvětšil (ale nechci aby svou velikostí nutil ke čtení). K mému portfóliu se dostane stejně nejspíš asi jen ten, kdo na něj dostal doporučení nebo přímo odkaz, a texty jsou vesměs jen bláboly které si přečte opravdu jen ten, kterého to zajímá (né zrovna náhodný kolemjdoucí). Topení bych neřešil (asi stejně jako bych neřešil proč je pozadí černé a text bílý - prostě jde jen o grafický prvek dávající webu určitou tvář. Jinak nenalezené menu mě překvapuje, stránkou už prošlo poměrně dost internetových analfabetů a nikdo zásadní problém neměl. Ale proto jsem tady, abych zjistil jak to vidí jiné oči :)
Taurus
Profil
No, to je trošku problém klasických učených grafiků. Musíš uvažovat trošku webově... Je mi jasný, že se chceš odlišovat, ale moderní portfolia se dělají zkrátka trochu jinak a to menu je prostě... špatné. Bílá na černé dráždí oči, má vysoký kontrast, texty nízký line-height. Přijde mi to trošku odbyté, zkrátka texty posazené nějak za sebe. Část s logy vypadá naopak parádně, jen přemíra těch, která se neujala, vyznívá trošku hůř.
Hadej
Profil
Takže prohození nadpisu s lištou menu by mělo vyřešit tenhle problém s nepřehledností jestli dobře chápu. Jinak jsem nahodil trošku širší řádkování a čitelnost se zase o dost zlepšila :). A je pravda že pro mě jako pro grafika je web hodně o sebekázni :D
Jinak k těm logům - soutěží je hodně a je škoda neukázat i návrhy, které stojí za to a jen neměly to štěstí mezi obrovskou konkurencí (celosvětové a zahraniční soutěže) .
Str4wberry
Profil
1) Zkoušel ses na stránku podívat ve vyšším rozlišení? Ve FullHD některé obsahově chudší stránky vypadají dost nepěkně zastrčené do kouta.
2) Co za nešikovný skript se používá na stránce LOGO/CID? V Opeře se po najetí nepěkně donačítá druhý obrázek.
3) Na stránce náhledů větších obrázků mě při hoveru mate trojúhelník a obdélník v dolní části. Evokují ve mně, že po kliknutí na ně se cosi zvláštního stane. A ono nic. :–(
4) Když už tam ten hover je, proč se mění celý obrázek?! Proč se jen nedoplní ten efekt?
5) Nejsem moc fanda webů, kde se kombinuje čeština s angličtinou, doporučil bych tedy sjednotit použitý jazyk na webu.
6) Na stránce INFO/KONTAKT není v části „Vzdělání“ rozpoznat odkaz od neodkazu.
7) Zvážil bych doplnění odkazu na úvodní stranu do horní navigace.
Hadej
Profil
1. Je pravda, že podívat se na stránky v HD mě ani nenapadlo, ale s chudšími kategoriemi toho moc neudělám dokud nebudu mít věci, které bych do nich dal.
2. Bohužel, jsem úplný začátečník a tak je to řešeno takto, jestli je nějáký jednodušší způsob, který usnadní načítání obrázku na stránce při zachování stejné funkce tak sem s ním :))
3. trojúhelník by měl navádět na rozklik a obdelník ukazuje rozložení náhledu po rozkliku (na šířku, výšku, panoramatická fotografie - je to kvůli výřezům některých fotografií, aby si návštěvník nemyslel že jde o celou fotografii)
4. chtěl jsem to tak udělat, jenže nevím jak na to Překrytí obrázku transparentním obrázkem celá stránka by se mnohem rychleji načetla a samotné hovery by fungovaly svižnějí...
5. budu o tom uvažovat :)
6. nepovažuju je moc za důležité, mail se tam objevuje nahoře v kontaktech, ale asi je pravda, že by se přecejen mohly trošku zviditelnit. (popravdě se divím, že je vůbec někdo jen tak námátkově našel :D )
7. ? :)
Nox
Profil
Stránky se mi velmi líbí

Ten tmavší font je ale moc špatně vidět. Vím, vypadá hezky, ale není to vůbec praktické.
Lidé s horším zrakem nebo ve velmi osvětleném prostředí: den, léto, monitor k oknu anebo naopak okno za monitorem (to si člověk nevybere) - a najednou menu a email a facebook odkaz zmizí a ze stránky skoro nic nezbude

Některé ukázky log mi přijdou trochu moc komprimované

OT: http://www.spalenainteligence.cz/ (odkaz na obrázku mozku) mi není vlastně jasné, co to je ... chtělo by to nějaký nadpis, popis
jenikkozak
Profil
Hadej:
Jinak nenalezené menu mě překvapuje, stránkou už prošlo poměrně dost internetových analfabetů a nikdo zásadní problém neměl.
Jaký je rozdíl mezi Vaším menu a reklamou na této stránce dole? (Jde o web, který tu byl také uveden k hodnocení.) Nenastylované jednotlivé fráze oddělený nějakým prostým způsobem - obrázky (jako jsou reklamní lišty vkládané na wz.cz a ic.cz) či svislítky, ale hlavně umístění tohoto bloku do patičky nebo úplně nahoru na stránku. Ale asi jsem jediný internetový analfabet, který v tom tu reklamu vidí. ;)

Ten radiátor a obrázek mozku se v různých prohlížečích nechovají stejně. (V IE 9 jsou na úvodní stránce oba objekty klikací; ve FF jsou mozky dva vedle sebe, neklikací stejně jako radiátor.) Dále se nabízí otázka, proč na úvodní stránce je radiátor klikací, když na podstránkách se na tentýž prvek kliknout nedá. Pokud je nám stránka takto předložena, mělo by z ní být patrné, kam ta trubka z radiátoru a odkaz v mozku vlastně vedou. Nemyslím si, že typickým jednáním běžných uživatelů je najíždění na odkazy a sledování, čím se liší zobrazená adresa od té aktuální. Není jasné, že ta stránka je součástí většího projektu a že mozek vede na hlavní rozcestník.
Hadej
Profil
jenikkozak:
Proklikávací radiátor, nebyl v úmyslu (chybu už jsem opravil). A teď jsem vše projížděl na dvou PC ve FF, opeře i IE a nikde se mi neprojevila vámi zmíněná chyba, všude šlape všechno tak jak má, tedy proklikávací mozek a statický nefunkční radiátor.
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na Hadeje:
1. Možná bych se zamyslel nad sémantikou a strukturou položek menu (řekl bych, že logo/cid spadá pod grafický design a free style spadá zčásti pod kresba/malba a zčásti pod grafický design).
2. Písmo má příliš vysoký kontrast, je dost droboučké a ve starších Explorerech nejde zvětšit (přečti si o velikostech písma).
3. Animované logo bych udělal klikací, s odkazem na úvodní stranu. Je otázka, zda za úvodní stranu považovat úvodní stranu tvého osobního webu nebo rozcestník na členy skupiny Spálená inteligence, ale vzhledem k odlišnému grafickému pojetí jednotlivých členů skupiny bych to viděl spíš na úvodní stranu tvého osobního webu.
4. Popisky/alty fotek v galerii (gale1, gale2, gale3 atd.) jsou nicneříkající, chtělo by to konkrétněji.
5. Odkazům by obecně slušel vysvětlující title.
6. Obrázku v odkazu na úvodní stránku (<a href="index.html"><img src="img/mk_logo.png" width="268" height="29" alt="logo" class="logo"/></a>) bych možná buď dal alt="úvod" title="úvod" nebo bych k nynějšímu alt="logo" aspoň přidal title="úvod". (Nejsem si ale jistý, kdy nebo zda vůbec je moudré dávat rozdílný alt a title, třeba se k tomu ještě někdo vyjádří; alt by se měl zobrazovat v případě nedostupnosti obrázku, title vždy při najetí myší; některé prohlížeče ukazují alt na najetí myší i u dostupného obrázku, teď ale nevím, co má přednost, když se to "bije".)
7. Místo "neúspěšný návrh loga" bych možná psal jen "návrh loga", případně "účast na výběrovém řízení" (prostě bych odstranil tu negativní formulaci).

Celkově se mi tvůj web líbí; v malování, kreslení i focení mám dojem, že ovládáš principy kompozice i techniku a je vidět i nápaditost, fantazie.
Taurus
Profil
Petře, v rámci vizuální komunikace je logo/identita dost specifickým odvětvím. Kresba stejně tak. Freestyle by pod grafickým designem být mohl.
Svadleji
Profil
Je to takový pomalý
peta
Profil
Na uvodni strance neshledavam nic zajimaveho. Mrnavy text nectu. Takze z prvniho pohledu je stranka prazdna a nedodelana. Po precteni nekolika reakci jsem zjistil, ze tam nahore jsou neco jako odkazy a ze se mozna da klikat na neco dalsiho. waw.
* kontrast bila-cerna je nestastny (tady to pouziva itf a take jsem z toho jako uzivatel nestastny, nemaji vkus)
* v kontaktu mas nadpis Vzdelani jinak zleva nez rok 2011
joe
Profil
Na stránku portfolia mi to přijde hodně obyčejné a nic neříkající, zvlášť když máš celkem hezká loga.

Už tu někdo psal, tak se budu opakovat, ten hover v Opeře u obrázků je hrozný a nekoukatelný. Horní menu vůbec jako hlavní navigace nepůsobí a všechny celkem důležité informace jsou titěrné. Marně jsem hledal taky odkaz zpátky na úvodní stranu.

Původně jsem myslel, že je pozadí v tmavě šedém odstínu s nějakým patternem, když jsem se podíval trochu blíž, pohled nebyl vůbec příjemný a dávat si na pozadí šum, tak to asi není ten nejlepší nápad.

Z kodérského hlediska stránka postrádá hlavní nadpis, &nbsp;&nbsp;| řešit separátor taky není nejlepší způsob a seznam kontaktů, jak už samotné pojmenování části textu napovídá by nemusel být v odstavci.

Velká písmena v menu se dají řešit přes CSS.
U jednoho z obrázků máš alt ´úvod

A taky nevidím důvod, proč místo target="_blank", psát konstrukce podobného typu jako onclick="window.open(this.href); return false"

U e-mailové adresy bych psal velké "e" a ne jen tak se říká, že odkaz by měl být od okolního textu dobře rozeznatelný a to nejen díky jeho barvě, ale podtržení, které chybí.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0